Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2019, 11:36

vicho написа:
bum_bum написа:Един комплект читави премиум 18-ки са 1к и ги караш 5 години. На къде повече да спестиш, баси :dunno: Иначе за ейнджъли, ремапи, спойлерчета и такива гиздийки пари все се намират от някъде.

500лв - 4 броя

https://diana-ltd.com/tire?24739

:dunno:

уж са шведски :ok:

Именно. Аз летни щях да взимам такива за компакта, но в крайна сметка се спрях на Вредещайн, че ми се стори по-гъзарска шарката. :mhihi:

В общи линии като купувам гуми, отивам при гумаджията и искам един лист с наличностите от размера подреден по цена. Първата, която е от сносна марка я отнасям и това е. Не, че не съм карал с Дейтън и Корморан на е30-ката, но все пак беше кола, която я продадох за 600лв, а й купувах гуми за 400. И си карах винаги с едно на ум, че не съм с Мишлен.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Окт 2019, 11:51

Gayslaved :lol: са много добри, потвъжрдавам :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 21 Окт 2019, 16:54

Ако е вярно не е ок

Гуми менте заливат пазара

Тук

https://www.vesti.bg/bulgaria/gumi-ment ... ra-6101075
Няма вече BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 22 Окт 2019, 9:20

bum_bum написа: И си карах винаги с едно на ум, че не съм с Мишлен.

Е това е най-хубавото нещо което прочетох в темата. :bowdown:

Всеки трябва да си купува гуми според стила на каране. Ако бюджета не го позволява се минава в другия край - кара се разумно за съответните гуми за да е безопасно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Окт 2019, 9:33

От кофти “стил” на каране никоя гума не може да те спаси. Там или много късмет или рано или късно ще стане беля.

Имаше тук едно клипче не помня от кого, за да избегне кола при разминаване пресече коловоза и наби спирачките. Успя някак си да спре, но много глупаво изпълнение и за човек с повече опит ще е ясно какво ще се случи при подобна маневра. Там никакви гуми няма да те оправят.

Голяма част от хората и като сложат премиум гуми си мислят, че се кара като на сухо.

С каквито и гуми да си, зимата следиш обстановката, съобразяваш се с коловози, не скачаш на спирачките, веднага щом колата поднесе, не даваш газ при маневри в коловози или заледен участък и т.н.. С бюджетната гума, освен това спираш и по-рано, караш по-бавно, ускоряваш по-бавно и оставяш повече дистанция. И винаги гледане, ама много гледане-пред теб, зад теб, в страни, в пресечките. Иначе стигаме до ситуация- “тоя ми изскочи от някъде и го ударих”. Никой от никъде не изкача на пътя. Те са си там, просто не са били видени. Особено зимата на всяка пресечка без видимост се кара с презумцията, че някой излиза от нея в последния момент.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Окт 2019, 12:44

bum_bum написа:С каквито и гуми да си, зимата следиш обстановката, съобразяваш се с коловози, не скачаш на спирачките, веднага щом колата поднесе, не даваш газ при маневри в коловози или заледен участък и т.н.. С бюджетната гума, освен това спираш и по-рано, караш по-бавно, ускоряваш по-бавно и оставяш повече дистанция. И винаги гледане, ама много гледане-пред теб, зад теб, в страни, в пресечките. Иначе стигаме до ситуация- “тоя ми изскочи от някъде и го ударих”. Никой от никъде не изкача на пътя. Те са си там, просто не са били видени. Особено зимата на всяка пресечка без видимост се кара с презумцията, че някой излиза от нея в последния момент.

Баси колко си заблуден... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Това го напиши НА "фейса", да те замерят с камъни...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 22 Окт 2019, 15:10

Venelin1111 написа:Ако е вярно не е ок

Гуми менте заливат пазара

Тук

https://www.vesti.bg/bulgaria/gumi-ment ... ra-6101075

"Гуми втора ръка..." - така започва статията и за мен тук всичко приключва!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Окт 2019, 17:18

bum_bum написа:От кофти “стил” на каране никоя гума не може да те спаси. Там или много късмет или рано или късно ще стане беля.

Имаше тук едно клипче не помня от кого, за да избегне кола при разминаване пресече коловоза и наби спирачките. Успя някак си да спре, но много глупаво изпълнение и за човек с повече опит ще е ясно какво ще се случи при подобна маневра. Там никакви гуми няма да те оправят.

Голяма част от хората и като сложат премиум гуми си мислят, че се кара като на сухо.

С каквито и гуми да си, зимата следиш обстановката, съобразяваш се с коловози, не скачаш на спирачките, веднага щом колата поднесе, не даваш газ при маневри в коловози или заледен участък и т.н.. С бюджетната гума, освен това спираш и по-рано, караш по-бавно, ускоряваш по-бавно и оставяш повече дистанция. И винаги гледане, ама много гледане-пред теб, зад теб, в страни, в пресечките. Иначе стигаме до ситуация- “тоя ми изскочи от някъде и го ударих”. Никой от никъде не изкача на пътя. Те са си там, просто не са били видени. Особено зимата на всяка пресечка без видимост се кара с презумцията, че някой излиза от нея в последния момент.

Нищо съществено не казваш - у форума телепатичното спортно пилотиране е умение притежавани от всеки, по подразбиране. (следвано от висшото майсторство в ръкопашните схватки)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 22 Окт 2019, 19:17

andy написа:
bum_bum написа: И си карах винаги с едно на ум, че не съм с Мишлен.

Е това е най-хубавото нещо което прочетох в темата. :bowdown:

Всеки трябва да си купува гуми според стила на каране. Ако бюджета не го позволява се минава в другия край - кара се разумно за съответните гуми за да е безопасно.

Аз пък съм виждал коли по таван, точно защото собственика не е бил с едно на ум, защото е с Мишлен.

Edit, колегата ме е изпреварил.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 22 Окт 2019, 20:49

Michelin, Kleber, BFGoodrich - кое е по-доброто? Би трябвало да е първата марка, защото е на върха.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Окт 2019, 20:52

2 и 3 марки ли са... или някакви производни :) :ok: :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 22 Окт 2019, 20:57

Аз за втори път ще се опитам да мина метър и днес си купих 4бр Кумхо.Чакат си на джанти да дадът прогноза за студ или сняг и ще си сложа.
За това kumho WINTERCRAFT WS71 SUV 108H XL става въпрос.Някой има ли наблюдения над зимните гуми на марката?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 22 Окт 2019, 21:08

(bubsa) написа:Аз за втори път ще се опитам да мина метър и днес си купих 4бр Кумхо.Чакат си на джанти да дадът прогноза за студ или сняг и ще си сложа.
За това kumho WINTERCRAFT WS71 SUV 108H XL става въпрос.Някой има ли наблюдения над зимните гуми на марката?

Пластмасарник.
Nexen се водят по-добри - OЕМ доставчик на VAG.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 22 Окт 2019, 21:13

Аз точно между нексен и кумхо се двоумях и на място кумхото ми допадна повече :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 22 Окт 2019, 21:23

(bubsa) написа:Аз точно между нексен и кумхо се двоумях и на място кумхото ми допадна повече :confused:

KUMHO на времето доставяха гуми за Formula 3. Бяха задобряли. Не са лоши гуми, мисля, че ще си доволен.
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата