Канада

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Канада

Мнение от vvasilev1 » 20 Мар 2018, 20:36

madafaka_donkele написа:
BaDxBoY написа:Не става с тия пари. До колкото знам, на познат му преведоха 100 000 долара в сметка и пак с нея като доказателство не стана нищо.

Aма каква е врътката с тези пари? Като имаш някакви пари не те гонят ли или взимаш по-лесно виза ли кво?

BaDxBoY написа:Аз имам въпрос за Англия пак. Какво ще стане след брекзита ? Помня, че паунда беше над 2.50 лева, сега е 2.20 лева и отделно всичко е много по-скъпо.

Паунда 2.7-2.8 даже беше. Ако се стигне до истински брекзит най-вероятно ще слезе до 2лв., ама по-надолу не мисля. А реално няма да има истински брекзит...ако изобщо има някакъв :mhihi: Няма да си позволят да се лишат от супер евтината работна ръка, която получават от България, Румъния, Полша и подобните. Няма и да си вкарат автогол със собствените си граждани зад граница. Може би ще се договорят за някакви правила, като Швейцария. Свободен обмен на стоки и услуги, както и свободен транзит на хора от ЕС или някаква комбинация. А иначе ти е грешно инфото за кое колко струва в UK. Всякакви хранителни и нехранителни стоки са абсолютно същата абсолютна стойност. Под абсолютна стойност имам предвид, ако линд шоколад тук е 4.5лв. в UK не е 4.5 паунда както всички си мислят, а си е 2.2-2.3 паунда. Дадено уиски, ако тук е 45лв., в UK си е 22-23 паунда. Излишно е да споменавам, че нито линда, нито уискито имат нещо общо с вайната, дето се продават в родните магазиноподобни. Даже 50 пенсовата тарелка домати от алди има повече вкус от 4-5 левовите безвкусни ГМО доматоподобни. Другия момент с UK е, че ако ядеш и си готвиш в квартирата месечно се охарчваш около 350-400 паунда. 1000лв. в татковината. Само, че 400 паунда в UK са около 30% от чистата минимална там, а тук са ти 250% на чистата минимална и 30% от чистата "високоплатена" работа. Техника, електроника и т.н. пак са на еднакви абсолютни стойности. Реално с тяхната минимална от 1100-1200 паунда чисти на месец можеш да живееш абсолютно спокойно в едно 90% от UK. Единствено в Лондон, околностите на Лондон и някой и друг по-скъпарски район не можеш с минимална. Но например в Шотландия 1/2 bedroom(наш 2/3 стаен) с council tax-овете и сметките ти е 600-650 паунда, още 350 за храна и даже ти остават 100-200 за излизане. Като казах излизане - е да, тва вече си е по-скъпо от тук. Най-смотаната бира, 1 pint(~500мл.) в бар/клуб/дискотека - 5 паунда. 10-12 годишно малко от масовите - пак толкова :mhihi: Другото скъпо са услугите, зъболекарски услуги(surprise, surprise :mhihi: ) и здравеопазването, като цяло.

Това ли е живота...наем на квартира и храна?
Този разход за храна от 400 пауна за един човек ли е? Това евтино ли е?

Все си мисля, че ако имаш семейство с деца, с тия 1200 паунда ще си на слама вървата при кралицата, ама айде...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Мар 2018, 21:05

vvasilev1 написа:Това ли е живота...наем на квартира и храна?
Този разход за храна от 400 пауна за един човек ли е? Това евтино ли е?

Все си мисля, че ако имаш семейство с деца, с тия 1200 паунда ще си на слама вървата при кралицата, ама айде...

Aз казвам какво е, като цени и разходи. Какво е живота не коментирам. Има хора, дето,ако не излязат на кръчма една вечер изпадат в депресия. Има хора, които, ако не си вземат последния айфон в деня на release получават нервна криза. Други не обличат нищо, дето не е филип плейн. И т.н. и т.н. Просто сравнявам с България. Щом си семейство с деца се предполага, че и жена ти ще работи. Да приемем, че и двамата сте пълни дебили и чеп за зеле не ставате, та се хващате на възможно най-умрялата работа на минимална заплата. 2х1200 са ви 2400 паунда месечен доход. Едната заплата ще отива за наем и храна, другата ще ви е за всичко друго и реално ще ви стигат парите и ще си живеете без да се притеснявате или лишавате от нещо. Сметни сега 2 минимални в България, дето са по 420-на лв. за наем ли, за сметки ли, за храна ли, за други разходи ли ще ти стигат. И в най-забутаната дупка наема със сметките ще минава значително половината на тези 840лв. Тва ми е идеята, че в UK с минимална заплата можеш да живееш сравнително нормално в 90% от населените места. И пак казвам, примера е за минимална заплата - помпаджия на бензиностанция, работник в автомивка и разни такива. Абсолютно всичко друго е по-високо платено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Мар 2018, 21:14

Само вметка... 510 лв е вече минималната в Бг.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Мар 2018, 21:49

steeN написа:Само вметка... 510 лв е вече минималната в Бг.

След данъци, осигуровки и разни други шитни е там някъде 415-420 или нещо такова беше. Чистите суми съм дал за пример.

кандидат ентусиаст
Аватар

Канада

Мнение от alekangg » 21 Мар 2018, 5:36

steeN написа:Само вметка... 510 лв е вече минималната в Бг.

Бруто!! Ама няма от къде да знаеш..
А колко пазачи и подобни се осигуряват на 4 часа няма да ти казвам също

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Мар 2018, 13:41

Мда, забравих, че нямаме необлaгаем минимум.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 21 Мар 2018, 19:12

steeN написа:
Според мен пак ще си стане 2.50 и ще има някакъв визов режим с подобна строгост на какъвто имаше за българите преди да ни пуснат да работят навсякъде в ЕС.

Скоро ще се здобием с най-съвременните документи за самоличност в света. Карти с изключтелно ниво данни и защита.
Тогава вече ще ходим свободно.
Последна промяна bavarec на 23 Мар 2018, 13:34, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 21 Мар 2018, 21:44

Отивам си купя билет.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Мар 2018, 21:57

bavarec написа:здобием

Ако се сдобиеш с един буквар няма да сбъркаш :winky:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Мар 2018, 15:54

Ако сайта,даден за информацията и заплащането за различните професии в Канада, е точен и верен,излиза,че би трябвало да мога да си намеря работа за 80-120хил.кан.долара/годишно! Това добре ли е,като сума?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Мар 2018, 16:03

SSN въпреки, че е издаден на студентска бригада няма срок. Дори да го изгубите отивате и ви дават ново картонче със същия номер. От личен опит говоря. Можете да го губите до 3 пъти на година. :)
За да кандидатстваш за промяна на виза, трябва да си в статус, тоест да не ти е изтекла сегашната. Аз така направих. От студентската ми виза кандидатствах за туристическа и ми дадоха за още 6 месеца.
Дори с валиден SSN, банкова сметка, паспорт и т.н. беше изключително трудно да си намеря работа, но не и невъзможно. Разбира се си по-нисък от тревата, защото нямаш никакви права.
Със студентската виза, SSN и потвърждение от 2 места за адрес, не пожелаха да ни дадат книжки в местният КАТ, а само временни до края на студентските ни визи и то страшно ограничени. Става на въпрос за щата MD. но, НО всичко зависи от лелката на гишето. Ние попаднахме на някаква гадна, защото нейната колежката я попита пред нас защо го прави и тя отговори, защото мога. :bang:
Женитбата е все още начин, като цените варират и са около $10-20к. Като това е и единственият начин, да получиш документи, след като си станал нелегален.
Ако имаш легална виза(студентска или туристическа) можеш да запишеш нещо в местният колеж и да учиш нещо.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 22 Мар 2018, 16:55

Kroki написа:Женитбата е все още начин, като цените варират и са около $10-20к.

Толкова пари и да имам не давам :mhihi: Затова скачам на самолетата и...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И вече която ми се усмихне...или който :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 22 Мар 2018, 17:45

За това ли беше толкова активен в пикъп темата :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 22 Мар 2018, 20:44

BaDxBoY написа:За това ли беше толкова активен в пикъп темата :lol:

Аз там слушах и се учех от 25 годишни гурута :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 22 Мар 2018, 21:38

madafaka_donkele написа:
BaDxBoY написа:За това ли беше толкова активен в пикъп темата :lol:

Аз там слушах и се учех от 25 годишни гурута :mhihi:

Е значи ще се уредиш на 100% :mhihi:

По крайбрежието или островите на Испания как върви работата в гастрономията ? Имам в предвид пицари,бармани,сервитиори и т.н ? Бих ли могъл да се пласирам с английски и немски, но без испански ? И как бих могъл да се свържа евентуално с някой български работодател там ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата