Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от Boyadjiev » 01 Ное 2012, 11:16

Gqbriel написа:
Владо написа:"...Initially, the Thai plant /Thailand/ will produce only 14- through 18-inch Falken ZE-912 tires, but other brands and sizes may be manufactured in the future, said Kuroda. Ninety-five percent of the tires built at the factory will be exported to the U.S..."

абе да ти кажа, голем е шанса да пипнеш тайландки... ако си в щатите :mhihi: ... но това няма значение отдавна, само в позакостенелите нашенски мозъци намира място...
между другото летния ми мишлен е френски, 2708, предните отвън буквално се разпаднаха тази година :roll: ... та така с ориджинълите :mhihi:

Аз за пореден път след летния сезон се уверих - Мишелин нито зимни нито летни - отвратителни гуми...

Извинявай за :OT: колега, но след тази есен за мен една от най-добрите летни гуми е Michelin pilot sport 2... Направо няма край на сцеплението в завой... Виж за зимни вече не мога да споделям мнение че бяха скапани тия които съм карал от Michelin зимата :mrgreen:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 01 Ное 2012, 11:28

Аз пък си газя вече втори сезон със споменатия горе Фалкен Еуроуинтър и съм много доволен. На около 7-8 к километра са и са като нови, супер меки и даже миришат още на нови гуми. На едни железни 15 ки съм ги надянал и си драпах навсякъде миналата зима а не е като да нямаше сняг! Наистна пише made in Japan на тях. На сухо не шумят като Фулдата които имах преди а на сняг усещам колата чудесно.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Ное 2012, 11:37

Boyadjiev написа:Извинявай за :OT: колега, но след тази есен за мен една от най-добрите летни гуми е Michelin pilot sport 2... Направо няма край на сцеплението в завой... :

Не мога да кажа ,че грешиш :yes: но моите просто изпускаха завоите...без да насилвам прекалено много колата :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 01 Ное 2012, 11:59

Точно Michelin Sport Pilot 2, ако са били нови гуми и са ти изпускали в завоите, значи си за семи слик и слик или просто караш много бърже
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 01 Ное 2012, 12:13

R_Lakov написа:ОК Разбрах, научих, само че обсотятелствата ме карат и ще съм с 18ки тая зима. Дано да нямам проблеми.

Колега застрашен си стоманени джанти с гумите да струват колкото 2 гуми за сегашните 18ки :) , със стоманерките имаш няколко предимства:
1. Като се трамбова снега на лед няма да ти падат пломбите.
2.Ще си запазиш 18ките,че някак си студа ги прави по-крехки.
3.Както и да го смяташ като сложиш и изправяне на някоя и друга джанта на пролет ще излезе по скъпо от стоманерки + 4 гуми в отлично състояние. - при тва ще газиш каквото ти падне без неправолно пресичащи баби тръгнали за хляб, моля! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И въпреки всичко ти си знаеш най-добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 01 Ное 2012, 20:12

Аз сложих 4 броя Gislaved EURO*FROST 3 SILICA за сега съм доволен от гумите много са добри и най вече тихички :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Ное 2012, 20:32

Всеки е доволен сега, като току що е сложил новите гуми. Разликата между хубавите и "нехубавите" ще се усети другата или подругата зима примерно, когато ще имат вече приличен пробег. Кофти гумите по-бързо се предават като поведение, а още по-кофти гумите се кривят... и тогава е все тая дали държат или не. Моето лично мнение е, че на която и гума от премиум прозводителите да се заложи няма да се сбърка. Има и някои нискобюджетни решения, които се оказват удачни. И пак много зависи кой как шофира, и какъв пробег прави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Ное 2012, 21:25

Dirty M5 driveR написа:Всеки е доволен сега, като току що е сложил новите гуми. Разликата между хубавите и "нехубавите" ще се усети другата или подругата зима примерно, когато ще имат вече приличен пробег. Кофти гумите по-бързо се предават като поведение, а още по-кофти гумите се кривят... и тогава е все тая дали държат или не. Моето лично мнение е, че на която и гума от премиум прозводителите да се заложи няма да се сбърка. Има и някои нискобюджетни решения, които се оказват удачни. И пак много зависи кой как шофира, и какъв пробег прави.

По-важно е че разликата идва на сухо и мокро . Предвид, че 90% от хората не усещат по-слабо поведение на зимна гума на сухо (примерно при 0-10 градуса) , е нормално да не се вижда разлика в различните производители . Шарката не е всичко , ама не може да си мислиш че гуми с ебати широките канали , ще ти държат нещо на сняг или че 3то разрядна гума ще ти се представи по-добре от Мишелин,Конти,Дънлоп,Гудиър . Ако има някакво значение на Алпин 4 и дават много по-дълъг живот и леко по-слабо поведение на сняг - навярно са използвали по-твърда смес .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 01 Ное 2012, 21:41

Dirty M5 driveR написа:Всеки е доволен сега, като току що е сложил новите гуми. Разликата между хубавите и "нехубавите" ще се усети другата или подругата зима примерно, когато ще имат вече приличен пробег. Кофти гумите по-бързо се предават като поведение, а още по-кофти гумите се кривят... и тогава е все тая дали държат или не. Моето лично мнение е, че на която и гума от премиум прозводителите да се заложи няма да се сбърка. Има и някои нискобюджетни решения, които се оказват удачни. И пак много зависи кой как шофира, и какъв пробег прави.

Аз си мисля че gislaved е доказан шведски производител но не е от така наречените "премиум марки" Все пак хората прявят зимни гуми от над 100 години ;) Гумата им е добра мека има добро сцепление и най вече много тиха работа според мен са много по добри от Мишелин :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 01 Ное 2012, 21:47

Ачка ти голям специалист по зимни гуми. Кажи ми кои марки си карал, че си толко напред с материяла, чак няма страница в темата каде не пишеш и недаваш тестове на гуми. Що си мисля тука всеки ги разбира тия, континентали, мишелини и прочие пак вярвам кара с втора ръка зимна гума. Тука даже и някви взеха да си вярват, че зимните гуми един сезон и айде. Ама както и да е пред компа е позволено. И все пак аз тая зима за трета година ще мачкам с Barum Polaris 2 и 3 и да ви кажа съм много доволен. Колата е стабилна набира доволно в снега и спира навреме (може би са една идея по шумни (особенно май 2-ката). Проблеми никаде не съм виждал с тях макар, че тая година ще им е последна ми се струва :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 01 Ное 2012, 22:00

Exesus написа:Ачка ти голям специалист по зимни гуми. Кажи ми кои марки си карал, че си толко напред с материяла, чак няма страница в темата каде не пишеш и недаваш тестове на гуми. Що си мисля тука всеки ги разбира тия, континентали, мишелини и прочие пак вярвам кара с втора ръка зимна гума. Тука даже и някви взеха да си вярват, че зимните гуми един сезон и айде. Ама както и да е пред компа е позволено. И все пак аз тая зима за трета година ще мачкам с Barum Polaris 2 и 3 и да ви кажа съм много доволен. Колата е стабилна набира доволно в снега и спира навреме (може би са една идея по шумни (особенно май 2-ката). Проблеми никаде не съм виждал с тях макар, че тая година ще им е последна ми се струва :driving:

Колега ачката е "голЕм" ама тук във форума като падне големият сняг колата в гараж-а а той с метрото ;)

acho.rs написа:По-важно е че разликата идва на сухо и мокро . Предвид, че 90% от хората не усещат по-слабо поведение на зимна гума на сухо (примерно при 0-10 градуса) , е нормално да не се вижда разлика в различните производители.

Това че е голяма глупост друго не мога да кажа.....колега не си мислете че под 7-8 градуса с летните гуми ще имате по добро сцепление!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Ное 2012, 22:33

Без да отговарям на смешници - зимата на Витоша ще видим . Така де някои ще видим , други ще си джапат у форума :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 01 Ное 2012, 22:41

12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единствения начин да бъде разрешен спорът!!!

Извинявай мистър сериозни, ако съм те изнервил с въпроса кой марки зимни гуми си карал :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 01 Ное 2012, 22:47

Наистина според мен темата отиде в съвсем различна насока...моля ви колеги прочетете ми най-първото мнение и нека дискутираме него,тази тема се превърна в безмислен спор на марка и гуми и коя гума каква е,като въпроса ми беше съвсем различен. :winky:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 01 Ное 2012, 22:56

Пресен от днес с Нокиан Хакапелита с шипове.Каране по мокра магистрала,градско,много планинско с мокри,заснежени и заледени завои,катерене по утъпкан и 20см сняг при температура под нулата.Пробег около 600км и над 10 часа каране,с бус пежо :mhihi: Забележки към гумите нямам,иначе пежото е леш :mhihi:

Гумите са на втори сезон яко каране
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата