Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от _BmW_™ » 17 Апр 2012, 0:28

Не пуша, не съм пушил и никога няма да пуша !!!
Радвам се че най-после забраниха ....... а колко ще е ефективно е друго вече :dunno:
///M
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни

Мнение от steeN » 17 Апр 2012, 0:29

zazomazo написа:
steeN написа:....

това с референдума го очаквах като коментар ;) нашата държава е парламентарна демокрация, т.е. мнозиството в парламента решава.
швейцария е директна/пряка демокрация ли как се води. ако поставят под въпрос това решение, значи поставяш под въпрос формата
на управление на държавата
, което няма връзка.

поставям го под въпрос, защото:

"Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравеопазването, с които се въвежда забрана за пушене на закрити обществени места. "За" гласуваха 99 депутати, четирима бяха "против", а 10 се въздържаха. "

113 от общо 240 вземат решение, касаещо цялата нация....

ми да, няма връзка. ти управлението на държавата ли искаш да променяш или спориш дали решението е демократично ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Апр 2012, 0:40

ми не ми е по силите да променя управлението на държавата, но съм в правото си като гражданин на тая държава да имам мнение относно начина на вземане на решения
т.е. дори да оставим настрана въпроса с референдума, смятам, че би трябвало да има кворум при вземането на решения в парламента :winky:

"В парламентарното право "кворум" е минималният брой народни представители, необходим за да се проведе едно парламентарно заседание и да се приемат парламентарни актове. Кворумът зависи от това какво мнозинство от народни представители се изисква за приемането на различните парламентарни актове. За провеждането на заседания, на които ще се приемат закони, кворумът трябва да бъде повече от 1/2 от всички народни представители - т.е. поне 50% + 1, или най-малко 121 души. За провеждането на заседания, на които ще се приеме закон за изменение и/или допълнение на Конституцията, кворумът е по-висок - 3/4 от всички народни представители, но при определените в чл.155, ал.2 от Конституцията условия, приемането на такъв закон е възможно и с гласовете на 2/3 от тях. Ако по време на провеждащо се заседание се установи, че вече не е налице кворум, председателят го прекратява."
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Апр 2012, 5:04

как се запъна с това гласуване. сигурно има грешка в новината в такъв случай. не може да не е имало кворум.
хващам се на бас за каса бира ;) вярно, че гласуват с чужди карти, но чак толкова едва ли. стига с тези разсейващи аргументи ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 17 Апр 2012, 12:19

Големи сме европейци, няма що :smoke: Скоро бях във Виена и си има заведения, в които се пуши. Пише ли ПЪБ, значи се дими :mhihi: Щом Австрия е въвела частична забрана :kuku:

Браншовите организации посочват, че в момента пълна забрана за тютюнопушене има само в седем европейски държави. След въвеждането й оборотите на заведенията в Испания са се свили с 20 на сто, в Гърция с 30 на сто, а в Белгия за шест месеца са затворили 2 000 заведения.

Поради негативните последици върху бранша пълната забрана в Хърватия е била отменена по-малко от година след въвеждането й, същото се случило и в Дания и Гърция.

Против съм и се надявам и у нас да се отмени :P :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 17 Апр 2012, 14:16

Пъб-се води някоя малка квартална кръчма,която най -вероятно има статут на частен клуб-което значи че може да прави каквото си иска...и пуска когото си иска вътре...Тук става въпрос за обществени заведения,която нямат устав и достъпа е свободен за всеки-дори и за някое 14 годишно дете-това е публично място/заведение :winky: В Бг все още са малко Кафе-клубовете,които имат разписан устав,и в тях ясно е упоменато,че е заведение за пушене.И там забраната няма как да важи.Това,че малко заведения за такива-си е проблем на собствениците.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Апр 2012, 14:20

Значи ли това че в нощните заведения където достъпа за 14 годишни е забранен пушенето няма да се забрани понеже имат устав че се допускат само пушачи навършили 14 години ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 17 Апр 2012, 15:31

Абе само не вкарвайте 14 годишните деца в спора, защото те пушат сигурно повече от всички пушачи във форума взети заедно :dummy: :mhihi: Та хич не са аргумент, поне от реална гледна точка... че видиш ли някои ги опушва и им вреди на обществените места.

Иначе като цяло по-добре е да си има заведения за пушачи и за не и всеки да си избира и тва е :mrgreen: Съмнява ме, че тази тотална забрана ще откаже някой пушач от пушенето, а и едва ли ще го намали толкова драстично, та общо взето няма смисъл май...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 17 Апр 2012, 15:40

Христос Воскресе! Живи и здрави всички!
И с една отрова по-малко!

Изобщо няма да си правя труда да чета предните страници, а ще сипна и от моето масълце...
1. НЕ пуша и съм ЗА забраната! Имам много близки и приятели, които пушат, но позицията ми е непоклатима!!!
2. Наблюдавайте пушача - пушейки, той:
- вреди на себе си (можел да си решава сам какво да прави със здравето си - о'кей, само дето същото това "негово си" здраве поне през първите 10-12 (напоследък) години е коствало на родителите и близките му (а косвено и на всички нас, включените в осигурителните схеми) притеснения и време, а и пари, ако щете! Няма нищо даром!);
- вреди на околните (те може и да имат избор да са с него, може и да нямат, но не могат да спрат да дишат в негово присъствие и => задължително си се тровят и те! Защо ли звучи като убийство?)
- много рядко твърдите отпадъци от пушенето биват събирани старателно и изхвърляни в кофите за боклук - вечно навсякъде има разпилени ("от вятъра", да не си помислите, че е от от немарливост) фасове, които са от "бързо разграждащите се" и ще изчезнат "само" след миг (някакви си 500-600 годинки);
* смърденето ( БЕЗ извинение!) не смятам да коментирам - просто не мога да си представя как може някой да пуши и да иска да го целунат без отвращение! Гадост!
3. Преди 4 месеца баща ми (бивш пушач) си отиде от рак на белия дроб, категорично причинен от тютютнопушенето! Половин година неописуема агония!!! Медицината можеше САМО да го облекчи. За кратко... НЕ пожелавам никому подобна участ!!!
4. Според манталитета ни, всеки срок, който засяга НАШИТЕ лични интереси, трябва да бъде максимално удължаван и заобикалян... докато може. Тъй че предвиждам видими наченки на резултати от тази забрана някъде след Нова година... като се позатворят на топличко хората.
5. Не жалете заведенията! Те няма да останат празни - клиентите не ходят там за да пушат, а за да ядат и пият (и някой да ги обслужва, разбира се!), а това няма да секне. Иначе щяха и сега да си организират тези срещи по домовете и да им е и по-евтино, даже, само че в къщи трябва някой от компанията да се жертва и да обслужва, та за него няма да е така весело, може би... а може би в къщи не е удобно да се ходи с всяка компания... ;)
6. Пушачите ДОКАЗАНО работят по-малко време!
7. Сега тревата няма да е "онеправдана" толкова, иначе изобщо не ми е ясно защо тютюн може, а трева не може. :dunno:
Спирам до 7, не защото нямам още поне 7, а защото ще стане много черно...

П.П. А, да - може да пушат на открито, НО САМО откъм подветрената ми страна!!! Чао!
"... _ _ _ ..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 17 Апр 2012, 16:10

Apassionata написа:Скоро бях във Виена и си има заведения, в които се пуши.

a на Острова била ли си скоро? Щото там още 2007 е въведене тази забрана, пък не съм чул да са им зле ресторантьорите. Естествено че във Виена като няма пълна забрана ще има заведения в които се пуши, ама пробвай да запалиш в пъб в Британия. Нали не можете да си представите ПЪБ без дим - идете да видите такъв при хората които са ги измислили. Няма такъв момент "тва не може да стане в българия". Всичко може да стане със закон и контрол. Всичко. :wave:
А и тия 2000 затворили заведения в Белгия нали се сещаш че са около 0,00001% от всички заведения в страната сигурно. Много апокалиптично почнахте да мислите. Май абстиненцията ви гъделичка :mhihi:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Апр 2012, 16:18

Какви са тия отпадъци от пушенето дето се разграждат 500 години ? Тва да не е фукушима та да има някаква радиоактивност толкова време ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Апр 2012, 16:26

Аз пък много мразя някой да плюе на улицата,даже така разнася всякакви микроби и болести,освен че е супер гадно,а,да не забравя колегите заклеймяващи тютюнопушенето,да спрете да чадите с тъпите си автомобили без катализатори,че е 1000 пъти по-вредно и опасно за здравето,а праха който се вдига от автомобилите е доказан виновник за алергии,астма и други заболявания,така че не се правете на светци.
Ето какво причиняват автомобилите
над 100 млн. тона азотни, оловни и др. съединения се освобождават от земеделските площи и изгорелите газове на автомобилите;
около 100 млн. тона сулфатен прах, произведен при изгарянето на каменни въглища;
повече от 8 млн. тона сажди, причинени от изгарянето на различни видове горива;
35 хил. тона прах от износени накладки на спирачки, съдържащи азбест (само в САЩ);
около 25 хил тона токсичен прах поради изхабяване на автомобилни гуми (само в САЩ);
милиони тонове токсичен прах от различни заводи, от производството на олово, мед, хром, сяра и други химически продукти се отделят в атмосферата всяка година.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 17 Апр 2012, 17:14

хахаха :mhihi: от тютюнопушене минахме на катализатори :clap: :lol: Доста неща са вредни за здравето,въпросът е кои е наложително да се ограничат и да се намалят :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Апр 2012, 17:46

ineedmoney написа:
Apassionata написа:Скоро бях във Виена и си има заведения, в които се пуши.

a на Острова била ли си скоро?

Или в Турция?
Уж са "чалми", "резани", "анадолци", ама там няма заведение дето да се пуши. Или навън, или на открита тераса :)
Много добре се чувствах като нямаше кой да ми пуши на главата докато вечерям :mhihi:

Е.Димитров написа:милиони тонове токсичен прах от различни заводи, от производството на олово, мед, хром, сяра и други химически продукти се отделят в атмосферата всяка година.

Ако ги няма тези отрасли, и мен, и теб, и 90% от човечеството нямаше да ги има; населението на планетата щеше да е колкото преди индустриалната революция и само индианците щяха да пушат :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Апр 2012, 19:01

drago_pavlov написа:...
Уж са "чалми", "резани", "анадолци", ама там няма заведение дето да се пуши. Или навън, или на открита тераса :)
Много добре се чувствах като нямаше кой да ми пуши на главата докато вечерям :mhihi:
...

ми да беше поостанал, като ти е било толко шукар :mrgreen:

някак с лека ръка подминахте цитираното от Апасионата:
"в момента пълна забрана за тютюнопушене има само в седем европейски държави"

а колко са общо европейските държави???
биете се у гърдите, че сме ставали европейци с тоя закон, ама те самите европейци не го ебават....
ма па ние сме по-европейци от европейците....и колкото по-на изток отиваш толкова по европейско става.../справка-колегата с турския пример/ :winky:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата