Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч
Модератор: Общи модератори
Re: Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч
Leudi написа:Всъщност в сравнение със масовите 10-12 годишни коли, които се карат у нас Дачията не отстъпва по нищо. Едва ли в Ауди А4 Б5, Пасат 5.5 или нещо подобно ще откриете повече комфорт, отколкото при Дачиите.
Пък и за 1/4 от цената на базово Е90 какво искате?
комфорта е субективно понятие
докато придвижването, надеждността и експоатационните разходи са обективно

пък и колко комфорт има в това да тръгнеш за Каспичан и да чекаш пътна помощ 2 часа

No bling at the Ring
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
виж сега, пристрастни ми приятелю, дачии съм карал вероятно още преди ти да почнеш да ги продаваш, защото докато бях в рентакар преди 5-6 години купихме 4-5 логана - тия коли са ми ясни - я ми скролни мненията и виж къде съм казал, че не са здрави или че се чупят? ти и повечето от останалите сте на един хал тука - седите и се надявате произведени в България коли да се окажат трошливи, и да се изкефите, че хейтърството ви е било основателно
...тва е сбъркана работа за мене
кво като е 24 лв стопа? а колко е на логана една броня? щото на Ховър е под 200 евра с ддс
комфорт и дачия са крайно несъвместими понятия за мене... и не е само мое мнение, мой близък има логан 1,5д..... кара го учебен, и насрания кенеф все още си мирише вътре на кенеф и след над 4 години... и го купи само, щото тогава нямаше алтернатива - иначе не му е особено забавно да си го кара......
дачита предлага НУЛЕВ комфорт, и то съвсем обективно казано - кофти возия, кофти материали вътре, кофти подрънкване отвсякъде от пластмасите, кофти разположени бутони по таблото, кофти средна конзола, кофти седалки и т.н. и т.н.
не ми ги хвалете, че такситата логани изкарвали 500-600к - всички таксиджийки изкарват и повече даже, насраните кии, хюндаи всякакви, тикота и матизи изкараха по толкова и повече - тва такси не изстива.... имам познат дето кара Саманд такси, вече на над 400к е колата - а е смотан ирански боклук.... айде стига с тия изказвания и величаене на дачиите - прости и здрави са, но на пазара вече има по-добро предложение при по-ниска цена - ФАКТ, ПРИЕМЕТЕ ГО!
отделен е въпроса, че някой цинцар бизнесмен винаги ще предпочете да накаже служителите си със сандеро без хидравлика за 13 бона и горница....
тоя дето каза, че един пасат 5.5 бил комфортен колкото логан - това някакъв виц ли трябва да е, щото е толкова абсурдно, че даже не е и смешно?

кво като е 24 лв стопа? а колко е на логана една броня? щото на Ховър е под 200 евра с ддс

комфорт и дачия са крайно несъвместими понятия за мене... и не е само мое мнение, мой близък има логан 1,5д..... кара го учебен, и насрания кенеф все още си мирише вътре на кенеф и след над 4 години... и го купи само, щото тогава нямаше алтернатива - иначе не му е особено забавно да си го кара......

дачита предлага НУЛЕВ комфорт, и то съвсем обективно казано - кофти возия, кофти материали вътре, кофти подрънкване отвсякъде от пластмасите, кофти разположени бутони по таблото, кофти средна конзола, кофти седалки и т.н. и т.н.
не ми ги хвалете, че такситата логани изкарвали 500-600к - всички таксиджийки изкарват и повече даже, насраните кии, хюндаи всякакви, тикота и матизи изкараха по толкова и повече - тва такси не изстива.... имам познат дето кара Саманд такси, вече на над 400к е колата - а е смотан ирански боклук.... айде стига с тия изказвания и величаене на дачиите - прости и здрави са, но на пазара вече има по-добро предложение при по-ниска цена - ФАКТ, ПРИЕМЕТЕ ГО!
отделен е въпроса, че някой цинцар бизнесмен винаги ще предпочете да накаже служителите си със сандеро без хидравлика за 13 бона и горница....

тоя дето каза, че един пасат 5.5 бил комфортен колкото логан - това някакъв виц ли трябва да е, щото е толкова абсурдно, че даже не е и смешно?

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

бате, защо се чувстваш длъжен да коментираш всяко мое мнение в тази тема, ние си обсъждаме по между си
твоето мнение го чухме и го изкоментирахме, пишеш едно и също, един и същ коментар ли да ти поствам?
не продавам дачии, иначе се е случвало да карам няколко пъти, но нямам общо с търговията на коли
иначе.. за цените на броните.. чисто нова предна облицовка за меган е 380 лв. не знам защо се хвалиш с цената на бронята на хувъра
твоето мнение го чухме и го изкоментирахме, пишеш едно и също, един и същ коментар ли да ти поствам?
не продавам дачии, иначе се е случвало да карам няколко пъти, но нямам общо с търговията на коли
иначе.. за цените на броните.. чисто нова предна облицовка за меган е 380 лв. не знам защо се хвалиш с цената на бронята на хувъра

No bling at the Ring
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Аз съм на мнение, че каквито и качества да имат тези коли трябва да ги подкрепим, защото все пак се произвеждат в България.
Отделен въпрос е , че за България е по сполучливо да се произвежда възможно най-евтиния вариант-просто защото хората са бедни.
Няма нищо лошо да си купиш българска евридейка за всеки ден и да си поддържаш едно BMW , заради любовта към марката
Отделен въпрос е , че за България е по сполучливо да се произвежда възможно най-евтиния вариант-просто защото хората са бедни.
Няма нищо лошо да си купиш българска евридейка за всеки ден и да си поддържаш едно BMW , заради любовта към марката

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Механджията написа:
отделен е въпроса, че някой цинцар бизнесмен винаги ще предпочете да накаже служителите си със сандеро без хидравлика за 13 бона и горница....![]()
Кво да им купа пасати или некои гоуф 5 ли ??
Имаме 3 Хюндаи и30 по 25 000 ми те има ебаха мамата за нема и 1 година, и сандеро им е много.
Ще видим наще коли дали си заслужават, Сандерото е 5000 евро базов модел, ако наще са по 16 000 и не са нещо много по читави ми сандеро ще купа много ясно.
Този клас коли са за служебни, поради факта, че са евтини, а служителите ги карат като за последно, да не говора, че има комплексарчета дето нарочно ги чупат.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
ivan1590 написа:Аз съм на мнение, че каквито и качества да имат тези коли трябва да ги подкрепим, защото все пак се произвеждат в България.
Е, то и аз ги подкрепям

Ще ми е любопитно колко коли ще продадат в БГ 1 год. след старта на производството

audi_bulgarian написа:ivan1590 написа:Аз съм на мнение, че каквито и качества да имат тези коли трябва да ги подкрепим, защото все пак се произвеждат в България.
Е, то и аз ги подкрепямАма дали бих дал толкова пари за Волекс - Тц
![]()
Ще ми е любопитно колко коли ще продадат в БГ 1 год. след старта на производството
ще продадат доста, аз очаквам около 5% пазарен дял
но техните продажби са доста скъпи, защото правят голяма инвестиция в маркетингови кампании,
които за другите вносители са непосилни
примерно, аквариума на стадион васил левски е ~20 бона, като това го казвам отговорно, тъй като съм виждал тази оферта към друг вносител
как се избиват тези пари

No bling at the Ring
Колега Механджията не знам защо си мислиш, че някой хейтва просто ей така. Аз например не ги хейтвам. Но и не бера парите по дърветата и не бих си взел нито нова дачия нито нов волекс за лична кола. Ако ми дадът някое за служебно и трябва да избирам бих избрал волекса. Нито ще ме интересува колко са здрави нито колко им струват частите, нито данъците и застраховките. Но мой пари не бих дал за това нещо. Не и на този етап. Предпочитам си старо бмв, ауди, или мерцедес пред нов волекс. Ако целта е евтина градска кола бих си взел някакво евтино поло, корса за 3 к и да ще си движа с него.
6per40 написа:Преди 1 седмица карах новото Поло. На 12к километра и мога да кажа няколко неща - абсолютно всички дръжки и пластмаси по вратите скърцат отвратително, пантата на вратата стърже направо, воланът е захабен на тези години, копчетата са протрити супер бързо и колата е тотален мъртвец дори и без климатика да е пуснат. Просто ускорява с календара на Маите.
Споко , точно като му мине гаранцията /само 2 години/ и целия двигател си заминава направо, не ме питай от къде знам

Ако е дизел, бонуса е, че вместо двигателя е по-вероятно да си отиде "само" турбото

1.4тди не върви грам, представям си какво ще е 1.2 - 60кс - като отидеш до магазина и напазаруваш няколко торби, ще требва да си вържеш отпред едно муле, да го изтегля по баира до вкъщи

Инак Волексчето го разгледах на изложението лятото, страхотно ми хареса интериора, в пъти по-добър е от на ярис примерно. А щом му дават 5г гаранция, едва ли ще е еднодневка като Полото . Вероятно повечето хора не само в България но и в Европа, ще изчакат 1-2 години да видят отзивите и ако са добри /в което съм на 99% сигурен/ , много европейски автомобилни производители ще последват съдбата на Сааб , особенно ако разчитат на стари лаври като VW , пък и не само
Не Мы такие, Жизнь такая
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
не съм аз този, който хейтва, колега, напротив - щом аз съм приел и съм разбрал някои неща - не, че ги продавам само, заплата и пари ммога да изкарам къде ли не - но никой не се замисля какво всъщност означава този завод за заетите покрай него, за икономиката ни, и за това, което може да допринесе, повличайки крак за други подобни инвестиции, а тука умните глави хулят и защитават по-неизгодното и чуждо
все едно в румънски форуми да казват как волекса е мнооо по-готин от сандерото - някой друг път - хората си защитават тяхното, ама ние сме умници и ще си караме базовите дървени пръчки-модели на други марки, правени в турция и румъния, или пък дъртите коли - ми нека, то човек квото сам си направи, друг не може да му го направи....
те неслучайно турците са измислили думата 'гьотверен' в чест на българите - знаете кво значи, нали? както едно време викаха на каракачано - 'чужд сред свои, свой сред чужди' - е те го те бай Ганьо на 100%
абе който е прочел темата отначало докрай, ще види за кво иде реч, кой ква нагласа има и как тихичко в кочинката си хейтва, ей тъй, за спорта
просто българинът не е дорасъл за много неща, и за доста неща има егати криворазбраната представа
и като му го кажеш, че и подкрепиш с доводи, хептен подскача
@бадангел - при все скъпите рекламни кампании, които се избиват, нашите коли пак са с по-добрата цена от дачиите - прави сметка... и както виждаш, не коментирам само твоите мнения, а на повечето пишещи в темата
да се хваля с части и цените им
просто дадох случайна цена на принципно скъпа част, по примера на колегата преди мен..... по тая логика и той ще да се е похвалил с цената за стопа на дървачията
абе що си приказвате колкото да не заспите
както моите коментари са в един тон, така и твоите, що си мислиш, че пишеш различни неща
разбрахме, че харесваш повече сандеро и как били по-евтини и по-здрави и т.н. .... разликата е, че аз съм задал вече доста въпроси и сравнения, на които никой не отговори, само някви предъвкани тъпни и всички, вкл. ти повтарят как няма да си купят - ми недейте, бре, то има кой да ги купува
ама ми е чудно ще продължавате да пишете тогава?
за 'нямащ общо с автоиндустрията' знаеш доста неща за дачия и рено, даже колко кинти му е бронята на мегана и кой ква оферта за маркетинг е получил ...и знаеш в кат кои серии номера се движат даже.... айде не на мене тия
всеки сам си има възможности и предпочитания, просто в темата почнаха да пишат негативизми хора, подочули това-онова и вече сме големите специалисти по всичко - още нещо характерно за българите...
@Пилев - колега, просто си на такъв етап - представи си, че караш нещо от сорта на авенсис, или пък някое сув-че, имаш си пари като за средна класа нормален човек и стабилен доход, и жената ти каже, че иска нова кола, да ходи на пазар и да взема детето от цдг-то - и сега сравни цените спрямо оборудване мотор и гаранции на волекс с останалите, и и го покажи най-вече
да видим кое ще ти е логичния избор? ето класически пример... далеч В-сегмента не е само фирмаджийски коли....
оставям ви да пишете язвителните коментарчета, и пак казвам - който има конкретни въпроси, да пита - отново ще отговоря с удоволствие. щото вместо това да е смисъла на темата, се наложи да обяснявам елементарни неща, дето всеки може да прочете, ама нали е по-лесно да цитираме комшията чули-недочули и да си поплюеме ей така за спорта срещу нещо ново и полезно, и да покажем кви сме тарикати, щото караме румънска кола - класи над китайската и тройно по-евтина
... става ми забавно чак....
весели празници to all players and player-haters

те неслучайно турците са измислили думата 'гьотверен' в чест на българите - знаете кво значи, нали? както едно време викаха на каракачано - 'чужд сред свои, свой сред чужди' - е те го те бай Ганьо на 100%
абе който е прочел темата отначало докрай, ще види за кво иде реч, кой ква нагласа има и как тихичко в кочинката си хейтва, ей тъй, за спорта
просто българинът не е дорасъл за много неща, и за доста неща има егати криворазбраната представа

@бадангел - при все скъпите рекламни кампании, които се избиват, нашите коли пак са с по-добрата цена от дачиите - прави сметка... и както виждаш, не коментирам само твоите мнения, а на повечето пишещи в темата

да се хваля с части и цените им

както моите коментари са в един тон, така и твоите, що си мислиш, че пишеш различни неща

за 'нямащ общо с автоиндустрията' знаеш доста неща за дачия и рено, даже колко кинти му е бронята на мегана и кой ква оферта за маркетинг е получил ...и знаеш в кат кои серии номера се движат даже.... айде не на мене тия

всеки сам си има възможности и предпочитания, просто в темата почнаха да пишат негативизми хора, подочули това-онова и вече сме големите специалисти по всичко - още нещо характерно за българите...
@Пилев - колега, просто си на такъв етап - представи си, че караш нещо от сорта на авенсис, или пък някое сув-че, имаш си пари като за средна класа нормален човек и стабилен доход, и жената ти каже, че иска нова кола, да ходи на пазар и да взема детето от цдг-то - и сега сравни цените спрямо оборудване мотор и гаранции на волекс с останалите, и и го покажи най-вече

оставям ви да пишете язвителните коментарчета, и пак казвам - който има конкретни въпроси, да пита - отново ще отговоря с удоволствие. щото вместо това да е смисъла на темата, се наложи да обяснявам елементарни неща, дето всеки може да прочете, ама нали е по-лесно да цитираме комшията чули-недочули и да си поплюеме ей така за спорта срещу нещо ново и полезно, и да покажем кви сме тарикати, щото караме румънска кола - класи над китайската и тройно по-евтина

весели празници to all players and player-haters

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Механджията написа:..., и пак казвам - който има конкретни въпроси, да пита - отново ще отговоря с удоволствие.
Защо се сменя маслото на механичната скоростна кутия на Волекс на 5 000 км ?

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Механджията,
Ти лично, планираш ли покупка на такъв автомобил ?

Ubi dubium, ibi libertas
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
hell's angel написа:Механджията,
малко ти е неправилен въпроса... по-скоро да питаме "Би ли избрал такъв* автомобил ако ще си купуваш нова кола в този клас

* => непозната марка, китайска, сглобена в БГ с неясни качества, прилична цена и добър лизинг...
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
При избора на автомобил много често са намесени комплекси и гъзария. Масово хората, искат да се покажат и докажат като баровци с колата си, защото с друго просто не могат ... Затова още в България масово се взимат 10-15 годишни автомобили, а не нови. С удоволствие бих си взел такава кола ако имах тази възможност, за да имам 1/2 по-ниски разходи на 100 км, 5 години да си свиркам и да карам най-мощната нова кола в този ценови клас и то на газ. Идва момент в който вече китайското не е синоним на боклук, както беше преди време. Казвам го защото, някой се изрази "Аз китайска кола няма да карам". "Защо?" питам, след като ползваш други китайски стоки? И не ми казвай, нямам нищо китайско ... А самия факт, че държавата е дала на волекса възможност за данъчен кредит много ме радва ... дано този инструмент изстреля продажбите на автомобила и започнем да гледаме служебни волекси вместо дачии, авеота и всякакви други ниско-бюджетни предложения без екстри, направени просто за ръчкане от точка А до точка Б.
Напълно подкрепям Механджията и го разбирам защо се дразни, но трябваше вече да е свикнал на черното да се казва бяло
мс, съгласен съм само с непозната марка ... като е китайска кво? като е сглобена в бг кво? и хладилниците либхер ги сглобяват в бг примерно. Щом дават хората 5 години ПЪЛНА гаранция не би трябвало да си задаваш първите 3 въпроса(непозната марка, китайска, сглобена в бг с неясни качества). Защо това е единствения производител, който дава 5 години ПЪЛНА гаранция???
Напълно подкрепям Механджията и го разбирам защо се дразни, но трябваше вече да е свикнал на черното да се казва бяло

ms написа:hell's angel написа:Механджията,
малко ти е неправилен въпроса... по-скоро да питаме "Би ли избрал такъв* автомобил ако ще си купуваш нова кола в този клас"
* => непозната марка, китайска, сглобена в БГ с неясни качества, прилична цена и добър лизинг...
мс, съгласен съм само с непозната марка ... като е китайска кво? като е сглобена в бг кво? и хладилниците либхер ги сглобяват в бг примерно. Щом дават хората 5 години ПЪЛНА гаранция не би трябвало да си задаваш първите 3 въпроса(непозната марка, китайска, сглобена в бг с неясни качества). Защо това е единствения производител, който дава 5 години ПЪЛНА гаранция???
Последна промяна jordanov на 24 Дек 2011, 18:43, променена общо 1 път

Последна промяна BadAngel на 24 Дек 2011, 18:50, променена общо 1 път
No bling at the Ring