Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
Модератор: Общи модератори
Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
Vra4anin написа:няма да има нужда от кой знае каква осветеност от фарове, че почти всеки да си слага китайски ксенон;
аз ти гарантирам, че типичния китайски ксенон на 6000 келвина (дори 55 ватовия) сложен на обикновен рефлектор осветява по-лошо от един нормален 55 вата фар. особено ако видимоста е намалена.
нямаше да карат стари коли, които къде от остарялост на материала (кофти рефлектори)
в цивилзованите държави следващия път като отидеш виж колко коли са със фабрични ксенони- много малко са.
Аз карам на 2 от 3-те коли именно с монтиран китайски ксенон, на рефлекторен фар (и двете са Хонди: Дел Сол и Сивик 5 хеч), не защото съм решил да се правя на гъзар, тарикат и т.н., а защото просто тези коли имат ужасно слаби фарове.
това си си го въобразил. гарантирам ти го. едни хубави истински крушки и реглаж на фаровете и китайския ксенон го забравяш.
Ако имах финансова възможност, нямаше да карам 20 годишен сивик и дел сол, щях да карам много по-нова хонда (а може би дори нямаше да карам хонда въобще), кола която е с фабричен ксенон,
хонди със ксеонини има само в по-високите класове. тези дето... и в цивилизованите държави са редки.
За това, че ксенона трябва да е само на лупи, а не на рефлекторен фар - това са ГЛУПОСТИ!
рефлектора на ксенона без лупи няма нищо общо със рефлектора на обиковения фар. единия е широкоъгълен рефлектор (този на нормалния фар), другия (на ксеонона) е тесен и дълбок рефлектор.
Та, пиша ги всички тези неща, защото е лесно да се плюе, дава акъл и да се окачествява кой какъв е. Когато държавата ми оправи пътищата (нали плащам гражданска, винетка, данък, путки, майни и т.н., скоро и ТОЛ такса или както там се казва за магистралите ще въведат) да се вижда маркировката им и да са осветени, тогава ще махна ксенона, защото тогава няма да има нужда, да светя по-силно, елементарно е
демек- вината (един вид че не караш лъскава кола със фабричен ксенон) не е в тебе...
Отчаяните ситуации изискват отчаяни методи, това е цялата работа колеги и колежки хейтъри и фенове.
демек като съм закъсал без ток и ми трябва някой да ми даде и те видя че идваш към мене, изскачам с калашника и ако не спреш те правя на швейцарско сирене? щото виждаш ли един вид- изпаднал съм в отчаяна ситуация от моя гледна точка...
Казано накратко: ТВЪРДО СЪМ ЗА да глобяват за нерегулирани фарове, не светещи фарове, стопове, пътепоказатели (мигачи) и т.н., но съм ПРОТИВ да правят проблем за неоригинално монтиран в автомобила ксенон, ако той е регулиран наред и не заслепява.
няма начин рефлектор правен за 3000к нормален фар като му сложиш 6000к ксенон и да не свети навсякъде и да не заслепява... разсейването от по-високата честота на ксенона е страхотно и се контрира само със много тясно-фокусна леща или дълбок и тесен рефлектор. ако сложиш едни нормални крушки (3000 келвина) на един фар за ксенони ще ги видиш че светят буквално в точка...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
За ксенончето не знам, ама ми е писнало да се разминавам с коли с нерегулирани фарове, халогени и да ми "вадят очите". Не че аз не им опъвам дългите, ама така ли трябва да бъде. На ГТП гледат само дали фаровете светят и дотам. А понякога стават катастрофи заради такива "дреболии", а в някои случаи собствениците на тия фарчета и лобутец отнасят... 

Последна промяна saleen на 04 Ное 2011, 21:14, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!
Tomekk написа:Аз в интерес на истината имам още няколко предложения които може да обсъдят
Да земат да си водят с тях и по един "мапер" за да следят кой си правил чип на колата.
И във връска с предишното да си носят и подвижно дино да мерят някой да не лъже с конете и да плаща по-малък данък на колата си.![]()
![]()
![]()
![]()
а това е толкова лесно... ако колата ти е с компютър (повечето от 1989 насам) може точно за 10 секунди да се прочете "отпечатъка" (мд5) на еку програмата... и ако си пипал - това мд5 (вика му се чексъм) е друго от фабричното и... честито.
та... техническото решение го има...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
alx написа:Tomekk написа:Аз в интерес на истината имам още няколко предложения които може да обсъдят
Да земат да си водят с тях и по един "мапер" за да следят кой си правил чип на колата.
И във връска с предишното да си носят и подвижно дино да мерят някой да не лъже с конете и да плаща по-малък данък на колата си.![]()
![]()
![]()
![]()
а това е толкова лесно... ако колата ти е с компютър (повечето от 1989 насам) може точно за 10 секунди да се прочете "отпечатъка" (мд5) на еку програмата... и ако си пипал - това мд5 (вика му се чексъм) е друго от фабричното и... честито.
та... техническото решение го има...
То ясно че има решение, ама "господата" едва ли биха се справили ... за това и предложих да си водят мапер както сега си водят човек да проверява фаровете

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
колеги върнете се в 2011 моля 

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Le Transporteur написа:Xscape написа:И другаде го казах, ще го напиша и тука. Доста модели BMW имат ел. регулиране на фаровете. нали като ме спрат просто ще ги бутна да светят в пътя и край. Тия хора не мислят какво правят - целта пак е да ни вземат парите. И ако все пак решат да ми напишат акт ще използвам един номер, който bau.bg (не рекламирам сайта, но го вижте, нямам нищо общо с него) показаха - пише се молба и тнт като се споменава, че уреда според мен не е изправен и толкова. Ще си го обжалваме тоя акт докато свят светува. Не ме разбирайте погрешно - на мен също не ми е приятно голфовете да ми светят в очите, в момента на е46-цата ми няма дори ксенон още, обаче това са глупости, дето са го написали - няма ясни правила, а само хвърчащи глоби.
Доста от вас живеят извън Булгаристан и знаят как се минава с ксенон в чужбина... нищо лошо няма и тука да има контрол, ама това е мнооого грешен начин.
Основно правило лъча на късите да се проектира върху пътя , не на хоризонта. Така най-просто се разбира дали не пречим на насрещните. Или не съм те разбрал, колега...?!
Да де, ама нали се сещаш, че в най-горно положение може да отива право в очите на човека отсреща, а в най-долно да свети 2-3 метра пред колата. Кво правим в тая ситуация ? Кво значи правилно регулирани ? Щото за мен правилно регулирани е да застанат на определени метри пред колата, да мерят и ако на дадена височина не хвърлям прекалено много светлина - значи всичко е ок. И като насоча фаровете възможно най-ниско е възможно да съм си съвсем в нормите. И пак ето го проблема

Think. Believe. Dream. Dare...
Интересна ми е физиономията на полицаите и оня с hella-та като пъкне този тука
http://www.youtube.com/watch?v=jPKy1KAz ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=jPKy1KAz ... re=related
- b00st
- User
-
тоя трябва да кара със слънчеви очила...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Xscape написа:Le Transporteur написа:Xscape написа:И другаде го казах, ще го напиша и тука. Доста модели BMW имат ел. регулиране на фаровете. нали като ме спрат просто ще ги бутна да светят в пътя и край. Тия хора не мислят какво правят - целта пак е да ни вземат парите. И ако все пак решат да ми напишат акт ще използвам един номер, който bau.bg (не рекламирам сайта, но го вижте, нямам нищо общо с него) показаха - пише се молба и тнт като се споменава, че уреда според мен не е изправен и толкова. Ще си го обжалваме тоя акт докато свят светува. Не ме разбирайте погрешно - на мен също не ми е приятно голфовете да ми светят в очите, в момента на е46-цата ми няма дори ксенон още, обаче това са глупости, дето са го написали - няма ясни правила, а само хвърчащи глоби.
Доста от вас живеят извън Булгаристан и знаят как се минава с ксенон в чужбина... нищо лошо няма и тука да има контрол, ама това е мнооого грешен начин.
Основно правило лъча на късите да се проектира върху пътя , не на хоризонта. Така най-просто се разбира дали не пречим на насрещните. Или не съм те разбрал, колега...?!
Да де, ама нали се сещаш, че в най-горно положение може да отива право в очите на човека отсреща, а в най-долно да свети 2-3 метра пред колата. Кво правим в тая ситуация ? Кво значи правилно регулирани ? Щото за мен правилно регулирани е да застанат на определени метри пред колата, да мерят и ако на дадена височина не хвърлям прекалено много светлина - значи всичко е ок. И като насоча фаровете възможно най-ниско е възможно да съм си съвсем в нормите. И пак ето го проблемаЗаставаш 4 метра пред колата, мериш... фаровете са ми възможно най-горе - опа, прекалено са силни. Обаче ако ги бутна възможно най-ниско - вече са в нормите. И кво излиза - имаш си ел. регулиране => не плащаш актове. Бъркам ли някъде ?
Регулират се вдигнати в най-горно положение, уреда (оптиката) стои пред самия фар. Като излезеш на пътя, фаровете светят максимално напред като лъча се проектира на асфалта. От там насетне, при качване на авери или багаж лъча "литва" и трябва да се свалят фаровете докато се видят лъчите върху пътя. Пиша го от личен опит (така го правя), не съм го чел някъде, смятам , че е правилно, ако не е нека ме поправят. Вечер, при хубаво време в градски условия (да кажем добре осветени главни улици) фаровете ги забивам пред колата.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
яяяяя да ползвам аз малко тука тая темичка.. я ми предложете хубави лампи за късите светлини.Че след като си махнах ксенона и сложих некви ама теее светат колко да не заспат там а рефлекторите са ми добри.
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
biem_w написа:яяяяя да ползвам аз малко тука тая темичка.. я ми предложете хубави лампи за късите светлини.Че след като си махнах ксенона и сложих некви ама теее светат колко да не заспат там а рефлекторите са ми добри.
Това сме го дъвкали безброй пъти. Или Philips Blue Vision, или Osram Night Breaker - аз съм с вторите, честно казано не са лоши.
А по темата - излиза, че пак плашат гаргите. И ако сега приемат и последните поправки и стане задължително по цяла година да караме на фарове ще стане още по-забавно

Think. Believe. Dream. Dare...
- b00st
- User
-
те ако и тва го приемат вече твърде много ще им станат измислени мерки за уж намаляне на инцидентите и на друго ми прилича. вместо да направят пътищата като хората и да оправят някои загубени пътни светофари/маркировки/ограничения или да сложат някоя друга камера къде е нужно...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
A защо просто не седнат да направят допитване до шофьорите, кое кръстовище смятат за опасно, или кой знак е ненужен и тн. Просто да съберат информация от първа ръка.
Аз лично мога да им изброя поне 10-тина промени (конкретно за София), които биха били полезни.
Аз лично мога да им изброя поне 10-тина промени (конкретно за София), които биха били полезни.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Добре че засега това е само за Сф 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
еее, Стояне- ти прекаляваш направо... искаш да оставиш катаджиите без хляб
ако няма глупаво поставени и "случайно" забравени след някой ремонт как ще те спират да ти вземат пари