Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Емиграция

Мнение от steeN » 12 Май 2011, 22:36

acer написа:но признавам че тук не е място за нежни душици.

а дали пък в чужбина няма място са нежни душици, щото там си сам за себе си в повечето случаи...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 12 Май 2011, 22:44

aцер, би ли ми обяснил как някой може да се радва,ако няма кеш?
с лютеницата на баба не се прави семейство и бъдеще, нито се води нормален живот
а относно лафенето,ако си кретен и асоциален тип и тук няма да има с кой да си лафиш
или май за тук важи обратното .. трябва да си ... иначе не си актуален :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 12 Май 2011, 23:40

steeN написа:
acer написа:но признавам че тук не е място за нежни душици.

а дали пък в чужбина няма място са нежни душици, щото там си сам за себе си в повечето случаи...

:clap: ,тука като разчитат 80% от батките на мама и тата,са коравели ли?
в казарма бил ли си?
Последна промяна павката на 13 Май 2011, 6:52, променена общо 1 път
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Май 2011, 4:21

Не е лошо преди да пишете, още веднъж да видите заглавието на темата. Емиграция не е отиване за 3-6 месеца на ниско квалифициран и още по-ниско платен труд. Емиграция е, да си съберете сакчето с багажеца и да се преместите на друго място с цел постоянно жителство. Приемам мнението на хора, които са живяли няколко години в дадена държава, сменили са няколко работи и по един или друг начин са се устроили. Отишъл някой на гости за месец два и вади изводи, не става. Или пък след като е спал цяло лято във фургон и не си е позволил една бира да изпие, вади генерални заключения. Някой се подиграваше по-рано в темата на вуйчо си (или чичо си, може да греша), как бачкал като луд и нямал време за купон. Юнаци, само в БГ може да не ходиш на работа и да ти плащат. А първият заминал го отнася най-много. Нямате идея, какво означава целият ви житейски опит да струва 0,00$. Започвате от 0 във всичко и се блъскате с трудности, които не сте и предполагали. Няма тате, няма мама, няма бате. Бачкаш и се бориш. И това е само, за да дадеш шанс на тези след теб. Има хора, които се справят. Има и такива, които се огъват и се прибират. От вас зависи. Ето ви малко снимки от Монреал:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На пистата Жил Вилньов българските знамена не са по-малко, отколкото в Турция:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 13 Май 2011, 10:34

не съм се смял на вуйчо ми, че няма време за купони, а просто казах, че няма как да ми бъде идол човек, който без пукнат лев да създаде семейство на 24. другия ми чичо, който е в украйна кара цл, а също нямаше пукнат лев и е по-готин и по-умен ,създаде сем на 35
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Май 2011, 12:18

acer написа:звучи гадно, ама вуйчо ми си провали живота там, отиде на 28 с жена си и децата си, без никво образование, къртовски труд, сглобява мебели и до днес, е да, купи си къща (единия етаж го дава под наем), 2-те му деца учат във вуз, 4 тойоти имат (да 4 тойоти.. ). погледнато статически- един пропилян живот без забавления или казано с други думи лузър, той самия ми казва, ако не бяха децата, никога нямаше да остана тук. сина му учи за медицински брат, т.е мед.сестра и първата му работа (май стажанска, не разбрах) започва с 60хил, а е някъде на мойте години (22-24) и тепърва ще му расте.

Странни представи за провален живот имаш. Ти как ще се почувстваш, ако някога със собствените си ръце направиш дом и изучиш децата си, а твой племенник ти каже, че си лузър и си си пропилял живота? Или стоенето пред блока, пиенето на алкохол и играенето на карти е голямо забавление?

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 13 Май 2011, 13:22

ми ако има точна преценка, бих казал че е прав, едно е да изглеждаш децата си и да можеш да послучиш за пример на тях.
какъв пример дава вуйчо ми на сина си? да се ожени на 20+ и да стане шофьор без социален живот? същият в украйна без много приказки и повече действия от архитект стана строителен предприемач и си живее перфектно живота си, на жена си купи е90 ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Май 2011, 14:11

acer написа:ми ако има точна преценка, бих казал че е прав, едно е да изглеждаш децата си и да можеш да послучиш за пример на тях.
какъв пример дава вуйчо ми на сина си? да се ожени на 20+ и да стане шофьор без социален живот? същият в украйна без много приказки и повече действия от архитект стана строителен предприемач и си живее перфектно живота си, на жена си купи е90 ;)

интересно виждане имаш върху това кой е успял и дали е успял изобщо...

значи когато човек с неговите си 2 ръце (които не са му наврени в гъза) осигурява прилично ниво на живот и децата му учат висше е лузър... по твоите стандарти във ВСЯКА една държава над 50% от хората са лузъри просто защото си изкарват парите с труд- не може всеки да е вожд, винаги индианците са много повече...

а когато някой дето е шеф на водопада успее да спести някой лев, да купи още три водопада и с течение на времето успее да стане шеф на половината водопади е ГОЛЯМАТА работа... горе-долу си прав, ама казах- за да има вождове, трябват индианци... ама многократно повече индианци, отколкото вождове трябват...

някак си далеч повече уважавам успехите на хората в чужбина дето са почнали от нулата, че и от по-ниско, отколкото на тези отишли там с образование, дипломи и опит... на първите им е в пъти по-трудно...

ПС: интересно какъв социален живот ще имаш, ако нямаш пари да ядеш... ама не само ти, а и семейството ти няма какво да яде... я ми обясни откога социалният живот е по-важен :?:

ПС2: А тая глупост с жененето рано я забрави- когато му дойде времето, тогава се жени човек... Ама това сам ще го разбереш като му дойде времето :mhihi:

ПС3: много обичам да ми обясняват как някой бил много добре щото имал коли, пари, имоти и е минал половината к**ва :mhihi: джоба му е пълен- вярно си е, ама има на много други места дупки... аз предпочитам да не ми е толкова пълен джоба, но и другите дупки да са сведени до минимум и засега успявам...

ПС4: аз пък що ли се обаждам изобщо- аз съм от лузърите дето бачкат с двете си ръце и нямат социален живот :winky:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 13 Май 2011, 15:42

Колеги, отклоняваме се от същността на темата. Навсякъде има както успели, така и провалени хора. Решенията всеки си ги взема сам.

Благодаря на пауър за включването за Канада!

Нека пишем неща с информативен характер (по модела на първият ми пост в темата), които да бъдат полезни.

Благодаря ви!

Потребител
Аватар

Мнение от bam » 13 Май 2011, 15:48

Все едно спорите с разни флейти и тежко селскостопански техники дето и те така мислят, че всичкото народ трябва да е вожд, иначе е лузър.
И тоз е зациклил , щом се кефи на батките с жибките .. това е неговия идол ! .. такъв иска да е и той ! :mhihi:

ацер .. на колко си?
Питам просто да знам защо ти е такова мисленето и дали да те оправдая, ако си под 20 ;)
Извинявай .. замисли се как се опитваш да сравняваш възможностите за забавление в Уса и в БГ и това къде можеш да си ги позволиш или само да ги гледаш по филмите.
И, ако може да ми споделиш какви забавления имаме в БГ .. изключи от опциите, ако можеш чалготеките и ... чалготеките и ... чалготеките .. кажи ми другите възможности плс.

п.п. пожелавам на половината българи такъв лузерски живот на 28 ... ако това се случи, значи сме се развили доста над средното европейско ниво :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 13 Май 2011, 18:55

на мен пък са ми странни вашите разбирания, ако един човек се изучи е вожд? всеки програмист, доктор, инжинер, музикант и станал бял човек е вожд? честито на засегнатите.. ваша си работа, ваш си е живота

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Май 2011, 19:09

acer написа:на мен пък са ми странни вашите разбирания, ако един човек се изучи е вожд? всеки програмист, доктор, инжинер, музикант и станал бял човек е вожд? честито на засегнатите.. ваша си работа, ваш си е живота

явно трябва да ти се обясни подробно, че си още малък...
програмист- индианец
доктор- малък вожд
инженер- малък вожд
музикант- индианец... 0,000001% са нещо като малък вожд

Вожд => всеки един от който завися за да получавам доходи...
Малък вожд => тоя между мен и вожда
Индианец => АЗ

НЕ МОЖЕ да има само малки и големи вождове- трябват основно индианци... А в тая държава тук 70% от вождовете трябва да се премахнат
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Май 2011, 19:12

Май ще разбереш за какво иде реч..

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Май 2011, 19:21

ms написа:
acer написа:ми ако има точна преценка, бих казал че е прав, едно е да изглеждаш децата си и да можеш да послучиш за пример на тях.

интересно виждане имаш върху това кой е успял и дали е успял изобщо...

значи когато човек с неговите си 2 ръце (които не са му наврени в гъза) осигурява прилично ниво на живот и децата му учат висше е лузър... по твоите стандарти във ВСЯКА една държава над 50% от хората са лузъри просто защото си изкарват парите с труд- не може всеки да е вожд, винаги индианците са много повече...

а когато някой дето е шеф на водопада успее да спести някой лев, да купи още три водопада и с течение на времето успее да стане шеф на половината водопади е ГОЛЯМАТА работа... горе-долу си прав, ама казах- за да има вождове, трябват индианци... ама многократно повече индианци, отколкото вождове трябват...

някак си далеч повече уважавам успехите на хората в чужбина дето са почнали от нулата, че и от по-ниско, отколкото на тези отишли там с образование, дипломи и опит... на първите им е в пъти по-трудно...

ПС: интересно какъв социален живот ще имаш, ако нямаш пари да ядеш... ама не само ти, а и семейството ти няма какво да яде... я ми обясни откога социалният живот е по-важен :?:

ПС2: А тая глупост с жененето рано я забрави- когато му дойде времето, тогава се жени човек... Ама това сам ще го разбереш като му дойде времето :mhihi:

ПС3: много обичам да ми обясняват как някой бил много добре щото имал коли, пари, имоти и е минал половината к**ва :mhihi: джоба му е пълен- вярно си е, ама има на много други места дупки... аз предпочитам да не ми е толкова пълен джоба, но и другите дупки да са сведени до минимум и засега успявам...

ПС4: аз пък що ли се обаждам изобщо- аз съм от лузърите дето бачкат с двете си ръце и нямат социален живот :winky:
:yes: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 13 Май 2011, 19:51

Не убивайте мерака на малкия вожд да стане голям и да кара Х5, а на жена си да купи Е92 :mhihi:
И да нарича лузъри хората дето с 2те си ръце са отгледали деца, имат 4 коли и живот , който в БГ може само да имат, ако са ВОЖД :mhihi:
И тоя вожд не дай си боже някога ще управлява индианци .. горките туземци
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата