Бензин vs Газ или къде ми е сметката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката

Мнение от akula » 29 Май 2010, 12:39

saleen написа:
akula написа:....

Понякога се случва при много сдухани мембрани в изпарителя да се вкарва от него сурова газ в охладителната система, колегата може би това имаше предвид.

преди няколко страници (посътове) обсъдих тази вероятност, както и си признах , че не всички двг съчетават добре , или са подходящи за газ. има си и някои дето тотално са забранени.

не съм НАПЪЛНО съгласен че газта има по- бавно горене и заради това има часътично прегряване, или поне до степен че да даде отражения. по принцип газта има малко - по висока температура на изгаряне, или поне двг загрява малко по бързо на газ. ако охладителната система е изправна, това не дава отражение, защото компенсира без проблеми.
и който е отварял газифициран мотор знае- двг свети като нов отвътре.
бензина го затлачва от нагар и клес.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Май 2010, 13:30

не съм сигурен за температурата, но със сигурност гори по-бавно от бензина.
и най-малкото няма как двигател на газ да загрее по-бързо от такъв на бензин, поради простата причина, че част от топлината отива за изпаряването на газта.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Май 2010, 16:30

от по-високата температура на горене,защото отделя повече енергия,едни стари фордове им заминаваха леглата,имаше и още някъв двигател,къде не му понася,ама не се сещам
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Май 2010, 0:39

за енергията можеш да бъдеш сигурен, че не е повече. има по-високо октаново число, да. освен това газта гори и при друга ламбда...15.6:1, а бензина 14.7:1. от тука всички, които са с газов инжекцион и бензиновата си ламда просто са настроени да седят от бедната страна, ама на магия. иначе кварталните "гаражни специалисти" по газови инжекциони цъкат на лаптопа и се чувстват като големи тунери ;). ся вика ще ти увеличим газта и ще върви повече. и други проблеми има...
Изображение

не знам за температурата на горене. но по-високата температура на изгорелите газове е най-вероятно, защото бензина е течно гориво и има охлаждащ ефект когато се изпарява в горивната камера, а и в самия колектор...
Изображение

http://www.propanecarbs.com/propane.html

общо взето ако искаш газта да работи свястно, най-добре на голям двигател 3 литра и нагоре или поне такъв, който има много въртящ момент в ниските, ама bmw нямат много такива двигатели от по-старите. за мен най-добре е турбо мотор. ако аз избирам мотор, на който да сложа газ ще е 1.8Т на VW.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 30 Май 2010, 1:01

saleen написа:Тази табелка за хората, които карат на метан е доста вярна :mhihi:

Смотан, вчера станах свидетел на Бургас-София с 18 лв (осемнадесет лева) на метан, като последните 6 (шест лева) лв. от въпросните 18 лв. бяха заредени на влизане в София (метан-станцията на Дружба), т.е. имаш около 220 км. градско още ... имаш ли нещо да кажеш или е по добре да оставиш 100 - 120 лв за същото разстояние и да се мислиш за гъзар? Айде като не си в час да не изказваш толкова компетентно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 30 Май 2010, 1:05

zxsport написа:
saleen написа:Тази табелка за хората, които карат на метан е доста вярна :mhihi:

Смотан, вчера станах свидетел на Бургас-София с 18 лв (осемнадесет лева) на метан, като последните 6 (шест лева) лв. от въпросните 18 лв. бяха заредени на влизане в София (метан-станцията на Дружба), т.е. имаш около 220 км. градско още ... имаш ли нещо да кажеш или е по добре да оставиш 100 - 120 лв за същото разстояние и да се мислиш за гъзар? Айде като не си в час да не изказваш толкова компетентно!

Вчера станах свидетел на кренвирши за 1лв. килото, ти к'во, гъзар ли си мислиш че си с твойте Тандем за 8лв.?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 30 Май 2010, 10:34

Вчера станах свидетел на кренвирши за 1лв. килото, ти к'во, гъзар ли си мислиш че си с твойте Тандем за 8лв.?

То е ясно, че е най-добре да се кара на бензин, две мнения по въпроса няма! Единственото което не разбирам е тази непоносимост към алтернативните горива и хората които ги ползват. Всеки си прави избора и си казва мнението, един сложил метан, друг газ и така ... трябва единсвено да бъде изразено мнение/впечатление от опита и не виждам защо тези които карат на бензин задължително го избиват на заяждане с останалите!?
Колега, темата не е кренвирши, храна и т.н. а за сметката от алтернативно гориво! Примера, който ти дадох е Бургас-София - 4 часа и половина път, 18 лв. - гориво (метан)! Какво не ти харесва в тази сметка? Като колата е на метан не си гъзар или какво? Или ако беше на бензин щеше да го вземеш за 3 часа и половина? Ами и на Метан можеш да го вземеш за 3 часа и половина! Никакъв смисъл няма да се спори по въпроса и всеки да се стреми да си налага мнението! Който търси икономия - търси алтернативи, нормално е! И аз не карам на метан, но много се блазня от тази разлика в парите с които се изминават 100 км!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 30 Май 2010, 12:27

zxsport написа:

То е ясно, че е най-добре да се кара на бензин, две мнения по въпроса няма! Единственото което не разбирам е тази непоносимост към алтернативните горива и хората които ги ползват. Всеки си прави избора и си казва мнението, един сложил метан, друг газ и така ... трябва единсвено да бъде изразено мнение/впечатление от опита и не виждам защо тези които карат на бензин задължително го избиват на заяждане с останалите!?
Колега, темата не е кренвирши, храна и т.н. а за сметката от алтернативно гориво! Примера, който ти дадох е Бургас-София - 4 часа и половина път, 18 лв. - гориво (метан)! Какво не ти харесва в тази сметка? Като колата е на метан не си гъзар или какво? Или ако беше на бензин щеше да го вземеш за 3 часа и половина? Ами и на Метан можеш да го вземеш за 3 часа и половина! Никакъв смисъл няма да се спори по въпроса и всеки да се стреми да си налага мнението! Който търси икономия - търси алтернативи, нормално е! И аз не карам на метан, но много се блазня от тази разлика в парите с които се изминават 100 км!

Както и при кренвиршите - разликата е в качеството. На кола евридейка, 20+ години - ок, слагай ако щеш и дървени въглища.

Но да се унищожават коли 2003г.+ с булгаристрански изпълнения за мен е кощунство и гавра с марката.
Като не можеш да си позволиш да караш "скъп"(понеже в една друга тема някой определи Е46ците като "скъпи" автомобили, а те всъщност са ужасно евтини вече - по 14-20к са средно запазените с половината от възможните екстри) автомобил, защо въобще трябва да си го купуваш?
За мен псевдо-гъзарията не е някой да кара колата си на горивото, за което е проектирана. Псевдо-гъзарията е точно обратното - да си купиш кола, само за да се вижда, че нали...БМВ е, аз съм гъзар, и да й плеснеш една газова, защото не можеш да си позволиш да я караш на бензин/дизел.

Всеки си прави избора, аз затова и не пиша вече по такива теми(то всяка година се появява по една, нагризвате се хубаво всичките и после отшумява). Всички ги имат тея теми за място за изпускане на парата, всъщност единствената злоба срещу алтернативните горива е тук . На събора люпите семки заедно после, така че няма никакво значение кой на какво гориво кара. :)
Последна промяна Archangel на 30 Май 2010, 17:06, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 30 Май 2010, 13:28

zxsport написа:

абе карал съм заводски метан , и съм карал много леко за да видя какъв може да мин. разход ..... на тия цена сега , за 350 км ..... незнам колко трябва да е средния разход .....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 30 Май 2010, 13:45

Archangel написа:
zxsport написа:

Както и при кренвиршите - разликата е в качеството. На кола евридейка, 20+ години - ок, слагай ако щеш и дървени въглища.

Но да се унищожават коли 2003г.+ с булгаристрански изпълнения за мен е кощунство и гавра с марката.
Като не можеш да си позволиш да караш "скъп"(понеже в една друга тема някой определи Е46ците като "скъпи" автомобили, а те всъщност са ужасно евтини вече - по 14-20к са хубавите) автомобил, защо въобще трябва да си го купуваш?
За мен псевдо-гъзарията не е някой да кара колата си на горивото, за което е проектирана. Псевдо-гъзарията е точно обратното - да си купиш кола, само за да се вижда, че нали...БМВ е, аз съм гъзар, и да й плеснеш една газова, защото не можеш да си позволиш да я караш на бензин/дизел.

Всеки си прави избора, аз затова и не пиша вече по такива теми(то всяка година се появява по една, нагризвате се хубаво всичките и после отшумява). Всички ги имат тея теми за място за изпускане на парата, всъщност единствената злоба срещу алтернативните горива е тук . На събора люпите семки заедно после, така че няма никакво значение кой на какво гориво кара. :)

Колега аз ще ти кажа моята гледна точка без да се заяждам.Карам БМВ на газ ,не защото искам да съм гъзар с БМВ ,а просто ,защото ми харесва като автомобил и поведение на пътя.Карам го на газ ,защото не взимам 4000лв заплата ,за да си позволя да го карам на бензин ,защото в този живот не всичко е бензин за колата има и други неща.До морето с обикновенната ми газо ми излиза по 50лв. на едната страна ,а ако карам на бензин минимум 100лв.С 50-те лв. които спестявам бих седнал в един ресторант и да хапна ,а не да ги сложа в резервоара на колата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 30 Май 2010, 16:51

ако бензина беше по 1лв тая тема нямаше да съществува :yes:

И не разбирам що се дъвчете при положение,че всеки си решава какво да сипе на своя автомобил и това си е негов проблем било то газ,бензин,метан и тн. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 30 Май 2010, 18:01

Transportera написа:ако бензина беше по 1лв тая тема нямаше да съществува :yes:

И не разбирам що се дъвчете при положение,че всеки си решава какво да сипе на своя автомобил и това си е негов проблем било то газ,бензин,метан и тн. :dunno:

Ако бензина беше левче газта щеше да е 40-50ст. и темата пак щеше да я има :mhihi:
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 30 Май 2010, 18:16

Мармот написа:
Transportera написа:ако бензина беше по 1лв тая тема нямаше да съществува :yes:

Ако бензина беше левче газта щеше да е 40-50ст. и темата пак щеше да я има :mhihi:

Винаги е било така у форумо :mhihi: за какво да купувам спортни пружини като мога да ги резна, защо да си купувам икономична кола като мога да набия гас на 6-така и зверовете да реват на без пари :mhihi: и още хиляди :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 30 Май 2010, 18:19

Темата е хубава,нали в спора се ражда истината :D Само че докато тук ми обясняват какъв мизерник съм,и как си съсипвам колата на газ - аз карам,кааарам... :mhihi: а техните "безкрайно евтини" Е46 за по 14-15 бона стоят пред блока с бензин за 10тачка,че нали трябва да останат и за кафе :mhihi: то и не съм никакъв фен,щото си правя колата сам,но иначе на кого да се оплачете как са ви обрали и колко не разбират "гадните майстори"? Едно е да имаш БМВ,друго е да караш БМВ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 30 Май 2010, 18:25

~Мишо~ написа:Темата е хубава,нали в спора се ражда истината :D Само че докато тук ми обясняват какъв мизерник съм,и как си съсипвам колата на газ - аз карам,кааарам... :mhihi: а техните "безкрайно евтини" Е46 за по 14-15 бона стоят пред блока с бензин за 10тачка,че нали трябва да останат и за кафе :mhihi: то и не съм никакъв фен,щото си правя колата сам,но иначе на кого да се оплачете как са ви обрали и колко не разбират "гадните майстори"? Едно е да имаш БМВ,друго е да караш БМВ...

Ами брат това само във бг се случва, всеки се изхвърля и после олеле майко, ми направи си сметката за какво ти е нужна колата, то затова колите седят и не ги карат. Аз 4г. давах по 20-30лв. на ден за някакъв тъп кеф, купих си печка и ме боли фарец, останалите пари сега си ги давам за спорт :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата