Насилствено отнемане на две български деца против волята им
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
twin spark написа:твоето мнение относно отвличането на деца може спокойно да си пазиш за себе си размишлявайки наум.
Това е валидно за белия свят: http://www.sacp.government.bg/downloads ... eto-bg.doc
Смелено ще ти го кажа: отвличане е също всяко просрочване на завръщането на деца. Твоя човек е задържал година и половина децата далеч от майка си. Няма съд, който да не върне децата на майката. Адвокатите на твоя човек са пледирали, че децата са вече приобщени, но това не важи за твоя човек. Ти ще кажеш защо. И така СГС и САС няма за какво да се захванат, за да оставят децата при бащата.
Аз не споря за хагската конвенция бе човек, я си представи, че полякинята доброволно е подписала безсрочната декларация и не и е пукало за деца и прочие, и в един момент я е огряло, че си е загубила семейство, и решила да си върне децата позовавайки се на тази конвенция??? И пак опираме за по горе посочения пример от теб, защо хагската конвенция важи за едни за да други не? Как може един австралиец да си задържа децата, а един българин не!!! Ся разбра ли ме за кво ти говора. Че като си БГ могат да се ебават както си искат, да идват тук да си прилагат решения позовавайки се на какво то си искат.
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Няма никакво, ама никакво значение каква е полякинята. Начина, по който си брани интересите говори много за този, който може да го види. Няма никакво значение къде, кога, с кой, за колко време е била. Всичко е пропуснато от твоя човек. Няма никакво значение твоя човек какво казва за нея. Единственото важно е: тя е майка, иска си децата и другото важно - нямат развод.
Австралийският случай заслужава митинг пред мин. на правосъдието. Не ми се мисли какво и е на тази жена, за двайсетачка някой е съсипал живота и. МВР не дава информация, кой служител е разрешил децата и да напуснат България, без неоходимия документ за съгласие на майката.
Австралийският случай заслужава митинг пред мин. на правосъдието. Не ми се мисли какво и е на тази жена, за двайсетачка някой е съсипал живота и. МВР не дава информация, кой служител е разрешил децата и да напуснат България, без неоходимия документ за съгласие на майката.
извинявам се предварително, ако повеждам темата, особено от последните постове в друга посока, но мен нещо не ми стана ясно в цялата тази "мила картинка".
- Не са разведени
- Няма и подадена молба за развод
- Мацката, каквато и да е тя, отива да се лекува от алкохолизъм или да си почива, все тая. Няма я в къщи при децата 1 година.
- Разписва му официално, че не възразява да отведе децата в България
- Децата са с двойно гражданство, дали у Полша с майка им или в България с бащата, все тая. Важното е, да са добре.
- Като баща той, поема разноските, докарва децата в България и живее с тях 1 година, като си ги гледа добре.
- Те учат тук, малкото сигурно ходи и на детска градина в Асеновград
- Ни в клин, ни в ръкав майката, решава, че той ги е отвлякъл, а е разписала документ да бъдат изведени от Полша, и бащата да мине сума ти граници на вход и изход с децата до България.
- Изведнъж се изсипват куп институции, агенции и инстанции - да върнат децата на майката... щото милата тя, вече е във форма да ги гледа.
Нещо, ама грам не се връзва тука. И май законите в Полша са по-яки от нашите.
Ако са разведени, иди дойди, майката има право да предяви права, да ги поиска по съдебен ред, да вдигне олелия, да се оплаче, да го съди. Ама без развод - кво отвличане, кви пет лева, за какво става дума въобще? Та, те са с двойно гражданство.
Или просто, полското законодателство е много по-строго от нашето и хайде, "тоя, верно си ги е присвоил" /все едно да си прибере нещо от дома й/ бум-тряс, съд, агенция за закрила на детето, полиция, телевизия, камери, лични кадри, разлайване на кучетата. Басирам се, че тя е искала да се върнат в Полша и той е отказал и от там цялата дандания.
И най-шокиращото... минава ден и по БТВ или по Нова, не обърнах внимание гледам репортаж... момиченцето при майка си, едно ухилено такова, направо щастливо, а бащата продължава да се пече на бавен огън, с една дузина инстанции, институти и агенции.
Нещо?
И както винаги, нашите реагират светкавично с много шум и накрая излизат /извинявам се/ осрани от цялата работа, щото горките нещо не разбрали... и цялата история здраво се омаза. И както казва twin spark
Много бозаво, но дано всичко свърши в полза на децата.
- Не са разведени
- Няма и подадена молба за развод
- Мацката, каквато и да е тя, отива да се лекува от алкохолизъм или да си почива, все тая. Няма я в къщи при децата 1 година.
- Децата са с двойно гражданство, дали у Полша с майка им или в България с бащата, все тая. Важното е, да са добре.
- Като баща той, поема разноските, докарва децата в България и живее с тях 1 година, като си ги гледа добре.
- Ни в клин, ни в ръкав майката, решава, че той ги е отвлякъл, а е разписала документ да бъдат изведени от Полша, и бащата да мине сума ти граници на вход и изход с децата до България.
- Изведнъж се изсипват куп институции, агенции и инстанции - да върнат децата на майката... щото милата тя, вече е във форма да ги гледа.
Нещо, ама грам не се връзва тука. И май законите в Полша са по-яки от нашите.
Ако са разведени, иди дойди, майката има право да предяви права, да ги поиска по съдебен ред, да вдигне олелия, да се оплаче, да го съди. Ама без развод - кво отвличане, кви пет лева, за какво става дума въобще? Та, те са с двойно гражданство.
Или просто, полското законодателство е много по-строго от нашето и хайде, "тоя, верно си ги е присвоил" /все едно да си прибере нещо от дома й/ бум-тряс, съд, агенция за закрила на детето, полиция, телевизия, камери, лични кадри, разлайване на кучетата. Басирам се, че тя е искала да се върнат в Полша и той е отказал и от там цялата дандания.
И най-шокиращото... минава ден и по БТВ или по Нова, не обърнах внимание гледам репортаж... момиченцето при майка си, едно ухилено такова, направо щастливо, а бащата продължава да се пече на бавен огън, с една дузина инстанции, институти и агенции.
Нещо?

И както винаги, нашите реагират светкавично с много шум и накрая излизат /извинявам се/ осрани от цялата работа, щото горките нещо не разбрали... и цялата история здраво се омаза. И както казва twin spark
МВР не дава информация, кой служител е разрешил децата и да напуснат България, без неоходимия документ за съгласие на майката.
Много бозаво, но дано всичко свърши в полза на децата.
Да караш Peugeot е страст!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Така ... аз съм изумен от заобикалянето на основния проблем и опита с безкрайни коментари ,от двама, трима с дървени глави да ме убедят ,че едно дете трябва да се ДЪРПА И БЛЪСКА като животно . Независимо кой съд какво е постановил.
Отново им пожелавам като видят зор закона да се спазва буква по буква ! Примерно да влезнат у тях 3-4 наркомана да крадат и да видим как ще ги помолят да напуснат и после да ги съдят . Да не вземете да набиете някой или да го застреляте , че закона го ЗАБРАНЯВА!!!
В момента се развива подобен случай между БРАЗИЛИЯ и САЩ
Вижте как реагират бразилците ! Вижте хора с дух !
Отново им пожелавам като видят зор закона да се спазва буква по буква ! Примерно да влезнат у тях 3-4 наркомана да крадат и да видим как ще ги помолят да напуснат и после да ги съдят . Да не вземете да набиете някой или да го застреляте , че закона го ЗАБРАНЯВА!!!
В момента се развива подобен случай между БРАЗИЛИЯ и САЩ
Вижте как реагират бразилците ! Вижте хора с дух !
Eva* написа:- Мацката, каквато и да е тя, отива да се лекува от алкохолизъм или да си почива, все тая. Няма я в къщи при децата 1 година.
По думите на бащата, публикувани в "24 часа":
... Обадил се на Барбара, че е в Асеновград с децата, предложил и тя да дойде да живее с тях. Тогава тя почнала да звъни по 15-16 пъти на ден, искала да говори с малките. Завела дело по Хагската конвенция и обвинила мъжа си, че е отвлякъл Ники и Павел. Междувременно Василев се опитал да заведе бракоразводно дело, но исковата му молба 3 пъти била отхвърлена с мотив, че жена му е чужд гражданин и няма постоянен адрес в България.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=145162
-------------
Така ... аз съм изумен от заобикалянето на основния проблем и опита с безкрайни коментари ,от двама, трима с дървени глави да ме убедят ,че едно дете трябва да се ДЪРПА И БЛЪСКА като животно . Независимо кой съд какво е постановил.
Отново
Айде стига и ти вече..дървени философи.

Няма човек, който да не се е възмутил от случая и да не му е трепнало от репортажа. Това, че не защитавам бащата, не ме прави по-малко съпричастна, към случилото се, както и всеки тук разписал се.

Още по темата...интересна статия...http://www.cross-bg.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1055478
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
klintan66 написа:Така ... аз съм изумен от заобикалянето на основния проблем и опита с безкрайни коментари ,от двама, трима с дървени глави да ме убедят ,че едно дете трябва да се ДЪРПА И БЛЪСКА като животно .
Гледаш повърхностно. Основният проблем в случая е "какво е най-добре за децата в тая ситуация?" Кой точно е действал в техен интерес, можеш ли да ми кажеш?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"