СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: СПАМ ТЕМА
Не съм сигурен колко се решава. Всичко се оплесква с тоя слой. В някои сервизи мрънкали и не искали да работят по такива 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
В интернет пише, че в Китай нямало пазар за коли втора употреба... аз си го обяснявам, че новите са евтини и няма смисъл да си купуваш стара.
Ако това е вярно, каква им е мотивацията произведат кола, която да издържа 10-20 години?
Ако това е вярно, каква им е мотивацията произведат кола, която да издържа 10-20 години?
I love the sound of V8 in the morning...
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Никаква . Отделно в европа отдавна не се ползват антикорозионни технологии за защита на купето на автомобили от нисък и среден клас . Така че няма с какво да се конкурират . Те тия неща бяха едно време 90 те години когато се кадмираха купета дори на бюджетни автомобили . Кадмирано заводски купе на автомобил практически няма ръжда поне 20 години . Не да има малко на веждите и праговете , няма точка ръжда при европейските климатични условия . Дори със акрилните лакове които се ползват още от 90те години вместо нитроцелулозни . Цената и екологичните норми обезсмислят всичко което оскъпява автомобила с ненужни екстри .Ако това е вярно, каква им е мотивацията произведат кола, която да издържа 10-20 години?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
TNT написа:Не съм сигурен колко се решава. Всичко се оплесква с тоя слой. В някои сервизи мрънкали и не искали да работят по такива
Е те майсторите са като застрахователите.
Онея федераси искат да застраховат само безрискови шофьори, които никога не са имали щета.
А тея федераси искат да ремонтират само здрави коли...
И на едните и на другите нали знаеш кво за майките.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
msi200 написа:В интернет пише, че в Китай нямало пазар за коли втора употреба...
https://www.youtube.com/watch?v=1fEDAfuhaLI
https://www.youtube.com/watch?v=nC9yfwpZt4I
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Един колега си купи цял, нов двигател за някаква КИА сув, 2.0 но за китайския пазар (мотора). Набили му неговия си номер на двигателя и тук само го монтираха. $2000 му струвал... Сега, дали е такъв реновиран мотор, кой да ти каже
? Китайска им работа!
? Китайска им работа!Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Бахти, тоя нов двигател по-евтин от смяна на вериги на бмв 
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
КИА двигатели се правят в Китай , имат съвместно производство в Янчън Jiangsu Yueda Kia Motors. От там китайците имат достъп до корейските лицензи и произвеждат и китайски варианти и резервни части . Кое е оригинал кое не , само Буда знае ...
Тъй като Русия няма достъп до европейския пазар на резервни части , всички там идва от Китай . Отделно КИА имаха и завод в Русия съвместно с Хундай , обаче 2022г излизат от там заради санкциите . Завода е купен от китайци и произвежда доста време китайски варианти на КИА с останалите части . Така че в тия руските видеа става въпрос 100% за чисто китайски двигатели и части . В Корея се произвежда само за азиатския пазар . За европа ги правят в Словакия , тука трудно да попадне нещо оригинално корейско ако не е внесен цял автомобил примерно . По скоро са някакви китайски части представяни за оригинални корейски , поне така си мисля ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако се визира написаното от мен, да, двигателя идва от Китай...
Ex: 96' BMW318ti

TNT написа:Не съм сигурен колко се решава. Всичко се оплесква с тоя слой. В някои сервизи мрънкали и не искали да работят по такива
Много зависи с какви материали се прави. Едно време след пръскане от колата по една седмица капеше мазнотия. Сега залепва и това е. Седи като много тънък слой и практически почти и не мирише след няма и час. И то мирише от това, дето е върху ауспуха и тръбите. Да, цапа по ръцете и "майсторите" не обичат да и се случва. Дилърът на Тойота тук дава 10 години гаранция срещу ръжда при направена обработка на чисто нова кола при тях. И това не е никак малко. Някои специалисти дупчат прагове, колонки и врати и пълнят и вътре със тази химическа съставка.
Корейците отдавна боядисват (поне тук) колите директно върху метала и така, ако някъде има малка шупла, ръждата директно си тръгва. Масово се слагат едни прозрачни фолиа на предния капак, бампър и калници, за да пазят от камъчетата по пътя.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
По темата с КИЯка...
Добри цени дадоха,но за тези пари и малко отгоре ще да е октавия.
Още не съм ходил и там да видя какви ще са цените като за нас,но предполагам ще ми харесат до някъде.
Тия дни ще имам време да закарам джипа за почистване и после отива за снимки.
След като си отиде...сме на пазар.

Добри цени дадоха,но за тези пари и малко отгоре ще да е октавия.
Още не съм ходил и там да видя какви ще са цените като за нас,но предполагам ще ми харесат до някъде.
Тия дни ще имам време да закарам джипа за почистване и после отива за снимки.
След като си отиде...сме на пазар.
Случайно намерено в нета… като пратиш жената с приятелки да си купи Кайен Турбо гт и… тя се прибере с това… определено почти го е уцелила Кайена…
Някои хора са за бой… лол
Някои хора са за бой… лол
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
2021… на 20к мили… били го изтъргували скоро и й хванал окото … щото бил верния цвят… същите пари грубо - $200к та решила мацката, че все тая
https://youtu.be/q9z5Ua7-pAQ?is=gAE6Mb54XIumOK76
https://youtu.be/q9z5Ua7-pAQ?is=gAE6Mb54XIumOK76
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54