Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от alx » 29 Юли 2024, 17:56

Lenco написа:
alx написа: В Холандия ..... В Париж ..... Лондон .....

Намираш ли нещо общо между тия и София, автопарка ли, минималната заплата/пенсия, качествените магистрали, чувал ли си, че в Родината няма една магистрала шосейна или железопътна, която да я пресича и да е ОК, а парите, които са откраднати сигурно конкурират изброените.

... гледаш на грешното място :) общото не са парите/инфраструктурата и тн а белите ни дробове, раците, изискванията за сигурноста към колите за да не се трепеме по пътищата- тези неща са универсални за всички...

Не разбирам, сигурно съм изключително прост, кви еконорми, като 1/4 от колите са пред разпадане, без гуми, без светлини и без спирачки, поддържат ги хора със семеен доход по 5-600лв на човек на месец.

точно това писах преди- че важното е не числата и еврокатегориите а изграждането на механизъм за контрол над годишния преглед- максимално електронизирано за да намалят злоупотребите, камери, електронни записи които може после да се проверяват... а дали самия гтп ще гледа изгорели газове или гуми и фарове е без значение до колкото може да се провери кой ги е преглеждал и като ги е преглеждал как ги е преглеждал :)

enigma написа:

А пък в Ст Петербург паркирането е $1 на час :ok:
Стига с тия западняци, от всичко искат да изкарват пари :mrgreen:

пак недоразбрал ей... тази такса е само ако си със в46 двигател и по-нов... ако си със 12н360 паркирането е безплатно
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Юли 2024, 18:08

Добре де, защо продължаваме да говорим за %-ти СО2, като 'късането' уж ставало на ламбда-показанието? Старите как си го покриват или за тях е друга стойността, а не 0,97-1,03 ?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Юли 2024, 18:10

Специално за %CO2 не знам кой говори... освен тия дето пуснаха партенките и другите които им се вързаха.
Това за ламбда е просто втората партенка, след като първата не мина.

enigma написа:

Много ясно, за кво ти е да живееш повече, ако ще паркираш скъпо, егати живота е тва.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Юли 2024, 18:13

Извинявам се, грешката е моя! Става дума за СО-то, разбира се! За ламбда-показанието го казваха наши колеги от форума няколко страници/поста по-напред.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 29 Юли 2024, 19:21

steeN написа:Специално за %CO2 не знам кой говори... освен тия дето пуснаха партенките и другите които им се вързаха.
Това за ламбда е просто втората партенка, след като първата не мина.

enigma написа:

Много ясно, за кво ти е да живееш повече, ако ще паркираш скъпо, егати живота е тва.

То като се замисля, толкова мръсен въздух като в София дори в Русия май няма… само разни страни от 3тив свят, ама там трафикът е х10 и още по-стари кошници.

Не знам изобщо как се е позволило да се стигне до това положение в БГ и хората да са ОК с това…
Не случайно страната е на първо място по смъртност във всяко отношение…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 30 Юли 2024, 6:24

Такситата няма да спретнат някой протест, след като там масово се карат бензинки на газ? Чува ли се нещо?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 30 Юли 2024, 6:43

За сега "софтуера" пипа с кадифена ръкавица ,за да няма резки движения и много кастрирани.Малко по малко изкуствения интелект ще направи изкуствен подбор.Ако забранят и да се внасят коли под Евро 4 ,скоро ще сме с рикши ,колелета,коне ,магарета.Ще има теми за тунинг на копита,специален раздел за добавки към овеса та да се ремапне конската сила.По-богатите ще може да си позволят кочияш и карета,или впряг от неколко расови атове .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 30 Юли 2024, 7:11

Вчера видях един Фиат Уно в окаяно състояние с чистак бърсак нов стикер, мотора беше бензин под 1000 кубика май. Така че като гледам нищо не се е променило, тези които са изревали просто ще намерят "точния" пунк и всичко по старому :censored:
Масовката с дизеловите печки дето пушат и тровят наред пак ще си го преместят от единия крачол в другия ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Юли 2024, 10:36

Ивайло Димов написа:За сега "софтуера" пипа с кадифена ръкавица ,за да няма резки движения и много кастрирани.Малко по малко изкуствения интелект ще направи изкуствен подбор.Ако забранят и да се внасят коли под Евро 4 ,скоро ще сме с рикши ,колелета,коне ,магарета.Ще има теми за тунинг на копита,специален раздел за добавки към овеса та да се ремапне конската сила.По-богатите ще може да си позволят кочияш и карета,или впряг от неколко расови атове .

В горепосочените градове където са по строги мерките колко рикши,магарета,коне и тн си видял?А не е ли точно обратното?Хората са в пъти с по висок стандарт демек могат да си позволят колкото искат кочини на които тук масово им се раздват а вместо това масово карат колела и използват метро,трамвай и тн сигурно щот са прости?А бай-Ганя му е под достойнството да слезе от 20г мерц,ауди или бмв за да походи пеша,да покара колело или да си купи 5г дачия,форд и тн?
Това пък за по здравословен и продължителен живот тук пък никой не го еве,даже имам чувството,че е точно обратното станали сме ебаси тъпата и арогантна и проста нация.Колкото ни е по зле толкова ни е по добре.Едно от нещата които най ме дразни е като видя някъв пушещ кенеф и с дете отзад!Ми нали така го обричаш това твое дете да диша лайната които ти самия ги ръсиш наляво и надясно :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Юли 2024, 10:42

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Юли 2024, 12:30

Форумната логика пак е желязна. Контрол над екологията се започва от бензинките на газ 8) 8) 8) По възможност от по-новите, старите не ги пипаме :mhihi: Добре, че прегледа ми е до края на януари и ще се нормализират нещата дотогава :lol:

Това с меренето на добре загряла кола е напълно вярно. Излиза обаче, че трябва да се търси по-далечен пункт, за да може колата да се е отпушила. Аз лично и всеки път в СБА чакам на опашка, т.е. трябва и да ми работи колата отсега нататък. Също така ще зачестят стрелканията с 200+ , за да "почистим" преди прегледа.

Вътрешното ми чувство е, че това е станало от крайната некадърност на някой в държавата. Ако беше за друго - щеше да се започне от дизелите. Веднага се сещам за 3-ма с 3 литрови дизели, които си резнаха ДПФ-ите, щото Е класа/5-та серия/S класа не виждат магистрала и извънградски път, а се карат на къси градски разстояния и съответно нон-стоп всичко запушено и светка. Да резнеш хората с нов бензин на газ е като вдигането на МОД, без да се пипат хората в сивия сектор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 30 Юли 2024, 12:33

СБА работят със запазване на час :lol: ,поне в Шумен е така.Но щом си зимата ,че требе да я ръчкаш поне 1 час преди ГТП ,че да загрее хубаво

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Юли 2024, 13:10

От скоро даже онлайн система имат. Преди не работеха. Отиваш и чакаш. Веднъж просто обърнах като видях колко коли има.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Юли 2024, 13:49

Айде от първо лице моя опит плюс малко разкази от пункта. Преди няколко месеца колата имаше проблеми и решихме да махнем катализатора защото и миришеше доста сутрин, но после се изчистваше. Имаше логика да не е проблемен, но го разкарах. Сега с новите изисквания пробвах да мина събота със 100 остана бензин, не става. Нормата ми беше около 4 пъти отгоре. Веднага поръчах, доставка един ден само. :shock: С малка отстъпка 750 лв. и 40 монтаж,можеше да го взема аз с още по-голяма за 692.86, но исках да е през майстора. Та днес минах, всичко в норми, на второто мерене мерят и през ламбда сондата, вчера ми даваше грешка тя, но махнах стар въздушен филтър на 20-25000 и като си я изчистих, не светва. Не знам дали има връзка, но и без това щях да го махам, че предния път забравих. Колата е Зафира Б 2013-та на 423000 реални, като я карам от 170, всичките са ми на газ може да се каже. Излизам от ремонт на главата с подмяна на всичките 8 изпускателни клапани, един беше пукнат, леглата направени, свещи нови, сегменти не съм гледал, но не гори масло, компресията беше 5 на единия цилиндър, но е било заради клапана, сега е идеална колата, разхода свали, не се чува като работи и т.н.

Та чудя се аз, как така имах катализатор с доставка един ден в БГ. :mhihi: Колко Зафири преди 22-ри юли са търсели чисто нов катализатор? :mhihi: Този не е оригинален естествено, имаше още един вид, по-скъп, оригиналния даже не съм гледал колко е. :mhihi: Тоя на пунктът вика как от веднъж почнаха да спират бензините? Според него Европата иска да наложи електричката и иска да се изчисти от дизела, а къде да го разкара ако не тук? Не казвам, че е така, но ми беше минало през акъла. Евро 5 ми е по талон, 4-та еко категория ми даде и преди и сега. Жената на компа в пункта каза, че малко неясни и идват категориите в частта си как се определят. На теб вика ти дават 4-та, колата е идеална, буквално на рози мирише отзад. Вчера на Мерцедес дизел 2013-та пак с черно около ауспуха, но не някакъв супер видим дим му е дала също 4-та еко категория. :ok: Връща само коли с газови, както писах и миналия ден. Кола на чист бензин вчера има върната в друг пункт, някаква Хонда 2008-ма с катализатор.
Колите се пробват все на бензин, защото на газ често дават отклонения, а ако на бензин покаже ок, никой не си играе да тества на газ.
Според чичката там всичко се е знаело, аз си го потвърждавам с бързата доставка на катализатори. Явно някой е заредил. :mhihi:

В Бургас в един пункт му измислили лесното, рент-карализатор. Срещу 100 лева ти го слагат, после ти го махат и така минаваш. :mhihi:

Чудно как наистина дизелите ги оставят, но и на мен ми казаха, че вероятно като поизчистят парка на Европата ще ги погнат. За спирачки не прощават обаче. Сензорът не може да се изпълже, знам един начин ако подмените колите, но трябва шефа на пункта да ви е голям приятел и да е извън работно време. :mhihi:

П.п: Продавам два идеални катализатора за М5 Е60. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 30 Юли 2024, 13:59

Top Gun Maverick написа:Колите се пробват все на бензин, защото на газ често дават отклонения, а ако на бензин покаже ок, никой не си играе да тества на газ.

Тоест, докато се "чисти" и загрява това да става на бензин.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата