СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: СПАМ ТЕМА
Трябва да заточа ножа на една ръчна косачка...гледам, че според упътването ми трябва паста за шлайфане на клапани - къде да намеря и какво се препоръчва или няма значение марката?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
alx написа:
....
Първото нещо което едни по- тънки дискове правят като вече да не стават е да се изкривят и да почнат да бият. Много километри след това може да отпориш лицевата (обикновено) част от ребрата (като на снимката) ама за това трябва да си на 1мм… Като си знаеш, че си за смяна и не бият и в един момент почнат- ги сменяш.
Аз лично дискове сменям само ако много станат на вълни и феродото почва да не лепне хубаво или като почнат да бият. Това да ги меря и да ги сменям базирано на дебелина- забрави.
Честно казано, мислех, че се бъзикаш тънко с предното си мнение... Явно наистина може да се падне и леко под предупредителния минимум! Наистина, вече ще знам!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
alx написа:...
Абе ти кво караш сега, нали чакаше нещо ново електрическо? Махна ли плада?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Спирачните дискове са чугун , чугун не се огъва . При него няма пластична деформация , чугуна се чупи при огъване . Тресенето и биенето на спирачни дискове се получава от неравномерно износване или от прегряване на диска . При рязко загряване до високи температури настъпва промяна в структурата на чугуна която го деформира . Зависи какъв вид чугун е диска , но прегряването е основна причина за деформацията и напукване тъй като се получава циментация на прегрятото и вътрешните напрежения напукват материала . Ако вземете някой износен диск и го разгледате под лупа ще видите че целия е в микро пукнатини .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Спирачните дискове са чугун , чугун не се огъва . При него няма пластична деформация , чугуна се чупи при огъване . Тресенето и биенето на спирачни дискове се получава от неравномерно износване или от прегряване на диска . При рязко загряване до високи температури настъпва промяна в структурата на чугуна която го деформира . Зависи какъв вид чугун е диска , но прегряването е основна причина за деформацията и напукване тъй като се получава циментация на прегрятото и вътрешните напрежения напукват материала . Ако вземете някой износен диск и го разгледате под лупа ще видите че целия е в микро пукнатини .
… мой дигитални асистенте- дискове бият защото са криви. А се изкривяват като или като ги загрееш и след това внезапно го изстудиш (като скочиш в локва примерно) или като просто ги прегрееш защото ги затопляш по- бързо от колкото могат да изстинат- нещо което колкото е по- износен диска толкова е по- силен ефекта щото масата на метала намалява ама контактната площ на диска и феродото си седи една и съща.
Бубо- не. Поръчах от последните С Плад, дойде, потъркалях го малко и реших че е абсолютно идентичен като усещане със Х Плад-а (не го очаквах ако и да са на един скейтборд) и след кратък размисъл го продадох на 500 мили…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Подчертал съм ти това на което да обърнеш внимание...
Тенденция към изкривяване: Подобно на други метали, неравномерното нагряване или бързото охлаждане на чугунени детайли може да доведе до вътрешни напрежения и трайно изкривяване.Крехкост при заваряване: При локално нагряване (напр. при ремонт чрез заваряване) чугунът може да промени структурата си, да стане по-крехък и податлив на термични пукнатини.Необратимо нарастване: При продължително нагряване над 400-500 градуса чугунът претърпява структурни промени (окисление на въглерода и разпад на циментита). Това води до необратимо увеличаване на обема му (известно като "растеж на чугуна").Забележка: При прегряване или рязко охлаждане чугунът не се огъва лесно като обикновена ламарина, а по-скоро запазва формата си до определен праг, след което е склонен към напукване поради своята крехкост.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
alx написа: Поръчах от последните С Плад, дойде, потъркалях го малко и реших че е абсолютно идентичен като усещане със Х Плад-а (не го очаквах ако и да са на един скейтборд) и след кратък размисъл го продадох на 500 мили…
Темата за електричките може да се затваря
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
Jordana написа:Подчертал съм ти това на което да обърнеш внимание...Тенденция към изкривяване: Подобно на други метали, неравномерното нагряване или бързото охлаждане на чугунени детайли може да доведе до вътрешни напрежения и трайно изкривяване.Крехкост при заваряване: При локално нагряване (напр. при ремонт чрез заваряване) чугунът може да промени структурата си, да стане по-крехък и податлив на термични пукнатини.Необратимо нарастване: При продължително нагряване над 400-500 градуса чугунът претърпява структурни промени (окисление на въглерода и разпад на циментита). Това води до необратимо увеличаване на обема му (известно като "растеж на чугуна").Забележка: При прегряване или рязко охлаждане чугунът не се огъва лесно като обикновена ламарина, а по-скоро запазва формата си до определен праг, след което е склонен към напукване поради своята крехкост.
Данчо, не ти ли омръзна? Говориш ми за биене поради неравномерно наслагване на феродо на диска което в 99% от случаите се оправя със неколкократно здраво спиране от високи скорости (без да заковаваш на място което е и основната причина за такива наслагвания)… аз ти говоря за реално геометрично изкривяване на вентилиран диск когато двете му плочи са подложени на голяма температурна разлика…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Моджо написа:На 22 май ще летим къде Краков...
Не че някой го интересува ама да си кажа, че бяхме и се върнахме. Много хубаво беше и много ходене пеш имаше
Ъъъ дъжд не само че нема ами си беше слънчево , даже горещо
Хм,хм...
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Моджо написа:Моджо написа:На 22 май ще летим къде Краков...
Не че някой го интересува
Дори не подозираш колко си прав
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
alx написа:Данчо, не ти ли омръзна?
А на теб не ти ли омръзна да водиш дискусия с някой , който копира тва , което му е отговорил AI-то в гугъл ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Don_Diego написа:Трябва да заточа ножа на една ръчна косачка...гледам, че според упътването ми трябва паста за шлайфане на клапани - къде да намеря и какво се препоръчва или няма значение марката?
Взимай каквото ти предложи гугъла.
Класиката е паста ГОИ , ама е USSR, Путинска значи
Мога да ти дам за проба средната free ако ти се занимава с куриери.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Оправих се, благодаря!
Взех някаква на Холтс…да видим дали изобщо ще стане или да купувам нормална електрическа косачка
Взех някаква на Холтс…да видим дали изобщо ще стане или да купувам нормална електрическа косачка
Don_Diego написа:Оправих се, благодаря!
Ще влачиш кабели из двора или ще я караш на батерии? При по-гъста и висока трева, батериите ....
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
немо написа:alx написа:Данчо, не ти ли омръзна?
А на теб не ти ли омръзна да водиш дискусия с някой , който копира тва , което му е отговорил AI-то в гугъл ?
Ми аз за принципа… явно съм тъпо парче …
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила