СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от b_u_b_o » 12 Май 2026, 15:56

ildivvy написа:Да, така е! С накладките е нормално да се износват по този начин! Въпросът ми беше дали и на диска се забелязва някаква, дори минимална, разлика в износения участък - т.е. от едната страна ръба да е малко по-голям от другия?

Според тебе като износва по-малко накладките от едната страна не е ли нормално и диска да износва по-малко? :dunno: Очевидно, че за да е повече накладката там усилието е по-малко, респективно триенето е по-малко и се износва по-малко - и накладка и диск.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 12 Май 2026, 17:58

Много ли ще се изненадате, ако ви кажа, че знатни карачи с още по-знатни бегачки (включително и форумни такива) не знаят, че има _огромно_ значение как ще завъртиш един multi-pot (6-, 8-бутален) спирачен апарат?
Дали малкото бутало да "засреща" диска по посоката му на въртене, или... да е голямото първо..?

Даже едно време ми беше любимо - взема се 6-бутален апарат от Кайен Турбо 955 и се слага едно към гьотере на БМВ, без никой да седне да помисли и да си направи труда на премести спирачната му тръбичка, свързваща двете "черупки" да е от другата страна :dunno:

Знаете къде е апарата на Кайена, и къде е на една Е36-ца например... :dunno:

А бе много съм се смял :ok:
После на пистата "що така накладките на клин ми се износват..?" :mhihi:

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Май 2026, 23:31

По принцип е нормално предна пасажерска и задна пасажерска при 4х4 да износват накладките първи при модерни коли с тракшън/ стабилити контрол… особено ако караш по- агресивно и системата ти бие тези спирачки за да придаде въртящ момент на другото колело- при отворените дифове така симулират шпер а при шперовете така ги пазят докато сработят съединителите вътре…
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 13 Май 2026, 5:46

А защо пасажерските? По-скоро на диагонал си мисля. На приятел наскоро му беше първа смяна на предни спирачки една Г20 330и, на задно и карана много внимателно, главно на дълго. При рутинния сервиз, казват всички накладки са на 6мм, карай, имат още. Имало някъв рикол на стартера и му казват да дойде след две седмици. Пак правят инспекция и тоя път излиза, че предна пасажерска вътрешна накладка е свършила, другите 3 отпред са на 5мм. Той им се понакара, че не са го видяли предния път, но момчето било ново и некадърно и уволнено :mhihi: Бил мерил само лявата страна, а и то там е сензора отпред. Странно ако е очаквано отпред вдясно, сензора да не е там.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 13 Май 2026, 11:04

Десните се износват щото повече е карано с един човек в колата и в дясно пътя е по-лош и по-мръсен.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата