СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: СПАМ ТЕМА
ildivvy написа:Да, така е! С накладките е нормално да се износват по този начин! Въпросът ми беше дали и на диска се забелязва някаква, дори минимална, разлика в износения участък - т.е. от едната страна ръба да е малко по-голям от другия?
Според тебе като износва по-малко накладките от едната страна не е ли нормално и диска да износва по-малко?
Очевидно, че за да е повече накладката там усилието е по-малко, респективно триенето е по-малко и се износва по-малко - и накладка и диск.- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Много ли ще се изненадате, ако ви кажа, че знатни карачи с още по-знатни бегачки (включително и форумни такива) не знаят, че има _огромно_ значение как ще завъртиш един multi-pot (6-, 8-бутален) спирачен апарат?
Дали малкото бутало да "засреща" диска по посоката му на въртене, или... да е голямото първо..?
Даже едно време ми беше любимо - взема се 6-бутален апарат от Кайен Турбо 955 и се слага едно към гьотере на БМВ, без никой да седне да помисли и да си направи труда на премести спирачната му тръбичка, свързваща двете "черупки" да е от другата страна
Знаете къде е апарата на Кайена, и къде е на една Е36-ца например...
А бе много съм се смял
После на пистата "що така накладките на клин ми се износват..?"
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Дали малкото бутало да "засреща" диска по посоката му на въртене, или... да е голямото първо..?
Даже едно време ми беше любимо - взема се 6-бутален апарат от Кайен Турбо 955 и се слага едно към гьотере на БМВ, без никой да седне да помисли и да си направи труда на премести спирачната му тръбичка, свързваща двете "черупки" да е от другата страна

Знаете къде е апарата на Кайена, и къде е на една Е36-ца например...

А бе много съм се смял

После на пистата "що така накладките на клин ми се износват..?"
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
По принцип е нормално предна пасажерска и задна пасажерска при 4х4 да износват накладките първи при модерни коли с тракшън/ стабилити контрол… особено ако караш по- агресивно и системата ти бие тези спирачки за да придаде въртящ момент на другото колело- при отворените дифове така симулират шпер а при шперовете така ги пазят докато сработят съединителите вътре…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
А защо пасажерските? По-скоро на диагонал си мисля. На приятел наскоро му беше първа смяна на предни спирачки една Г20 330и, на задно и карана много внимателно, главно на дълго. При рутинния сервиз, казват всички накладки са на 6мм, карай, имат още. Имало някъв рикол на стартера и му казват да дойде след две седмици. Пак правят инспекция и тоя път излиза, че предна пасажерска вътрешна накладка е свършила, другите 3 отпред са на 5мм. Той им се понакара, че не са го видяли предния път, но момчето било ново и некадърно и уволнено
Бил мерил само лявата страна, а и то там е сензора отпред. Странно ако е очаквано отпред вдясно, сензора да не е там.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Десните се износват щото повече е карано с един човек в колата и в дясно пътя е по-лош и по-мръсен.