Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Като купувах сджея гледах и ксиомитаъа ама нещо качеството беше по зле
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Абе тая тема за какво точно беше ? За камери или ... 

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
adovet написа:Като купувах сджея гледах и ксиомитаъа ама нещо качеството беше по зле
Аз съм с Xiaomi и съм супер доволен от качеството на видеото. Звукът обаче малко куца.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
А тоя въобще пък не искам да го коментирам. Ясно, пътя е изрязан, но очевадно могат да минат два автомобила, особено ако тоя селтак не кара по средата както се и вижда. През цялото време карам с включен мигач, свирнах му 2 пъти, ник'ва адекватна реакция. Вие как постъпвате в такива ситуации? Мина ми през акъла да мина през банкета и да карам пред него след това с 20 и да му правя същите номера, ама тогава аз щях да изляза по-големия селтак...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами още преди средата на клипа имаше удобно място, където можеше да го изпревариш. Той реално не ти дава път, но и не е длъжен да влиза в банкета, може да го е страх, да не иска да си жули колата, да не обича БМВ-та, може и други неща, все тая. Аз лично щях да мина през банкета и ако се поддам на емоция да вляза леко вдясно после в банкета, че хем да види как е можел да се дръпне леко, хем да му набия някое камъче. Но това в случа, че питаш какво мръсно да му направиш. В общия случай, така ще намали зад теб, та да не го бият камъчета, но и реално няма да може да те псува много.
Никога обаче не бих намалял пред него на такъв път. На такива съм намалял само когато са направили нещо зверски дебилно както ако тръгна да ги изпреварвам, а те почнат супер умишлено да ми дават газ, а отсреща идва кола и аз съм изчислил, че ще мина и имам малко аванс дори, но се сещате, че като други даде газ точно когато вече сте до него и леко променя нещата...
Конкретно при този случай нищо няма да направя, освен ако нещо друго не ми влияе защото човека даже засили по едно време за да не те бави, всички сме хора, но не всички сме достатъчно уверени за да даваме път по този начин. Ако аз бях на негово място, щях да намаля и леко да вляза в банкета за да не ти набия камъчета и да ти дам път.

Конкретно при този случай нищо няма да направя, освен ако нещо друго не ми влияе защото човека даже засили по едно време за да не те бави, всички сме хора, но не всички сме достатъчно уверени за да даваме път по този начин. Ако аз бях на негово място, щях да намаля и леко да вляза в банкета за да не ти набия камъчета и да ти дам път.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
И в двата случая ще си го сложа в другия крачол или пък ще си усиля музиката на някое готино парче
отдавна съм спрял да мисля и да се ядосвам на подобни случки, все пак не се състезавам по пътищата и не гоня време 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Идеята ми е, че дори не беше нужно да влиза в банкета, а просто да се изтегли възможно най-близко до него както направи при разминаването с аудито. Имах чувството, че просто на пук реши, че няма да ме пусне и това е. А той не засили, аз намалих, че почнах да се нервя. Бтв ако бях се сетил за това с камъчетата, сигурно щях да го направя. Ей, голям съм селтак и аз...
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Сори, ама щИ "сипна" ...
И в двата случая не си прав ...
Първо - колко ще трябва да те чака онзи с Мерца ...
Като искаш да не те засичат и да карат по "правилата на лявата", що не даде газ да не попадаш в таз ситуация .. Беше ясно на 100% че няма да спира зад ТИР-а, че да минеш ! По германско това си е спокойна ситуация и нищо нередно в нея ! Другия път не се завирай зорлем между шамарите образно казано ! Аз лично виждайки какво ще стане бих намалил ако няма трафик зад мен, или една надолу и по-бързо покрай "проблема" ...
Второ - защо ви е толкова мерак да "напрягате" някой зорлем да стане някоя беля ?! И от де си сигурен че на тоя орязан път другия няма да среже гума, и точно като го изпреварваш да се насметете в дърветата !?
Ясно е че сърце ти не трае, ама порасни вече !!
Давай повече гласност на разума си, пред този на емоцията !
И в двата случая не си прав ...
Първо - колко ще трябва да те чака онзи с Мерца ...
Като искаш да не те засичат и да карат по "правилата на лявата", що не даде газ да не попадаш в таз ситуация .. Беше ясно на 100% че няма да спира зад ТИР-а, че да минеш ! По германско това си е спокойна ситуация и нищо нередно в нея ! Другия път не се завирай зорлем между шамарите образно казано ! Аз лично виждайки какво ще стане бих намалил ако няма трафик зад мен, или една надолу и по-бързо покрай "проблема" ...
Второ - защо ви е толкова мерак да "напрягате" някой зорлем да стане някоя беля ?! И от де си сигурен че на тоя орязан път другия няма да среже гума, и точно като го изпреварваш да се насметете в дърветата !?
Ясно е че сърце ти не трае, ама порасни вече !!
Давай повече гласност на разума си, пред този на емоцията !

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Клипа с мерцедеса от магистралата се среща в цяла Европа, само у нас е нещо много лошо и подло и се пускат чак клипове из форумите.
Преди няколко седмици писах за Германия точно, как за 80км по магистрала имахме поне 7-8 подобни случаи, на които никой не обърна внимание, явно не е нещо лошо.
Много ми е интересно, ако оператора покара малко в чужбина, какво ще говори след това за тукашните шофьори.
Аз смея да твърдя, че ако у нас се кара по-бързо по магистралата, да речем 160-170, хората като цяло се прибират по-бързо отколкото в Европа, явно повечето ги е страх и си мислят, че са в грешка, като забавят задните с 1-2-3 секунди.
Преди няколко седмици писах за Германия точно, как за 80км по магистрала имахме поне 7-8 подобни случаи, на които никой не обърна внимание, явно не е нещо лошо.
Много ми е интересно, ако оператора покара малко в чужбина, какво ще говори след това за тукашните шофьори.
Аз смея да твърдя, че ако у нас се кара по-бързо по магистралата, да речем 160-170, хората като цяло се прибират по-бързо отколкото в Европа, явно повечето ги е страх и си мислят, че са в грешка, като забавят задните с 1-2-3 секунди.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Оператора е карал по аутобана и то не веднъж и такива изпълнения е виждал, така че няма как да се изненада. Мерцедеса не получи нито клаксон, нито къси дълги, но за мен си е некоректно да убиваш скоростта на по-бързо движещия се особено след като зад мен нямаше никой и спокойно можеше да си мине. Не мисля да ускорявам до 200, защото той не може да чукне леко спирачката. И все пак ми беше ясно, че ще направи нещо такова и предварително чукнах темпомата да намаля.
А за другия случай - пътя е с много добра видимост, няма как да си нареже гумите, можеше да се мръдне както когато се размина с аудито и да си продължим по живо по здраво без нерви.
Няма се кося толкова
А за другия случай - пътя е с много добра видимост, няма как да си нареже гумите, можеше да се мръдне както когато се размина с аудито и да си продължим по живо по здраво без нерви.
Няма се кося толкова

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Що го плюете Декстъра? В предвид оптиката на регистратора оня с мерцедеса реши, даде мигач и тръгна, реално му е излязъл отпред на доста късо разстояние. Само олигофрените карат така, шофьорите дават мигач от по-далеч, задния преценява дали да забърза или да го пропусне.
Тъпо е да ти секат пътя така като караш със 120-140, като карам по-бързо не се сърдя на никой, трудно се преценява скоростта или някой едва събрал сили да изпревари.
Тъпо е да ти секат пътя така като караш със 120-140, като карам по-бързо не се сърдя на никой, трудно се преценява скоростта или някой едва събрал сили да изпревари.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Това с изскачането пред теб на магистралата го правят тука 101 от 100% от шофьорите
По-кофтито е, като е някой Ситроен Ц1 дето кара с 90 зад тир, защото после му трябват няколко минути да ускори
Нещо като неписано правило е - ако се движиш с такава скорост, че да намалиш безопасно - бавнодвижещия се изскача пред теб, иначе те изчаква.
Другото дразнещо е като има два тира с няколко стотин метра разстояние по между им, повечето хора не се поместват а продължават докато ги изпреварят, и ако карат със 110 съответно затапват лявата лента, което води до задръствания сутрин и след работа...

Другото дразнещо е като има два тира с няколко стотин метра разстояние по между им, повечето хора не се поместват а продължават докато ги изпреварят, и ако карат със 110 съответно затапват лявата лента, което води до задръствания сутрин и след работа...

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
http://trafficnews.bg/temite-na-traffic ... ews/74993/
''Явно адреналинът от БМВ събора под тепетата все още държи мнозина, тъй като инцидентите с немските автомобили продължават.''
''Явно адреналинът от БМВ събора под тепетата все още държи мнозина, тъй като инцидентите с немските автомобили продължават.''
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв