България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
TNT написа:Не знам, ама баси некадърната държава имаме. Вчера бях до офиса в София, преди да отида да обядвам се беше запалил ТИР на магистралата. Следях следях... накрая през Виноградец-Пазарджик се прибрах до Пловдив. Покарах след една Астра "IVAN PATRONA KARABUNAR"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
След вечеря гледах - още не бяха махнали тоя ТИР и още тапа. Може ли 7-10 часа да не могат да махнат един камион
Е що да не може, даже е нормално на фона какво се случи преди месец не летище София.
На камион му блокираха спирачките на пистата и летището преустанови работа за 3 или 3,5 часа една сутрин. Имаше десетки закъсенели полети, изписнати връзки, пренасочени за кацане в Пловдив и т.н.
3,5 часа им стигнаха да преместят камиона от най-важното и възлово място пистата!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Какво очакваш от държава в която камион може да си шпори със 140
и после всеки да ти обяснява, че не може да го глоби?
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kamion- ... grafa.html
Разбираме, че няма как КАТ да каже да, карал е със 140 защото може километража на снимащата кола да не е изправен(малко вероятно, но може)но не разбирам как бирниците от ИААА не могатбдс му изискват тахографа и да видят в този ден и час дали е карал и с колко над 90. И отделно, колко пъти е карал над 90 защото всички ние в тази тема знаем, че това ще му е модел на поведение на този селски бек, вероятно пие и бира докато го прави.
Или като не е камион на Роби Уилямс, няма за какво да го ровим?
Колко спирачен път има тоя леген ПРАЗЕН дори сравнимо с кола, че да кара с толкова? После като спука гума от прегряване с тая скорост и прескочи мантинелата, пак ли тя ще е виновна или автстралопитека зад волана? Честно, на кило по-малоумни шофьори от тираджиите са само разни кУриери и търговски представители/дистрибутори, разносвачи на хляб и всякакви такива.
Не бе, само прочетете това:
Тоест ако педалът сега си оправи манипулацията, нищо не могат да му направят. Е за какво са тогава тези тахографи бе? За каквоооо? Да им гледаме почивките и картите, че те и тях манипулират.
Значи все бях виждал камион със 100-110-120, но за 140 не бях чувал. Едно време имаше рейсове с толкова, но в мътните времена. Сега само турците.
и после всеки да ти обяснява, че не може да го глоби?
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kamion- ... grafa.html
Разбираме, че няма как КАТ да каже да, карал е със 140 защото може километража на снимащата кола да не е изправен(малко вероятно, но може)но не разбирам как бирниците от ИААА не могатбдс му изискват тахографа и да видят в този ден и час дали е карал и с колко над 90. И отделно, колко пъти е карал над 90 защото всички ние в тази тема знаем, че това ще му е модел на поведение на този селски бек, вероятно пие и бира докато го прави.

Или като не е камион на Роби Уилямс, няма за какво да го ровим?

Колко спирачен път има тоя леген ПРАЗЕН дори сравнимо с кола, че да кара с толкова? После като спука гума от прегряване с тая скорост и прескочи мантинелата, пак ли тя ще е виновна или автстралопитека зад волана? Честно, на кило по-малоумни шофьори от тираджиите са само разни кУриери и търговски представители/дистрибутори, разносвачи на хляб и всякакви такива.
Не бе, само прочетете това:
От агенцията уточняват, че проверката позволява да бъде установено и дали е използвано устройство за манипулиране на ограничителя на скоростта. Водачите могат да бъдат санкционирани за манипулация на оборудването, но не и за превишената скорост, установена единствено чрез тахографа.
Тоест ако педалът сега си оправи манипулацията, нищо не могат да му направят. Е за какво са тогава тези тахографи бе? За каквоооо? Да им гледаме почивките и картите, че те и тях манипулират.
Значи все бях виждал камион със 100-110-120, но за 140 не бях чувал. Едно време имаше рейсове с толкова, но в мътните времена. Сега само турците.

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
И някои таксиджии /бакшиши забрави да споменеш 
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
От всички има някои, ама ако нещо сериозно стане с такси, обикновено виновен е другия като да речем Семерджиев. Докато тир уби, бус уби са редовни заглавия в новините.
Махни майтапът, това с този турне скандално, наистина. И не толкова затова, че тоя льольо няма капка мозък в тая глава, ами затова, че никой не може НИЩО да направи. Вие осъзнавате ли го това? НИЩО! И утре защо ще има още такива.
Гаранция ще завижда за спирачния път на влака този лешпер ако е пълен и му се наложи спиране.
Махни майтапът, това с този турне скандално, наистина. И не толкова затова, че тоя льольо няма капка мозък в тая глава, ами затова, че никой не може НИЩО да направи. Вие осъзнавате ли го това? НИЩО! И утре защо ще има още такива.

Гаранция ще завижда за спирачния път на влака този лешпер ако е пълен и му се наложи спиране.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
До камионите ли опряхме ? А защо да не хванен джигитите първо с камери ? 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
А Тая измислената експертка дето се газира по фейсбук, че и викали, че е измислена експертка, какво точно прави? Щото само приказва, ама тия нелепици продължават.

- streetz
- младши ентусиаст

-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Прави същото като всички пътни експерти у нас - наредила се е на хранилката и лапа. Преди искаше дупките да брои от космоса за скромните 9 млн лева.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст

-
- Мечтае да кара: 911
А им се викат експерти, щото в АПИ почти няма пътни инженери
В някои области имат 0 
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Платих на жената глобата за неправилно паркиране.
24 и нещо Евро беше. Платих я точно на седмия ден, когато трябваше да уж с намаление. 7 календарни дни не бяха минали, но въпреки това платих 25 и нещо. С 1,60 някъде отгоре.
Мислех да я обжалвам заради падналия знак ама тя че убеди да не се занимавам с глупости и затова я забавих толкова.
Не знам дали беше такса някаква или вече има и лихва.
Днес отварям фейсбука и гледам, че бай мангау с отнета преди седмица книжка минал през централната пешеходна зона в Созопол.
И за тия две неща му наложили глоба от 20 евра.
В собствената си държава аз се почувствах циганина.
Мен за същото нещо сигурно щяха да ме тричат на площада.
24 и нещо Евро беше. Платих я точно на седмия ден, когато трябваше да уж с намаление. 7 календарни дни не бяха минали, но въпреки това платих 25 и нещо. С 1,60 някъде отгоре.
Мислех да я обжалвам заради падналия знак ама тя че убеди да не се занимавам с глупости и затова я забавих толкова.
Днес отварям фейсбука и гледам, че бай мангау с отнета преди седмица книжка минал през централната пешеходна зона в Созопол.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
И там тая работа не я върши държавата, а частна компания, толко си можем.alekangg написа:TNT написа:Не знам, ама баси некадърната държава имаме. Вчера бях до офиса в София, преди да отида да обядвам се беше запалил ТИР на магистралата. Следях следях... накрая през Виноградец-Пазарджик се прибрах до Пловдив. Покарах след една Астра "IVAN PATRONA KARABUNAR"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
След вечеря гледах - още не бяха махнали тоя ТИР и още тапа. Може ли 7-10 часа да не могат да махнат един камион
Е що да не може, даже е нормално на фона какво се случи преди месец не летище София.
На камион му блокираха спирачките на пистата и летището преустанови работа за 3 или 3,5 часа една сутрин. Имаше десетки закъсенели полети, изписнати връзки, пренасочени за кацане в Пловдив и т.н.
3,5 часа им стигнаха да преместят камиона от най-важното и възлово място пистата!
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст

-
То и при нас сигурно частна компания отговаря за това, ама на държавата задължение е да след дали и как се изпълнява. Шефа ти гледа дали вършиш работа и имаш резултати, държавата не гледа 

- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
bum_bum написа:Платих на жената глобата за неправилно паркиране.
Мен ме глобиха за това, че карам нормална тротинетка /250w до 25 км./ч/. без каска. Питах кога ще започнат да глобят тези с големите тротинетки и електрически мотопеди без регистрация на задна гума. Отговорът беше, че нищо не можели да направят. Те не спирали, а било опасно да ги гонят.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Те сами се спират тези идиоти с тротинетките. Със скобата, че не всички са идиоти, но процентът по мои наблюдения е около 80 в полза на идиотите.
Реших да потърся, понеже ми беше ясно, че нещо пропускаш. Няма как за без книжка да ти е 20 евро, може да лежиш вече. И ето къде е разковничето:
https://dnes.dir.bg/temida/sadat-otnel- ... 0%BE%D0%BB.
За да сме обективни, манго НЕ Е с отнета книжка в момента на нарушението за пешеходна зона. Много ми е любопитен какъв е членът, който са му издънили, а не мога да питам интелекта за наказанията за всеки един знак за който се сещам да му го нахакат, понеже още бърка членове, знаци и размер на глоби, някои ги изкарва даже в лева, а да ровя в правилника за всеки един възможен знак...
Трябваше да го упоменат, ако го обжалва и това ще може да го потърсим по съдебно решение после, ама пак трудно, а и 20 евро няма да го накарат да се занимава с това.
Интересно обаче на другият доказан пияндурник и циганин(Константин)какъв акт по-точно са му написали ченгетата след като не се споменава да е с отнета книжка и не е обжалвал?!?! Защото съдът пише, че е участвал в организирана гонка, тоест са си я организирали двамата, а единия излиза сух.
Пак работа на половина, ама може пък онзи като по-малко циганин да си е взел бележка и не сме го виждали цяла година да се прави на интересен.
За тази глоба на жена ти, понякога за някакви часове се изтърва времето, лихва 100%-та нямаш, стоят си така глобите с години ако не платиш, просто има такса за превода дори през Изи пей, а преди нямаше. В КАТ ако го платиш на гишето като ти го връчват с карта знам, че няма такса.
И другата тъпотия е, като идеш да плащаш да речем два гола, за всеки отделен трябва да платиш превод! Не може за два или три твои фиша да платиш еднократна такса към КАТ.
На всичко отгоре ако нарушението ти е за 26 евро таксата е една, ако ти е за 52 евро, таксата ти е друга.
Пропорционална на глобата.
Дори да са те спрели преди минути(веднага отразяват фиша)и имаш глоба за колан и светлини да речем, пак трябва да ги платиш отделно с таксичка за двете неща.
Всеки по веригата трябва да се облажи, не може то така.
bum_bum написа:Платих на жената глобата за неправилно паркиране.
Реших да потърся, понеже ми беше ясно, че нещо пропускаш. Няма как за без книжка да ти е 20 евро, може да лежиш вече. И ето къде е разковничето:
https://dnes.dir.bg/temida/sadat-otnel- ... 0%BE%D0%BB.
За да сме обективни, манго НЕ Е с отнета книжка в момента на нарушението за пешеходна зона. Много ми е любопитен какъв е членът, който са му издънили, а не мога да питам интелекта за наказанията за всеки един знак за който се сещам да му го нахакат, понеже още бърка членове, знаци и размер на глоби, някои ги изкарва даже в лева, а да ровя в правилника за всеки един възможен знак...
Трябваше да го упоменат, ако го обжалва и това ще може да го потърсим по съдебно решение после, ама пак трудно, а и 20 евро няма да го накарат да се занимава с това.
Интересно обаче на другият доказан пияндурник и циганин(Константин)какъв акт по-точно са му написали ченгетата след като не се споменава да е с отнета книжка и не е обжалвал?!?! Защото съдът пише, че е участвал в организирана гонка, тоест са си я организирали двамата, а единия излиза сух.
Пак работа на половина, ама може пък онзи като по-малко циганин да си е взел бележка и не сме го виждали цяла година да се прави на интересен.
За тази глоба на жена ти, понякога за някакви часове се изтърва времето, лихва 100%-та нямаш, стоят си така глобите с години ако не платиш, просто има такса за превода дори през Изи пей, а преди нямаше. В КАТ ако го платиш на гишето като ти го връчват с карта знам, че няма такса.
И другата тъпотия е, като идеш да плащаш да речем два гола, за всеки отделен трябва да платиш превод! Не може за два или три твои фиша да платиш еднократна такса към КАТ.
На всичко отгоре ако нарушението ти е за 26 евро таксата е една, ако ти е за 52 евро, таксата ти е друга.
Пропорционална на глобата.Дори да са те спрели преди минути(веднага отразяват фиша)и имаш глоба за колан и светлини да речем, пак трябва да ги платиш отделно с таксичка за двете неща.
Всеки по веригата трябва да се облажи, не може то така.
- TNT
- младши ентусиаст

-
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... Oa-7i5UeCA

Добре дошли в Булгаристан, страната, в която можеш да умреш на място във всеки един момент
Пореден ад на АМ "Тракия": ТИР помете мантинелата и се удари челно в автомобил

Добре дошли в Булгаристан, страната, в която можеш да умреш на място във всеки един момент

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4