Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от Моджо » 30 Май 2019, 14:10

Горна Малина. В Елин Пелин също е много хубаво училището. Нашето е фул в момента, една бройка свободна няма.
Хм,хм...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 30 Май 2019, 14:19

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юни 2020, 8:47, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Май 2019, 17:44

Rainbow написа:П.С.: Всички чакаме срив в цените скоро (или поне ни се иска), но не го виждам близките 5 години или ако го има далеч няма да е като 2009.

Некво такова го виждам и аз ...

Относно училище в Горна Малина явно е въпрос на сравнение и изисквания.

Познат беше пуснал детето си на детска там.
Бързо го отписа ...

Не виждам как училището ще е много различно като децата са тези от детската градина и учителите също са местни.

Което не пречи в София да има по-гадни квартални училища ...

Та мисълта ми беше - зависи :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 30 Май 2019, 18:04

Имам наблюдения, че повечето ми познати които не са от София много ги плаши пътуването и гледат да са макс на 5 мин пеш от работата си. Особено в първите години в София. Аз съм отраснал в Люлин, от 7ми клас пътувам до центъра всеки ден, предполагам заради това не ми прави впечатление толкова пътуването. Места като Горна Баня, Банкя, Божурище, Панчарево изобщо не ги броя за извън София, за мен са си в града. Имах и не малко познати и съученици от Сливница и Костинброд примерно. Еми не мисля, че някой умря от това, че 5 години пътуваше 30 мин повече от мене.

Времето с колата от къщата ми в банкя до метрото в люлин е точно 14 мин...в час пик това. Единствения проблем е че с паркирането е зле, ама се намират места. Пък и на метростанция сливница има построен паркинг още със станцията, надявам се в близко бъдеще да се сетят да го пуснат. Който каквото иска да си говори, ама от 6 месеца съм в къща и за нищо на света не се връщам в кутийката.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 30 Май 2019, 18:20

b_u_b_o написа:
Времето с колата от къщата ми в банкя до метрото в люлин е точно 14 мин...в час пик това. Единствения проблем е че с паркирането е зле, ама се намират места. Пък и на метростанция сливница има построен паркинг още със станцията, надявам се в близко бъдеще да се сетят да го пуснат. Който каквото иска да си говори, ама от 6 месеца съм в къща и за нищо на света не се връщам в кутийката.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ех носталгия , София преди 30 ,20 или 15 г назад не е същата. Пренасели се , задушава се. Но няма връщане назад. Не знам в София как е , обаче в наше село “гражданята” идват с джипове и си изхвърлят кучетата , напълнихме се с расови помияри, обаждах се на “Екоравновесие “ на тел 112 и нищо. Трагедия. Безхаберие, стигнахме до там , че с кола да ходя до магазина за хляб. Не всички са агресивни , но срах лозе пази.

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от Dextuar » 30 Май 2019, 19:46

Всичките ми познати, родени извън София, търсят да си купят апартамент в Младост или Манастирски ливади. Това не го разбирам. Айде в Манастирски вярно няма улици, ама поне са нови кооперации, ама в Младост е масово панел до панел, а и с други “кореняци” като съм си говорил, все имат кофти отношение към Младост.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Май 2019, 19:49

В София наистина трябва бая да се отдалечиш за къща. В Пловдив обаче има доста села на <5км от града. Нито за такси пречи, нито нищо. До някои даже си ходят и маршрутки.

Мен лично изключително много ме дразни новото нагъчкано строителство тип "общежитие". Живял съм 4 години на общежитие, нямам мерак отново. В някои от новите комплекси е скандално зле. Мога да наплюя терасата на комшията отсреща. Хората по ниските етажи сигурно им влиза слънце през прозореца само по обяд :mhihi: На места строят и къщи в града. Ама като знам как изглеждат... не искам да питам колко струват :mhihi: Сега от общината в Пловдив са решили цял квартал да правят с ниско строителство (до 10м). Тогава вече може и да има нещо на по-земни цени, но ме съмнява. За мен и така трябва да изглежда един добър град за живеене - ниско строителство, голяма площ. Разстоянието лесно се компенсира с добра инфраструктура, позволяваща по-бързо придвижване.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Май 2019, 20:39

TNT написа:Мен лично изключително много ме дразни новото нагъчкано строителство тип "общежитие". Живял съм 4 години на общежитие, нямам мерак отново. В някои от новите комплекси е скандално зле. Мога да наплюя терасата на комшията отсреща. Хората по ниските етажи сигурно им влиза слънце през прозореца само по обяд :mhihi:

Като каза общежития... Някой знае ли каква е цената на кв. м. за оная новата притурка общежития в "Цариградски комплекс"? :ok:
Любопитно ми е просто колко щури би биха били тия хора да си купят нещо подобно там :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Май 2019, 20:45

Харесва ми - и цената си я бива де.. :mhihi: , но шумът вероятно е невъобразим..
Мисля, че е точно до Мол-а
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Май 2019, 21:02

На седмия етаж не се чува. Само дето вероятно тия 80 м2 са реални 60. Е,не,мерси.
Хм,хм...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 30 Май 2019, 21:23

Моджо написа:На седмия етаж не се чува. Само дето вероятно тия 80 м2 са реални 60. Е,не,мерси.

67 :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Май 2019, 23:05

.
Последна промяна steeN на 08 Ное 2020, 12:39, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Май 2019, 7:33

steeN написа:ако не си софианец не виждам как ще се впишеш в Люлин

Вероятно със същия успех както ако си софиянец и се опитваш да се впишеш в Меден рудник :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 31 Май 2019, 8:01

Бургас е морският Перник

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Май 2019, 8:46

K_Ilkov написа:
steeN написа:ако не си софианец не виждам как ще се впишеш в Люлин

Вероятно със същия успех както ако си софиянец и се опитваш да се впишеш в Меден рудник :lol:

:ok: Мда, историята е същата. От село става квартал ударно, като го насират с възможно най-евтините панелки в края на комунизма.
И разстоянието може да се каже, че е същото... на 6-7 км от града е реално :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата