Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Ти доволен ли си от Д4-ките и от колко време ги търкаляш?

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Всъщност KELLY е щатска марка, т.е. не е китайска или някаква новоизлюпена. Под шапката на GOOD YEAR.
Аз още търкалям SYRON-ите, като гледам то сухо и топло този месец...
Към момента съм се насочил към SEMPERIT SPEED GRIP 3 - новите партиди са клас B на мокро (вместо C както е до сега). Както писах, преди карах SPEED GRIP 2 и беше определено уникална гума, не усещах разлика с CONTI TS830, с които също карах преди тях.. Не зная дали има колеги карали с някой от двата модела Semperit, но ако има моля да сподели.
Аз още търкалям SYRON-ите, като гледам то сухо и топло този месец...
Към момента съм се насочил към SEMPERIT SPEED GRIP 3 - новите партиди са клас B на мокро (вместо C както е до сега). Както писах, преди карах SPEED GRIP 2 и беше определено уникална гума, не усещах разлика с CONTI TS830, с които също карах преди тях.. Не зная дали има колеги карали с някой от двата модела Semperit, но ако има моля да сподели.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Don_Diego написа:Аз мисля да изчакам до първите 2 поредни дни с максимална температура 10 градуса през деня

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Ами три сезона вече.
Като шум са добри, като водимост в сухо, мокро и сняг също са добре, но много бързо се износват и особено ламелите по краищата на гумите, направо се късат.
Карал съм и стария модел wr d3 и съм по доволен от тях.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Като шум са добри, като водимост в сухо, мокро и сняг също са добре, но много бързо се износват и особено ламелите по краищата на гумите, направо се късат.
Карал съм и стария модел wr d3 и съм по доволен от тях.
drifty написа:Ти доволен ли си от Д4-ките и от колко време ги търкаляш?
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз ще започвам втори сезон с тях, да видим как ще се справят, първата година бяха добре, единствено имаше известно недозавиване на 39ката при по-остри завои, задницата избутваше леко предницата. Но при нормално каране няма ядове.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз съм със същите и имам подобни оплаквания. Има една дефектна партида производство 2015г, явно сме уцелили от тях. Навъртял съм на моите не повече от 20к км за 4 зими, а тук съм качвал снимки за състоянието им след 1-вата зима. И говорим за употреба само в сезона, за лятото си имам друг размер джанти с гуми...vvasilev1 написа:Ами три сезона вече.
Карал съм и стария модел wr d3 и съм по доволен от тях.drifty написа:Ти доволен ли си от Д4-ките и от колко време ги търкаляш?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
c04 написа:Don_Diego написа:Аз мисля да изчакам до първите 2 поредни дни с максимална температура 10 градуса през деня
И аз ама когато трайно слязат пад 10гр. - като гледам втората половина/края на ноември ще да е.
нз по кое време на деня карате, но аз гледам тази сутрин прогнозата за Майналандия (Пловдив) 10 дни ... и от 30ти го дават 6гр сутрин ... а аз излизам в 7 и 30 всяка сутрин ... директно си качвам зимния комплект джанти с гуми тази събота 26ти и да не се занимавам с "изненади"
Като гледам идните 10 дни няма да има изненади, за по нататък не се знае

И аз тръгвам някъде към 7и20 да карам кой на градина, кой на училище и летните Контита се представят супер - всяка сутрин има мъгла, настилката е влажна и много хлъзгава но гумата се справя отлично. Служебната вече й сложиха зимните гуми и в следобедните часове я усещам много кофти и определено бих изчакал със смяната на личната ми.

И аз тръгвам някъде към 7и20 да карам кой на градина, кой на училище и летните Контита се представят супер - всяка сутрин има мъгла, настилката е влажна и много хлъзгава но гумата се справя отлично. Служебната вече й сложиха зимните гуми и в следобедните часове я усещам много кофти и определено бих изчакал със смяната на личната ми.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ами аз съм облагодетелстван, че мога да си "избирам" кога да излизам сутрин и основното ми шофиране е съсредоточено през деня, вечер инцидентно се движа (главно ако има заминаващи/пристигащи началници).
Може би в началото на ноември ще се преобуя най-малкото за да избегна опашките и чакането.
Може би в началото на ноември ще се преобуя най-малкото за да избегна опашките и чакането.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Ааа тоя проблем отдавна съм го излекувал с 2 комплекта джанти с 2 комплекта гуми ... пари за глупости не давам, едно балансче от време на време и толкоз.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз слагам зимните гуми началото на ноември всяка година (съответно гледам и температурите да са сравнително ниски 0-5 сутринита и до около 15 обедно време).
По стечение на обстоятелствата предстои да изкарам 4-та зима с нисък клас гуми (Westlake е марката - китайци са мисля), като все още имат много грайфер и даже са меки. Принципно не планирах да ги карам повече от 1 зима, просто взех колата края на Декември 2015 и реших, че като за половин-една зима ще свършат работа. Но всъщност бих казал, че съм доволен от гумите като цяло - не очаквах, че може да останат меки 3-4 години, като зимата се държат задоволително (особено като сложа 30-40 кг товар в багажника), просто се старая да карам и по-внимателно. Най-голямата ми критика е, че са XL и са осезаемо по-некомфортни като возия от летните, също са и с по 2-3кг по-тежки от летните.
Тази зима може и да ги сменя вече, ще ги сложа когато застудее, за да усетя как се държат и след това ще преценя.
По стечение на обстоятелствата предстои да изкарам 4-та зима с нисък клас гуми (Westlake е марката - китайци са мисля), като все още имат много грайфер и даже са меки. Принципно не планирах да ги карам повече от 1 зима, просто взех колата края на Декември 2015 и реших, че като за половин-една зима ще свършат работа. Но всъщност бих казал, че съм доволен от гумите като цяло - не очаквах, че може да останат меки 3-4 години, като зимата се държат задоволително (особено като сложа 30-40 кг товар в багажника), просто се старая да карам и по-внимателно. Най-голямата ми критика е, че са XL и са осезаемо по-некомфортни като возия от летните, също са и с по 2-3кг по-тежки от летните.
Тази зима може и да ги сменя вече, ще ги сложа когато застудее, за да усетя как се държат и след това ще преценя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Всяка една гума, независимо колко китайска е и колко е опечена като има грайфер драпа на сняг. Там драма няма. Малко от малко да не си с две леви ръце и да мислиш като караш в коловози зимата ще се оправиш.
Разликата идва на студен и мокър асфалт. Там кофти гумата има 5-6 или 10 метра по-дълъг спирачен път. Което фактически е разликата между плюене в пазвата и тотализирана кола или прегазен човек.
Масово по фесбока гледам се кара с китайски или дъщерни, бащини, майчини гуми на някаква голяма марка, които са същия ташак, но с 19-20 цола. Преди се караше с втора ръка, щото пари за БМВ има ма за гуми не, сега с китайци. Един комплект читави премиум 18-ки са 1к и ги караш 5 години. На къде повече да спестиш, баси
Иначе за ейнджъли, ремапи, спойлерчета и такива гиздийки пари все се намират от някъде.
Разликата идва на студен и мокър асфалт. Там кофти гумата има 5-6 или 10 метра по-дълъг спирачен път. Което фактически е разликата между плюене в пазвата и тотализирана кола или прегазен човек.
Масово по фесбока гледам се кара с китайски или дъщерни, бащини, майчини гуми на някаква голяма марка, които са същия ташак, но с 19-20 цола. Преди се караше с втора ръка, щото пари за БМВ има ма за гуми не, сега с китайци. Един комплект читави премиум 18-ки са 1к и ги караш 5 години. На къде повече да спестиш, баси

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bum_bum написа:Един комплект читави премиум 18-ки са 1к и ги караш 5 години. На къде повече да спестиш, басиИначе за ейнджъли, ремапи, спойлерчета и такива гиздийки пари все се намират от някъде.
500лв - 4 броя
https://diana-ltd.com/tire?24739

уж са шведски

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Мен па винаги ми е било интересно кво ще им стане на зимните кат ги сложиш по-рано и още е топло. Вероятно теории има много, ама аз съм карал целогодишно само със зимни (три зими и 4 лета ) па проблем не съм имал. Сигурно ще им падне 3% проходимостта и ще станат 4 % по-твърди..ама това при ежедневно и нормално каране не се усеща.
Хм,хм...
Аз гледам, че цените на моя размер са доволно нагоре спрямо миналата година за един и същ модел гуми
Около 160лв на гума зима 2018 срещу 200лв на гума сега.
Аз ще купувам или новия Нокиан (Snowproof мисля че беше) или тоя клебър HP3 дето печели всички тестове вече втора година. Резервният вариант, ако от тези няма нормални(да не са ХЛ) и нови("пресен" ДОТ) е да взема Континентали за малко пари отгоре.

Около 160лв на гума зима 2018 срещу 200лв на гума сега.

Аз ще купувам или новия Нокиан (Snowproof мисля че беше) или тоя клебър HP3 дето печели всички тестове вече втора година. Резервният вариант, ако от тези няма нормални(да не са ХЛ) и нови("пресен" ДОТ) е да взема Континентали за малко пари отгоре.