Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от drifty » 20 Окт 2019, 21:33

Ти доволен ли си от Д4-ките и от колко време ги търкаляш?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 20 Окт 2019, 21:39

Всъщност KELLY е щатска марка, т.е. не е китайска или някаква новоизлюпена. Под шапката на GOOD YEAR.

Аз още търкалям SYRON-ите, като гледам то сухо и топло този месец...

Към момента съм се насочил към SEMPERIT SPEED GRIP 3 - новите партиди са клас B на мокро (вместо C както е до сега). Както писах, преди карах SPEED GRIP 2 и беше определено уникална гума, не усещах разлика с CONTI TS830, с които също карах преди тях.. Не зная дали има колеги карали с някой от двата модела Semperit, но ако има моля да сподели.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 21 Окт 2019, 0:04

Don_Diego написа:Аз мисля да изчакам до първите 2 поредни дни с максимална температура 10 градуса през деня :dunno:

:yes: И аз ама когато трайно слязат пад 10гр. - като гледам втората половина/края на ноември ще да е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 21 Окт 2019, 5:40

Ами три сезона вече.
Като шум са добри, като водимост в сухо, мокро и сняг също са добре, но много бързо се износват и особено ламелите по краищата на гумите, направо се късат.

Карал съм и стария модел wr d3 и съм по доволен от тях.
drifty написа:Ти доволен ли си от Д4-ките и от колко време ги търкаляш?

Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 21 Окт 2019, 6:59

Аз ще започвам втори сезон с тях, да видим как ще се справят, първата година бяха добре, единствено имаше известно недозавиване на 39ката при по-остри завои, задницата избутваше леко предницата. Но при нормално каране няма ядове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 21 Окт 2019, 8:19

vvasilev1 написа:Ами три сезона вече.
Като шум са добри, като водимост в сухо, мокро и сняг също са добре, но много бързо се износват и особено ламелите по краищата на гумите, направо се късат.

Карал съм и стария модел wr d3 и съм по доволен от тях.
drifty написа:Ти доволен ли си от Д4-ките и от колко време ги търкаляш?

Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Аз съм със същите и имам подобни оплаквания. Има една дефектна партида производство 2015г, явно сме уцелили от тях. Навъртял съм на моите не повече от 20к км за 4 зими, а тук съм качвал снимки за състоянието им след 1-вата зима. И говорим за употреба само в сезона, за лятото си имам друг размер джанти с гуми...

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 21 Окт 2019, 8:32

c04 написа:
Don_Diego написа:Аз мисля да изчакам до първите 2 поредни дни с максимална температура 10 градуса през деня :dunno:

:yes: И аз ама когато трайно слязат пад 10гр. - като гледам втората половина/края на ноември ще да е.

нз по кое време на деня карате, но аз гледам тази сутрин прогнозата за Майналандия (Пловдив) 10 дни ... и от 30ти го дават 6гр сутрин ... а аз излизам в 7 и 30 всяка сутрин ... директно си качвам зимния комплект джанти с гуми тази събота 26ти и да не се занимавам с "изненади"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 21 Окт 2019, 8:45

Като гледам идните 10 дни няма да има изненади, за по нататък не се знае :)
Изображение

И аз тръгвам някъде към 7и20 да карам кой на градина, кой на училище и летните Контита се представят супер - всяка сутрин има мъгла, настилката е влажна и много хлъзгава но гумата се справя отлично. Служебната вече й сложиха зимните гуми и в следобедните часове я усещам много кофти и определено бих изчакал със смяната на личната ми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Окт 2019, 8:46

Ами аз съм облагодетелстван, че мога да си "избирам" кога да излизам сутрин и основното ми шофиране е съсредоточено през деня, вечер инцидентно се движа (главно ако има заминаващи/пристигащи началници).
Може би в началото на ноември ще се преобуя най-малкото за да избегна опашките и чакането.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 21 Окт 2019, 8:49

Ааа тоя проблем отдавна съм го излекувал с 2 комплекта джанти с 2 комплекта гуми ... пари за глупости не давам, едно балансче от време на време и толкоз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 21 Окт 2019, 9:48

Аз слагам зимните гуми началото на ноември всяка година (съответно гледам и температурите да са сравнително ниски 0-5 сутринита и до около 15 обедно време).
По стечение на обстоятелствата предстои да изкарам 4-та зима с нисък клас гуми (Westlake е марката - китайци са мисля), като все още имат много грайфер и даже са меки. Принципно не планирах да ги карам повече от 1 зима, просто взех колата края на Декември 2015 и реших, че като за половин-една зима ще свършат работа. Но всъщност бих казал, че съм доволен от гумите като цяло - не очаквах, че може да останат меки 3-4 години, като зимата се държат задоволително (особено като сложа 30-40 кг товар в багажника), просто се старая да карам и по-внимателно. Най-голямата ми критика е, че са XL и са осезаемо по-некомфортни като возия от летните, също са и с по 2-3кг по-тежки от летните.

Тази зима може и да ги сменя вече, ще ги сложа когато застудее, за да усетя как се държат и след това ще преценя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2019, 10:46

Всяка една гума, независимо колко китайска е и колко е опечена като има грайфер драпа на сняг. Там драма няма. Малко от малко да не си с две леви ръце и да мислиш като караш в коловози зимата ще се оправиш.

Разликата идва на студен и мокър асфалт. Там кофти гумата има 5-6 или 10 метра по-дълъг спирачен път. Което фактически е разликата между плюене в пазвата и тотализирана кола или прегазен човек.

Масово по фесбока гледам се кара с китайски или дъщерни, бащини, майчини гуми на някаква голяма марка, които са същия ташак, но с 19-20 цола. Преди се караше с втора ръка, щото пари за БМВ има ма за гуми не, сега с китайци. Един комплект читави премиум 18-ки са 1к и ги караш 5 години. На къде повече да спестиш, баси :dunno: Иначе за ейнджъли, ремапи, спойлерчета и такива гиздийки пари все се намират от някъде.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Окт 2019, 10:56

bum_bum написа:Един комплект читави премиум 18-ки са 1к и ги караш 5 години. На къде повече да спестиш, баси :dunno: Иначе за ейнджъли, ремапи, спойлерчета и такива гиздийки пари все се намират от някъде.

500лв - 4 броя

https://diana-ltd.com/tire?24739

:dunno:

уж са шведски :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 21 Окт 2019, 11:04

Мен па винаги ми е било интересно кво ще им стане на зимните кат ги сложиш по-рано и още е топло. Вероятно теории има много, ама аз съм карал целогодишно само със зимни (три зими и 4 лета ) па проблем не съм имал. Сигурно ще им падне 3% проходимостта и ще станат 4 % по-твърди..ама това при ежедневно и нормално каране не се усеща.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 21 Окт 2019, 11:24

Аз гледам, че цените на моя размер са доволно нагоре спрямо миналата година за един и същ модел гуми :mhihi:

Около 160лв на гума зима 2018 срещу 200лв на гума сега. :mhihi:

Аз ще купувам или новия Нокиан (Snowproof мисля че беше) или тоя клебър HP3 дето печели всички тестове вече втора година. Резервният вариант, ако от тези няма нормални(да не са ХЛ) и нови("пресен" ДОТ) е да взема Континентали за малко пари отгоре.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата