Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от ylaine » 16 Май 2016, 18:03

в автомобилен форум има хора, които си мислят, че тия в дясната лента са с предимство... пф.. толкова е жалко, че дори не е и смешно...

за клипа кво да кажа - тоя с регистратора трябваше да хвърли бобец, да види че в дясна лента има аварирала кола, да има 15 на ум и да очаква Гражданина като види и той колата директно да си я заобиколи.. а забравих, трябваше и да му благодари, че дори е и пуснал мигач, щото черна Х5-ца да ти пусне мигач си е на късмет :smoke: А пък той кво.. гражданина му пуска мигач, а тоя сельо дори му свири?!?! трябваше да слезне да му покаже как стават нещата в столицата на света.. пък той само се опита културно да му обясни.. Предлагам да се съберат Граждани, да го намерят селянина и да го спукат от бой за своеволията, които си позволява на пътя. И аз бих се включил, ама и аз не съм от столицата (демек и аз не мога да карам) и.. безсмислено е, разбирате..

ще ме извинявате, ама трябваше да си излея глупостите, които ми се въртят в главата и дано да не се засичаме на пътя с... горе долу половината от вас.. а дано ама надали. Не го приемайте като заплаха, точно обратното.. ще взема да свирна на някой гражданин, че после лошо.. ще вземе да ми налива акъл в селската глава :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Май 2016, 18:09

@2bar написа:тоя с регистратора малко прекали според мен. просто трябваше да си вдигне крака от газта и всичко щеше да е наред. Този с Х5 не бих казал, че го засече. Имаше доста време за реакция. Последвалите простотии - спирачки, сваляне на прозорци, лекции и т.н. са си чисто селски прояви.

Струва ми се обаче, че това престрояване всеки го разбира по различен начин....

В случая не става въпрос за престрояване (смяна на лента, съответно посока на движение), а за препятствие на пътя, което не позволява движението в тази лента. В такива случаи обикновенно става въпрос за Reißverschluss/Zip procces (не успях да го намеря на български) и поне в Германия съм задължен да пусна колата пред мен.

Друг е момента, че оная шматка в дясната лента беше поставил триъгълника пред оная си работа, а не както е по закон. Та според мен, ако стане ППТ и той ще има някакъв процент вина.

Това дето го описваш съвсем случайно да е за включване в магистрала, а не смяна на ленти?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Май 2016, 18:18

пак го гледах....и десет пъти да го гледам, все тая.....

Има препятсвие в дясната лента, което не позволява движението в нея. В такива участъци, влиза в сила точно този тип "дзип/цип) на престрояване. Колата преди "гражданина" (макар, че акцентът не му беше и на него много столичен) смени лентата за движение, после мина колата, която се движеше в лявата лента и после беше на ред Х5. Даде мигач и тръгна да се престроява. В така създалата се ситуация, метълът трябваше да намали. Без значение кой е с предимство (защото явно това е проблемът в случая - не е ясно, кой е с предимство), а трябваше да намали защото по закон е длъжен да избягва или създава условия за ППТ. Нищо повече.

В случая метълът създаде предпоставка за ППТ, като не намали или поне като не си вдигна кракът от газта.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Май 2016, 18:21

steeN написа:
@2bar написа:тоя с регистратора малко прекали според мен. просто трябваше да си вдигне крака от газта и всичко щеше да е наред. Този с Х5 не бих казал, че го засече. Имаше доста време за реакция. Последвалите простотии - спирачки, сваляне на прозорци, лекции и т.н. са си чисто селски прояви.

Струва ми се обаче, че това престрояване всеки го разбира по различен начин....

В случая не става въпрос за престрояване (смяна на лента, съответно посока на движение), а за препятствие на пътя, което не позволява движението в тази лента. В такива случаи обикновенно става въпрос за Reißverschluss/Zip procces (не успях да го намеря на български) и поне в Германия съм задължен да пусна колата пред мен.

Друг е момента, че оная шматка в дясната лента беше поставил триъгълника пред оная си работа, а не както е по закон. Та според мен, ако стане ППТ и той ще има някакъв процент вина.

Това дето го описваш съвсем случайно да е за включване в магистрала, а не смяна на ленти?

Поне в Германия няма нищо общо с включване в магистрала. И още един път - не говорим за сняма на ленти и последваща смяна на посоката на движение. Говорим, за принудителна смяна на лента, защото движението по лентата, в която се намираш е невъзможно - катастрофа, аварирал МПС, строеж и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 16 Май 2016, 18:23

Само на мен ли при първото гледане на клипа ми стана ясно, че Х5-цата ще бъде замесена в случката? Отделно що за глупост е всеки като ти пусне мигач и да трябва да го пуснеш, че то така в София до никъде няма да стигнеш! А колко тоя с БМВ-то е чист софиянец е доста спорен въпрос.

П.с: Въпреки че вече съм 3-то от едната страна и 7-мо от другата софиянец, не бих си позволил да обиждам някой на град и то в малка България, някак ми е доста селско...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аватар

Мнение от Хаос » 16 Май 2016, 18:45

E34 написа:в Германия пуснеш ли мигач не те интересува тоя отзад, но хората там си знаят и винаги дават предимство

Да, да, точно така ама другия път:
https://youtu.be/xWD3Zi23rIs
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Май 2016, 18:54

к'во го гледаш това диво селянче от Лайпциг....

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 16 Май 2016, 19:01

Ми тоя с хикса си е да слезеш и да го нашамариш, аз не знам какво толкова страници го мислите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Май 2016, 19:02

И след всичката дандания , стигаме до казуса с магистралата :mhihi: При движение в дясна лента и пускане ляв мигач за изпреварване - идващия отзад в лявата лента джигит ли е с предимство ?
Не че нещо , ама имаше цяла напоителна тема по въпроса . :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Май 2016, 19:04

@2bar написа:пак го гледах....и десет пъти да го гледам, все тая.....

ОК, явно до последно няма да коментираш написаното от мен, а ще пишеш някакви други неща :) Аз се отказвам :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 16 Май 2016, 19:14

Jordana написа:И след всичката дандания , стигаме до казуса с магистралата :mhihi: При движение в дясна лента и пускане ляв мигач за изпреварване - идващия отзад в лявата лента джигит ли е с предимство ?
Не че нещо , ама имаше цяла напоителна тема по въпроса . :roll:

Джигит е, ако кара с над 140. В противен случай ти си джигит :bchug:

@2bar написа:И още един път - не говорим за сняма на ленти и последваща смяна на посоката на движение. Говорим, за принудителна смяна на лента, защото движението по лентата, в която се намираш е невъзможно - катастрофа, аварирал МПС, строеж и т.н.

Четете ги тея правилници, бе хора. :driving:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Май 2016, 19:52

cucibg написа:Човека с х5то си е прав даде мигач и тръгна да заобикаля
А другия надува клаксона вместо да намали и да го пусне и най лошото е че си мисли че е прав :banghead:

правилото е че "на когото проблема/ препятствието му е в платното- проблема е негов" ... този с х5-цата трябваше да намали, ако трябва да спре но да не засича тези в лявата лента. защото днеска в лявата лента ще е някой човечец с 800 кила трошка ама утре ще е някой с 3 тона пълнометражен "джиБ" и тогава тоя с Х5-цата хем ще рикошора от кораба до него, хем ще се удари в авариралата кола на платното...

американците имат един много хубав (моторджийски) лаф- "A LACK OF PLANNING ON YOUR PART DOESN’T CONSTITUTE AN EMERGENCY ON MINE" (1). аз дори мисля, че го имам на гърба на фанелка някъде из къщи...

(1) - "липсата на планиране от твоя страна не е причина за спешни действия от моя"
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Май 2016, 20:15

alx написа:
cucibg написа:Човека с х5то си е прав даде мигач и тръгна да заобикаля
А другия надува клаксона вместо да намали и да го пусне и най лошото е че си мисли че е прав :banghead:

правилото е че "на когото проблема/ препятствието му е в платното- проблема е негов" ... този с х5-цата трябваше да намали, ако трябва да спре но да не засича тези в лявата лента. защото днеска в лявата лента ще е някой човечец с 800 кила трошка ама утре ще е някой с 3 тона пълнометражен "джиБ" и тогава тоя с Х5-цата хем ще рикошора от кораба до него, хем ще се удари в авариралата кола на платното...

американците имат един много хубав (моторджийски) лаф- "A LACK OF PLANNING ON YOUR PART DOESN’T CONSTITUTE AN EMERGENCY ON MINE" (1). аз дори мисля, че го имам на гърба на фанелка някъде из къщи...

(1) - "липсата на планиране от твоя страна не е причина за спешни действия от моя"

готино правило, ама......

ако в дясната лента е станала катастрофа, а пък аз се намирам в лявата значи нямам проблем и мога да продължа да карам....
ама на практика, ако точно така го направя ще съм подсъдим, че не съм оказал помощ....

а моторджийски лафове, колкото щеш, ама си остават повечето пъти само лафове...

та явно това правило малко куца.....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Май 2016, 20:27

@2bar написа:ако в дясната лента е станала катастрофа, а пък аз се намирам в лявата значи нямам проблем и мога да продължа да карам....
...

не. идеята е че, ако като си караш нещо започне да се случва в твоето платно - някой пред тебе започне да спира рязко, стане някаква катастофа, внезапно видиш голяма яма на пътя, паднала скала/ земна маса и тн... проблема е твой а не на този в съседната лента до тебе или този дето с спрял в аварийната лента...

не говориме за спиране и оказване на първа помощ и такива неща. там е ясно. има хора и скотове. друга тема
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Май 2016, 20:38

де да знам, доста егоистично ми се вижда.....

пък и винаги съм си мислил, че общо взето участниците в движението трябва да се съобразяват с всички участници в движението, с две думи освен закона има и момента с прилагането му. С две думи, не всичко е черно и бяло, както е поне на хартия.

Но....малко изнежена ми се вижда точно тази ситуация с "гражданчето". Място имаше сигурно и за камион, обаче метълчето нарочно не искаше да го пусне. Аз лично не мога да схвана идеята. Той е готов на катастрофа, ама нали имал предимство. Пак някакви от сорта - по католик от папата...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата