Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Политическа.

Мнение от acer » 24 Юни 2013, 3:04

Jordana написа:За кой Маршал говориш ? Тоя дето разписа пускането на бомбата над Хирошима и Нагазаки а после дойде да спасява золюханите европейци ?
Европа никога няма да се откаже от Русия защото не тя драпа за Европа. На изток вече се оформя тандема Русия -Китай така че изобщо не си правете илюзии за отхвърляне на Руските ресурси пазари и технологии поради някаква любов към САЩ. Това само в някой болен американски мозък може да съществува.

като се засилваш така, поне гледай дали ще прескочиш трапа :mhihi: Джорд Маршал е с нобелова награда за мир, автор на плана "Маршал" и един от инициаторите за създаването на НАТО. Същият без който можеше да няма съветски блок, а съветска европа и ся да сме като в китай.

а иначе в Пърл Харбър загиват над 2400 и 1200 са ранени, макар и пресилено, каквото повикало такова се обадило. някой ако избие от народа ти 2400 души, рани 1200, а от теб зависи как ще отговориш, държейки в ръцете си невиждана сила, която ще направи страната ти победител и ще прекрати войната? всеки е щял да отговори по същият начин за да защити нацията си.

само не разбрах как ЕС се бута към Русия, внимавай какво ще кажеш, тъкмо защитавах дипломна работа за либерализма и монархическите държави
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Политическа.

Мнение от steeN » 24 Юни 2013, 4:45

.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:02, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Юни 2013, 7:23

След атаката на японските сили срещу военната база Пърл Харбър, президентът Рузвелт назначава Маршал за свой тактически съветник. Участва активно при разработването на атомната бомба и има сериозен принос за нейното използване срещу японските градове Хирошима и Нагасаки.

Дефакто тоя хубавец като начабник щаб на американската армия издава и подписва заповедта за използване на атомните бомби над Япония.Вследствие пряко са изпепелени повече от 30000 човешки живота и колко умират в последствие от радиацията проверете сами.
Абсолютен американски цинизъм - после да получиш нобелова награда за мир.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 24 Юни 2013, 7:43

TNT написа::OT: Все пак не забравяйте, че има хора със скъпи коли, които са си изкарали честно парите :OT:

не вярвам, че има човек в България, който със собствен труд - по цялата верига средно -> висше -> стажант -> тийм лидер -> мениджър да е заделил 150 000 - 200 000 и нагоре лева от 1989 насам.

реституции, наследства и разпродажби - ок, роднини в партията - ок, познати в банки и др институции (с преференции за кредити) - ок, контрабанда или наркотици - ок, но собствен труд - абсолютно не вярвам.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 24 Юни 2013, 8:35

Нещо си грешка. Има прекалено много хора, който спестяват по над 30 000 годишно. Спестяват, не изкарват. И то съвсем честно, дори не са собственици на фирми и т.н. Та не виждам къде е проблема.
Последна промяна Пилев на 24 Юни 2013, 9:30, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Юни 2013, 8:55

Значи,някой колеги освен че са супер пристрастни,веднага обръщат и нещата на бяло и черно,на мразя и обичам,на наши и ваши и доста забавната конфронтация,която толкова от отдавна вече не е актуална а именно "империя на злото" и "Добрите сили"...
Това разбира се са детски разбирания и свеждане на световните понятия до разбираеми и лесно малипулируеми височини.
Какво прави европа в момента-защитава си пазарите,многократно съм казвал-европа няма нужда от производители,тя има нужда от консуматори и именно в такива ни превръща,я кажете каква е разликата между преди 1989 година в смисъл хора еди кое си качество и сега ,ми разлика няма колеги,за европа ,която "яростно" се бори против дискриминацията и не дай си Боже да наречеш някой "черен",може да ти се види света черен...но белите българи,румънци и малко поляци не ги искат,пазят се,ние за тях си оставаме трето че и четвърто качество,да не мислите че черните и разни други тревомани дето населяват Холандия не са в пъти по-крадливи от българите...ама там никой не го прави на проблем...
Европа постоянно ни съди заради мангасарите,но пък безцеремонно ги изхвърля от техните държави...Ето за такава демагогия се говори...
Русия,какво за русия,като почнат някакви да ми говорят за "инперски" интереси-пълни глупости,русия захранва европа с газ и добре че има някакви интереси в близкият изток,че иначе евреите и щатите до сега да се внесли демокрацията в пълна сила,и не,не харесвам разни супер религиозни фанатици,никак даже,но пък имам някакво нормално чувство за справедливост.
А иначе русия също така е и желан пазар за стоките от европа (където ние от традиционен пазар на селско стопанска продукция,сега ни изместиха испания,германия,франция и италия,а ние от селско стопанска държава,сега ядем само чужда стока),когато стана кризата с онази бактерия в зеленчуците и русия затвори пазарите си за европа,онези направо се разсипаха и да,молеха русия да си отвори пазарите...Иначе факт безспорен е че въпреки природните си богатства ,в русия е мизерия,единствено само в москва има някакъв живот,направо малоумна история.
Така че ние в България винаги сме били разменна монета без кой знае каква стойност между великите сили и докато не излезе някой държавник който да мисли за държавата а не каквото му подава меркел да прави или някой друг от европа,какво ме интересува че бил отишъл в ЕС и там Меркел го приела,ми след като толкова ги харесват,да си го вземат там,те ЕС не са гласували за него,българският народ е гласувал и трябва да служи на българският народ,не каквото му спускат разните лобита в ЕС..
п/п
Аз пък имам снимка на мене си и Хелмут Кол един до друг на откриване на Границата в Розвадов-Чехия около 1997 година,трябва да я намеря снимката,какво от това ,да не би да съм станал капацитет в политиката...
Освен това ме дразни простият изказ на вожда и основното,че ми писна да избирам по-малко зло,естествено че няма повече да гласувам за което и да е по големина зло,само за някой който не олицетворява зло,конфронтация (основен спорт на политиците и простите хора е да насъскват един срещу друг на политическа или верска основа) и всякакви които се оправдават като леки жени,както и партия на етническа основа или крайна някаква такава!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 24 Юни 2013, 8:57

Пилев написа:Нещо си грешка.

напълно е възможно.

30 000 годишно са 2500 на месец отгоре, да речем върху 1500 лв (?) "нормални" разходи месечно? 4000 лв на човек месечно доход? каква е тази работа, интересно ми е само.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 24 Юни 2013, 9:11

_galio_ написа:

напълно е възможно.

30 000 годишно са 2500 на месец отгоре, да речем върху 1500 лв (?) "нормални" разходи месечно? 4000 лв на човек месечно доход? каква е тази работа, интересно ми е само.

Имам много познати с такава и по-голяма заплата-програмисти примерно,както и ...роднини,гледали сте някой реклами по тв на моите хора :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 24 Юни 2013, 9:21

Е.Димитров написа:
_galio_ написа:

напълно е възможно.

Имам много познати с такава и по-голяма заплата-програмисти примерно,както и ...роднини,гледали сте някой реклами по тв на моите хора :bchug:

живи и здрави :)

аз щото нямам и един, та затова питам.

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 24 Юни 2013, 9:52

.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 24 Юни 2013, 10:08

steeN написа:Димитров, трябва да се направи избор. А това, че Русия е пазар добре, никой не казва да не им продаваме неща, просто не ни трябват техните боклуци... проблема е, че те искат да монополизират нашия. Трябва да се направи избор в един момент. Или ЕС или Русия (аз мисля, че вече е направен). А руската газ се купува от ЕС не щото много се харесват, а защото няма друга опция... за това толкова натискат за газопроводите през близкия изток. Русия е един разграден двор и ориентацията ни в тази посока няма да доведе до нищо добро... това е. Това се нарича геополитика и изобщо не са глупости за мен.

Аз пък мисля че въобще никога не е имало въпрос "Или или",всичко това са спекулации и разбира се след като падна желязната завеса,са някакви опити за насаждане на страх,какво,ще дойдат руснаците да ни завладеят ли?!
Глупости,те от отдавна са ни завладели с капиталите дето са инвестирали по черноморие,с горивата дето внасят и преработват ,западняците също-разни там американски тецове,да не говорим за фирмите дето доставят ток ,виждаме реално и двете страни,и запада как ни щави с изисквания и цени на монополистите и изтока как ни щави с цени на ресурсите...
Пък да не си мислите че някой от русия се е залетял да ни дърпа на тяхна страна-това са пълни глупости и приказки за наивници да плашат народа,ония са такава олигархия,че само не е казал путин ,не са ни превзели икономически за 2 седмици,като се изтресат с няколко милиарда и като ти накупят земята...ше се занимават те на дребно със нашите сгънати политици...
Всичките неща дето стават тука в България са си на месно ниво ,едните си имат икономически интереси и групировки и другите и замесват ЕС ,уж че едните подкрепят за да мажат очите на тъпият народ да се сурка и да се чуди на къде да хване,а тъп,защото хич не е тъп,а се държи като тъп,ей това ме е най-яд.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 24 Юни 2013, 10:11

_galio_ написа:
TNT написа::OT: Все пак не забравяйте, че има хора със скъпи коли, които са си изкарали честно парите :OT:

не вярвам, че има човек в България, който със собствен труд - по цялата верига средно -> висше -> стажант -> тийм лидер -> мениджър да е заделил 150 000 - 200 000 и нагоре лева от 1989 насам.

реституции, наследства и разпродажби - ок, роднини в партията - ок, познати в банки и др институции (с преференции за кредити) - ок, контрабанда или наркотици - ок, но собствен труд - абсолютно не вярвам.

Ела да те запозаня.... ей аман .. всеки дето има некви пари е мошеник
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 24 Юни 2013, 11:48

Sharo написа:Ела да те запозаня.... ей аман .. всеки дето има некви пари е мошеник

и като дойда, финансова ревизия ли ще му правим?

такива силни думи не съм ползвал. по някои логически пътеки мошеник съм и аз, щото си вземма трета поредна година техническия без да си плащам данъка. ама да видим на кое правителство ще ги харижа тия пари :)

по същество съм бачкатор и съм обграден от такива, та съм силно предубеден към хора с коли за над 100 000 и няколко апартамента. "силно" е слаба дума всъщност. но не е толкова важно какви са ми предубежденията, темата е за друго :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Юни 2013, 14:39

steeN написа:Димитров, трябва да се направи избор. А това, че Русия е пазар добре, никой не казва да не им продаваме неща, просто не ни трябват техните боклуци... проблема е, че те искат да монополизират нашия. Трябва да се направи избор в един момент. Или ЕС или Русия (аз мисля, че вече е направен). А руската газ се купува от ЕС не щото много се харесват, а защото няма друга опция... за това толкова натискат за газопроводите през близкия изток. Русия е един разграден двор и ориентацията ни в тази посока няма да доведе до нищо добро... това е. Това се нарича геополитика и изобщо не са глупости за мен.

Що за избор ? Русия или европейския съюз ? Та ние сме страна членка на евросъюза - забравихте ли ?
Европа не прави такъв избор или този или онзи .
И за каква алтернатива на горива се говори като САЩ подпалиха близкия изток и ирански газ и петрол скоро няма да има. Набуко ще остане куха тръба още десетилетия докато южен поток е 100 % подсигурен със газ.
Та виждате ли че САЩ докараха войната до наште граници почти - ей я къде е Сирия.
Докога ще ходим като овце подир един или друг а не си гледаме националните интереси като българи и държава ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 24 Юни 2013, 16:17

.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата