Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от HackeD » 31 Окт 2012, 11:23

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 31 Окт 2012, 12:02

В тоя тест не признават 15-ките :confused:
Иначе,за А4 съм напълно съгласен
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 31 Окт 2012, 13:29

ОК Разбрах, научих, само че обсотятелствата ме карат и ще съм с 18ки тая зима. Дано да нямам проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 31 Окт 2012, 14:58

zxsport написа:
bmw-maximilian написа:
zxsport написа:
bmw-maximilian написа:Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг :winky:

Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне :)

АЗ съм навит колега :lol:

Дадено! Като дойде време, драсни един ред на Л.С.
п.с. не знам дали е от значение но на жената колата съм я купувал специално да е автомат ... не знам това дали променя нещо ... но тестовете ще ги направим задължително! Миналата година с гуми на 60-70% се наложи само 2-3 пъти побутване за цялата зима.
п.с. ако закъсаме сериозно имам и Джип 4x4 (с чисто нови зимни гуми) с всички блокажи навсякъде (2-та моста+среден диф.) ... та "фън-а" предстои ...

Колеги, пишете ме и мене в халтурата :mhihi: ще викна и френд с псевдо-джип ( CRV )
А за Фалкен-а, както и побратимите Линг лонг, Хонг конг, кинг конг и т.н проблема идва от по ниско качествената смес на гумата, която не може да запази качествата за същия период от време, както гума от премиум производител. На шарка винаги може да се открадне know how и първата година гумата да не отстъпва по-нищо, но технологията на сместа е друго нещо ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Окт 2012, 15:10

The Edge написа:
zxsport написа:
bmw-maximilian написа:
zxsport написа:
bmw-maximilian написа:Ще пиша в тази тема след като падне снега да дам feedback за Falken-a eurowinter hs449,а всичките къде са плюете ще има и клипче за вас,в най-големия сняг :winky:

Аз вчера купих за БМВ-то на жена ми Фулда Кристал 3 (или нещо подобно беше) и като падне сняг може да направим съвместен клип и да се види кое е за предпочитене ... ? Таман единият ако закъса ще има кой да го побутне :)

п.с. не знам дали е от значение но на жената колата съм я купувал специално да е автомат ... не знам това дали променя нещо ... но тестовете ще ги направим задължително! Миналата година с гуми на 60-70% се наложи само 2-3 пъти побутване за цялата зима.
п.с. ако закъсаме сериозно имам и Джип 4x4 (с чисто нови зимни гуми) с всички блокажи навсякъде (2-та моста+среден диф.) ... та "фън-а" предстои ...

Колеги, пишете ме и мене в халтурата :mhihi: ще викна и френд с псевдо-джип ( CRV )
А за Фалкен-а, както и побратимите Линг лонг, Хонг конг, кинг конг и т.н проблема идва от по ниско качествената смес на гумата, която не може да запази качествата за същия период от време, както гума от премиум производител. На шарка винаги може да се открадне know how и първата година гумата да не отстъпва по-нищо, но технологията на сместа е друго нещо ..

Сравняваш Falken и Ling Long?

Хм интересно :
http://formulad.com/sponsors/ - формула дрифт и с какви гуми са
Falken не са корейски а Японски
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 31 Окт 2012, 21:44

"...Нокиан е много добра гума,собственост на Континентал,която се прави в Русия..."

Общо взето вярното тук е, че имат фабрика и в Русия... Другото не е вярно :!:
Учудващо след слагането на зимните се родих :mhihi: ... Не се чуват тия гуми :shock: след летния ми мишлен, и са меки кат памук :roll: ... На сезон и половина са, дот 4010...
а, за недолюбвания Firestone Winterhawk 2 EVO иде реч :shock: 225/55/16 :driving:

да добавя за Нокиан-а Хакапелита... Ко някой си намери тази гума, изобщо да не му мисли... навремето си купих за е30-ката... еми не съм срешал такава гума след това...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 31 Окт 2012, 21:52

Gqbriel написа:
The Edge написа:
zxsport написа:
bmw-maximilian написа:
zxsport написа:

Сравняваш Falken и Ling Long?

Хм интересно :

Колега Фалкен е много далече от Ling long,wanli,sailun и т.н.В америка тези гуми са на почит много и има причина,така че преди да кажеш нещо се информирай.Конкретно Falkena eurowinter hs449 има силика която спомага гумата да остане мека дори при ниски температури,така че това което говориш за качествата на гумата точно на Falken,си е доста погрешно.И само да те питам коя шарка Falken са откраднали от някой друг производител? :shock:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 31 Окт 2012, 21:58

остриети леко неподготвен се е изказал там, не му придиряйте...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 31 Окт 2012, 22:13

Gqbriel написа:...

Японци са, но в Тайван им правят гумите...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 31 Окт 2012, 22:39

Nickelback написа:

дет се вика, понякога се чудя как извличате тези информации :roll: ... не в тайван, а в тайланд... ма то колко му е разликата :roll: и още в индонезия и китай :shock: ... и представи си 4 фабрики в япония... ма те са за топлиики :mrgreen:
http://www.just-auto.com/interview/falken-tyres-europe-managing-director-isamu-ishida_id124639.aspx

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 31 Окт 2012, 23:19

Владо написа:
Nickelback написа:

дет се вика, понякога се чудя как извличате тези информации :roll: ... не в тайван, а в тайланд... ма то колко му е разликата :roll: и още в индонезия и китай :shock: ... и представи си 4 фабрики в япония... ма те са за топлиики :mrgreen:
http://www.just-auto.com/interview/falken-tyres-europe-managing-director-isamu-ishida_id124639.aspx

Се в г*з :mhihi: Важно е качествения контрол как е :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Окт 2012, 23:22

Ами не са за топлийки ама забрави да докопаш гума от тия фабрики дет са в Япония :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 01 Ное 2012, 0:39

"...Initially, the Thai plant /Thailand/ will produce only 14- through 18-inch Falken ZE-912 tires, but other brands and sizes may be manufactured in the future, said Kuroda. Ninety-five percent of the tires built at the factory will be exported to the U.S..."

абе да ти кажа, голем е шанса да пипнеш тайландки... ако си в щатите :mhihi: ... но това няма значение отдавна, само в позакостенелите нашенски мозъци намира място...
между другото летния ми мишлен е френски, 2708, предните отвън буквално се разпаднаха тази година :roll: ... та така с ориджинълите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 01 Ное 2012, 10:40

Jordana написа:Ами не са за топлийки ама забрави да докопаш гума от тия фабрики дет са в Япония :mhihi:

Летните ми гуми отпред са Фалкън и са made in Japan :mhihi:

иначе да попитам нещо да не съм само офф

какво мислите за Pirelli snowcontrol serie 3,че намерих едни втора ръка дот ~4011...четох по ревюта,хвалят ги...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Ное 2012, 11:11

Владо написа:"...Initially, the Thai plant /Thailand/ will produce only 14- through 18-inch Falken ZE-912 tires, but other brands and sizes may be manufactured in the future, said Kuroda. Ninety-five percent of the tires built at the factory will be exported to the U.S..."

абе да ти кажа, голем е шанса да пипнеш тайландки... ако си в щатите :mhihi: ... но това няма значение отдавна, само в позакостенелите нашенски мозъци намира място...
между другото летния ми мишлен е френски, 2708, предните отвън буквално се разпаднаха тази година :roll: ... та така с ориджинълите :mhihi:

Аз за пореден път след летния сезон се уверих - Мишелин нито зимни нито летни - отвратителни гуми...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата