какво според вас е "средна класа в българия"?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

"средна класа в българия" - колко пари на месец/ 4-членно семейство?

1000 лева
42
9%
2000 лева
101
22%
3000 лева
123
27%
4000 лева
97
21%
5000 лева
45
10%
повече от 5000 лева
47
10%

Общо гласове : 455
ентусиаст
Аватар

Re: какво според вас е "средна класа в българия"?

Мнение от BadAngel » 08 Дек 2011, 15:01

имам приятел в златоград

там той работи в местния клон на дск

има поглед над нещата

та той ми каза, че с 400-500 лв. на месец живееш нормално и даже успяваш да пестиш
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Дек 2011, 15:02

Leudi написа:Ми то и моето семейство си пазарува от магазините в Плевен. И пак 400 лв месечно ни стигат за храна май.
Вие като сте по 150 кила и само плюскате си е ваш проблем. На нормалния човек и 2 супи + 1 основно + 3 пици + 1 кафе на ден му стигат (10 - 12 лв). Сега че някой глезльовци искат сирене, пък мляко, пък кашкавал е друго

П.П. И градини вече никой не гледа, нещо сте назад с информацията.
П.П. 2 В супермаркет не съм влизал от няколко месеца, та може и да не са ми точни сметките

Човече, ти добре ли си. Някой глезльовци искали мляко и кашкавал, ми те още малко ще поискат и месо да ядат. А па тея безсрамници дето искат да е и без антибиотици и други боклуци вече съвсем са се оляли.

Само един обяд като си отишъл на работа струва между 5 и 10 лева. Или викаш пица от пазара за 1 и 50. А тея обеди са само за богаташи, средната класа да жули яко баница с боза за закуска и обяд, а па на вечеря може и да се поглези с пиле на грил за 5 лева за цялото семейство с повечко хлебец. Наистина много хора не разбират какво означава средна класа и това си е...
Последна промяна pampo на 08 Дек 2011, 15:29, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2011, 15:10

BadAngel написа:имам приятел в златоград

има поглед над нещата

та той ми каза, че с 400-500 лв. на месец живееш нормално и даже успяваш да пестиш

Може да живее нормално , ако както във всеки малък град , живее в една къща с родителите си (което не е много лошо , щот къщите по стандарт са си 2 етажни) и мама и тати покриват всички разходи , включително и газ за колата . При всички други случай трябва да си силно асоциален за да кажеш че с 400-500 лева живееш нормално , дори в малък град.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 08 Дек 2011, 15:14

acho.rs написа:
BadAngel написа:имам приятел в златоград

има поглед над нещата

Може да живее нормално , ако както във всеки малък град , живее в една къща с родителите си (което не е много лошо , щот къщите по стандарт са си 2 етажни) и мама и тати покриват всички разходи , включително и газ за колата . При всички други случай трябва да си силно асоциален за да кажеш че с 400-500 лева живееш нормално , дори в малък град.

ами, аз не знам точно как е положението, но със сигурност едно хапване там е доста по-евтино

в топ-заведението в златоград ( :mhihi: ) за 30 кинта се съсипахме 4 човека,
а сервитьорката при 5 лева бакшиш направо се облиза цялата

града е спокоен, затънтен е, но пък е близо до границата и така

зимата е доста тежка обаче
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 08 Дек 2011, 15:15

Leudi написа:...Сега че някой глезльовци искат сирене, пък мляко, пък кашкавал е друго
...

:shock:

значи да жулим препечени филии със свинска мас, а мляко, сирене и кашкавал само по Великден и Нова година.... :bowdown:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Дек 2011, 15:26

martin_g60 написа:
Dimitroff написа:Аз само едно не разбрах...на сериозно ли 16 души са гласували, че 1000 лева стигат за 4 членно семейство ????
500 евро ?!?
На 4 членно семейство ?!?

Ванка в малките градове е нещо подобно и много хора живеят така но друг въпрос е че това не е средна класа ;)

Даже не се доближава до средна класа - прав си.

В малките градове...аз гледам по мой приятели в Хасково - момчето взема 800 лева, момичето 600 лева.
Стигат им, но в крайна сметка са двама души...ами ако са още двама ?

Апропо - с въпросното момче си говорехме за разходи на гориво...аз на месец - между 2 и 3 резервоара...сложи ги 2...това за градско + да кажем едно отскачане до Ботевград...

Той на месец...има-няма 40 литра...таван.

с много други неща е така, но...все пак...4 човека 1000 лева = нормално ?!?!??

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Дек 2011, 15:58

acer написа:"оптимист съм за хората на които им се работи, за другите винаги съм бил песимист за тях е вечна криза"

:yes:

zazomazo написа:
Leudi написа:...Сега че някой глезльовци искат сирене, пък мляко, пък кашкавал е друго
...

:shock:
значи да жулим препечени филии със свинска мас, а мляко, сирене и кашкавал само по Великден и Нова година.... :bowdown:

Ти па треа си баси и буржозния елемент от висшите етажи секи ден да муаш млеко, сирене и кашкавал! :lol:
Внимавай при тоя лайфстал, който демонстрираш, след Кюлев и Доктора ти да не си следващия! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 08 Дек 2011, 16:33

нема бре, изФърлих Сичко и оставих само четвърт бучка сирене, да моем да посрещнем Новата година подобаващо :mrgreen:
са треа само да скочим до Женски пазар да дирим неква евтина мас :smoke:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 08 Дек 2011, 16:44

Че кой ви кара да ядете маз (даже не знам какво е това всъщност)? Има си достатъчно хубави ресторанти и закусвални, където една пилешка супа е 2 лв да кажем, една шопска е 3-4, а една малка пица - 4-4.50.
При това положение какво повече му трябва на човек? Честно казано не съм ял буламачите на майка ми (баници, питки, гювечета, компоти, руло Стефани, катък и другите подобни) от половин година и си ми е супер и хич ми не трябват супермаркети, пък да си готвя, пък да си мия чиниите сам и т.н.
Като ми се яде сладко вместо да ѝ ям измислените крем карамели, баклави и кексове просто си купувам едни шоколадови бисквити (за 3-4 лв има страшни, само че на малко места съм ги виждал).
Вече сме 21-ви век, по магазини и ресторанти си има всичко.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 08 Дек 2011, 16:56

Leudi написа:Че кой ви кара да ядете маз (даже не знам какво е това всъщност)? Има си достатъчно хубави ресторанти и закусвални, където една пилешка супа е 2 лв да кажем, една шопска е 3-4, а една малка пица - 4-4.50.
....

ти ако влезеш за 2 часа в една кухня на такъв "хубав" ресторант или закусвалня и видиш кое как и от какво се приготвя ти гарантирам, че поне 10г. в заведение няма да се храниш :mhihi:

Ти май тотално бъркаш нещата- темата НЕ е с колко пари могат 4 човека да изкарат месеца :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2011, 16:57

Leudi написа:Че кой ви кара да ядете маз (даже не знам какво е това всъщност)? Има си достатъчно хубави ресторанти и закусвални, където една пилешка супа е 2 лв да кажем, една шопска е 3-4, а една малка пица - 4-4.50.
При това положение какво повече му трябва на човек? Честно казано не съм ял буламачите на майка ми (баници, питки, гювечета, компоти, руло Стефани, катък и другите подобни) от половин година и си ми е супер и хич ми не трябват супермаркети, пък да си готвя, пък да си мия чиниите сам и т.н.
Като ми се яде сладко вместо да ѝ ям измислените крем карамели, баклави и кексове просто си купувам едни шоколадови бисквити (за 3-4 лв има страшни, само че на малко места съм ги виждал).
Вече сме 21-ви век, по магазини и ресторанти си има всичко.

Ти си пълен професионалист :mhihi:
Ти май тотално бъркаш нещата- темата НЕ е с колко пари могат 4 човека да изкарат месеца :roll:

- аз го написах един път , после с червени букви , сега ти 3 път, но най-вероятно няма смисъл
Последна промяна acho.rs на 08 Дек 2011, 16:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 08 Дек 2011, 16:58

ти сериозно ли го написа това? едва ли има нещо по хубаво от домашното било десерт вечеря или каквото и да е, е зависи и кой го прави и дали може.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2011, 17:00

Е зависи как готви майка му . Аз като бях студент се събираха 10 човека да ме посрещат заради "буламачите на мама" :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Дек 2011, 17:16

Leudi написа:...

Изображение
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

Мнение от Leudi » 08 Дек 2011, 17:20

Ми яжте си каквото искате. Ако си мислите, че гозбите на мама са най-добрите хубаво - яжте ги. Още малко ще почнете да си садите сами зеленчуците и да си отглеждате сами крави и агнета.
Като мога срещу определена сума да получа добро ядене без да си мръдна пръста за него, защо да не се възползвам?
Nope ... it's Chuck Testa !!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата