Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
Модератор: Общи модератори
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !
от хонда фоума
- Код: Избери целия код
gin написа на 02 ноември 2011 - 14:54 :
...
Всичко това говори за сериозна FUD кампания - Fear, Uncertainty, Doubt - всяване страх, несигурност, смут и плашене на гарги, плюс поле за вземане на подкупи. От чисто любопитство след малко тръгвам към Дружба да ги намеря тези патрули да ми замерят фаровете и да ги разпитам, на кой нормативен акт се опират при тези проверки.
...
Иии, ето ни отново след рекламите... връщам се от Дружба с моята китайска ксенон конфигурация фар китаец с лупа Sonar, и крушка китаец Noname 35W 4300K. Намерих ги органите на улицата, те ме провериха, и резултата е... всичко ОК. СВОБОДНО, ПОЧЕШИ КОНЯ за всички колеги с лупи ксенон китаец
Проверката беше пълен цирк, както и очаквах. Двама служители на ДАИ с палки и едно техническо лице с уред HELLA, какъвто се намира в повечето авто сервизи. Имаше опашка от чакащи (без ксенон, просто от любопитство), чули по телевизията... един дядо казва, дойдох да се проверя...никога в живота си не съм го правил, време е Цирка беше в това, че като ми казаха, че съм ок, питах тогава какъв е проблема с китайските ксенони, както се изказват по телевизията? Те ми казаха, ама вашия нали е фабричен? Вижте как отрязва светлината, а китайските я разпръскват?!! Ако е фабричен, няма проблем?! Аз викам, не, от най-евтините е, аз съм го слагал... После ги питах силата на осветлението колко е... излезе 0.8 lux!!! При условие, че ми казаха, за да си в нормата трябва да си до 64lux... но от баща ми разбрах, че реално стайно осветление ако е добро е около 100тина lux, така че сигурно скалата им е била в КИЛО-lux, т.е. аз съм бил около 800lux... абе аматьорщина... Както и да е, питах, в кой нормативен акт се регламентира силата на осветлението? Само повдигнаха рамене...
С цел да покажа, че държа да има написани и ясни правила за всички, ще споделя че даденият немски апарат HELLA прави евро регулировка, която изисква, тук ще излъжа, 8% или 10% низходящ наклон на лъча, ориентировъчно, да знаете... т.е. на всеки 100 метра лъчът слиза вертикално надолу 8 метра... вие си преценете при височина на фара 50 сантиметра над пътя, къде на пътя ще е най-далечната точка от проекцията на лъча... за всяка кола е различно. За хоризонталната регулировка не знам параметри, само знам, че двата снопа се събират. И всичко това никъде в БГ законите не е разписано изобщо!
Хора, четете законите, знайте си правата, обжалвайте до дупка, и не давайте да ви мачкат неграмотни чиновници от администрацията. Поздрави на всички

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
тази емотиконка изчерпва коментара ми - 
мерси за точната информация.

мерси за точната информация.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Мисля, че това е достатъчно !

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
И другаде го казах, ще го напиша и тука. Доста модели BMW имат ел. регулиране на фаровете. нали като ме спрат просто ще ги бутна да светят в пътя и край. Тия хора не мислят какво правят - целта пак е да ни вземат парите. И ако все пак решат да ми напишат акт ще използвам един номер, който bau.bg (не рекламирам сайта, но го вижте, нямам нищо общо с него) показаха - пише се молба и тнт като се споменава, че уреда според мен не е изправен и толкова. Ще си го обжалваме тоя акт докато свят светува. Не ме разбирайте погрешно - на мен също не ми е приятно голфовете да ми светят в очите, в момента на е46-цата ми няма дори ксенон още, обаче това са глупости, дето са го написали - няма ясни правила, а само хвърчащи глоби.
Доста от вас живеят извън Булгаристан и знаят как се минава с ксенон в чужбина... нищо лошо няма и тука да има контрол, ама това е мнооого грешен начин.
Доста от вас живеят извън Булгаристан и знаят как се минава с ксенон в чужбина... нищо лошо няма и тука да има контрол, ама това е мнооого грешен начин.
Think. Believe. Dream. Dare...
- jboss
- Потребител
-
- Кара: E46 320d по две
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500
Поредния БГ цирк,да ощавим гражданина без законно основание.Колеги колкото повече траем толко по-зле ще става.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Xscape написа:... знаят как се минава с ксенон в чужбина... нищо лошо няма и тука да има контрол, ама това е мнооого грешен начин.
това с контрола като в бяла държава и аз го искам, но тук просто контрол няма и им е по-лесно със забрани и наказания... който иска да живее нормално явно ще трябва да се изнася- друг вариант май няма...
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Xscape написа:. Доста модели BMW имат ел. регулиране на фаровете. нали като ме спрат просто ще ги бутна да светят в пътя и край.
ako нямаш лупа на мерачката излиза едно голямо петно .. колкото и на долу да забиеш рефлектора , ако си с ксенон .

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
В англоезичните форуми си имат един лаф - quoted for truth, което ще речем - цитирам, оти е верно!
Без страх, без спирачка!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Днес имах работа извън града и на излизане, гледам полицаи зад един завой. Минах и заминах. Връщам се, зад мен кара някаква Астра и единия фар ксенон, имах чувството че е на дълги, а другия, обикновена халогенна крушка, свети като габарит. Кара зад мене 8-9 км. Влизам в града, минаваме и двамата покрай полицаите, те седнали на сладка приказка с шофера на една Лада и за ко стоят там и те не знаят.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Xscape написа:И другаде го казах, ще го напиша и тука. Доста модели BMW имат ел. регулиране на фаровете. нали като ме спрат просто ще ги бутна да светят в пътя и край. Тия хора не мислят какво правят - целта пак е да ни вземат парите. И ако все пак решат да ми напишат акт ще използвам един номер, който bau.bg (не рекламирам сайта, но го вижте, нямам нищо общо с него) показаха - пише се молба и тнт като се споменава, че уреда според мен не е изправен и толкова. Ще си го обжалваме тоя акт докато свят светува. Не ме разбирайте погрешно - на мен също не ми е приятно голфовете да ми светят в очите, в момента на е46-цата ми няма дори ксенон още, обаче това са глупости, дето са го написали - няма ясни правила, а само хвърчащи глоби.
Основно правило лъча на късите да се проектира върху пътя , не на хоризонта. Така най-просто се разбира дали не пречим на насрещните. Или не съм те разбрал, колега...?!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Колеги,това само за късите ли важи..?Смисъл,правят проверка само на късите светлини или и на дългите,че там загивам аз.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
kalingk написа:Колеги,това само за късите ли важи..?Смисъл,правят проверка само на късите светлини или и на дългите,че там загивам аз.

Е кой ще ти гледа дългите,като в града май не е позволено на дълги

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Не,мисълта ми беше,че на късите съм с лупи фабрично,но на дългите нямам/Е39/ и ако започнат да правят проверка на дългите ще трябва да махам ксенона от там.Фаровете ми са нови/Hella/регулирани са в сервиз,но както казвате по нагоре,че е разрешено само на фаровете с лупи,предполагам няма да ме размине.
И при мен е така. На къси съм с лупи и ксенон, а на дълги пак имам ксенон, но на рефлекторен фар. Дългите светлини са ми точно за тия с допълнително монтиран ксенон на къси светлини с рефлекторен фар или за такива с фарове към небето.
Късите са ми регулирани и нямам никакви притеснения!
Продавачите на ксенон също са виновни...
Късите са ми регулирани и нямам никакви притеснения!
Продавачите на ксенон също са виновни...
- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
Аз в интерес на истината имам още няколко предложения които може да обсъдят 
Да земат да си водят с тях и по един "мапер" за да следят кой си правил чип на колата.
И във връска с предишното да си носят и подвижно дино да мерят някой да не лъже с конете и да плаща по-малък данък на колата си.

Да земат да си водят с тях и по един "мапер" за да следят кой си правил чип на колата.
И във връска с предишното да си носят и подвижно дино да мерят някой да не лъже с конете и да плаща по-малък данък на колата си.