Има ли духове или аз се побърквам ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Re: Има ли духове или аз се побърквам ?

Мнение от klintan66 » 11 Апр 2011, 21:48

Feanor написа:
Elesar74 написа:Ами давай, пробвай и се аргументирай. От това твое встъпление няма нужда, какво искаш да кажеш, че си много "широко скроен"? И защо точно научния подход да е най-правилния, това не е ли много "тесногръдо"? Ти за какво говореше изобщо? Суеверен страх и прочее бабини деветини. Суеверието съществува на база на невежеството, а невежеството има други причини. Сред тях може да има и страх.

Не разбрах. За кое трябва да се аргументирам? Ако е за научния подход - той не е "най-правилния", той е единственият правилен. Защото е единственият, който се опитва да обясни заобикалящият ни свят чрез факти и закономерности. В познатия ни свят няма факт, който да подксазва наличието на феномени, зад които няма закономерности. Ето защо научният подход е правилен. И не, това не е тесногърдо, това са просто фактите.

Елизар това, което обясняваш едва ли е известно на повече от 4-5 човека в този "уникален" форумаг.

За атеистите- учените вече плахичко подхвърлят тук и там за необяснимото с наука ...
А опита с ускорителя, какво се опитва да възпроизведе и какво търси? :mhihi:
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 11 Апр 2011, 22:23

Не знам за кой точно опит с кой точно ускорител говориш, но можеш да си спокоен - не търсят богове или духове. Търсят факти, които да потвърдят съответните научни теории. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 12 Апр 2011, 7:54

Само така си мислиш ...

Предполагам ,че не си виждал атом, нито протони и неутрони
или по-лесно магнитно поле, но ги има, нали?

Елементарно е да кажеш не вярвам в нещо, което не съм виждал или няма обяснение.

Аз също не съм вярващ между другото ...по скоро съм съмняващ се.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 12 Апр 2011, 10:01

klintan66 написа:Предполагам ,че не си виждал атом, нито протони и неутрони

Мда. Но за разлика от духовете, за тях има стройна теория, която предвижда те да имат определени свойства и предлага начини за регистриране и измерване на тези свойства. Ще се изненадаш, но емпиричните изследвания потвърждават теорията. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар
Кара: нещата да вървят
Мечтае да кара: Е92

Мнение от Бианка » 12 Апр 2011, 10:49

Естествено,че има духове,та нали тази душа излиза от тялото и витае,докато не се възроди отново в човешко тяло! На мен, са ми се случвали многооо неща и вярвайте ми....страшно е.Само една случка ще разкажа: Преди 2 години почина майка ми,в деня на опелото и беше страшно.....мъката беше убиваща...в един момент припадам и докато падах,сякаш гледах филм в забавен кадър.При падането ми се извъртя главата назад и видях нейния силует,който стоеше близо до мен,след това тялото ми пада на земята,но цялата горна част изобщо не се допря до нея..как стана така не разбрах.След това на 9-тия ден (тя обожаваше цветя) падаха огромни саксии с цветя от цветарниците,телевизора се пускаше сам....Но, най-истински почувствания момент беше, когато чистехме стаята и.Бяхме 3-ма човека вътре и всеки нещо правеше,в един момент усещам ръка,която ме прегръща през кръста и реших,че е моя приятел,обръщам се и му подавам ръка,но това не беше той....от тям с писъци и рев излезнах от стаята и така не влязох месеци наред....знам,че беше тя! До ден днешен я усещам,когато е до мен.Работата е там,че докато не ти се случи,не можеш да го повярваш...На тези които, не им се е случвало нещо подобно,ще им кажа БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ,смейте си се и си живейте живота,никой не ви кара да вярвате.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Апр 2011, 11:40

Feanor написа:
klintan66 написа:Предполагам ,че не си виждал атом, нито протони и неутрони

Мда. Но за разлика от духовете, за тях има стройна теория, която предвижда те да имат определени свойства и предлага начини за регистриране и измерване на тези свойства. Ще се изненадаш, но емпиричните изследвания потвърждават теорията. :)

Е противоречиш си, във физиката основното правило, е че енергията не се губи.
Къде отива енергията на мисълта?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 12 Апр 2011, 11:50

На кое викаш "енергия на мисълта"? И какъв тип енергия е - потенциална, кинетична, топлинна... Или, както предполагам, "философска"? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 12 Апр 2011, 12:13

Feanor написа:На кое викаш "енергия на мисълта"? И какъв тип енергия е - потенциална, кинетична, топлинна... Или, както предполагам, "философска"? :mhihi:

Излишно спорим,но ...теориите, в които вярваш могат да се съпоставят на теориите, в които не вярваш ...а на тях вярват други хора, които не вярват на твоята теория ...

Спомена за енергии.Отричаш ли енергията на духа на човек?
Еднакво ли е усещането, когато си да някой тъп селянин или до някой приятен човек?
Когато си в центъра или някъде в природата примерно ...
Тази енергия каква е?

В момента на смъртта човек олеква с няколко грама/доказано/ ...кое е това което отлита?

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Апр 2011, 12:20

Feanor написа:На кое викаш "енергия на мисълта"? И какъв тип енергия е - потенциална, кинетична, топлинна... Или, както предполагам, "философска"? :mhihi:

А какво според теб е мисълта ти, способността да си спомняш, смяташ и тн? Домат, краставица, зеле?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 12 Апр 2011, 12:37

klintan66 написа:Излишно спорим,но ...теориите, в които вярваш могат да се съпоставят на теориите, в които не вярваш ...а на тях вярват други хора, които не вярват на твоята теория ...

Разликата е, че за едните теории има обективни доказателства. ;)

klintan66 написа:Спомена за енергии.Отричаш ли енергията на духа на човек?
Еднакво ли е усещането, когато си да някой тъп селянин или до някой приятен човек?
Когато си в центъра или някъде в природата примерно ...
Тази енергия каква е?

Въображаема. Чисто психологически ефект, който сам си причиняваш. Един вид плацебо ефект. Няма енергия намесена.

klintan66 написа:В момента на смъртта човек олеква с няколко грама/доказано/ ...кое е това което отлита?

Доказано, ама друг път. :) Ето, чети. Доказателство е повтаряем експеримент, който дава едни и същи резултати (в рамките на статистическата грешка). Това "доказателство" е единичен експеримент, проведен върху 6 човека през 1907-ма, при това резултатите не са еднакви дори върху толкова малка извадка. Да не говорим пък как през 1907-ма определяш точния момент на смъртта... То и сега медицината дава само приблизително време, какво остава за тогава. Накратко, това е типична "градска легенда" - очарователна и мистична, но без доказателства, които я подкрепят. Между другото, ти беше ли си направил труда да провериш тази теза или просто си чул, че един филм започва така? :)

///peter написа:

А какво според теб е мисълта ти, способността да си спомняш, смяташ и тн? Домат, краставица, зеле?

Процес например. :) Я да те питам, знаеш ли каква е дефиницията на "енергия" във физиката, че прилагаш физичния закон за запазване на енергията в толкова неадекватен контекст? :)

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 12 Апр 2011, 12:56

Feanor написа:
klintan66 написа:Излишно спорим,но ...теориите, в които вярваш могат да се съпоставят на теориите, в които не вярваш ...а на тях вярват други хора, които не вярват на твоята теория ...

Разликата е, че за едните теории има обективни доказателства. ;)

а на мен ми казваш,че не гледам в перспектива :mhihi: :mhihi: .Виж как сам си противоречиш.За силата на мисълта няма обективни теорий и доказателства в момента.След години кой знае кво ще стане...
А щом казваш,че силата на мисълта не е енергия тогава ква абсурдна теория имаш за китайските идиго деца,които въшат уникални неща със силата на мисълта и пак учени от цял свят признават че нямат обяснение този феномен?Тяхната мисъл какво е ако не енергия?Уникална при това...

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Апр 2011, 13:01

Feanor написа:
///peter написа:

Процес например. :) Я да те питам, знаеш ли каква е дефиницията на "енергия" във физиката, че прилагаш физичния закон за запазване на енергията в толкова неадекватен контекст? :)

Процес на какво е мисълта ти? Мисълта ти е развитие на мисловни връзки в първата и втората сигнални системи на мозъка. Надявам се знаеш каква е познатата ни структура на мозъка, там неврони меврони и тн.
И как казваш на нещо което не познаваш, че е неадекватно?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 12 Апр 2011, 13:11

sachs написа:а на мен ми казваш,че не гледам в перспектива :mhihi: :mhihi: .Виж как сам си противоречиш.За силата на мисълта няма обективни теорий в момента.След години кой знае кво ще стане...
А щом казваш,че силата на мисълта не е енергия тогава ква абсурдна теория имаш за китайските идиго деца,които въшат уникални неща със силата на мисълта и пак учени от цял свят признават че нямат обяснение този феномен.Тяхната мисъл какво е ако не енергия.Уникална при това...

Мога да ти кажа какво ще стане - хората ще са обяснили научно още "феномени". Същото, което е ставало и преди.
Колкото за т.нар. "енергия на мисълта" - никаква абсурдна теория нямам. Знам само, че:
Енергията (на гръцки: ἐνέργεια - активност, работа[1]) е скаларна физична величина, която характеризира способността на дадена система да променя състоянието на заобикалящата я среда или да извършва работа.

Не ми е известно някой да е успял само с "енергията на мисълта" да промени състоянието на околната среда или да извърши физична работа (дефиницията за работа трябва ли да ти дам или можеш да си я намериш и сам)? И не, способността да мислиш не е енергия, тя е следствие от засуканото приложение на една енергия (този път истинска), която циркулира из тялото ти. Чети биология и се спри на термините "митохондрии" и "АТФ" като начало.

///peter - много лесно. Защото знам достатъчно, за да мога да видя бързо фундаменталните грешки в теорията, която описваш, без да ми е необходимо да я чета в детайли. Способността да смяташ била енергия, хехе... :mhihi: Всъщност не е смешно, по-скоро е тъжно, че в 21-ви век хора, комуникиращи чрез Интернет, могат да правят толкова елементарни грешки...

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 12 Апр 2011, 13:19

Feanor написа:
sachs написа:а на мен ми казваш,че не гледам в перспектива :mhihi: :mhihi: .Виж как сам си противоречиш.За силата на мисълта няма обективни теорий в момента.След години кой знае кво ще стане...
А щом казваш,че силата на мисълта не е енергия тогава ква абсурдна теория имаш за китайските идиго деца,които въшат уникални неща със силата на мисълта и пак учени от цял свят признават че нямат обяснение този феномен.Тяхната мисъл какво е ако не енергия.Уникална при това...

Мога да ти кажа какво ще стане - хората ще са обяснили научно още "феномени". Същото, което е ставало и преди.
Колкото за т.нар. "енергия на мисълта" - никаква абсурдна теория нямам. Знам само, че:
Енергията (на гръцки: ἐνέργεια - активност, работа[1]) е скаларна физична величина, която характеризира способността на дадена система да променя състоянието на заобикалящата я среда или да извършва работа.

Не ми е известно някой да е успял само с "енергията на мисълта" да промени състоянието на околната среда или да извърши физична работа (дефиницията за работа трябва ли да ти дам или можеш да си я намериш и сам)? И не, способността да мислиш не е енергия, тя е следствие от засуканото приложение на една енергия (този път истинска), която циркулира из тялото ти. Чети биология и се спри на термините "митохондрии" и "АТФ" като начало.

///peter - много лесно. Защото знам достатъчно, за да мога да видя бързо фундаменталните грешки в теорията, която описваш, без да ми е необходимо да я чета в детайли. Способността да смяташ била енергия, хехе... :mhihi: Всъщност не е смешно, по-скоро е тъжно, че в 21-ви век хора, комуникиращи чрез Интернет, могат да правят толкова елементарни грешки...

Това че на теб не ти е известно не значи ,че не съществува.Има предостатъчно литература с факти и доказателтва за силатата на мисълта.Световно известни учени признават този феномен,а ти искаш да ни убедиш ,че не същесвува :mhihi: :mhihi:
Не отричай неща които не разбираш...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 12 Апр 2011, 13:22

sachs написа:Това че на теб не ти е известно не значи ,че не съществува.Има предостатъчно литература с факти и доказателтва за силатата на мисълта.Световно известни учени признават този феномен,а ти искаш да ни убедиш ,че не същесвува :mhihi: :mhihi:
Не отричай неща които не разбираш...

Без общи приказки, моля. Дай насам доказателствата и световно известните учени. Винаги съм готов да прочета нова теория, която има научна обосновка зад себе си. Само дето подозирам, че няма да получа такава. Което лично за мен е напълно достатъчно основание да не приемам всяка фантасмагория, която някой е обявил за теория, подкрепена от "предостатъчно факти" (които никой не е виждал) и "световно известни учени" (които никой не е чувал). :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата