Насилствено отнемане на две български деца против волята им

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Юни 2009, 23:21

Това са последиците от почти всяко бракоразводно дело. Оставяте се на медиите да ви манипулират, без да познавате случая, а медалът винаги има 2 страни. За да е публиката по- настървена за сензации умишлено в случая се показва само едната, но бащата няма да е задълго медиен любимец-убеден съм.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Юни 2009, 8:07

((:BuKcu:)) написа:
krystal написа:
((:BuKcu:)) написа:П.С Коя е тая наша министърка дето ги защитава....???? Същата тази, която вчера съобщи, че...децата трябва да се върнат в Полша, защото полският съд така наредил? А ми къде е българският съд, бе? Нали са с двойно гражданство? Или и българският съд е гъзолизец....и се кланя на сульо и пульо :banghead:

Викси българския съд, също е присъдил децата на жената. ;)
И не ми обяснявай дали ми пука и дали да пиша в темата, след като следя случая и ме вълнува. Не се опитвай да ме анализираш, не ти се отдава.

Аз го казах....гъзолизец... ;)

П.С Даже не съм и опитвала :winky:

:shock: просто се очудвам, не вярвах, че масата е толкова податлива :banghead: Нито знаеш, каква е историята нито нищо...
Вярваш и на медии, просто нямам думи :confused: Примера ми за медиите се потвърждава, сама си видяла какво се говори в полските такива.

GVT, предполагам, знаеш колко са силни анализаторските умения на малките деца, особено когато родителите ги съветват, хайде сега помисли ако на децата им се втълпи каква е майката и какво ще стане ако отидат с нея, каква да им е реакцията? :shock:
А относно Българския съд мисля си, че е постъпил правилно, масова практика е децата да остават при майките, в случайте когато няма информация, че тя няма да се грижи добре за тях.

И все още се чудя, с какви доводи изказвате подобни думи за който и да било. С никакви, само една гола медия ви показала нещо и юрош. Тежко ни.... :banghead:

А както каза колегата по-горе, при бракоразводните дела какво да се прави? Колко често ще се разберат родителите за децата? Нормално е да има такива неща. До колкото е нормално държаниета в съвременното общество де...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 02 Юни 2009, 8:37

klintan66 написа:flame , спри се малко с тези анализи,че се излагаш а и изопачаваш смисъла на казаното .

Верно! Ти направо ми разби мненията на пух и прах и тотално ме обори точка по точка! Единственият, който се сещам с по-детайлна аргументация, е Димитър Пенев :mhihi:

tsb_bg написа:ако не се уважаваш ти сам себе си, не очаквай и другите да те уважават

Много си прав, човече! :yes: Ако нямаш самочувствие на всеки ще даваш да те мачка, пък той няма и да се замисля.

Има обаче и ситуации, в които макар на пръв поглед да си тръгваш победен, то всъщност излизаш със самочувствие и печелиш уважението на останалите. Елементарен пример - ако някой селяк те засече най-нагло, а после и на бой налита щото е мноо отворен и всички трябва да му правят път. А ти успееш да се сдържиш да не го напсуваш (въпреки, че ти ври отвътре) и да го разкараш без го биеш (или той теб). Излизаш от ситуацията с чисти ръце, а околните ти се възхищават на самообладанието и способността да побеждаваш по мирен начин.

И аз си мисля, че бащата в асеновградската драма не показа никакво уважение с плоските си циркаджийски номера - нито към околните, нито към себе си. То не му стигна акъла дори да скрие децата на друго място, където никога нямаше да ги открият и съответно никога нямаше да ги изведат от БГ :evil: :dummy:

krystal написа:Как ще тръгнеш да правиш петиции и да решаваш ти съдбата на две деца, с какво право, без да си запознат с всички факти?
Без да си чул другата страна? Без да си бил там? От къде на къде ние сме съдниците?

:yes: Колегите долу много добре са го обяснили.
Feanor написа:Защото е по-лесно да се реагира първосигнално, затова. Медиите са за бой, ама какво друго да очакваш от тях, ако не да раздухат веднага едно такова скандалче... Нали трябва да се печели рейтинг и аудитория, че иначе приходите от рекламите ще заминат. Пълна отврат, от където и да го погледнеш. :roll:

saleen написа:Това са последиците от почти всяко бракоразводно дело. Оставяте се на медиите да ви манипулират, без да познавате случая, а медалът винаги има 2 страни. За да е публиката по- настървена за сензации умишлено в случая се показва само едната, но бащата няма да е задълго медиен любимец-убеден съм.

uCnaHeTcA написа:Докато не спрат медиите да изопачават нещата по тяхно му, така ще е... едните на страната на бащата, който изкарва майката алкохоличка и т.н. ,а другите не вярват в това и контрират останалите...

((:BuKcu:)) написа:...ами мила моя, нека по-често се дават глас на такива ДРАМИ, за да научат хората що за говеда има на тази земя.

Тук съм мнооого, ама много съгласен. :yes: :clap: Гласността е една от основите на демократичното общество! В Куба, Китай и Северна Корея гласност няма и там нещата се оправят с бой, докато в ЕС общественото мнение променя нещата по един мирен и цивилизован начин. Лошото е, че журналистите не винаги са напълно обективни, но това за мен е почти нормално явление като дъжда след автомивка.

Мъчно ми е, че някои хора възприемат погрешно демокрацията и свободата на словото. Чуят недочуят нещо и дайте да убием тоя, дайте да одерем жив оня. В западна Европа с думи, коментари и мирни протести изразяват мнението и възмущението си и по този начин променят обществените нагласи и като цяло се създава нетърпимост към определени явления. И тези явления повече не се случват или се случват много рядко.

А върха на сладоледа са някои индивиди, които тълкуват свободата и демокрацията както дявола евангелието. "Браво, браво, евала на тия асеновградски журналисти, как хубаво, точно и обективно написаха, че оная полякиня е алкохоличка, ХХХ и ХХХ!". А ако някой си позволи да напише обратното или че майката не е толкова лоша - "Ууу, мръсници, продажни журналя! Смърт за такива като тях! Родоотстъпници! Каква е тая държава, че още не е забранила тоя вестник?!". :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Юни 2009, 9:03

flame, бе раздаваш го начетен, само не разбрах искаш с мирни протести да го даваме, ама извини ме, ще ми помогнеш ли да си спомня, кое се промени в България след не до там бурен протест?
Тук става въпрос, че подобно нещо не трябва да бъде обществено достояние, да драма е, но семейна ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 02 Юни 2009, 9:38

///peter написа:flame, бе раздаваш го начетен, само не разбрах искаш с мирни протести да го даваме, ама извини ме, ще ми помогнеш ли да си спомня, кое се промени в България след не до там бурен протест?

А сега де, ти сериозно ме хвърли в размисъл! :) Дай жокерче ;)

А иначе всички протести в България (като изключим може би подпалването на Партийния дом) от 20г. насам са минавали мирно. И както виждаш много неща се промениха по мирен път ;) И аз лично съм много щастлив, че живея в мирна страна (особено ако направя съпоставка със Сърбия).

Апогеят беше последният мирен митинг-протест в подкрепа на медицинските ни сестри в Либия преди освобождаването им. Ако бяхме аборигени или диви селяни щяхме да поломим либийското посолство с камъни или пък да скъсаме дипломатическите отношения с Либия. Почувствах се наистина горд, че съм
1. Българин :bgflag:
2. Гражданин на цивилизована държава, която е възприела основни европейски ценности

///peter написа:Тук става въпрос, че подобно нещо не трябва да бъде обществено достояние, да драма е, но семейна ;)

И съм съгласен с теб, и не съм.

Съгласен съм, че тази драма щеше да е напълно излишна ако бащата предварително беше взел подходящите мерки (най-малкото да скрие децата умника му с умник ако не му стига акъла за нещо по-умно :evil: ). А и докъде ще я докараме ако по всяко бракоразводно дело стават такива ТВ-публични-изпълнения?! Да, това определено са си семейни отношения между двама съпрузи и децата им.

Не съм съгласен, защото както вече цитирах
((:BuKcu:)) написа:нека по-често се дават глас на такива ДРАМИ, за да научат хората що за говеда има на тази земя.

При даване гласност на някаква зверщина (напр. австриеца Фритцел) се повишава обществената нетърпимост към такива изпълнения и съответно броя на тия изпълнения намалява. А пък и един семеен казус може да се обърне в обществен дебат - ефективно ли работят службите, трябва ли нещо да се промени системата и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 02 Юни 2009, 9:57

flame написа:
Апогеят беше последният мирен митинг-протест в подкрепа на медицинските ни сестри в Либия преди освобождаването им. Ако бяхме аборигени или диви селяни щяхме да поломим либийското посолство с камъни или пък да скъсаме дипломатическите отношения с Либия. Почувствах се наистина горд, че съм
1. Българин :bgflag:
2. Гражданин на цивилизована държава, която е възприела основни европейски ценности

И за кое по точно си се почуствал горд :roll: , я да питаме мед сестрите дали са се почуствали горди, че след 8 год. ги спасяват французи.

По темата, тази подписала ли е право на бащата да изведе децата, да, има ли срок , не /факт/. А от тука нататък, ама то тва онова, той такова не ги връщал, ала бала, хипотези колкото искаш. Нали е много загрижена, що е в Полша, а сина и тук.
Просто не трябваше да дърпат децата така! А дали са давали цирк по телевизията, ми дай да се върнем по соца. И да градим здравото социалистическо семейство, сичко ше е розово, тва катастрови, къде ти, некви автобуси, абсурд.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 02 Юни 2009, 10:46

Сондьора написа:По темата, тази подписала ли е право на бащата да изведе децата, да, има ли срок , не /факт/. А от тука нататък...

Или не се позовавай на фактите, или не спирай само до онези, които подрепят тезата ти. Защото има и съдебно решение и това е факт, нали? Такова половинчато представяне на фактите прави адски лошо впечатление, да знаеш.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 02 Юни 2009, 11:11

Feanor написа:
Сондьора написа:По темата, тази подписала ли е право на бащата да изведе децата, да, има ли срок , не /факт/. А от тука нататък...

Или не се позовавай на фактите, или не спирай само до онези, които подрепят тезата ти. Защото има и съдебно решение и това е факт, нали? Такова половинчато представяне на фактите прави адски лошо впечатление, да знаеш.

Тва, май някъде го коментирах, има решение на полски съд, нашия веднага приема решението на полския. А тоя факт дали е правилен. Начи за теб съдебните решения са правилни, особено нашите???
Българина бил ли е в Полша, по времето на взимане на решението, не, взимали са се факти само от една страна. А супер смешно е да приемаш едно такова решение за правилно, начи според теб на Ставийски "присъдата" му в правилна, поради това, че има съдебно решение. Начи добро впечатление да приемеш нещата на 100% щото имало съдебно решение, което е на база на полякинята, което пак е половинчато.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 02 Юни 2009, 11:25

Ставаше дума за фактите. Кое е правилно и кое - не, е друг въпрос, който аз лично не се наемам да коментирам с наличната информация.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Юни 2009, 12:48

flame написа:
///peter написа:flame, бе раздаваш го начетен, само не разбрах искаш с мирни протести да го даваме, ама извини ме, ще ми помогнеш ли да си спомня, кое се промени в България след не до там бурен протест?

А сега де, ти сериозно ме хвърли в размисъл! :) Дай жокерче ;)

А иначе всички протести в България (като изключим може би подпалването на Партийния дом) от 20г. насам са минавали мирно. И както виждаш много неща се промениха по мирен път ;) И аз лично съм много щастлив, че живея в мирна страна (особено ако направя съпоставка със Сърбия).

Извинявай кое се е променило? :shock:
- Политическия "елит"?
- Баш богатите?
- Законите, обслужващи големите бизнесмени ли?
- Коалиционния партньор ли?
- Правата на обикновения Български гражданин?

Кое се промени? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 02 Юни 2009, 14:53

Сондьора написа:
Feanor написа:

Тва, май някъде го коментирах, има решение на полски съд, нашия веднага приема решението на полския. А тоя факт дали е правилен. Начи за теб съдебните решения са правилни, особено нашите???
Българина бил ли е в Полша, по времето на взимане на решението, не, взимали са се факти само от една страна. А супер смешно е да приемаш едно такова решение за правилно, начи според теб на Ставийски "присъдата" му в правилна, поради това, че има съдебно решение. Начи добро впечатление да приемеш нещата на 100% щото имало съдебно решение, което е на база на полякинята, което пак е половинчато.

колега, ти юрист ли си, някакви материали по делото видял ли си. Защото си личи, че говориш виртуално. Виж тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35192 и тук: http://www.big.bg/modules/news/article. ... ryid=60204

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 02 Юни 2009, 15:20

twin spark написа:колега, ти юрист ли си, някакви материали по делото видял ли си. Защото си личи, че говориш виртуално. Виж тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35192 и тук: http://www.big.bg/modules/news/article. ... ryid=60204

Не съм, просто мое виждане върху нещата с инфото което ни се предлага, а дали е виртуално, твоите примери какви са, примера който даваш също, няма нищо общо:

....преди 9 месеца са отвлечени от баща си в Австралия. Казвам "отвлечени", понеже те са изведени от страната без нейно разрешение - в нарушение на закона, който не допуска малолетни да минават границата без нотариално заверена от двамата родители декларация.....

А нашия човек си има такава!!! Приемам вашите мнения, няма за какво да споря, всеки човек вижда нещата различно. Ще видим как ще се развие този случай.
Идеята ми беше, че държавата нищо не прави за гражданите си /още от първите постове/, твоят пример е очеваден.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 02 Юни 2009, 15:45

Сондьора написа:
twin spark написа:колега, ти юрист ли си, някакви материали по делото видял ли си. Защото си личи, че говориш виртуално. Виж тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35192 и тук: http://www.big.bg/modules/news/article. ... ryid=60204

Не съм, просто мое виждане върху нещата с инфото което ни се предлага, а дали е виртуално, твоите примери какви са, примера който даваш също, няма нищо общо:

....преди 9 месеца са отвлечени от баща си в Австралия. Казвам "отвлечени", понеже те са изведени от страната без нейно разрешение - в нарушение на закона, който не допуска малолетни да минават границата без нотариално заверена от двамата родители декларация.....

А нашия човек си има такава!!! Приемам вашите мнения, няма за какво да споря, всеки човек вижда нещата различно. Ще видим как ще се развие този случай.
Идеята ми беше, че държавата нищо не прави за гражданите си /още от първите постове/, твоят пример е очеваден.

твоето мнение относно отвличането на деца може спокойно да си пазиш за себе си размишлявайки наум.
Това е валидно за белия свят: http://www.sacp.government.bg/downloads ... eto-bg.doc
Смелено ще ти го кажа: отвличане е също всяко просрочване на завръщането на деца. Твоя човек е задържал година и половина децата далеч от майка си. Няма съд, който да не върне децата на майката. Адвокатите на твоя човек са пледирали, че децата са вече приобщени, но това не важи за твоя човек. Ти ще кажеш защо. И така СГС и САС няма за какво да се захванат, за да оставят децата при бащата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 02 Юни 2009, 15:58

///peter написа:Извинявай кое се е променило? :shock:

Извинен си, карам подред ;)

- Политическия "елит"?
Да, Жан Виденов беше свален и отиде в историята. Жорж Ганчев беше забравен. Изгря звездата на най-младия премиер Сергей Станишев. На политическата сцена се появи новото явление "Атака" и нейния лидер Волен Сидеров.

- Баш богатите?
Да, някои от забогателите по втория начин вече ги няма. Други се издигнаха на тяхно място, с все по-легален бизнес. За твоя изненада има и хора, които вместо да търсят кой им е виновен, взеха, че бизнес развиха - търговия, услуги - абе не е като държавната работа да не работиш пък да искаш 5 хил. заплата, ама кво да се прави...

- Законите, обслужващи големите бизнесмени ли?
Всички закони се промениха. Където имаше опити за толериране на определени хора ЕС размаха пръст и бяха пресечени опитите. А иначе във всички държави има закони и за едрия, и за дребния бизнес. И там големите бизнесмени, вместо обект на презрение от завистливи типове, са основни данъкоплатци и "спонсори" на бюджета.

- Коалиционния партньор ли?
Това пък е най-променливата величина. Ако има далавера ДПС и с "Атака" биха направили коалиция :mhihi:

- Правата на обикновения Български гражданин?
Да, те вече са права на българския гражданин, който е и европейски гражданин и има право да пътува и работи свободно в целия ЕС (с малки ограничения, които се очаква да отпаднат скоро). И ти ако чакаш бай Иван да дойде да ти оправи положението, вместо да се опиташ сам да промениш нещо, още доста време няма да виждаш промяна и всички ще са ти виновни за нещо ;)

П.С. Бе дайте да не отклоняваме темата ми да видим кво може да се направи за двете дечица. Чудя се мъдрият им татко още адвокат не си ли е хванал? :roll: Щото разбрах, че бил писал жалба до главния прокурор - та както е тръгнал скоро и до арменския поп може да стигне :kuku:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Юни 2009, 16:04

Изображение
flame написа:....
ОптимиС..Защо не свалиш розовите очила.. :help:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата