България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Започнаха ремонти по магистрала Тракия, отново сериозни задръствания. Вчера нормално отидох до София, ама навръщане... вързах се на Waze да мина през крепостта Траянови врата - бахти дупките са там, повече не. Сега обаче гледам има и някакъв преди Ихтиман, т.е. 2 ремонта. Пишат за София - Пловдив 3 часа
Който ще пътува, да има предвид. Утре е петък и сигурно ще е по-бързо през подбалканския или през Самоков.
Който ще пътува, да има предвид. Утре е петък и сигурно ще е по-бързо през подбалканския или през Самоков.- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Кажи като наближи събора в края на другата седмица баш за Самоков от къде да се мине, през Пловдив-Пазарджик предполагам ще е доста по-добре.
А тука подбалканският между Сливен и Карнобат го оправиха преди активният сезон
и сега е много добре. Нищо не може лятото за морето да ме накара да се кача на магистралата.
Малко около Айтос има неравности, но нищо страшно. Явно е имало отпуснати пари от преди и са побързали да ги усвоят фирмите докато Бойко още можеше да краде. 
Много си прав, аз също като Кроки избягвам левия мигач в тези ленти, но остави, че по правилник трябва, случвало ми се е песто да видя как някой нетукашен не гледа светофара над мен, че има стрелка за наляво само, не вижда и стрелката долу на асфалта, пускам си го да цъкне три пъти ако видя кола, която видимо не е от тук, личат си по начина по който карат зад мен обикновено.
Понякога го оставям и да свети докато не се нареди кола зад мен.
А тука подбалканският между Сливен и Карнобат го оправиха преди активният сезон
и сега е много добре. Нищо не може лятото за морето да ме накара да се кача на магистралата. drifty написа:Ако не си от града, спокойно можеш да се наредиш зад мен да чакаш примерно, защото можеш да продължиш и напред от лентата, като там няма светофар и дефакто няма да чакаш. Има съседна лента, която си е за направо също. Аз си давам винаги, дори да е лента за ляв завой. Местните си знаем кръстовищата, ама някой нетукашен може да му е от полза.
Много си прав, аз също като Кроки избягвам левия мигач в тези ленти, но остави, че по правилник трябва, случвало ми се е песто да видя как някой нетукашен не гледа светофара над мен, че има стрелка за наляво само, не вижда и стрелката долу на асфалта, пускам си го да цъкне три пъти ако видя кола, която видимо не е от тук, личат си по начина по който карат зад мен обикновено.
Последна промяна Top Gun Maverick на 11 Юни 2026, 16:24, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Въпросната отсечка я оправиха заради 'Джиро'-то! Поне според кадрите по телевизията, пътя е екстра! А беше
...
Вчера четох, че са асфалтирали/ремонтирали 13км от магистралата през ноща! Така трябва!
...Вчера четох, че са асфалтирали/ремонтирали 13км от магистралата през ноща! Така трябва!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа:Кажи като наближи събора в края на другата седмица баш за Самоков от къде да се мине, през Пловдив-Пазарджик предполагам ще е доста по-добре.
Вероятно да.
ildivvy написа:Вчера четох, че са асфалтирали/ремонтирали 13км от магистралата през ноща! Така трябва!
Сигурно някоя от тези по морето. Новите ремонти са с подозрително къс срок - 10 дена ли е, нещо такова. Да видим.
https://www.facebook.com/groups/2004634 ... 809993203/
Тапата вече е от Вакарел до след Траянови врата
От преди малко.