Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от zAcK » 29 Мар 2022, 11:21

BMW_POWER написа:Според германското правителство, 15С зимата у дома е нормална температура за живеене. Та ако германецът поддържа 15С, колко ще си позволи българинът у дома? Това е по повод газовите проблеми.

25 цяла зима е у нас от години и жената пак мрънка, а аз ходя по къси гащи и потник 8) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 29 Мар 2022, 12:48

slatanic написа:Важното ми е че 1т пелети в момента е 700лв,а на мен ми трябват поне 6т,а най-добре 7т на сезон.

:OT: Това за каква квадратура става дума?

Вчера зареждах и пазарувах - 92лв бензин за 220км :( И в магазина ми се сториха нагоре вече цените, в Лидъла ходих, краве масло ми трябваше, помня ги преди по 4 и нещо 250гр, сега същото мисля го взех на 5,90 или нещо такова.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 29 Мар 2022, 13:13

drifty написа:
slatanic написа:Важното ми е че 1т пелети в момента е 700лв,а на мен ми трябват поне 6т,а най-добре 7т на сезон.

Вчера зареждах и пазарувах - 92лв бензин за 220км :( И в магазина ми се сториха нагоре вече цените, в Лидъла ходих, краве масло ми трябваше, помня ги преди по 4 и нещо 250гр, сега същото мисля го взех на 5,90 или нещо такова.

При мен за 2 етажа, около 200 квадрата + бойлер 200л. (който въобще не успява да загрее от камината :bang: ) ми остават 6 чувалчета от 4-тия тон.

Преди 2 години взимах пелетите по 250-300лв за тон, сега и аз под 650-700 не успях да намеря.

А за лидъл всичко е нагоре, само там пазарувам и си имам определени стоки, всичко е доста по-скъпо.

Немците въобще не ги мислете, роднините ми са там, както и доста приятели.. В момента почти никой не взима под 2000-2500 евро чисто за общи работи без кой знае какви умения. И пак всичко е доста по-евтино с изключение на горивото, което е към 2.10 евро. Но пък аз с кеф бих зареждал на 2.10 лева тук на същата заплата. Онделно сега ще им дават по 300 евро на месец отгоре за 3 месеца, отделно градския им е доста по-евтин от тук .. Абе не ги намесвайте, щото е смешно. Някой колега някъде спомена, че там заради дете не можеш да си вземеш болничен :lol: :lol: :lol: смял съм се с глас над 10 минути. Познавам 5 човека поне, които както кихнат, така са 2 седмици вкъщи почивка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Мар 2022, 13:17

Това не му ли викат социализъм ? Всеки цоца колкото му трябва пък работи ако му се работи ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Мар 2022, 13:21

У дома температурите са едно. Ама като дойде четирицифрена сметка за малък офис отопление, пак ще говорим. Не знма как се работи на 15С вътре :dunno:

Не помня, кой написа преди 2-3 години, че живеем в интересно време. Още по-интересно е сега, а не ми се мисли, какво следва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 29 Мар 2022, 13:29

drifty написа:

Квадратура около 220м2 без подпокривното което ми яде най-много топлина че всички разпределителни линии на парното са там.
Бойлер топля един 80 литров за първият етаж.
За втория имам 300 литра ама серпентината е 1 1/2 и тази зима прецених, че на парно нямам файда да го грея при тези цени на пелетите та не съм го ползвал.
Имам друг 80л без серпентина и ползвам него за вторият етаж.
300литровия не го ползвам на ток, че е от 1950/60г някъде и нагревателите са му сухи и 12кв. :ok:
Лично го свалихме с бащицата преди повече от 20 години от сградатата на Мобиком едно време до НДК..
С умиление си спомням как го платихме 100лв и уж щяхме да го хвърляме за скраб, а техника на обекта се чудеше как така сме се преебали да му дадем толкова много пари за черен бойлер увит в стъклена вата. :mhihi:
Отплеснах се лирически.... :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 29 Мар 2022, 19:25

BMW_POWER написа:Според германското правителство, 15С зимата у дома е нормална температура за живеене. Та ако германецът поддържа 15С, колко ще си позволи българинът у дома? Това е по повод газовите проблеми.

BMW_POWER написа:У дома температурите са едно. Ама като дойде четирицифрена сметка за малък офис отопление, пак ще говорим. Не знма как се работи на 15С вътре :dunno:

Айде разбери се със себе си, пък после ни плаши с апокалиптичните си пронози :ok:

И като не се сбъднат тия 15 градуса, нито у дома, нито в офиса, да не обърнеш пак палачинката и да умуваме колко градуса е в конюшните и свинефермите :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: I6, V6
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическата криза 2020-2022

Мнение от steeN » 29 Мар 2022, 19:31

Кво да стане, ще се напълнят хранилищата в Европа за следващата зима и нищо няма да стане. Тази зима мина вече, така че апокалипсиса се отлага и очаквам да се измисли ново плашило :)

Предполагам, че ще плашат, че ще ни спрат тоалетната хартия, която пак е само от Русия или нещо друго също толкова високотехнологично, което го няма другаде освен там. Въпреки, че за тоалетна хартия не се притеснявам, доста все още ползват запасите натрупани по време на ковид :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. - Ronald Reagan
- We cannot negotiate with people who say what's mine is mine and what's yours is negotiable. - John F. Kennedy
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. - Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake/Gold is the new bitcoin

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Мар 2022, 21:23

steeN написа:Кво да стане, ще се напълнят хранилищата в Европа за следващата зима и нищо няма да стане. Тази зима мина вече, така че апокалипсиса се отлага и очаквам да се измисли ново плашило :)

Довечера това.ще го прехвърля в темата с прогнозите.

За теб не знам. Мен 30% повишение цените на храните за три месеца ме плаши(това в бг-то според Нова). Плашат ме думите "само с...". Защото само с $30 на месец ми вдигат цената на топлото. Само с $60 на месец ми се вдигат разноските за бензин на месец (заради новите такси, не заради петрола), храната и тя тук се вдигна само с около 20% от Нова година насам.... И това "Само с..." ми идва няколко стотака на месец.

Май не искат да плащат газ в рубли и руснаците искат да врътнат кранчетата. "Имали договори" пищят на Запад. Те и руснаците имат договори, ама им запорираха сметки и имоти...

Нинджите не ги брой, те са безстрашни :OT:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 29 Мар 2022, 22:16

Кажи им да врътнат де... ще врътнат, ама друг път.
Ето така ще плащат в доларес, защото са много отворени..
https://www.mediapool.bg/rusiya-otnovo- ... 33959.html
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: I6, V6
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическата криза 2020-2022

Мнение от steeN » 29 Мар 2022, 22:41

BMW_POWER написа:...

Цените на храните в страна като България имат пренебрежително малка връзка с това, което правят руснаците. Освен това те са нетен вносител на храни от край време... така че ембарго срещу тях(ако има) в същност дори ще свали цените на храните. Да припомням ли какво стана с млечните продукти в ЕС преди години?

Не е и Киро виновен изненадващо (за сега). Но пък ако подкарат субсидии както се готвят ще изтрепят всички дребни производители и пак ще се питаме кой ни сра в гащите :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. - Ronald Reagan
- We cannot negotiate with people who say what's mine is mine and what's yours is negotiable. - John F. Kennedy
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. - Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake/Gold is the new bitcoin

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 29 Мар 2022, 22:48

Нищо няма да се плаща в рубли... това е пак ПР вероятно за вътрешна консумация в РФ, да покажат Путин как смело поставя ултиматуми на империалистите.
enigma
ያለ እኩል

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 29 Мар 2022, 23:09

Тия франсета що не четат форума, да им е спокойно така ...
https://twitter.com/i/status/1508894763931607041

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 30 Мар 2022, 1:55

enigma написа:Нищо няма да се плаща в рубли... това е пак ПР вероятно за вътрешна консумация в РФ, да покажат Путин как смело поставя ултиматуми на империалистите.

:mhihi: Следи новините. Срока за изготвяне на механизъм за плащане в рубли на газа е 31март. После предполагам ще има някакъв гратисен времеви период докато се уточнят подробностите и се уведомят тези дето плащаха с друга валута. И после следим кой къде е в петте стадия на възприемането на реалността според Elisabeth Kübler-Ross : https://newrealgoal.com.ua/5-stadij-rea ... eniya.html Поствах линка за по нагледно и в съседната тема преди седмица.
:mhihi: По новините всеки да следи кой в коя фаза се намира, а някои и за себе си... :mhihi:

Exclusive89 написа:Кажи им да врътнат де... ще врътнат, ама друг път.

:mhihi: Май са започнали вече или поне тренировка правят. По телегр. каналите излезна снощи, тук пак излиза ако може да се вярва на тези източници: https://yandex.ru/news/story/Reuters_so ... pnews_news

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 30 Мар 2022, 4:45

Това с газта не става както си го представяте, да врътнат кранчето от днес за утре :lol:.
Нали трябва да отиде някъде газта? Имат някакви хранилища ама ще ги напълнят много бързо при този обем. Или ще я пуснат във въздуха вместо да приберат еврата на прогнилия запад :D. Всъщност не бих се учудил Путин да обмисля подобен вариант, но за щастие все още има и разумни хора около него.
enigma
ያለ እኩል

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата