Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст

-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Re: Бонус малус от догодина?
E точно тия си бяха за боклуци, плащаха смешни обезщетения на пострадалите от ПТП-та, а понякога и изобщо не са плащали. Даже при случая с детето, което го размаза тираджия - Сиана, бяха платили някакви смешни пари на дядото, които също беше пострадал и едва оцеля, а на бабата пък направо нищо. Като имаше протести в Плевен за справедлив процес, собственикът на Даллл Богг беше забранил на служителите от Сърце и Мозък, която пак е негова, да присъстват.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ахааа, новия скандал за ДАНС и "махайте се от там", който върви. Интересно.
Иначе да, плащаха смешни обезщетения.
Иначе да, плащаха смешни обезщетения.
Тръгнах да правя ГО за новия мотор - само месечни по 30 еврака, а на мен ми трябва годишна, не беше удобно да тегля майна на девойчето в SDI.
Утре ще губя време за тази простотия. Аман - какво им пречеше да има годишен продукт паралелно с месечен

Утре ще губя време за тази простотия. Аман - какво им пречеше да има годишен продукт паралелно с месечен

- streetz
- младши ентусиаст

-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Е нали за това беше борбата и протестите - да не е годишна.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Според мен, в момента върви 'наказателна акция' на застрахователите спрямо мотористите.... Искат да им покажат, кой е 'голямата риба' в морето... Нормално, бананова държава!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
ildivvy написа:Според мен, в момента върви 'наказателна акция' на застрахователите спрямо мотористите....
Мда, и една не малка група умници седят отстрани и се подхилкват и викат "ето, нали това искахте". Без да осъзнават, че ония дето сега подкрепят утре ще им го набият четвъртит и на тях и тогава някой друг ще седи и ще вика "нека ви, мен не ме засяга". Накрая винаги става "Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори"...

Намерих застраховател за ГО на мотора - 199 евро за година, направих на 2 вноски и платих 110 евро. Брало си е лайката.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Някой може ли да 'качи' реални предложения за застраховки за мотор от СДИ ? Иска рег.номер и номер на талон (???), за да покажат оферти...
Ex: 96' BMW318ti

Аз пробвах, но не виждам някаква разлика от преди месец примерно. За моя най евтината е на булинс 221лв.
ildivvy написа:Някой може ли да 'качи' реални предложения за застраховки за мотор от СДИ ? Иска рег.номер и номер на талон (???), за да покажат оферти...
Това е схема за бонус малус. Като тръгне ще те оферират само след като знаят застрахователната история на возилото… няма са плашиш. Кат метнеш мотора 1-2 пъти има някакви изплащания по щети (на тебе или на другия) и тоя мотор ще е незастраховаем… няма такава дума ама ме разбираш предполагам …
Мисля, че или нещата ще станат страшни или ще го въведат по нашенски и почти нищо няма да се промени…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Може , но от догодина .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Може , но от догодина .
Чакам с нетърпение. Ако го направят както трябва за 1 година буквално ще изчезнат всичките изцепки по пътищата.
Пример- в гаражите имам един 2025 Шеви Икуинокс ЕВ. Преди да сложа един младеж на застраховката цената на пълно каско беше $1200/ година (ев застраховките са скъпи щото лесно се тотализират). Като сложих свободния атом стана $4700. Ако атома направи някаква беля - ще стане $7000. При последваща беля ще е 5-цифрена сума… за един $35к тостер на който лийза е $270/ месец разбираш ли… За сравнение гегата примерно е на $1400/ година пълно каско. Ако сложа атома на застраховката и се беше натресал някъде щеше да е незастраховаема след това. За Пладове, Поршета и екзотики дори няма смисъл да споменавам.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Jordana написа:Може , но от догодина .
Чакам с нетърпение. Ако го направят както трябва за 1 година буквално ще изчезнат всичките изцепки по пътищата.
Пример- в гаражите имам един 2025 Шеви Икуинокс ЕВ. Преди да сложа един младеж на застраховката цената на пълно каско беше $1200/ година (ев застраховките са скъпи щото лесно се тотализират). Като сложих свободния атом стана $4700. Ако атома направи някаква беля - ще стане $7000. При последваща беля ще е 5-цифрена сума… за един $35к тостер на който лийза е $270/ месец разбираш ли… За сравнение гегата примерно е на $1400/ година пълно каско. Ако сложа атома на застраховката и се беше натресал някъде щеше да е незастраховаема след това. За Пладове, Поршета и екзотики дори няма смисъл да споменавам.
Българинът плаща смешни застраховки, но иска, като види следа от камъче на предния капак и да му пребоядисат цялата кола. Твоите цифри трудно ще бъдат вкарани на територията.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ГО не покрива следи от камъчета . Пак почнахте с фантазиите , колко пъти за го коментираме това че застраховксите са други в Мърика ??!!! . Автомобилната застаховка в БГ е разделена основно на 2 вида - щети по автомобила това е каското . И ГО това е за щети виновно причинени на трето лице . Така че тябва да се вдигне каското на такива рискови индивиди . Това е застраховката която им покрива щетите по автомобила . Бонус фалус в БГ варианта е все едно да искаш да се вдигне зравната вноска на хора които боледуват често от грип 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:ГО не покрива следи от камъчета . Пак почнахте с фантазиите , колко пъти за го коментираме това че застраховксите са други в Мърика ??!!! . Автомобилната застаховка в БГ е разделена основно на 2 вида - щети по автомобила това е каското . И ГО това е за щети виновно причинени на трето лице . Така че тябва да се вдигне каското на такива рискови индивиди . Това е застраховката която им покрива щетите по автомобила . Бонус фалус в БГ варианта е все едно да искаш да се вдигне зравната вноска на хора които боледуват често от грип
Какви фантазии те гонят? Няма базово ГО за всички. Има индивидуална застраховка за всеки. И ГО, и КАСКО. Млад шофьор, под 25г с нулев стаж, ми прочети горе на комшията мнението. На моят хубостник ще плащам $100 месечно, само защото го вписваме в полицата. Не ме питат за ГО или КАСКО.
За колегите с мотори, ето колко струва застарховката при мен. Това е за шест месеца, имате и шест безплатни
Under 25 (M1 or early M2, 600cc+ Supersport)$3,500 – $5,000+ (Many standard insurers will refuse coverage entirely)
Ages 25–30 (M2 or M, 600cc Sportbike)$2,200 – $3,500
Over 30 / Mature Rider (Full M, clean record, 600cc–1000cc)$1,500 – $2,500
Over 40 Experienced (Full M, clean record, sport-touring or lower cc)$800 – $1,500
Сиреч, един младеж под 25г си купува едно Сузуки GSX-R750 за $16 500 и ще цака по $5000 (а може и +) застраховка на година. Като направи 25г и няма инциденти, застраховката пада на $2200 - 3500.
Задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ за спортен мотор 1000 куб. см в България обикновено струва между 100 лв. и 160 лв. за еднократно плащане. Крайната цена зависи силно от населеното място по талон, възрастта на водача и неговия бонус-малус клас.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.