България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 317
ентусиаст
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от driver69 » 02 Апр 2026, 12:41

Top Gun Maverick написа:Аз фиш със снимка съм виждал последно 2013-та. По едно време мисля ги махнаха освен ако не обжалваш защото тогава са длъжни да я покажат. А ги махнаха защото много хора обжалваха наличието на друга кола на снимката и един вид ставаше недоказуемо дали това е твоята скорост или на другия. А ако обжалваш и ти го потвърдят, губиш 30-те процента отстъпка. И така масово всеки е демонтивиран да обжалва понеже никой няма да помни имало ли е кола до него като са го снимали.
Лично аз имам сигурно 5-6 фиша за последните 7-8 години, снимка нула. Всички роднини и приятели, снимка никой не е получавал. Даже за едно като ме викаха в КАТ още 2018-та и не искаха да ми я показват, че неофициално после се видях заедно с един бус на записа. И онзи ми викаше, че не пращали снимки никога вече. :dunno:

Никоя пътна глоба не струва развалено семейство...

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D MHEV

Мнение от andy » 02 Апр 2026, 12:43

Да от много години не пращат снимки, но човека тогава на дадената висока длъжност (в София), отговарящ и за тези неща го попитах дали заради това обжалване, което спомена колегата, са спрели да пращат снимки и категорично каза не, заради големите разходи на хартия и мастило (тонери). Смятали на годишна ставка и сумата беше много голяма за такива уж дребни разходи.
И другото най интерсно което каза, че снимка се дава като идеш в КАТ, длъжни са при поискване да ти предоставят, а не както тръбяха само ако се обжалва. Дори имаше цена за разпечатката, за това не бяха чували в определени региони на КАТ, като го споделих.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Апр 2026, 13:00

driver69 написа:
Top Gun Maverick написа:Аз фиш със снимка съм виждал последно 2013-та. По едно време мисля ги махнаха освен ако не обжалваш защото тогава са длъжни да я покажат. А ги махнаха защото много хора обжалваха наличието на друга кола на снимката и един вид ставаше недоказуемо дали това е твоята скорост или на другия. А ако обжалваш и ти го потвърдят, губиш 30-те процента отстъпка. И така масово всеки е демонтивиран да обжалва понеже никой няма да помни имало ли е кола до него като са го снимали.
Лично аз имам сигурно 5-6 фиша за последните 7-8 години, снимка нула. Всички роднини и приятели, снимка никой не е получавал. Даже за едно като ме викаха в КАТ още 2018-та и не искаха да ми я показват, че неофициално после се видях заедно с един бус на записа. И онзи ми викаше, че не пращали снимки никога вече. :dunno:

Никоя пътна глоба не струва развалено семейство...
Аз знам за един случай с връчване на фиш на пътя. "Ей тука има една снимка от град ХХХХ на тая и тая дата" - "Ти па какво си правил там ? Нали каза, че ще си командировка в YYYY " :mhihi: :mhihi: :mhihi: Затова не трябва да се бърза :lol:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата