България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 317
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Фев 2026, 10:21

b_u_b_o написа:Аз бих им свирнал, ей така да си знаят. Ако не ги е срам, да ме настигнат да ми напишат акт...

Ще пледираш, че е и ало друга кола с която си щял да направиш ПТП и тогава може да използваш клаксон. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 18 Фев 2026, 11:12

Ушевите са правени от еди хОй все едно :banghead:
Преди време карам една кола на която беше изтекла гражданската предишния ден и сутринта я поднових по телефона към брокера ми. Та карам си и гледам зад мен една патрулка се лепна и след 10 сек. пуснаха бурканите, помислих си че бързат и леко се прибрах в дясно ама тея седят след мен и си караме с 50км :mhihi: пътя е двупосочен,натоварен рейсове и тн. ако бях српял веднага щеше да стане баси тъпото задръстване. На 20-30м по надолу има отбивка и спокойно си завивам и спирам, а ушевите даже и звуков сигнал ми пускат :mhihi:
Първият им въпрос беше защо не спря веднага :kuku: При което им обясних като на малоумни и явно ме рабраха защото веднага минаха на следващия въпеос че съм без Г.О и там удариха на греда защото се обадих на брокера и даже им издиктувах номера на полицата, а тна тъпия им таблет показваше че е невалидна. По интелигентния от тях си мислеше че ги лъжа и ме провери през телефона и хоп изненада! имам Г.О :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 18 Фев 2026, 17:12

Не се притеснявайте, ще борим войната по пътищата с щори по светофарите. Някой пак е взел от евтиното..
https://stolica.bg/oshte/shtori-na-svet ... zDI4wpBdjw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Фев 2026, 17:18

Иновативно, харесва ми. Най-лошото за един преценяч е да му отнемеш възможността да преценячества :lol:
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Фев 2026, 17:26

Не ме кефи, но и рядко ще минавам от там. :mhihi: Липсата на секунди не ги задоволи, нея я разбирах, ама това какво толкова ще промени? Като му свикнат ще гледат отдалеч дали не е червено. Като не е червено, значи е зелено. Ако направят нищо да не се вижда пък става опасно защото може да си мислят хората, че не работи светофара и пак да карат бързо като ще се налага спирачки да се удрят късно от някои. Сега като ги пишат тези неща и дават гласност, предполагам несъгласните нарочно ще си дават газ да саботират резултатите. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 18 Фев 2026, 18:17

///eMo написа:Не се притеснявайте, ще борим войната по пътищата с щори по светофарите. Някой пак е взел от евтиното..
https://stolica.bg/oshte/shtori-na-svet ... zDI4wpBdjw
Това само някоя веган лелка може да го роди.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Фев 2026, 20:16

Междувременно камерите за средна НЕ работят коректно явно и няма НИТО ЕДИН глобен. Онези фишове излезеха поредната манипулация и в началото налапах кукичката да си призная. Нямам един познат дори, който да има познат с познат, който е глобен, каму ли да видя в ръката си истински фиш за средна. Нещо повече, сега си пуснах с приятел да коментираме това защото той кара много бързо и навсякъде. Скоро се заблудил на някаква отсечка за Русе, мислел, че е 20 км, а то било 3 пъти по 8 или нещо такова, крайната сметка е, че е минал с 40 км средна над ограничението, предполагам е 90 там, тоест със 130 средна е взел участъка и няма нищо излезнало в КАТ.
П.п: Не му е първото превишаване за средна, имаше умишлено там с 15-17 км. за да види идват ли преди бая време вече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Фев 2026, 20:27

Не работят коректно или още не са започнали да пращат, щото има бая разлика?
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 18 Фев 2026, 20:27

Top Gun Maverick написа:Междувременно камерите за средна НЕ работят коректно явно и няма НИТО ЕДИН глобен. ...

Добър ден, но пък вчера получихме мейл, че на служебния камион ще сменят за 3-ти (ТРЕТИ) път брдовото устройство за Тол таксите за последните 3 години.
Ноооооооо, това кърти :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Има ги в цяла Европа :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
UMNO.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Фев 2026, 20:28

Междувременно камерите за средна НЕ работят коректно
Абсурд ! Това е най ефективния метод за лов на джигит . Една проста формула и две камери... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///eMo » 18 Фев 2026, 21:28

Lenco написа:
Top Gun Maverick написа:Междувременно камерите за средна НЕ работят коректно явно и няма НИТО ЕДИН глобен. ...

Добър ден, но пък вчера получихме мейл, че на служебния камион ще сменят за 3-ти (ТРЕТИ) път брдовото устройство за Тол таксите за последните 3 години.
Ноооооооо, това кърти :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Има ги в цяла Европа :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
UMNO.jpg
Те наистина ли са сложили само на зеленото? С нетърпение чакам да видя как това ще намали минаването на червено там или където и да е.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Фев 2026, 21:29

steeN написа:Не работят коректно или още не са започнали да пращат, щото има бая разлика?

Съгласен съм с теб, ама искам да ми кажеш има ли някаква друга причина освен техническа според теб да не е пратена нито една глоба на никой за 6 месеца? Че те ако само са констатирани, а не е издаден фиш, нали знаеш, че точно 6 месеца след нарушението мандалото лопва относно право да бъде издаден документ за нарушението? Тоест според теб каква друга може да е причината? Айде в началото си викахме, че ще ни направят кур капан и ще ги връчват накуп. Ама това начало ми се струва мина отдавна, а те даже вече не обясняват, че има забавяне или нещо си, каму ли каква е причината. Пълно затъмнение. :shock:
Според мен има нещо, което не знаем. На мен ми идва наум само това, че не работят коректно защото времето на тия отсечки е елементарно да се измери. После имаш един часовник и толкова. Е защо като е толкова просто не глобяват, не им трябват пари ли? Бих повярвал ако не ги виждах как крият триногите и патрулките из храстите и как фишовете от тях се пращат незабавно. Тия защо не са почнали да ги пращат? В началото излизаха данни и за брой нарушители, сега нищо.
Дайте идеи каква може да е друга причината освен нещо техническо?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 18 Фев 2026, 21:35

///eMo написа:
Lenco написа:

UMNO.jpg
Те наистина ли са сложили само на зеленото? С нетърпение чакам да видя как това ще намали минаването на червено там или където и да е.

В интерес на истината, миналата седмица бях в Лондон, и там видях много светофари, направени по този начин, само зеленото покрито... Точно се чудех каква е тая инсталация там и видях и на Орлов мост тия дни... дали ще има ефект - не знам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///eMo » 18 Фев 2026, 21:41

Странно. Ако не светят 2 от 3те светлини, то силно вероятно е третата да свети. Минаващите на червено минават, защото така са си решили, а не, защото са видели светофара по-рано/късно. Дано помогне и греша, но силно се съмнявам.

Говорейки за глоби от камери, някой чул ли е за глобен за каране в бус лента в София или за навлизане в еко зоната? Тези ги има от повече време от средната скорост.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 18 Фев 2026, 22:05

Jordana написа:
Междувременно камерите за средна НЕ работят коректно
Абсурд ! Това е най ефективния метод за лов на джигит . Една проста формула и две камери... :dunno:

Не е никак просто, нали обсъждахме колко е сложно да се синхронизират часовниците на тия камери :ok:

Те не могат една предпазна мембрана на атомен реактор да намерят и поставят като хората, пък тръгнали с висшия пилотаж, такива сложни изчисления… :no:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата