Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от Моджо » 25 Юли 2024, 15:41

В цялата ситуация на мен друго ми е по-интересно.
Ся, кой какво бърницал по колите си го оставяме настрана, такива не са много.
Обаче, хипотеза.
Колата е на 3 години, в гаранция, обслужвана само и единствено в официалния дилър по спецификации на производителя /това специално за Алха и свежото масло и филтри/.
И не минава.
Ко праим ?
Щеше да е добре да ти дават разпечатка и да пише черно на бяло като не минава защо и като минава пак защо. А не, ми то системата така каза... Това едно.
Второто е, не знам дали е вярно, че ако влезеш с еко3 да речем в ситемата и догодина си топ за еко 4 нема ти го дадат посмъртно вече. Посоката е само надолу. Това ако е така е пълна простотия. Ама ще го разбера догодина... Ако трябва ще стигна и до съд. Току що приключих с една жалба /буквално преди 15 минути/. Ще ме компенсирали парично - не ща, да ги дарят на някое дете тия пари. Аз мойто си постигнах, че аз съм правия :)) Та ич ми не пука, ако треа ще се съдим.
Последна промяна Моджо на 25 Юли 2024, 15:45, променена общо 1 път
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Юли 2024, 15:45

alx написа:
steeN написа:Без клапата очевдино. Служи за по-високо налягане на ниски товари, което подбрява обемната ефективност или там както и да се превежда на Бг. Демек влиза повече въздух в горивната камера.

За тва между другото рязането на катализатори води до умиране в ниските, за сметка на високите ест.

Затапването на генерацията в ниските (с дросел) води до качване на въртящия момент в ниските заради по- доброто изгаряне породено от по- високата компресия. Един вид затапената генерация “подпира” изходящия порт на цилиндъра и запазва компресията по- дълго време. Друг начин да си го представиш е че затапената генерация има същия ефект като по-къс период на припокриване (и двата отворени) на входящия и изходящия клапан на цилиндъра = по висока компресия… това разбира се от едни обороти нагоре започва да пречи защото започва да задържа потока и намалява дебита

А това което се случва по гтп пунктовете в момента е прекрасно. А формулата за дизелите е доста пропусклива- да. Ще я оправят :) за врътките за минаване- да… намериха една, две. Ще ги оправят.
Мда, така е, наистина лошо се изразих. Не че влиза повече въздух, а остава повече въздух в горивната камера (повече въздух значи повече гориво съответно повече мощност) заради повишеното налягане. Сигурен съм че може и за lean burn да напишеш повече също.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Юли 2024, 15:46

Не е задължително ако си бил еко3 да не може да станеш еко4.Миналия месец колега/бензин с газова/ точно така от 3 мина на 4.Ся с тея новите шитни не знам вече

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юли 2024, 15:50

Моджо написа:В цялата ситуация на мен друго ми е по-интересно.
Ся, кой какво бърницал по колите си го оставяме настрана, такива не са много.
Обаче, хипотеза.
Колата е на 3 години, в гаранция, обслужвана само и единствено в официалния дилър по спецификации на производителя /това специално за Алха и свежото масло и филтри/.
И не минава.
Ко праим ?.

Колега, ако на един автомобил всичко му е наред- минава :) ако не минава значи има -проблем-.

И друго- ако системата за контрол на емисиите е под гаранция возилото се мята в оторизирания сервиз и проблема не е мой :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Мнение от hotblooded » 25 Юли 2024, 16:00

vicho написа:добре, че бум-бум спря да пише във форума... щеше да бъде интересно какво му е мнението :ok:

hotblooded написа:...

98% от колите по улиците НЕ преминават :mhihi:

Ще е "хубав ден за българската демокрация".
По смешното е и че 98% от возилата на обществения транспорт също не трябва да минат ГТП, ако се прави както трябва... Не знам какъв е % сред линейки и минцифайки - но що ще е интересно да се види.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Юли 2024, 16:06

В БГ освен минава и не минава има и едни еко категории, дето, поне за София, са важни. Уж.
За теб нещата стоят не покрива нещо си - не минава, ама не е баш така. Най-малкото защото не е ясно защо не минава , системата казвала.
А гаранционната хубаво ще я метнеш, ама рент а кара после кой ще ти го плаща ? Няма такова нещо като заместващ автомобил.
Та не е съвсем така черно и бяло да са нещата. Има много неясноти. Иначе аз съм си минал ако е там въпроса и не ми дреме до догодина. Но трябва да е много точно и ясно кога , защо и как не минава и какво следва след това и т.н. Иначе да се затегне контрола съм бил винаги "ЗА".
Еуратек поне си правят и преглед по желание, така че , който е с нова кола да си мине при дилъра дори и по-скъпо да е, да няма после това онова. Аз с Пежото така ще направя като му дойде времето.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 25 Юли 2024, 16:11

Е така го вдигнаха контрола,че направиха двоен стандарт. Пушещи дизели без DPF и EGR минават без никакъв проблем ГТП. За разлика от бензин, като гледам и с катализатори има скъсани.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юли 2024, 16:20

Моджо написа:В БГ освен минава и не минава има и едни еко категории, дето, поне за София, са важни. Уж.
За теб нещата стоят не покрива нещо си - не минава, ама не е баш така. Най-малкото защото не е ясно защо не минава , системата казвала.
А гаранционната хубаво ще я метнеш, ама рент а кара после кой ще ти го плаща ? Няма такова нещо като заместващ автомобил.
Та не е съвсем така черно и бяло да са нещата. Има много неясноти. Иначе аз съм си минал ако е там въпроса и не ми дреме до догодина. Но трябва да е много точно и ясно кога , защо и как не минава и какво следва след това и т.н. Иначе да се затегне контрола съм бил винаги "ЗА".
Еуратек поне си правят и преглед по желание, така че , който е с нова кола да си мине при дилъра дори и по-скъпо да е, да няма после това онова. Аз с Пежото така ще направя като му дойде времето.

Виж сега- разбирам те ама ме подценяваш. Не живея на Луната. Дори може да имам пръст в цялата тая нова драма със годишните прегледи- ако не си усетил :)

С изгорелите газове има два момента- единия е че всичките измервани параметри трябва да са в някакво съотношение един към друг. Ако не са- колата не минава. Другия момент е със евро класификацията- веднъж като всичките параметри са в правилното съотношение- взима се най- лошия/ високия и по него де определя евро-то.

Има и много други врътки в които не искам да задълбавам, но дс го знаеш от мене- ако в момента колата ти не мине значи нещо генерално не е наред в нея.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 25 Юли 2024, 16:25

alx написа:
Моджо написа:В БГ освен минава и не минава има и едни еко категории, дето, поне за София, са важни. Уж.

Виж сега- разбирам те ама ме подценяваш. Не живея на Луната. Дори може да имам пръст в цялата тая нова драма със годишните прегледи- ако не си усетил :)

С изгорелите газове има два момента- единия е че всичките измервани параметри трябва да са в някакво съотношение един към друг. Ако не са- колата не минава. Другия момент е със евро класификацията- веднъж като всичките параметри са в правилното съотношение- взима се най- лошия/ високия и по него де определя евро-то.

Има и много други врътки в които не искам да задълбавам, но дс го знаеш от мене- ако в момента колата ти не мине значи нещо генерално не е наред в нея.

Викаш на дизела без EGR и DPF всичко му е наред, може да си пуши като влак, няма лошо. Минава :mhihi:
За скъсан дизел до сега не съм чул.
Някой дизелджия е правил системата 100% :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Юли 2024, 16:29

В Бг пръст нямаш :)) Хах. По простата причина, че ако имаш то е като консултант, а обикновено се наемат такива, квзват каквото имат да казват и после си праим квото си искаме и сме си решили :)) (Защо мисля така - Защото няма никаква логика коли в гаранция и обслужвани в представителство да не минават, те затова. Нито са "барани" , нито нещо им е правено , обслужването не е под въпрос и т.н.) Иначе консултант е топ професията в света. Да ти дават пари да си кажеш мнението и никой да не те послуша накрая, ама то това нема значение. Гледаш сеира само.
Зема си купа един анализтор. 400 усд с доставката от сащ. В алибаба има и по-евтини. Ама там беше за наедро :))
Ще мерим в мах'лта наред по 10 лв, ще го избия за 1 седмица :)) Така предварително да се знае какво ще стане. Добра идея е. Ще си помисля много сериозно по въпроса.
Последна промяна Моджо на 25 Юли 2024, 16:33, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 25 Юли 2024, 16:31

DigitalExile написа:
alx написа:Дори може да имам пръст в цялата тая нова драма със годишните прегледи- ако не си усетил :)

Някой дизелджия е правил системата 100% :mhihi:

Тц, тоя трибуквеният е EV почитател (вече) , тука съзирам някаква връзка със спадането на темпа на продажби на EV-та :mhihi:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 25 Юли 2024, 16:34

Моджо написа:В Бг пръст нямаш :)) Хах. По простата причина, че ако имаш то е като консултант, а обикновено се наемат такива, квзват каквото имат да казват и после си праим квото си искаме и сме си решили :)) (Защо мисля така - Защото няма никаква логика коли в гаранция и обслужвани в представителство да не минават, те затова. Нито са "барани" , нито нещо им е правено , обслужването не е под въпрос и т.н.) Иначе консултант е топ професията в света. Да ти дават пари да си кажеш мнението и никой да не те послуша накрая, ама то това нема значение. Гледаш сеира само.
Зема си купа един анализтор. 400 усд с доставката от сащ. В алибаба има и по-евтини. Ама там беше за наедро :))
Ще мерим в мах'лта наред по 10 лв, ще го избия за 1 седмица :)) Така предварително да се знае какво ще стане. Добра идея е. Ще си помисля много сериозно по въпроса.

Някъде във фейс ми излезна,че в СБА пункт го правят, мисля 24 лв беше услугата, само да премерят :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Юли 2024, 16:37

Е-еее дъмпинг :)) Конкуренция, майка. И отсега казвам, че ще е на черно, ни доходи ще декларирам, ни нищо :)) :ok:
EDIT Между другото някак си цялото нещо ми намирисва на буря в чаша вода, ама ще почакаме, ще видим.
Хм,хм...

Потребител
Аватар

Мнение от wizard12 » 25 Юли 2024, 16:53

Миналия месец минавах на преглед с бензинова кола от 2008г., евро 4, катализатора е наличен, не е била на газ, не свети чека, на 200к км и е от нова при нас. Ако пункта тогава беше свързан, колата нямаше да мине.

Теста, на който се провали беше бърз празен ход. На екрана текът 30 секунди, в които двигателя трябва да е м/у 2000 и 3000 оборота, като се показват измерените газове. При мен проблема беше ламбда - 1.3, а трябва да е ~1, СО беше 0, което би трябвало да значи, че катализатора все още работи. Предната година беше еко 3 тази е еко 4. Теста не е черна кутия и като колата не мине се знае, кои стойности не се покриват.

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 25 Юли 2024, 16:56

Съгласен съм със стийна и алх, че е хубаво да се затегнат нещата относно прегледите. Но защо е този двоен стандарт? За да не се засегнат интереси на превозвачи и т.н.с тежка и строителна техника ли?
Лудия.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата