България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 317
ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Don_Diego » 28 Яну 2026, 11:58

Едва ли...с десните гуми е в дясната лента и асистента не би трябвало да засича движение в лента, та да му реагира :dunno: ...поне аз така лекувам асистента в 7цата понякога :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Яну 2026, 12:03

TNT написа:Това и аз си го помислих, ама би трябвало да му даде , ако навива волана. Това обаче е много дразнеща система и като нищо може това да е причината.

Звучи логично, но за да се случи трябва да е пуснал волана. Дори при по-малко от 1нм инпут спира да действа.

Системата е дразнеща в началото, ама като свикне човек с нея е много услужлива, поне на бабарецо аз си карам с всичко включено и ми е много по-приятно и сейф.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Яну 2026, 12:07

Не вярвам асистентът да е виновен.
drifty написа:Ушевите при нас имат нова "хранилка". Явно много са го закъсали, та да застанат там, където върви само трафика от индустриалната част на градчето ми, демек не е особено натоварено. Но са след кръстовище, а преди него има знак 40, пък тази отсечка се води май извън града, макар че табела за напускане на града няма никъде до Търново, нито има табела за влизане в Търново. На кръстовището има един знак стоп също, на който никой не спира, но те се виждат как са спрели и няма да хванат някого заради това. Най-лошото е, че са спрели в завой с тъпата патрулка, не са на буркани, а както казах, там си е "извънградско". Бяха спрели някакъв май, с доста голям черен мерцедес джиб, мен ако ме спрат там, въобще няма да отбия в тоя завой да рискувам някой да ни помете всичките. Кръгли идиоти. За да мина аз, трябваше да вляза в насрещното да ги заобиколя, а тези от отсрещното нямат видимост никаква, та ситуацията ще е като онзи клип с камиона по-горе в темата - влизаш в завоя със 70-80-90 и аз съм срещу теб, заобикаляйки двама малоумника с патрулка.

Идва времето да се режат знаци. Един малоумен стоп близо до нас скоро може да изчезне, че почнаха да го ползват за хранилка. Три пъти по нощите като изчезне и ще се откажат.

А иначе край Плевен пак някакъв тир убил човек. Заледено, влезнал в насрещното ли казаха по радиото някакъв 46 годишен май, убил друг 58 годишен. Това бил бившия кмет на Червен Бряг казаха, което е мега тъпото, лекар, отивал на смяна в плевенската болница. :confused: То където няма достатъчно лекари, ами и някакъв малоумен тираджия ще го помете. Неслучайно тия ги разкарват почивни дни от където им падне и никой не ги иска на пътя. Да не говоря, че масово са някакви пълни скотове и една част от тях не мислят като нормални хора, ако види, че те удря грам на да направи опит за нещо друго защото той ще оживее в над 90% от случаите. Свикнали да живеят по сами има бол сред тях, асоциални, пълни темерути.
Последна промяна Top Gun Maverick на 28 Яну 2026, 13:10, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Яну 2026, 12:15

vicho написа:
TNT написа:Това и аз си го помислих, ама би трябвало да му даде , ако навива волана. Това обаче е много дразнеща система и като нищо може това да е причината.

Звучи логично, но за да се случи трябва да е пуснал волана. Дори при по-малко от 1нм инпут спира да действа.

Системата е дразнеща в началото, ама като свикне човек с нея е много услужлива, поне на бабарецо аз си карам с всичко включено и ми е много по-приятно и сейф.

Съгласен съм, ама и нали знаеш, че на "бабареца" тея системи работят малко по-добре.

По-назад споменатото телефонче + системата и като нищо е станала белята.

Аз тази система винаги съм я изключвал, като съм карал коли с нея. Откакто по Тракия тръгнах да заобикалям една дупка и тва ме върна баш в нея :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 28 Яну 2026, 12:34

Селска простотия: "Дух" в бял чаршаф плаши шофьори, други замерят с камъни

За който не е наясно с демографията на района, в Дъбова Махала има един бял човек и му викат бай Иван Циганина.
Тайфа мангали, прекалили с пикото...

Предишна

Назад към Извън Темата