СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от TNT » 31 Окт 2025, 9:13

И на хдрайв , при 4 еднакви, има разлика предни/задни в атмосферното налягане. Иначе да, хитър начин е. Достатъчно голяма разлика е, че да покаже.

Днеска иначе започва "акция Зима" и ще гледат за зимни гуми. Интересно, както стават модери всезонните... при тях се иска минимум 4мм през зимата :bchug: Като при летните. Т.е. може и да не е толкова далавера, особено както новите модели масово излизат с по-малко мм грайфер от завода.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 31 Окт 2025, 10:25

Е нали от 15 ноември са зимните гуми, ще ми гледат дедовия.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 31 Окт 2025, 10:45

TNT написа:И на хдрайв , при 4 еднакви, има разлика предни/задни в атмосферното налягане. Иначе да, хитър начин е. Достатъчно голяма разлика е, че да покаже.

Днеска иначе започва "акция Зима" и ще гледат за зимни гуми. Интересно, както стават модери всезонните... при тях се иска минимум 4мм през зимата :bchug: Като при летните. Т.е. може и да не е толкова далавера, особено както новите модели масово излизат с по-малко мм грайфер от завода.

Това е интересен въпрос – всесезонните към кои трябва да се отнасят законово? Как катаджията ще го реши? Защото не виждам как при 3PMSF маркировка, каквато имат повечето всесезонни, може да ти дойде наум да смяташ, че дадената гума е лятна и да прилагаш закона спрямо това.

Отделно, няма какво да коментираме това с дълбочината грайфера – зимна гума под 4 мм е толкова зимна, че чак е комично, но видиш ли, лятната трябва да има този минимум, а зимната не.
Лудия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Окт 2025, 11:41

Аз не мисля, че закона е написан толкова сложно, че и 3PMSF маркировка да има вписана :mhihi: Мисля беше "гуми, предназначени за зимни условия", т.е. всеки катаджия си интерпретира, пък после обжалвай.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 31 Окт 2025, 11:53

Всесезонните си имат маркировка със снежинка, планина и m+s май дори имаха...та имаш ли над 4мм могат само да те похвалят какъв си отговорен шофьор :mhihi:

То реално ако не си с чисто летни гуми в сняг май проблем няма да имаш при проверка, най-много конско да ти теглят :banghead:

Аз вчера доволно се повозих в София, че имахме доста пристигащи гости и докато ги разкарам по хотелите малко полудях в трафика :conf:
Джугана се оказва сравнително икономичен...като за кола 650++кс :lol:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Окт 2025, 12:04

Ако си с чисто летни гуми над 4мм, и в сняг нищо не могат да ти кажат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 31 Окт 2025, 12:06

За зимните пишеше ли още 1.6мм, което дефакто си е напълно унищожена гума? Моите зимни са около 5.5мм, но вече остаряха и са си за смяна. Не мога да си представя как бих излязъл да карам в зимни условия с гума с под 2мм грайфер, то почти слик.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Окт 2025, 12:10

Ако са зимни - да, толко е :mhihi: Честно казано не съм сигурен лятна на 5мм дали няма да е по-добре от зимна на 1,8мм :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 31 Окт 2025, 12:10

На сухо няма чак такава драма стига да има малко останал грайфер.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 31 Окт 2025, 12:13

Аз така се научих в началото на март да не слагам летни гуми. 2015та да е било, слагам на 3ти март летния сет на 36цата - 18ки 225 с приличен грайфер. След 3-4 дни - сняг, ма аз тогава и мотора карах на сняг, толкоз ми акъла, та си подкарах и 36цата с летните в снега. Естествено аверите решиха да се качваме на високо на военния полигон да чешем там. Не се качих до горе, обаче стигнах мнооого напред преди в един голям баир вече да не можех да издрапам до горе. Не помня какви бяха летните гуми, ама бях доста впечатлен до къде стигнах.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 31 Окт 2025, 12:23

Моджо написа:иде Коледа...
Одавна иска фотоапарат за моменти снимки...

Еми..поръчах си кодак принтоматик + 2 пакета хартия за 40 снимки...не е баш това което исках, ама и 5 лв за снимка не върви :))
Са от Тему ще поръчам и за малката и дедо Коледа е готов. На жената и го донесе подаръка вече в аванс.
Хм,хм...

Предишна

Назад към Извън Темата