СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от ивчо » 29 Окт 2025, 18:22

Моджо написа:Е-ее дай само монтажа де, хотела мен не ме интересува....аз още не съм ги сменил на Пежото..

Според ценоразписа ни - 128 лв, ако е само сваляне/качване+баланс (демек са на джанти) е 102 лв.

Jordana написа:Най добре е с тоа силикон за гарнитури който е поръчал колегата , не втвърдява а става като силиконова гарнитура . Устойчив е и нищо не корозира от него . Ако се нанася правилно е отличен заместител дори на липсваща гарнитура О пръстен или уплътнение . PU силиконите стават като автомобилна гума , ако се наложи да се извади това стопче няма шанс да се свали без щети .

Вече 6-та година карам с един от онези профили които се продават с Бриколаж/Практикер за уплътняване на врати/прозорци.
Не е мръднал, още е еластичен и го ползвам за една лайстна на тъпото Ауди, дето държи плафоните и бутона за отваряне на 5-та врата. Минал е десетки мивки и водоструйки и подобни.
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Окт 2025, 18:29

Моджо написа:Е-ее дай само монтажа де, хотела мен не ме интересува....аз още не съм ги сменил на Пежото..
От Дианата ми писаха за 20 цола - по 39,12 на гума всичко. Така че очаквам да не е повече от 100-120 лв. за 16-ки.
Ма се замислих каква е разликата дали са 13, 16 или 20 цола, работата е една и съща. Е, едните са по-тежки..ама всичко останало няма разлика, че да има различни цени спрямо цолажа.
Или пропускам нещо. Да ги отвият от колата, да ги качат на машината да свали старата гума, да сложи машината новата, да я балансира машина пак и да я качат на колата...каква е разликата дали ще е 13 или 21 цола...никаква. Едно и също.

Колкото по- голям е цолажа толкова по- твърд е борда на гумата което я прави по- трудна за инсталация и сваляне… примерно да наденеш една 315/30/20 гума особено с по- слаба машина ако си е пиниз… да не говориме че шанса да одереш джантата е по- голям и така…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 29 Окт 2025, 18:33

Моджо написа:Ма се замислих каква е разликата дали са 13, 16 или 20 цола, работата е една и съща. Е, едните са по-тежки..ама всичко останало няма разлика, че да има различни цени спрямо цолажа.
Или пропускам нещо. Да ги отвият от колата, да ги качат на машината да свали старата гума, да сложи машината новата, да я балансира машина пак и да я качат на колата...каква е разликата дали ще е 13 или 21 цола...никаква. Едно и също.

Работата е почти същата, ама щом си с 20-ски значи си паралия => значи трябва да бъдеш оскубан повече. :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 29 Окт 2025, 18:33

Да бе, да...купил си си машина която да сваля 20 цолови и тя не може да сваля 16 цолови ли ? Или за 16-ки друга специална трябва :))
Да не я надева човек случайно. Кат одереш та какво ? Какво па общо има това. Машина я сваля не я сваля човек, я...
Никакво основание няма за различни цени според мен, ама....Съвсем спокойно може да се сложи средна цена и да е различно само
кола, камион,джип..от там натам е еднакво.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Окт 2025, 18:55

Освен да вкараме и на колко болта е джантата в сметката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 29 Окт 2025, 18:58

И дали с костюм или по анцуг
https://www.elma-sa.gr/en/Services/Serv ... Pricelist/
Да се виждат некъде цолове ? Че аз не виждам.
С ДДС-то 100 лв....Ми аз ако живея в Сандански ще ида в Гърция да си ги смена, ебаси.
Последна промяна Моджо на 29 Окт 2025, 19:02, променена общо 1 път
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 29 Окт 2025, 19:01

По малките цолажи се работят значително по лесно , да кажем ако смениш днес гумите на 15 автомобила с 20'' и 15 с 14'' , умората ще е осезателно различна . Това сваляне , качване от колата ,отлепване ,вдигане на демонтажа ,самият демонтаж -всичко е с различна трудоемкост.После качване на баланса също , самото балансиране на малък цолаж е по бързо и по принцип изисква по малко тежести. Отделно и натоварването на машините / баланс и монтаж-демонтаж/ е различно заради килограмите и диаметъра. Времето за цялата операция при по големите гуми е повече , а и отговорноста към по скъпите автомобили и джанти е по голяма. Така , че е нормално да има някаква разлика в цената , само дето някъде е фрапиращо голяма...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 29 Окт 2025, 19:06

Викаш като знае, че ще има надник повече ще се умори по-малко :)) И понеже бедняците сме с 15-ки нема нужда да внимаваме с наще гуми. Ако приемем че 20 цола е 50 лв на гума, а 16 е 30 лв..ако е средно 40 лв се едно каква не е ли същото ?
Имам чувството, че сте тайни гумаджии :)) В гръцкия сайт що нема цолове ? Там не се уморяват ли ? Айде 5 лв разлика ще я преглътна...20 общо. Са като сменям на Пежото , в Дианата, ще видя колко е и каква е разликата с 20-ки защото ми я казаха цената даже съм я написал тук.
ЕДИТ Щях да си ги сменя в Мусачево че ми е по-близо и нема да чакам, ама нарочно ще ида в Дианата.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 29 Окт 2025, 19:24

Моджо написа:Викаш като знае, че ще има надник повече ще се умори по-малко :)) И понеже бедняците сме с 15-ки нема нужда да внимаваме с наще гуми. Ако приемем че 20 цола е 50 лв на гума, а 16 е 30 лв..ако е средно 40 лв се едно каква не е ли същото ?
Имам чувството, че сте тайни гумаджии :)) В гръцкия сайт що нема цолове ? Там не се уморяват ли ? Айде 5 лв разлика ще я преглътна...20 общо. Са като сменям на Пежото , в Дианата, ще видя колко е и каква е разликата с 20-ки защото ми я казаха цената даже съм я написал тук.
ЕДИТ Щях да си ги сменя в Мусачево че ми е по-близо и нема да чакам, ама нарочно ще ида в Дианата.

Умората ще е по сладка :D За долу горе до 5 лв. разлика в цената казвам , че има логика :yes: И въобще не е лоша идеята да се сменят гумите на село /малък град/ , даже услугата ще е по качествена , за по малко пари :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 29 Окт 2025, 20:21

Досега купувахме крокодили, ся ше метнем и по една баланс машина у гаража. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Окт 2025, 21:20

Моджо написа:Викаш като знае, че ще има надник повече ще се умори по-малко :)) И понеже бедняците сме с 15-ки нема нужда да внимаваме с наще гуми. Ако приемем че 20 цола е 50 лв на гума, а 16 е 30 лв..ако е средно 40 лв се едно каква не е ли същото ?

Тези , които най-много реват обикновенно имат най-малка представа кое, защо и как. :smoke:
Какво ще кажеш да не можеш да си развиеш и/или свалиш джантата (ако се наложи) ? Щото си спестил 5 лв. при някой калпазанин ?
Не , не съм гумаджия :smoke:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 29 Окт 2025, 23:34

На чужд гръб и сто тояги са малко. Има един сервиз за гуми наблизо, в момента търсят гумаджия. Ако Моджо иска, мога да го уредя да почне вдруги ден, ще забогатее за нула време сега в разгара на сезона. Даже може да работи с гръцки цени, само малко ще му се удължи работния ден :smoke:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 30 Окт 2025, 0:12

Пичове, смених 17ки с мазане, монтаж/демонтаж на джанти, затягане с динамометричен ключ за 80лв за един автомобил. За 18ки беше същата цена.
Ако ви се дават пари, няма лошо...
Понеже сигурно ще се сметне за реклама, нека модератори потвърдят, че мога да пиша къде и дерзайте. Ако ви хареса или не - пишете. Аз ходя там не заради цената, а защото търсих заварчик поради стягане с винтоверта...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 30 Окт 2025, 0:42

Нашата фамилия решихме да прецакаме системата, всички сме с два чифта джанти/гуми, а и са 5 тройки та могат да се сменят, но се сблъскахме с друг проблем, 18-ките и 19-ките на хубавите ни пътища на 2-3 години трябва да се изправят.
Работата наистина отива към домашна гумаджийница.

Някой има ли идея Симо в Обеля дали работи?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 30 Окт 2025, 1:21

То хубаво гуми с джанти, ама пак трябва да отидеш на баланс преди да ги сложиш. А моя гумаджия взима 30тина лв разлика в двата варианта(аз съм с едни джанти, бащата е с 2 комплекта и затова имам наблюдения над цените). Та си правих сметката че едни хубави джанти ще ги избивам 20 години от гумаджии :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата