СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Jordana » 22 Окт 2025, 19:12

Ето в Щатите как се определя коя плочка става :ok:
Истинските плочкаджии от малки работят с плочки , вземете пример от децата ....

https://www.facebook.com/TimesofIndia/v ... 001452511/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 22 Окт 2025, 19:54

enigma написа:
Top Gun Maverick написа:За Китай не внася, на мен лично не ми е ясно по кое се определя една плочка каква е, но да, предполагам майсторите са наясно с характеристиките.

Ето в Щатите как се определя коя плочка става :ok:

https://youtu.be/6QCf-tNu51Y

Meh, тея тесове в щатите ги правят в училищата ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 22 Окт 2025, 20:12

Ама нали такова... вече роботи ще ги лепят или? Нека той си блъска ламаринената глава кое качество са Собственика на робота само ще обира парсата.... :mrgreen:

Изображение
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Окт 2025, 8:20

Top Gun Maverick написа:Иначе отдавна Китай прави достатъчно качествени неща на страхотни цени. :bchug:
Скоро ще видим автомобилите им дали ще ни наводнят пазара.

Разбира се, Порше няма да бъдат засегнати, но ниския клас ала Дачия/Рено/Ситроен/Фиат/Опел ще го издухат мощно.

https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... -balgariya
китайските марки са удвоили дела си у нас и вече държат 3.2% от пазара в края на септември, показва справка на Automedia.bg за регистрациите в МВР. Регистрираните нови автомобили на китайски марки за деветте месеца са 1291, почти двойно повече, отколкото за същия период миналата година. При това у нас са представени официално само три от големите китайски производители. В близките месеци и дори седмици към тях ще се присъединят още четири.

И друго
BYD продава свои модели с до 174% по-високи цени в Европа спрямо Китай

Та има къде и да бутат цени :driving:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Окт 2025, 12:31

По принцип митата спъват най-вече обикновения човек, гледа се винаги да му се отреже достъпа до всякакви неща от които може реално да дръпне. Отделно силните държави не искат да позволяват на другите силни да стават все по-силни икономически защото знаем това до какво е довеждало всеки път в историята.

Ивански, споменах му за схемата от Китай с Испания каза, че е позната практика не само там, но доста предпочитали да вкарват плочки и от Индия защото митата били по-ниски, отколкото тези от Китай.
И се сетих как веднъж ми звъня той да карам едни индийци до Букурещ, ама хич не ми се занимаваше и ги дадох на мой познат като уговорих цената, не помня дали не беше около 200 евро ли. Та закара ги той и онези нали тарикати, ама имаме само долари, ето ти 180 ти там колкото сме се разбрали, ама пак му дадоха по-малко от договореното в евро като сметнеш курса. И му разправям на моя човек, че са преметнали другия(не беше таксиджия, с частна кола ги кара)защото не е толкова ошлайфан да им иска парите предварително и моя човек каза, че ей заради такива мангалски изпълнения не иска да работи с тях, понеже грам им няма вяра нито в продукцията, нито цената им била кой знае колко хубава, в смисъл имали цена, ама на скапаните плочки, пък той такива не продава. Им им казах вика да не идват до България, че няма никакъв смисъл и няма да работим, те обаче нахални, били наблизо до Турция ли беше и от там за Букурещ айде да минат от тук. И хем не им се занимаваше с рейс, хем да питат цена за такси, хем договарят цена и после арабски пазарлъци вече като са пристигнали на дестинацията си.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Окт 2025, 18:57

Трябваше да помислят преди да ги направят 'силни', но ... минало-бешело!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 23 Окт 2025, 19:32

Top Gun Maverick написа:И се сетих как веднъж ми звъня той да карам едни индийци до Букурещ, ама хич не ми се занимаваше и ги дадох на мой познат като уговорих цената, не помня дали не беше около 200 евро ли. Та закара ги той и онези нали тарикати, ама имаме само долари, ето ти 180 ти там колкото сме се разбрали, ама пак му дадоха по-малко от договореното в евро като сметнеш курса. И му разправям на моя човек, че са преметнали другия(не беше таксиджия, с частна кола ги кара)защото не е толкова ошлайфан да им иска парите предварително и моя човек каза, че ей заради такива мангалски изпълнения не иска да работи с тях, понеже грам им няма вяра нито в продукцията, нито цената им била кой знае колко хубава, в смисъл имали цена, ама на скапаните плочки, пък той такива не продава. Им им казах вика да не идват до България, че няма никакъв смисъл и няма да работим, те обаче нахални, били наблизо до Турция ли беше и от там за Букурещ айде да минат от тук. И хем не им се занимаваше с рейс, хем да питат цена за такси, хем договарят цена и после арабски пазарлъци вече като са пристигнали на дестинацията си.

И какъв е проблема купувача на услугата да определя цената? Значи на роснаците може да им се определят цените на петрола, а на бай Петкан Копърката махараджата не може ? Приеми го че все едно си е платил ДДС-то :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Окт 2025, 20:02

:mhihi:
Ама и ти си един. По принцип няма проблем да определяш цената, особено ако отсрещната страна е съгласна. Когато обаче си питаш за цена, казали са ти и ти казал страхотно, няма да бухам с рейса по границите...бива да си платиш на колкото си казал. Ако все пак си размислил, кажи преди да получиш услугата или стоката, кажи абе дай малко арабски пазарлък да има сега. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Окт 2025, 20:39

Ако все пак си размислил, кажи преди да получиш услугата или стоката, кажи абе дай малко арабски пазарлък да има сега. :mhihi:
Нали не били арапи тия ? Какъв арабски пазарлък ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Окт 2025, 22:13

Е така му се вика. :mhihi:
Нали нещо като онова всеобщо използвано цигански работи. Примерно някой не е от боята, ама може да прави подобни неща. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 24 Окт 2025, 0:09

Така са индийците, културна особеност.
Аз бях свидетел един приятел индиец като се пазари да му отрежат едно дърво. Той беше уговорил цената, ама като дойдоха хората почна "ама хайде и тук това, и онова там клонче" , по едно време като почнаха да му отказват им каза "още $50 да отрежете ей това малко клонче", след което пак започна да ги крънка за още работа, чак на мен ми стана неудобно... пазари се накрая до последния долар колко още да им даде :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 24 Окт 2025, 8:48

enigma написа:Така са индийците, културна особеност.
Аз бях свидетел един приятел индиец като се пазари да му отрежат едно дърво. Той беше уговорил цената, ама като дойдоха хората почна "ама хайде и тук това, и онова там клонче" , по едно време като почнаха да му отказват им каза "още $50 да отрежете ей това малко клонче", след което пак започна да ги крънка за още работа, чак на мен ми стана неудобно... пазари се накрая до последния долар колко още да им даде :mhihi:
Този в България колко бой ще яде някъде … наша културна особеност :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Окт 2025, 9:08

:mhihi:

То малко като онези, които ти продават някакви боклучета за Х пари и като викаш не или скъпо, накрая се оказва, че може да вземеш поне три на исканата цена.
Това може да са от ножове до нокторезачки.

Един приятел ми разправяше за Занзибар ли да не объркам, ама мисля този случай беше от там. Повече вика не отивам. Хем като влизаш във водата те преследват някакви да ти продават всякакви боклучета, влизали даже с теб във водата до колене да речем :shock: :mhihi: хем като излезеш и айде пак те почват.
Спахме вика в едно...как да ти го опиша вика, от някакви дървени колове и/или дебело като бамбук направено подобие на къща, то остави, че се чува всичко, ами и на места се вижда отдолу или отгоре, човек жената не може да си опъне даже. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 24 Окт 2025, 9:27

Индийците наистина са голяма напаст. Достатъчно ми се е налагало да ги обслужвам като клиент - те тва не са хора. Същите са като мексиканците тук. Тия дни като идваха да гледат 39ката, дадох им цена по телефона, идват и почват с пазарлъка. Нагли до безобразие.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Окт 2025, 9:42

То аз май я намерих обявата - с такава ниска цена само глупаци ще идват и звънят.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата