Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Политическа.

Мнение от Е.Димитров » 05 Фев 2014, 8:42

steeN написа:
Е.Димитров написа:Ти какъв си не мога да те разбера че не може да разбереш едно единствено нещо,че ако не работиш и сам не си оправяш нещата -няма кой да ти помогне в никой свят и държава,те твоите герб ще дойдат на власт и ако не бачкаш,няма да те държат на работа в централата или там където се подвизаваш.

Е.Димитров написа:И още една истина да ти каже батко ти Емо,не ме интересува кой е на власт,стига да има някаква изгода,ама хич не ме интересува,ако съм строителна фирма-веднага ще се завъртя около силните,независимо на кой ден-днес или утре.

Противоречиш си сам, баси :lol:

И как точно си противореча?!?
Основната ми теза е че човек трябва да бачка,да мисли и да бачка,не да се влияе от политическа обстановка,да заклеймява опоненти и подобни глупости другото ми мнение е във връзка с бачкането,лавирайки да използва обстановката и да не търси причини за безделието си и мързела който го наляга!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Фев 2014, 8:55

Днешните българофоби често се бъркат с русофили русофоби туркофили туркофоби франкофони чардафони грамофони..всичко което свършва на -фони и на -фоби е в един кюп.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Фев 2014, 9:50

.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:43, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Фев 2014, 10:10

steeN написа:
Е.Димитров написа:...

В развитите страни, няма нужда да се присламчваш никъде. И хубу после какво ми казваш? Света не свършва само с бачкане, сякаш не ти е ясно това. Бачкаш, имаш пари... и накрая живееш в кочина. А ми мен не ме кефи това, както и други очевидно.

Какво каза,че в твоята страна не е така?
"Моля ти се",освен ако не живееш на луната или друга планета,даже в развитите страни си е официална политика...Но какво ти обяснявам,очевидно няма да разбереш.
И в България е кочина знаеш ли защо?!?-Защото е пълна с мрънкалници,дори и избягалите са мрънкалници,избягали са на чистичко,защото никой няма да се наведе да хване боклук и да го хвърли в коша,защото всеки ден по телевизия гледам някакви олигофрени как се жалвали че видиш ли плащали данък,ама имало трева зад блока им и прословутите майки с колички не можели да щъкат,ми тея жени нямат ли мъже че да се хванат и да почистят тревата,ми една машинка струва 200 лева и за 2 дена си е окосена тревата,ма не,трябва да се мрънка,да не казвам какво остава след майките с количките след тях в парковете.
Бездомните животни дето са,да не мислите че някакси се е зародил живота от самосебе си и прас-куче или коте,е разни същите тея "плащачи" на данъци ги изхвърлят на улицата и после мрънкат че имало кучета на улицата!
Ние сме виновни за кочината в която живеем,ние в България и Вие в чужбина,така че не може да ме упрекваш от някъде където си емигрант заради кочината която майка ти,баща ти и всички те ти роднини са допуснали (както и моите родители разбира се).
Да,света не е около бачкането само,не е само да изкараш пари,но го снижавам на ниско ниво за да може някой да ме разберат,а иначе мързела завзема нови територии като всеки намира оправдания,ама оправданието е като задника-всеки си го има.
Пък нали капитализъм,ако не бачкаш (независимо дали интелектуален труд,щото гледам си мислите че бачкането е някъде от 08 до 17 часа),попадаш в спиралата на затъпяването и отритване от обществото,няма кино,театър,нет и социални контакти!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Фев 2014, 19:51

.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:44, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 05 Фев 2014, 20:27

Е.Димитров написа:
Какво каза,че в твоята страна не е така?
"Моля ти се",освен ако не живееш на луната или друга планета,даже в развитите страни си е официална политика...Но какво ти обяснявам,очевидно няма да разбереш.

Това не се казва да се адаптираш към определена среда или общество, а да се присламчиш към по-силните, поради невъзможност сам да си постигнеш каквото искаш.

Е.Димитров написа:
И в България е кочина знаеш ли защо?!?-Защото е пълна с мрънкалници,дори и избягалите са мрънкалници,избягали са на чистичко,защото никой няма да се наведе да хване боклук и да го хвърли в коша,защото всеки ден по телевизия гледам някакви олигофрени как се жалвали че видиш ли плащали данък,ама имало трева зад блока им и прословутите майки с колички не можели да щъкат,ми тея жени нямат ли мъже че да се хванат и да почистят тревата,ми една машинка струва 200 лева и за 2 дена си е окосена тревата,ма не,трябва да се мрънка,да не казвам какво остава след майките с количките след тях в парковете.

Е.Димитров написа:
Ние сме виновни за кочината в която живеем,ние в България и Вие в чужбина,така че не може да ме упрекваш от някъде където си емигрант заради кочината която майка ти,баща ти и всички те ти роднини са допуснали (както и моите родители разбира се).
Да,света не е около бачкането само,не е само да изкараш пари,но го снижавам на ниско ниво за да може някой да ме разберат,а иначе мързела завзема нови територии като всеки намира оправдания,ама оправданието е като задника-всеки си го има.
Пък нали капитализъм,ако не бачкаш (независимо дали интелектуален труд,щото гледам си мислите че бачкането е някъде от 08 до 17 часа),попадаш в спиралата на затъпяването и отритване от обществото,няма кино,театър,нет и социални контакти!

До какво ниво снижаваш и какво по-точно снижаваш? Цитирам "ние в България и Вие в чужбина" ако говориш конкретно към СтееН и искаш да се обърнеш с учтивата форма ок, ама продължаваш на "ти" после, та си мислех че това Вие е за малка буква.

Има хора, които си хвърлят всеки боклук в коша, косят тревата зад блока и работят здраво и пак за оня дет д.ха, разбираш ли?

Я кажи ти колега, щото много говирш за мързел. Съдейки логически по казаното от теб, не се занимаваш с физически труд, а с "интелектуален труд", както каза ти. Така е, понякога интелектуалният труд е доста по-труден като работа, от физическият, и 2-та съм ги минал, та знам, мен не ме свърта на едно място за тоя "интелектуален труд", пък и не съм в крак с модата, нали е модерно да си интелектуалец в днешно време :). Важното е да можеш и 2-те да ги правиш ;)

Мен също като СтееН не ме кефи да живея в кочина, макар и с пари

А да ти кажа нещо, хората като не им харесва нещо, променят начина или правят нещо по въпроса, за да го решат, като Стеен. А ти от своя страна, не видях нищо друго да правиш, освен да мрънкаш и остро да обвиняваш останалите около теб за всичко. Критика трябва да може да се понася, ама не и безмислена и глупава. Когато човек прави всичко възможно, за да успее и не става, то тогава значи тактиката не е правилна, сменя се начина или се променя нещо, дава си всичко от себе си и продължаваш, най-лесно е като теб да обвиняваш баби, дядовци, бащи, стринки, тетки и т.н. за това, което е в момента.
Последна промяна thewolf на 16 Фев 2014, 11:16, променена общо 1 път
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 05 Фев 2014, 23:24

thewolf написа:Мен също като СтееН не ме кефи да живея в кочина, макар и с пари

Айде, като бутнем Ореха, ви чакаме да се приберете да изринем кочината заедно - глобално, а не колективистически :mrgreen:
Последна промяна hell's angel на 05 Фев 2014, 23:25, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 05 Фев 2014, 23:25

thewolf написа:
Е.Димитров написа:Мен също като СтееН не ме кефи да живея в кочина, макар и с пари

А да ти кажа нещо, хората като не им харесва нещо, променят начина или правят нещо по въпроса, за да го решат, като Стеен. А ти от своя страна, не видях нищо друго да правиш, освен да мрънкаш и остро да обвиняваш останалите около теб за всичко. Критика трябва да може да се понася, ама не и безмислена и глупава. Когато човек прави всичко възможно, за да успее и не става, то тогава значи тактиката не е правилна, сменя се начина или се променя нещо, дава си всичко от себе си и продължаваш, най-лесно е като теб да обвиняваш баби, дядовци, бащи, стринки, тетки и т.н. за това, което е в момента.

щото не си се "завъртял" /както каза правилното е присламчил, ама хайде да се правим на ощипани госпожици и бързи-смели-ръчни. Много ясно си личи точно в този абзац какво е да искаш и да постигнеш сам нещо без никакви пристрастия към партии и евала на всички, които мислят по този начин за безредицата в нашата връзкарска държава. За друга(рска)та страна няма да коментирам.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Фев 2014, 23:54

.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 06 Фев 2014, 0:02

hell's angel написа:
thewolf написа:Мен също като СтееН не ме кефи да живея в кочина, макар и с пари

Айде, като бутнем Ореха, ви чакаме да се приберете да изринем кочината заедно - глобално, а не колективистически :mrgreen:

Колеги, да не излиза че плюя на България, в никакъв случая. Много обичам България, милея и искам моето дете също да говори български, да почита българските обичаи и традиции и т.н., но в никакъв случай няма да позволя то да е лишено от нещо просто, генерално или от първа необходимост. Скъсвал гъ.а от работа, на 2 работи без почивен ден 5 месеца, повече не можах да издържа, 5 месеца, като едната от тях беше нощна смяна от 2 до 9.
Последна промяна thewolf на 16 Фев 2014, 11:17, променена общо 3 пъти
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Фев 2014, 2:45

че в България са по-ниски заплатите от някои африкански държави го знаем всички, дори цяла европа.

за бизнеса в страната, не се обиждай ама малко ми звучиш като един таксиметров шофьор, дето според него всичкоооо освен такситата, дори лелката с бакалията е мафия :mhihi:
подобно състояние се нарича параноя :) да със сигурност има типове от 90-те, които ако им направиш конкуренция, ще се почувстват застрашени и ще ти отговорят в стил 90-те, но да мислиш че всички милиони фирми в България са устроени така е повече от наивно.

знаеш ли колко много фирми вече използват съдебната система и се съдят? съседа ми на село прави мебели с още 3-ма, нещо се разпърдяха нещата, единия присвоил цялата фирма, но не са пратили мутри да го бият, а заведоха съдебни дела, добре дошъл в 2014 :wave:

най-сигурният начин да избегнеш галфони, които отговарят на конкуренцията с бухалки е изобщо да не си пресичате линиите ;) за какво ти е да си дистрибутор, като може да си производител?
Държавата, без значение кой е на власт, пази производителите защото те са тези които крепят цялата система. След като си изкарат мандата всяко правителство иска да посочи, ето безработицата падна, нови работни места.. а и те реално знаят, че колкото повече работни места има, толкова всички ще бъдат по-доволни и самата държава ще върви напред, въпреки техните далавери.
Така че ако си производител с 3,5, 20 или повече души и някой дойде да ти прави мръсно, имаш на 10 места къде да подадеш жалба + няколко места в ЕС и внимание ще ти се обърне, защото осигуряваш работа :) Дистрибуцията е преливане от пусто в празно, нищо не създаваш, внасяш, не създаваш работна ръка и най-вероятно имаш няколко фирми за да не плащаш ДДС - сиреч не си важен за държавата.
Дори статистиката от ЕС за 2013 е че България има 3 пъти по-високи нива на търговия отколкото другите страни в ЕС, не произвеждаме и затова сме бедни.

Със сигурност не е лесно, още повече с цялата корупция по администрацията, но ако си изряден и играеш по правилата по-скоро няма да ти се наложи да плащаш.
Най-забавното е че администрацията в България е доста по-бърза от тази в Гърция,Италия и Украйна.. Въобще в България с нейното стратегическо място и пазарите в ЕС ( а и извън) и дават шанс да стане модерна държава за отрицателно време. Най-голямата спирачка обаче са банките, коя малка фирма ще се развие без гратисен период и 12-14% лихва.
Корупцията в съдебната система пък гони големите инвеститори, но има светлина в тунела.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 06 Фев 2014, 7:18

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Фев 2014, 9:34

thewolf написа: . .[/b]

Иха,цял ферман оплаквания,ми първо,що дириш в София,нали си кадърен,бачкай от където си,никой не е длъжен да ти подарява или дава апартаменти,ремонтите се поемат от страната която иска да ремонтира и с уговорка писмено че примерно ще ти се приспадне наема,имаше ли такива писмени неща с наемодателите...не?
Не ме наричай мене мрънкалник,защото целият ти пост е мрън мрън,не му платили някъде,не му дали пари другаде,ми ти или не си знаеш как да си защитаваш интереса или си някакъв неудачник,мен пък не ми платиха за свършена работа в Германия,и кво от това,случва се,аз съм бил тъп че да не си защита интереса!
А по въпроса за машинката за трева-200 лева е машинката,ми съберете се от блока хора,да не си някакъв затворен тип че да не може да организираш 5 човека да дадете по 50 лева и то това е еднократно!
Да не говоря че това че си седиш на някаква пейка в парка в чужбина и взимаш най-апетитните обекти за работа...Ей,много романтична представа имате за живота,какво като изкарваш 2000 евро в чужбина,мислиш че всичко ти е ясно в държавата дето живееш и хората са някакви добронамерени и само да поискаш веднага ти дават...
По въпроса за професиите,аз пък не познавам един който да е много кадърен в някаква сфера и да не е добре заплатен,ама ако си архитект,ако нямаш никаква мисъл в главата,нямаш никакви идеи за дизайн,пространство,оформление..че какво развитие очакваш,понеже гледаш че някакви архитекти в САЩ вадят милиони,ама тея архитекти са умни,имат визия,пипат нещата че дори ако си в щатите и си кадърен архитект нали трябва да се покажеш,е за това търсих хора да те вкарат в някой кръгове,да те забележат...а,какво викаш,това не е с връзки нали...
Няма държава в света която да цени някой архитект,неуморен но тъп,бездарен,музикантите ги виждаш само успелите,неуспелите са толкова много и аз мога да ти дам пример с неизвестни музиканти,влез в който и да е мол,послушай музиката която върви,90% са неизвестни ,така наречената "мол музика",хората пишат музика,пеят я...но никой не ги забелязва и що...ми няма кой да ги представи на широката публика,как беше думата...а,да-връзки.
Та такива ми ти работи,пак ще кажа-"Оправданието е като задника-всеки си го има"
По темата-сегашното правителство е зле,предишното беше пак зле,бъдещото ще казва че заради предишното ще сме зле,така че ако хората не се променят и сами не си оправят кочината около която живеят,все така ще е положението
И без лоши чувства сега де :bchug:

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 06 Фев 2014, 10:08

thewolf написа:.............

Само хората трайно живеещи в чужбина ще те разберат.Не се коси.Бачкай ,купувай каквото си решил,върви напред ,след 5 години ако влезеш в тази тема ще видиш че в нея пишат същите индивиди и не са мръднали и крачка напред. :yes: :yes: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Фев 2014, 10:36

rosendaal написа:
thewolf написа:.............

Само хората трайно живеещи в чужбина ще те разберат.Не се коси.Бачкай ,купувай каквото си решил,върви напред ,след 5 години ако влезеш в тази тема ще видиш че в нея пишат същите индивиди и не са мръднали и крачка напред. :yes: :yes: :yes:

да де,така е,това е някакво обобщение,а тука темата е за политическата обстановка и дебата не е че в супер развитите държави е добре,което е факт,а че всъщност всичко зависи от българите живеещи в България.
Що никой не пише от Мексико,Бразилия или Колумбия,щото май и там не са вързали кой знае колко,има бандитизъм и не е така чистичко.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата