Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Икономическата криза 2020-2022

Мнение от drago_pavlov » 21 Мар 2022, 19:07

bum_bum написа:
drago_pavlov написа:Последния път кат бях там питах един партньор за колко пари си е купил ВФ Туарега и отговорът ме потресе... 200 000 евро, за Туарег... :shock:

Ти сериозно ли се изсра така мощно?

Ти винаги сереш най-мощно, няма как да те конкурирам :lol:
И както винаги почваш да обясняваш как може без банани и сьомга и други подобни тъпотии... Без абсолютно никакви смислени аргументи...
Ама ок, радвай се на видяното в Истанбул и Анкара, а ония 90% в дълбоката провинция не ги бърка мизерията, в която живеят...
Същия си като тези дето ми обясняват колко добре било в Русия на база на картички от Москва...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 21 Мар 2022, 21:57

И още малко за Турция, онзи болният мозък още няколко години, ако не се махне Турция ще стане Арабия. Доста големи компании вече са продадени на чаршафите, а че някои неща са евтини, да така е факт. НО евтини за кого? със сигурност не е евтино за тях, инфлация 60%+ за обезценката на лирата няма смисъл да споменавам... Я кажете как се живее така МНОГО добре :dunno:
WTF докато в цял свят говореха за повишаване на лихвените проценти, болният мозък сваляше :kuku:
Големи производители ги искарахте, но всеки може да провери от къде внасят пшеница, тор и т.н. ще се окаже, че не са чак толкова големи производители :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Икономическата криза 2020-2022

Мнение от bum_bum » 21 Мар 2022, 23:14

drago_pavlov написа:Същия си като тези дето ми обясняват колко добре било в Русия на база на картички от Москва...

Сравнявам Истанбул със София. Като и ако ида някога в анадолските села ще ги сравнявам с Каспичан. И не вярвам да намеря голяма разлика.

Като каза картички и сравнения.. днес се убедих, че ние просто не сме в Европа, не сме в 21 век и не сме изобщо функционираща държава.

Към 10 часа след сутрешните задръствания пристигна някакъв багер с къртач и докато си изпия кафето тоя изкърти едно 100кв асфалт някъде. В следващия час изкопаха огромен трап.

Аз по това време излизах и викам- тия ще тропат тука цяла седмица. Прибирайки се около 4, преди вечерното задръстване единствената следа от ремонта беше голямата кръпка по-тъмен асфалт.

Без остатъци от кал, пясък, чакъл, камъни, найлони и каквото там още остава след подобен ремонт при нас.

Да не говорим, че в София работа с такъв обем отнема седмица поне.

Не съм за първи път тук, но за първи седя седмици. Не обичам да се превъзнасям колко е добре някъде си. Но факт. Вместо да гледаме как било в Германия, Австрия, Франция и не знам къде, съвсем по-наблизо и най-неочаквано за мен се оказва, че мустафите имат далеч по-уредена и функционираща система от нашата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 22 Мар 2022, 2:50

:OT: Гледам, че много колеги пътуват до Турция.Ако някой има възможност да донесе 3 опаковки от едно лекарство, което липсва в България моля да драсне на ЛС. За мой близък е, ще почерпя.

Въпросното тук струваше 130лв за опаковка, в Турция е 30лв на същият производител. Отново въпрос на политика, пазар и регулации на ЕС :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономическата криза 2020-2022

Мнение от steeN » 22 Мар 2022, 4:41

Това е благодарение на бг агенцията за лекарствата, защото не пускат дори неща одобрени в ЕС. Обсъждали сме го преди имаше колеги, които се кълняха че трябвало да има още повече ограничения. Аз купувам от Гърция нещо, което е разрешено в Европа и щатите от 80те още, ама Бг трънки и аналозите му в Бг са 4х скъпи. (Белгия и Франция също са алтернативи за лекарства)

В Турция между другото ползват доста кофти съставки във фармацевтичната индустрия (и не само), които в белия свят са забранени отдавна. Конкретни неща съм сравнявал и в случая ставаше въпрос за брутален консервант... така че аз им нямам доверие и трябва да се внимава.

Иначе за храните последно бащата се беше подлъгал наскоро с едно сирене от там дето беше 20% палмово масло :) (едни кръгли метални кутии с шарени надписи).

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 22 Мар 2022, 6:36

steeN написа:В Турция между другото ползват доста кофти съставки във фармацевтичната индустрия (и не само), които в белия свят са забранени отдавна. Конкретни неща съм сравнявал и в случая ставаше въпрос за брутален консервант... така че аз им нямам доверие и трябва да се внимава.

Иначе за храните последно бащата се беше подлъгал наскоро с едно сирене от там дето беше 20% палмово масло :) (едни кръгли метални кутии с шарени надписи).

:yes: То и зеленчуците им, доколкото знам почти всичко индустриално е хидропоника, кой знае какво слагат в разтворите... не знам за какъв контрол може да се говори там.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 22 Мар 2022, 7:18

bum_bum написа:
drago_pavlov написа:Същия си като тези дето ми обясняват колко добре било в Русия на база на картички от Москва...

Сравнявам Истанбул със София.

Доста адекватно сравнение :mhihi:
Чакам някой да сравни Могадишу със София и да излезе с категорично заключение, че сме върха на сладоледа :mhihi:

enigma написа:
steeN написа:Иначе за храните последно бащата се беше подлъгал наскоро с едно сирене от там дето беше 20% палмово масло :) (едни кръгли метални кутии с шарени надписи).

:yes: То и зеленчуците им, доколкото знам почти всичко индустриално е хидропоника, кой знае какво слагат в разтворите... не знам за какъв контрол може да се говори там.

Тези са само за износ към България :mhihi:
Там всички ядат само био :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Мар 2022, 8:03

enigma написа:
steeN написа:В Турция между другото ползват доста кофти съставки във фармацевтичната индустрия (и не само), които в белия свят са забранени отдавна. Конкретни неща съм сравнявал и в случая ставаше въпрос за брутален консервант... така че аз им нямам доверие и трябва да се внимава.

За какъвто и тук. Там се ползва ДДТ все още. Тук също.

drago_pavlov написа:Чакам някой да сравни Могадишу със София и да излезе с категорично заключение, че сме върха на сладоледа :mhihi:

Уникален трол, уникален..! С кой град да сравня София? Ако е в Турция, ако не се Истанбул или Анкара. Ако е в Гърция ясно, че ще е Атина или Солун. Но от всички наоколо май само Скопие може да бъде пример, че може да има и по-зле. Но не съм съвсем сигурен.

Ganchev__ написа::OT: Гледам, че много колеги пътуват до Турция.Ако някой има възможност да донесе 3 опаковки от едно лекарство, което липсва в България моля да драсне на ЛС. За мой близък е, ще почерпя.

Въпросното тук струваше 130лв за опаковка, в Турция е 30лв на същият производител. Отново въпрос на политика, пазар и регулации на ЕС :banghead:

Ако не е незаконно, пиши.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 22 Мар 2022, 9:44

bum_bum написа:
drago_pavlov написа:Чакам някой да сравни Могадишу със София и да излезе с категорично заключение, че сме върха на сладоледа :mhihi:

Уникален трол, уникален..! С кой град да сравня София? Ако е в Турция, ако не се Истанбул или Анкара. Ако е в Гърция ясно, че ще е Атина или Солун. Но от всички наоколо май само Скопие може да бъде пример, че може да има и по-зле. Но не съм съвсем сигурен.

Турция и Гърция изобщо не можеш да ги сравняваш с България...
През последните 70 години вървим по-коренно различен път и е нормално да стигнем до коренно различно място...
Срявнявай ни с Румъния, Сърбия, Македония, Албания и другите бивши соц недоразумения на Балканите...
Като там някъде направят ремонт за 1 ден можем пак да си говорим.
Дотогава тролът си ти, понеже нищо съществено не казваш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 22 Мар 2022, 11:55

в Сърбия не съм бил от близо 20 години, като тогава София сякаш ми се видя малко по-добре от Белград, сега някой да каже как е с преки впечатления

защото в нета гледам снимки на тяхната столица и ми се вижда супер, но само на снимки, друго няма как да кажа

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 22 Мар 2022, 12:21

drago_pavlov написа:Срявнявай ни с Румъния, Сърбия, Македония, Албания и другите бивши соц недоразумения на Балканите...
Като там някъде направят ремонт за 1 ден можем пак да си говорим.
Дотогава тролът си ти, понеже нищо съществено не казваш...

Не искам да ви влизам в спора, но даже и Сърбия не правилното сравнение. Те все пак бях Югославия и имаха доста повече възможности от нас.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Мар 2022, 12:24

и аз само с реплика ще се включа, Букурещ казват,че е станал доста добре.Преди 30+ години нещата бяха страшни там..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Мар 2022, 12:33

barabqga написа:в Сърбия не съм бил от близо 20 години, като тогава София сякаш ми се видя малко по-добре от Белград, сега някой да каже как е с преки впечатления

защото в нета гледам снимки на тяхната столица и ми се вижда супер, но само на снимки, друго няма как да кажа

Преди 3 години изкарах 2 месеца там. Малко по-добре от София, автопарка чувствително по-нов. Само задръстванията бяха по-страшни - там нямат метро :ok: Пътищата също са по-добри.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 22 Мар 2022, 12:36

TNT написа:
barabqga написа:в Сърбия не съм бил от близо 20 години, като тогава София сякаш ми се видя малко по-добре от Белград, сега някой да каже как е с преки впечатления

Преди 3 години изкарах 2 месеца там. Малко по-добре от София, автопарка чувствително по-нов. Само задръстванията бяха по-страшни - там нямат метро :ok: Пътищата също са по-добри.

Я пак :help: :clap:

изображение_2022-03-22_123558.png

Возил съм се на метрото им доста преди 2000-та година, ама нека нямат.. и това го казва някой, който бил месеци там.. :banghead:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 22 Мар 2022, 12:41

става дума за Белград

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата