Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Американите винаги искат да са първенци във всичко. Вече изпревариха Китай и Италия по брой заразени.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
И ние така като най-бедните в ЕС и т.н. Дано и по този показател сме на дъното 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
zAcK написа:choio написа:Ти познаваш ли доц. Мангъров?
Не, не го познавам. Първите ми впечатления са от медиите, когато обяснява как ще къса някой на изпит![]()
Не може по време на пандемия, извънредно пололожение и т.н. да излизаш и да се заяждаш с колегите си.
Може и да са ми грешни впечатленията, може и да съм уцелил неподходящия момент, но това за мен не е правилно
P.S. Наистина не го разбирамДа всяваш недоверие в щаба за борба с пандемията в национален ефир, нещо не ми се връзва за нормално
Мисля, че просто казва истината...няколко вирусолога го казаха на доста места...за да премине това заболяване трябва да го прекарат около 70%... работата на щаба( която аз напълно подкрепям) е да разтегне това във врвмвто за да не умре здравната ни система и възможно най много хора да им бъде помогнато,колкото по бавно св движим толко повече хора ще могат да се лвкуват....ясно е на всички че ако рязко скочим ще го закъсаме зверски.
За това може би и за това са тестовете да се види как вървим,що се отнася до процент првболедували...поне аз така си го обеснявам

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
choio написа:zAcK написа:choio написа:Ти познаваш ли доц. Мангъров?
Не, не го познавам. Първите ми впечатления са от медиите, когато обяснява как ще къса някой на изпит![]()
Не може по време на пандемия, извънредно пололожение и т.н. да излизаш и да се заяждаш с колегите си.
Може и да са ми грешни впечатленията, може и да съм уцелил неподходящия момент, но това за мен не е правилно
P.S. Наистина не го разбирамДа всяваш недоверие в щаба за борба с пандемията в национален ефир, нещо не ми се връзва за нормално
Мисля, че просто казва истината...няколко вирусолога го казаха на доста места...за да премине това заболяване трябва да го прекарат около 70%... работата на щаба( която аз напълно подкрепям) е да разтегне това във врвмвто за да не умре здравната ни система и възможно най много хора да им бъде помогнато,колкото по бавно св движим толко повече хора ще могат да се лвкуват....ясно е на всички че ако рязко скочим ще го закъсаме зверски.
За това може би и за това са тестовете да се види как вървим,що се отнася до процент првболедували...поне аз така си го обеснявам
Не зная как ги смятат тези проценти, но по данни на СЗО от Свински грип например за заболели между 10 и 20% от човечеството.
Това са данни анализирани и трупани над 10 години

И пак казвам, че ми направи лошо впечатление с опитите да вдъхва недоверие в т.нар. щаб за борба с вируса, което е абсолютно погрешно по време на епидемия, особено таква, която спря работата на половината свят!
P.S. Пореден случай на неразпространение в семейството. Съобщиха за Кърджали, че жената на болният там не е заразена

Последна промяна zAcK на 27 Мар 2020, 10:24, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колеги не виждам какво има да се коментират тестовете- там където са приложени масово положението е реално овладяно. Тук не искат да ги направят защото тогава ще лъсне цялата истина за унищожената здравна система на страната. Къде ще сложат заразените? По официални данни на МВР са влезли 200 000 в страната, контролират се пак по официални данни 7000. Направени тестове според Мутафчиев- 6000. Според Борисов ще направим 1000 теста, за някакъв математически модел- и за какво ни е точно и как с него ще се открият заразените за да се карантинират. В България може да се надяваме само на някакъв уникален ген на българите и формиране на масов имунитет по естествен път, по възможно най-безболезнен начин.
Ето реакцията на Гърция:
Докато тук кършат ръце и броят заразени от един месец, в Гърция за една седмица организираха лечението на всички, които евентуално ще се разболеят.
Между другото там на пенсионерите дават за Великден 850€, в България- 40лв. А доколкото си спомням бяха фалирали преди няколко години.
И един интересен казус- съгласно чл.105, ал.5 от Конституцията на Република България, президентът може да обяви военно положение, ако е въведено извънредно положение и Народното събрание не заседава.
Ето реакцията на Гърция:
Докато тук кършат ръце и броят заразени от един месец, в Гърция за една седмица организираха лечението на всички, които евентуално ще се разболеят.
Между другото там на пенсионерите дават за Великден 850€, в България- 40лв. А доколкото си спомням бяха фалирали преди няколко години.
И един интересен казус- съгласно чл.105, ал.5 от Конституцията на Република България, президентът може да обяви военно положение, ако е въведено извънредно положение и Народното събрание не заседава.
zvetiko написа:Колеги не виждам какво има да се коментират тестовете- там където са приложени масово положението е реално овладяно.
Би ли споделил къде по-точно е владяно положение с помощта на масовото тестване на населението

А относно хлорохина още миналата седмица се заговори за него и износа му беше забранен, а производството увеличено ама нали по-добре е да вярваме на теми с бляскави заглавия от рода на "Гърция се спаси: От петък, 27 март пуска нашумялото лекарство за COVID-19! "

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
don_gori написа:нали по-добре е да вярваме на теми с бляскави заглавия от рода на "Гърция се спаси: От петък, 27 март пуска нашумялото лекарство за COVID-19! "
Близ и Шиши са яките източници

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
zAcK написа:choio написа:zAcK написа:choio написа:Ти познаваш ли доц. Мангъров?
Не зная как ги смятат тези проценти, но по данни на СЗО от Свински грип например за заболели между 10 и 20% от човечеството.
Това са данни анализирани и трупани над 10 години![]()
И пак казвам, че ми направи лошо впечатление с опитите да вдъхва недоверие в т.нар. щаб за борба с вируса, което е абсолютно погрешно по време на епидемия, особено таква, която спря работата на половината свят!
P.S. Пореден случай на неразпространение в семейството. Съобщиха за Кърджали, че жената на болният там не е заразенаКак ги смятат тия 70% не знам
Не забравяй, чв гриппа е всяка година...и сигурно верно сме го прекарали повече от 70%... новата мутация ни турмози но определено е по ок от това въобще да не си гго карал....изкарваш го по лесно. Поне така казват тея двт разбурат ние си чешем езиците( пръстите)

Последна промяна choio на 27 Мар 2020, 10:55, променена общо 1 път
Аз незнам как човек може да вярва на всяка простотия написана в интернет. Това само като го прочета ми прилича на обява за кола - нов внос, реални километри, перфектно състояние 
Не следя новини, единствено съм гледал 2-3 брифинга на генерала и това което чух като отговори е точно и ясно обяснение, без хъката мъката да овърта и т.н. това ми дава някаква надежда, че поне той е на мястото си а от него зависят много от решенията които се прилагат. Вместо да се опитваме да вдъхваме доза оптимизъм ние нарочно търсим под вола теле и четем статии как гърците получили пратка от Индия и се оправили всичките
Честно не разбирам такъв тип хора и защо изобщо се намират в България още ..

Не следя новини, единствено съм гледал 2-3 брифинга на генерала и това което чух като отговори е точно и ясно обяснение, без хъката мъката да овърта и т.н. това ми дава някаква надежда, че поне той е на мястото си а от него зависят много от решенията които се прилагат. Вместо да се опитваме да вдъхваме доза оптимизъм ние нарочно търсим под вола теле и четем статии как гърците получили пратка от Индия и се оправили всичките

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
zvetiko написа: В България може да се надяваме само на някакъв уникален ген на българите и формиране на масов имунитет по естествен път, по възможно най-безболезнен начин.
Вече има конспирации, че имаме уникален ген, затова е ниска заболяваемостта и скоро ще има "България на 3 морета"

Явно най-точно се определя, като се следи от деня със 100 заболели. Като излключим тия дето са крайно зле, ние не сме кой знае колко по-добре, но като цяло добре се движим. Сега е и много важния момент дали ще почнем да имаме по 50-100 на ден или ще се задържим по 20-30... Идеята като цяло е тези които са се заразили преди 2 седмици, днес да се изписват за домашно лечение или поне по-голямата част от тях. Но ако сега започнем да имаме по 50 100 и повече на ден ще стане зле. От съседните държави Турция е най-зле на 18.03 стигнаха 100човека, а в момента са с 3.7к... Испания са 2ри ден със 10к нови случаи, според мен ще разминат Италия, които от 2 седмици имат по 4-6к на ден нови. Руснаците не знам защо ги хвалите и тях толкова те 100 човека имат на 17.03 след седмица са на 500, а днес са вече с 1к (за 3дни) не вървят никак добре и те... Щатите не ги виждам изобщо, ако скоро не излезе някакъв бърз и точен тест или това лекарство наистина да помага от 19.03 имат 4дни по 5к на ден, след това 3дни по 10к и вчера имаха 20к... За това казвам, че според мен за нас сега е много тънкия момент...
..Bayerische Motoren Werke..

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
zAcK написа:don_gori написа:нали по-добре е да вярваме на теми с бляскави заглавия от рода на "Гърция се спаси: От петък, 27 март пуска нашумялото лекарство за COVID-19! "
Близ и Шиши са яките източници![]()
![]()
Тия къртят рекламата с подобни простотии, щото стотици хиляди яко разпространяват гръмките заглавия къде ли не
Пласебо ефекта лекува всеки от всичко

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Аз също смятам щаба за неадекватен. Не виждам никакви опити за търсене на болни. Китайците мериха температура и търсиха по симптоми и с компютърни томографии следи от заболяването.
Тук направиха КПП, на които нито мерят температури, нито обеззаразяват МПСтата. Второто практикуват по всяко заболяване по домашните животни. Искат по представителна извадка от 1000 души да се ориентират докъде е стигнала болестта, ама това ще зависи колко представителна е наистина извадката. Малко били леглата, малко били лабораториите... Шефа на СЗО го каза в прав текст, с карантина се печели време, но нищо повече. Сигурно се надяват, ако някъде настане мазало с КППта да блокират и изолират даден район, но това е тичане след събитията. А по отношение на 250 заболели, направили са 6000 тест от началото. Германия прави по 500 000 теста седмично и ги хваща и третира още в ранен стадии. След време, като се изкара крива на починалите през периода без тези от корона вирус, ще се види има ли пик и ще може да се прогнозира истинската цифра заболели.
Тук направиха КПП, на които нито мерят температури, нито обеззаразяват МПСтата. Второто практикуват по всяко заболяване по домашните животни. Искат по представителна извадка от 1000 души да се ориентират докъде е стигнала болестта, ама това ще зависи колко представителна е наистина извадката. Малко били леглата, малко били лабораториите... Шефа на СЗО го каза в прав текст, с карантина се печели време, но нищо повече. Сигурно се надяват, ако някъде настане мазало с КППта да блокират и изолират даден район, но това е тичане след събитията. А по отношение на 250 заболели, направили са 6000 тест от началото. Германия прави по 500 000 теста седмично и ги хваща и третира още в ранен стадии. След време, като се изкара крива на починалите през периода без тези от корона вирус, ще се види има ли пик и ще може да се прогнозира истинската цифра заболели.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
zvetiko написа:Колеги не виждам какво има да се коментират тестовете- там където са приложени масово положението е реално овладяно. Тук не искат да ги направят защото тогава ще лъсне цялата истина за унищожената здравна система на страната. Къде ще сложат заразените?
Не ти хващам мисълта за пореден път...
Ако не тестваме здравната ни система си е ок.
Ако тестваме ще умре... Защо? Като ги тестват и ще се гътнат веднага на легло установените ли?
ID A написа: Германия прави по 500 000 теста седмично и ги хваща и третира още в ранен стадии.
Как ги третира като все още няма еднозначно признато лекарство/лечение?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
ID A написа:Аз също смятам щаба за неадекватен. Не виждам никакви опити за търсене на болни. Китайците мериха температура и търсиха по симптоми и с компютърни томографии следи от заболяването.
Истината си е точно една - нямаме ресурс . Това извънредно положение е с едната цел да се отложи пик-а . Избрахме пътя на дългата агония . Евентуално като свърши проблема ще има доста анализи аджеба коя държава е избрала най-точния вариант . Това е и един вид стрес тест за всички здравни системи . Дано си вземат поука много хора

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа