Политическа.
Модератор: Общи модератори
Re: Политическа.
за кое не съм обективен?
май русофилите ви боли че Левски е бил 100% западно ориентиран русофоб
Левски и Ботев са искали държава по западен тертип и не биха имали нищо против че днеска ние сме партньори с тях. Отделен е въпроса че на този етап не можем да се оправим сами, главно заради бивши бкп кадри които са заели ключови места и продължат със слугуването на кремъл. Всички страни които гласуваха лустрация почти догониха европа, ние не се знае дали и сантиметър сме минали. Защо всички с лустрация са в пъти, пъти по-напред? бъди обективен моля .
може да е имало и глад и мизерия, но България е била по пътя на развитието си и се е развивала.. а загубихме цвета на нацията и 50г под руско робство и преследване на "различните"
Какво биха казали бащиците на нацията, а ?
в крайна сметка не аз, а историята осъжда националните предатели и виновнците за 1944, стотиците хиляди убити българи от българи ще застанат до еничарите.
Коя европейска страна е накарала българи да убиват българи? или е тръгнала да си пъха тръбите и ядрените централи при нас за да сме зависими от тях? И говориш за обективност?
Може да е имала някаква сигурност след 1944, сравнение с цялата анархия сега, но развитите държави не са станали такива за 2 десетилетия.. в англия имат закони които важат от 15-ти век

Левски и Ботев са искали държава по западен тертип и не биха имали нищо против че днеска ние сме партньори с тях. Отделен е въпроса че на този етап не можем да се оправим сами, главно заради бивши бкп кадри които са заели ключови места и продължат със слугуването на кремъл. Всички страни които гласуваха лустрация почти догониха европа, ние не се знае дали и сантиметър сме минали. Защо всички с лустрация са в пъти, пъти по-напред? бъди обективен моля .
може да е имало и глад и мизерия, но България е била по пътя на развитието си и се е развивала.. а загубихме цвета на нацията и 50г под руско робство и преследване на "различните"
в крайна сметка не аз, а историята осъжда националните предатели и виновнците за 1944, стотиците хиляди убити българи от българи ще застанат до еничарите.
Коя европейска страна е накарала българи да убиват българи? или е тръгнала да си пъха тръбите и ядрените централи при нас за да сме зависими от тях? И говориш за обективност?
Може да е имала някаква сигурност след 1944, сравнение с цялата анархия сега, но развитите държави не са станали такива за 2 десетилетия.. в англия имат закони които важат от 15-ти век

Последна промяна acer на 03 Фев 2014, 20:13, променена общо 3 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Е.Димитров написа:Глада е бил постоянен спътник на хората на село,беднотия,глад и смърт!
прав си, но е важна каква е била причината за това. А именно факта че сме загубили като войните '12-'13-та, така и първата световна веднага след това. Това са 2 национални катастрофи в рамките на едно десетилетие, което води до много трудното положение на българите от '20-та чак до края на 30-те.
Според мен ейсър визираше българското икономическо чудо от първото десетилетие на 20-ти век, което напрактика прави реално възможността да обявим независимост и да поготвим армия която да помета по такъв начин Османската империя в първата балканска война. Ако бяхме съумели да запазим това нещо след войната, никога нямаше да успее комунистическата идея да проникне така в българския народ, през 20те години, защото само един гладен и мизерстващ народ може да се полъже по комуналната идея и максимата "да изземем от богатите за да има за всички". И дори да бяхме загубили ВСВ, народа щеше да има съпротивителна сила срещу болшевиките както стана в гърция.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И пак сме имали по-висок икономически растеж. Всеки говори, че трябва да "настигаме" запада. Но ако запада има 2% икономически растеж, ние трябва да имаме 3% !! В противен случай при нас дори и да става по-добре... ще има все по-голяма разлика.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
acer написа:....може да е имало и глад и мизерия, но България е била по пътя на развитието си и се е развивала.. а загубихме цвета на нацията и 50г под руско робство и преследване на "различните"
............................
Понеже съм доста по-стар...баба ми и дядо ми са ми разказвали за годините преди 44-та. В София са били развити, но по селата са били като в средновековието. Изцяло ръчно земеделие, оране с волове, цялата фамилия са живеели в една къща, носили са вода от майната си, такива работи. Смъртността е била много висока, затова са раждали по много деца. Глад, болести, мизерия, корупция, полицейщина, това е било. В същото време във Франция е имало безболезнено раждане, в Германия са строили подводници, няколко години след 44-та в Корея са пуснали в производство първия Хюндай, та не знам колко сме били развити. Просто голяма част от населението се е занимавало със земеделие, та са можели някак си да преживяват. След 44-та пък родителите ми са ми разказвали. Не е било никак светло бъдещето. Чак 70-те години нещата са се пооправили. След 80-та лично си спомням как беше. Сигурност. Сигурност в мизерията. Работа имаше за всички, но заплатите бяха малки. Имаше някакви пари, защото нямаше какво да си купим. Моята заплата беше някъде около 200 кинта. Едни дънки на черно вървяха 80 лева, един касетофон от 300 нагоре. Долара беше реално около 3 лева, така че съм вземал заплата около 60 долара. Битовата престъпност си беше на същото ниво, но имаше много за крадене от предприятията, та не се посягаше на жилищата. То пък и какво да откраднеш от един социалистически апартамент. Ама се крадяха чистачки, гуми с джантите, акумулатори, касетофони от колите(които бяха рядкост) и каквото се добара. Милицията (тогавашната полиция) действаше на принципа пребиване на всички криминално проявени в района и все някой ще си признае.Чак пък ограничаване на свободата във вида в който си мислите не е имало, просто не трябваше много да се говори против партията и да се симпатизира на запада. И какво излиза, винаги сме си били мизерници, според мен защото манталитета си ни е такъв. Защото съм ходил в Чехия на екскурзия през соца и хората и тогава бяха много по-възпитани от нас, държавата им беше в пъти по-чиста и много по-развита.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:43, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acer написа:за кое не съм обективен?
Левски е бил 100% западно ориентиран русофоб
Левски и Ботев са искали държава по западен тертип и не биха имали нищо против че днеска ние сме партньори с тях.
Абе ти така говориш се едно с Левски и Ботев си пиете уискито вечер.

Така,че давайте да говорим за съвремието на което сме свидетели.
Ако бяхме това, ако бяхме онова - ама не сме и като гледам скоро няма и да сме и в това АКО сме затънали отсекаде.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
че ако ние не си знаем историята, нямаме бъдеще 
както Ататюрк е имал светски възгледи за Турция и вижданията му били държавата да бъде изградена по западен начин, такива са били разбиранията на Левски! има си предостатъчно доказателства! и то щом силните на деня, т.е половин век БКП не успя да ги промени, сам си прави сметка. въпреки че нешка робева се опита да го изкара социалист
съвремието не е по-различно , като спряха Белене миков говореше на руски за "руская газета" как щели да рестартират белене и това въпреки референдума. бившият руски гражданин станишев кво викаше "Има си други начини", баща му и той се опитваше да ни продаде на мосвка.. а всъщност тва правителство как бързо бързо рестартира южен поток, после се опита и за белене, ама разбра че там ще има нови протести.. те така.. украйнците ни направиха показно как се справят с рубладжии, без никво АКО, станаха и си ги изметоха. ние 6 месеца крачим като луди, като дойдоха агитките да щурмуват парламента "без агресия, страх ни е да се бием", ем ся си ги търпим. как беше "преклонена глава сабя не сече", па ако ще да изчезнем.

както Ататюрк е имал светски възгледи за Турция и вижданията му били държавата да бъде изградена по западен начин, такива са били разбиранията на Левски! има си предостатъчно доказателства! и то щом силните на деня, т.е половин век БКП не успя да ги промени, сам си прави сметка. въпреки че нешка робева се опита да го изкара социалист

съвремието не е по-различно , като спряха Белене миков говореше на руски за "руская газета" как щели да рестартират белене и това въпреки референдума. бившият руски гражданин станишев кво викаше "Има си други начини", баща му и той се опитваше да ни продаде на мосвка.. а всъщност тва правителство как бързо бързо рестартира южен поток, после се опита и за белене, ама разбра че там ще има нови протести.. те така.. украйнците ни направиха показно как се справят с рубладжии, без никво АКО, станаха и си ги изметоха. ние 6 месеца крачим като луди, като дойдоха агитките да щурмуват парламента "без агресия, страх ни е да се бием", ем ся си ги търпим. как беше "преклонена глава сабя не сече", па ако ще да изчезнем.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
acer написа:... как беше "преклонена глава сабя не сече", па ако ще да изчезнем.
Извинявам се за офтопик-а.
Цялата поговорка е "Преклонена глава сабя не я сече, но ярем тегли." и има съвсем различно звучене, когато се цитира по този начин.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- steeN
- старши ентусиаст
-
.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
acer написа:за кое не съм обективен?
За нищо не си обективен и това е факт,както и вече няколко пъти ти казвам да спреш тея комунистически лозунги и заклеймявания,където обясняваше че никой не си заклеймявал и хайде пак-"вие сте русофили и ни боляло"

Както казва колегата-всека вечер си пиеш ракията в Ботев и Левски че знаеш какво и към коя държава са били ориентирани!
Но с теб не може да се води диалог,ти си нахъсан и сектант(според начина по който заклеймяваш и радееш за определена партия и лидер),така че не се чувствай задължен да ми отговаряш,това са факти.
Иначе по темата,аз също мисля че за борисов ще се върне на бял кон на изборите и то не защото е ще предложи нещо различно,ами защото е за предпочитане пред бсп/дпс,а глупости дето щял да унищожи дпс/бсп са само за някакви наивници,имаше достатъчно време ако искаше подобно нещо да го направи
говориш че съм четял избирателно, ама дефакто ти го правиш и ме обвиняваш с някви тъпи обвинения, вместо да отговориш по същество.
изобщо можеш ли да пишеш по същество без малоумни нападки? или и мен ще ме биеш
отговори къде видя комунистически лозунг в това че всички държави които са гласували лустрация са в пъти пъти по напред? или че Левски е бил про-западно настроен, като има достатъчно негови размисли по въпроса и е пределно ясно какви са му били вижданията.
кой днеска командва държавата, нима капитала не се намира в бившите от бкп /дори и в Борисов/? що не си гласуват лустрация като ни мислят доброто
опитваш се да изкараш черното бяло, ама съмишленици няма да намериш. ако има референдум за забрана дпс/бсп ще има 100% активност и 80% ще гласуват ЗА. помоли някой модератор да пусне анкета и ще видиш хората кого ще "заклеймят" за главен виновник 
изобщо можеш ли да пишеш по същество без малоумни нападки? или и мен ще ме биеш

отговори къде видя комунистически лозунг в това че всички държави които са гласували лустрация са в пъти пъти по напред? или че Левски е бил про-западно настроен, като има достатъчно негови размисли по въпроса и е пределно ясно какви са му били вижданията.
кой днеска командва държавата, нима капитала не се намира в бившите от бкп /дори и в Борисов/? що не си гласуват лустрация като ни мислят доброто

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
acer написа:говориш че съм четял избирателно, ама дефакто ти го правиш и ме обвиняваш с някви тъпи обвинения, вместо да отговориш по същество.
изобщо можеш ли да пишеш по същество без малоумни нападки? или и мен ще ме биеш![]()
кой днеска командва държавата, нима капитала не се намира в бившите от бкп /дори и в Борисов/? що не си гласуват лустрация като ни мислят добротоопитваш се да изкараш черното бяло, ама съмишленици няма да намериш. ако има референдум за забрана дпс/бсп ще има 100% активност и 80% ще гласуват ЗА. помоли някой модератор да пусне анкета и ще видиш хората кого ще "заклеймят" за главен виновник
Виж сега,дано да съм пределно ясен!
Каква глупост повтаряш от известно време "и мен ще ме биеш" въобще не ми е ясно нито за какво става въпрос,нито съм казвал някъде че съм бил някой,те някой живота ги бие всеки ден,пък и не съм някакъв зомбиран сектант че да бия други зомбирани сектанти по улицата!
Комунистически лозунг е всичко в което се заклеймява някой ,най-малкото когото не познаваш и ще ти дам примери:
Комунистите когато са дошли на власт са нарочвали неудобните им по политически,икономически и всякакви теми за "фашисти" и "враг на народа",сега ти правиш същото като заклеймяваш като "червени,комунисти,русофили" и тн. глупости,разликата е нямаш никаква власт и определено се усеща болката в душата ти от това положение

Хич не ме интересува и другите ти глупости,какво ме интересува бсп бе момче,аз да не съм като тебе партийно зомбиран,да забраняват всякакви партии,не само бсп,ми и дпс и герб и атака и всякакви смешници дето облъчват други смешници и реват по цял ден във форума като разгонени...
Ти какъв си не мога да те разбера че не може да разбереш едно единствено нещо,че ако не работиш и сам не си оправяш нещата -няма кой да ти помогне в никой свят и държава,те твоите герб ще дойдат на власт и ако не бачкаш,няма да те държат на работа в централата или там където се подвизаваш.
И още една истина да ти каже батко ти Емо,не ме интересува кой е на власт,стига да има някаква изгода,ама хич не ме интересува,ако съм строителна фирма-веднага ще се завъртя около силните,независимо на кой ден-днес или утре.
Запомни и друго-Много е важно да си човек,а не партиен или набожен трол!
п/п
И да не мислиш че лагерите скравена,болшивик и другите са дело на комунягите?
Имам новина за теб,Стамболов се е разправял първи с политическите си противници,тези лагери са от онова време,комунягите просто са продължили линията
пак тонове глупости и малоумни обвинения.
виждам много ти се иска да съм партиен, но ще те разочаровам, в IT бизнеса съм и фирмата нито ми зависи коя партия е на власт, нито от българският пазар
това не пречи да се интересувам какво става в държавата ми.
тва заклеймяване за което тръбиш във всеки твой пост е твоя си фантасмагория, аз говоря за политческа отговорност. от 24г 20г са упарвлявали бсп/дпс под една или друга форма, след като са се провалили ако бяха европейци щяха да се скрият с окраденото, а не да продължат да сеят демагогия и да правят цялото общество на маймуни.
това че мълчиш за лустрацията на всички членове на бкп /и Борисов/, само по себе си е показателно.
повече няма да ти отговарям, че ти слязох на нивото, а то е доста ниско.
виждам много ти се иска да съм партиен, но ще те разочаровам, в IT бизнеса съм и фирмата нито ми зависи коя партия е на власт, нито от българският пазар

тва заклеймяване за което тръбиш във всеки твой пост е твоя си фантасмагория, аз говоря за политческа отговорност. от 24г 20г са упарвлявали бсп/дпс под една или друга форма, след като са се провалили ако бяха европейци щяха да се скрият с окраденото, а не да продължат да сеят демагогия и да правят цялото общество на маймуни.
това че мълчиш за лустрацията на всички членове на бкп /и Борисов/, само по себе си е показателно.
повече няма да ти отговарям, че ти слязох на нивото, а то е доста ниско.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
acer написа: Левски е бил 100% западно ориентиран русофоб
Не си пиеш жабите Бийтълс и т'ва е

Май, трябва да си изясниш понятието русофил та да наричаш Левски русофоб...защото русофилите излизат малко по-късно на сцената и нямат много общо с вижданията на възрожденците относно ролята на Русия в българската действителност. Някои от тях после стават русофили, но то си е вид еволюция в убежденията. Епидемията русофилство плъзва в България след като от Русия се завръщат, завършилите там образованието си младежи...То е функция на вложените пари от страна на Азиатския департамент в някои българи , а не от светли чувства на обич към православната губерня.
С'а не ми казвай, че Левски не е повлиян от Парижката комуна

Edit: Боко ще го избираме ли или ще го лустрираме ?

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
.