СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Окт 2025, 13:42

После защо големите вериги за гуми правят по една камара и/или огромни сервизи.

Nickelback, а тоя с катализаторите какво толкова, да пробва пък на 10 като тебе 8 ще се съгласят.

Сега ще видиш като ти обясни как не може да ти даде гаранция или като ти махне старите неща, а тези новите нещо "не стават за твоята кола", кой ще му плати крика докато стои колата там и където си е играл два пъти да заваря. :ahah:
Лошото е, че в сервизите освен това, масово са се научили и да лъжат като цигани, бетер даже.
Преди няколко години знам за сервиз, който не просто самосиндикално реши да махне катализатор на Ф10, ами и дори не каза на собственика и човека сам разбра. Върна се да си го иска, онзи първо се прави на луд, после вика ей тука е, махнахме го защото не знам си какво. :censored: :ranting: :banghead:
Освен да му запалиш сервиза на такъв, заслужава ли нещо друго? Накарай го да се гърчи, ще има да се чуди как случайно е пламнал, може и да се сети, няма да си единствения окраден.

Един мухльо едно време заваря гърнето на кума ми и след излизане от сервиза се оказа, че компютъра е изгорял. Казвам мухльо на шефа на сервиза, не на некадърника, който го е изгорил защото той носи отговорност пред шефа си, не пред моя приятел. Пред него отговорен е собственика на сервиза и никой друг. Пита приятелят му майстора дали е откачил акумулатора като е заварял, онзи клепа, мига на парцали, ама то не било от това, нямало доказателство, че не му било дошло времето. :shock: Шефът казал нещо от сорта, че му съчувствал, ама ако ЦИТИРАМ си дошъл за пари, няма да стане. Тази кола беше такси, не го бъркаше, че го поставя и без работа от безхаберието си за неизвестно колко време(компютъра беше рядък)не знаеше, че Вселената понякога подлежи на ефекта на пеперудата и че не с всеки с който се подиграеш ще се размине без по никакъв начин да ти се върне от тази Вселена или че като размахаха криле пеперудата в единия край на света, това може да предизвика торнадо в другия край.

Та такива ще има, докато ги търпим.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Окт 2025, 14:03

И аз преди години бях писал така за един "форумен сервиз", който сменя части , ама ми изтриха мненията, щото не било на моята кола :mhihi: След 2-3 години затвори сервиза, щото всички го научиха, само не и във форума. Един приятел цъфна с 6 различни свещи и кой знае още колко неща не е разбрал :driving:

Вече поне има Фейсбук, има Гугъл - пляс едно ревю и така :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 08 Окт 2025, 14:45

Звъннах до един денонощен сервиз за гуми в Перник и ми дадоха цена 120 лева. Ами за 60 лева надолу почти ме убедиха да се разходя. Да не казвам, че миналата година в "дълбоката провинция" 20-ките ми ги смениха за 80 лева.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Окт 2025, 14:57

Преди 2 години давах 30лв за 15-ки в Пловдив :driving: С 2 комплекта джанти, сваляне/качване + баланс.

https://www.grip500.co.uk/guide/how-muc ... tting-cost

Като гледам, София ми е Лондон ще е скоро положението :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 08 Окт 2025, 17:16

Днес смених на маздата гумите 18-ки в София 60 лв :D
Няма да казвам къде че няма да мога да се вредя после :mhihi:
Но все още има и места с нормални цени.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 08 Окт 2025, 19:43

TNT написа:Като гледам, София ми е Лондон ще е скоро положението :mhihi:

С бояджийските услуги е сходно положението, за 2 години инфлацията е 100% там, като гледам навсякъде из страната. Замислих се, че за пълно пребоядисване ще ми излезе сходно да платя автовоз в 2-те посоки и да я направят в Италия примерно. Тук майсторите претрупани с работа, капризни, дефицитни, накрая гледат на кръв ако си поискаш фактура. Всеки си има своя истина де, но не, мерси! :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Окт 2025, 20:05

gromovich написа:Звъннах до един денонощен сервиз за гуми в Перник и ми дадоха цена 120 лева. Ами за 60 лева надолу почти ме убедиха да се разходя. Да не казвам, че миналата година в "дълбоката провинция" 20-ките ми ги смениха за 80 лева.

Е иди в СФА де, нали написах,че там е 100 лв. Само ги питай дали може за кола не от тяхната марка, вероятно може.
https://webstore.sfa.bg/page/tseni-za-m ... zh-na-gumi
Няма цена в Евро та може и да е старо, ама питай.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Окт 2025, 9:38

Southside написа:
TNT написа:Като гледам, София ми е Лондон ще е скоро положението :mhihi:

С бояджийските услуги е сходно положението, за 2 години инфлацията е 100% там, като гледам навсякъде из страната. Замислих се, че за пълно пребоядисване ще ми излезе сходно да платя автовоз в 2-те посоки и да я направят в Италия примерно. Тук майсторите претрупани с работа, капризни, дефицитни, накрая гледат на кръв ако си поискаш фактура. Всеки си има своя истина де, но не, мерси! :wave:

За смяна на вериги и лагери съм гледал фактури от Скопие и Солун :yes: С ОЕМ части. Хората няма да се разкарват за 500лв разлика, разбира се :bchug: Аз предпочитам тея пари да ги оставя по хотели и ресторанти, ама то и ще останат :lol: Скоро бях гледал и обява на кола от Гоце Делчев. Там си беше писано, че се поддържа в някакъв си сервиз в Драма, където хората от региона си го знаят. В другата тема стана въпрос за автомивките - там вътре вънка беше 12 евро на някаква в центъра. 100% има по-евтини.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Окт 2025, 9:50

От години колата я обслужвам е Серес, във фирмен сервиз на марката. И от към цени и от към отношение съм предоволен в сравнение със "специалистите" в София ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Окт 2025, 11:19

То цените едни, ами услугата поне да е на ниво.

Аз сега тъкмо си търся за боядисване на Е39 сервиз. За сега само през познати, първия който я гледа ми каза, започваме от 4000, но прозвуча по като към 5000. Отварям скоба, че има не малко работа по колата - сменяхме у дома прагове, багажника има нужда от работа, при вратите отвътре има нужа от боя също. Иначе бих казал, че колата е сравнително изпъната, но то това може и да е само привидно. Имам оферта от около 3500, ама я гледаха преди да сменим праговете. И една от 2700, но ако аз също помагам в процеса, като човекът си ми каза, да знаеш, не съм като еди кой си /спомена един от топ бояджиите в града/.

Та хубаво се искат пари, дано и качеството да е на ниво.

Като сменяхме сега единият праг, дето го сменя майстор преди 7 години, забелязах, че неговият праг стои дооста по-издаден, от колкото другия, който беше оригинален. Погледнах другата 39ка, която имам, там не са издадени. Толкова години не съм и забелязал дори. И пак бих казал, че човекът е вложил старание, издържа доста време, стойките за крика не бяха още поддали. Можеше да е много по-зле. Ама сега новите прагове като ги гледам и си лягат чудесно, а ние с бащата сме си аматьори, сменяли сме веднъж прагове на астра ф и сега тия на 39ката.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 09 Окт 2025, 11:48

Извън София това са нормални цени мисля. На Е39 цялостно в София миналата година ми излезе ~6500 заедно с фалцовете след сваляне на вратите. Отделно полиране и керамика още 1к след боядисването, ако искаш да се махнат прашинки и други дребни дефекти. Като цяло много варират цените, зависи какво искаш точно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Окт 2025, 11:55

Да не говорим и колко се чака за всичко в София. На колежка Аудито хвърли турбина 10 дена преди пътуване от хиляди километри. Никой не се наеме да погледне колата по-рано (после що толкова хора държат по 2-3 коли пред блока :dunno: ), намери в Пловдив от петък за понеделник и мисля вторник беше готова. Друг колега го удари някакъв дядо - фар, броня, калник. 5 месеца :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Окт 2025, 14:25

Аз точно за това си взех още една кола, знаейки, че за прагове и боя ще минат минимум 3 месеца. Времеемки процеси са.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 09 Окт 2025, 21:45

Някой поддържащ "анатема" :ok: халуди s7 от 2015-2018 с 4.0 мотора дали има из форума?
Че вървят едни проучвания по темата....ама ако някой поддържа и кара по-добре.
За един приятел питам...че кума ме облъчва последно време. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Окт 2025, 22:00

slatanic написа:Някой поддържащ "анатема" :ok: халуди s7 от 2015-2018 с 4.0 мотора дали има из форума?
Че вървят едни проучвания по темата....ама ако някой поддържа и кара по-добре.
За един приятел питам...че кума ме облъчва последно време. :mhihi:

Гледай да е 2017-2018 - предишните години имат проблем със запушване на маслените филтри на турбините, което води до сдухване, после уж са подобрили дизайна. :mrgreen:

Това ми е много любим мотор и платформа. Други сериозни проблеми по двигателя няма доколкото знам.

Въздушното окачване може да има проблеми, особено по пътищата там...

Също, за да е най-смислено за каране, трябва да е със спортния пакет, най-вече заради спортния заден диференциал.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата