СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: СПАМ ТЕМА
После защо големите вериги за гуми правят по една камара и/или огромни сервизи.
Nickelback, а тоя с катализаторите какво толкова, да пробва пък на 10 като тебе 8 ще се съгласят.
Сега ще видиш като ти обясни как не може да ти даде гаранция или като ти махне старите неща, а тези новите нещо "не стават за твоята кола", кой ще му плати крика докато стои колата там и където си е играл два пъти да заваря.
Лошото е, че в сервизите освен това, масово са се научили и да лъжат като цигани, бетер даже.
Преди няколко години знам за сервиз, който не просто самосиндикално реши да махне катализатор на Ф10, ами и дори не каза на собственика и човека сам разбра. Върна се да си го иска, онзи първо се прави на луд, после вика ей тука е, махнахме го защото не знам си какво.
Освен да му запалиш сервиза на такъв, заслужава ли нещо друго? Накарай го да се гърчи, ще има да се чуди как случайно е пламнал, може и да се сети, няма да си единствения окраден.
Един мухльо едно време заваря гърнето на кума ми и след излизане от сервиза се оказа, че компютъра е изгорял. Казвам мухльо на шефа на сервиза, не на некадърника, който го е изгорил защото той носи отговорност пред шефа си, не пред моя приятел. Пред него отговорен е собственика на сервиза и никой друг. Пита приятелят му майстора дали е откачил акумулатора като е заварял, онзи клепа, мига на парцали, ама то не било от това, нямало доказателство, че не му било дошло времето.
Шефът казал нещо от сорта, че му съчувствал, ама ако ЦИТИРАМ си дошъл за пари, няма да стане. Тази кола беше такси, не го бъркаше, че го поставя и без работа от безхаберието си за неизвестно колко време(компютъра беше рядък)не знаеше, че Вселената понякога подлежи на ефекта на пеперудата и че не с всеки с който се подиграеш ще се размине без по никакъв начин да ти се върне от тази Вселена или че като размахаха криле пеперудата в единия край на света, това може да предизвика торнадо в другия край.
Та такива ще има, докато ги търпим.
Nickelback, а тоя с катализаторите какво толкова, да пробва пък на 10 като тебе 8 ще се съгласят.
Сега ще видиш като ти обясни как не може да ти даде гаранция или като ти махне старите неща, а тези новите нещо "не стават за твоята кола", кой ще му плати крика докато стои колата там и където си е играл два пъти да заваря.
Лошото е, че в сервизите освен това, масово са се научили и да лъжат като цигани, бетер даже.
Преди няколко години знам за сервиз, който не просто самосиндикално реши да махне катализатор на Ф10, ами и дори не каза на собственика и човека сам разбра. Върна се да си го иска, онзи първо се прави на луд, после вика ей тука е, махнахме го защото не знам си какво.
Освен да му запалиш сервиза на такъв, заслужава ли нещо друго? Накарай го да се гърчи, ще има да се чуди как случайно е пламнал, може и да се сети, няма да си единствения окраден.
Един мухльо едно време заваря гърнето на кума ми и след излизане от сервиза се оказа, че компютъра е изгорял. Казвам мухльо на шефа на сервиза, не на некадърника, който го е изгорил защото той носи отговорност пред шефа си, не пред моя приятел. Пред него отговорен е собственика на сервиза и никой друг. Пита приятелят му майстора дали е откачил акумулатора като е заварял, онзи клепа, мига на парцали, ама то не било от това, нямало доказателство, че не му било дошло времето.
Та такива ще има, докато ги търпим.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И аз преди години бях писал така за един "форумен сервиз", който сменя части , ама ми изтриха мненията, щото не било на моята кола
След 2-3 години затвори сервиза, щото всички го научиха, само не и във форума. Един приятел цъфна с 6 различни свещи и кой знае още колко неща не е разбрал
Вече поне има Фейсбук, има Гугъл - пляс едно ревю и така
Вече поне има Фейсбук, има Гугъл - пляс едно ревю и така

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Звъннах до един денонощен сервиз за гуми в Перник и ми дадоха цена 120 лева. Ами за 60 лева надолу почти ме убедиха да се разходя. Да не казвам, че миналата година в "дълбоката провинция" 20-ките ми ги смениха за 80 лева.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Преди 2 години давах 30лв за 15-ки в Пловдив
С 2 комплекта джанти, сваляне/качване + баланс.
https://www.grip500.co.uk/guide/how-muc ... tting-cost
Като гледам, София ми е Лондон ще е скоро положението
С 2 комплекта джанти, сваляне/качване + баланс.https://www.grip500.co.uk/guide/how-muc ... tting-cost
Като гледам, София ми е Лондон ще е скоро положението
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Днес смених на маздата гумите 18-ки в София 60 лв
Няма да казвам къде че няма да мога да се вредя после
Но все още има и места с нормални цени.
Няма да казвам къде че няма да мога да се вредя после
Но все още има и места с нормални цени.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Като гледам, София ми е Лондон ще е скоро положението
С бояджийските услуги е сходно положението, за 2 години инфлацията е 100% там, като гледам навсякъде из страната. Замислих се, че за пълно пребоядисване ще ми излезе сходно да платя автовоз в 2-те посоки и да я направят в Италия примерно. Тук майсторите претрупани с работа, капризни, дефицитни, накрая гледат на кръв ако си поискаш фактура. Всеки си има своя истина де, но не, мерси!

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
gromovich написа:Звъннах до един денонощен сервиз за гуми в Перник и ми дадоха цена 120 лева. Ами за 60 лева надолу почти ме убедиха да се разходя. Да не казвам, че миналата година в "дълбоката провинция" 20-ките ми ги смениха за 80 лева.
Е иди в СФА де, нали написах,че там е 100 лв. Само ги питай дали може за кола не от тяхната марка, вероятно може.
https://webstore.sfa.bg/page/tseni-za-m ... zh-na-gumi
Няма цена в Евро та може и да е старо, ама питай.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Southside написа:TNT написа:Като гледам, София ми е Лондон ще е скоро положението
С бояджийските услуги е сходно положението, за 2 години инфлацията е 100% там, като гледам навсякъде из страната. Замислих се, че за пълно пребоядисване ще ми излезе сходно да платя автовоз в 2-те посоки и да я направят в Италия примерно. Тук майсторите претрупани с работа, капризни, дефицитни, накрая гледат на кръв ако си поискаш фактура. Всеки си има своя истина де, но не, мерси!
За смяна на вериги и лагери съм гледал фактури от Скопие и Солун
Аз предпочитам тея пари да ги оставя по хотели и ресторанти, ама то и ще останат - kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
От години колата я обслужвам е Серес, във фирмен сервиз на марката. И от към цени и от към отношение съм предоволен в сравнение със "специалистите" в София 
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
То цените едни, ами услугата поне да е на ниво.
Аз сега тъкмо си търся за боядисване на Е39 сервиз. За сега само през познати, първия който я гледа ми каза, започваме от 4000, но прозвуча по като към 5000. Отварям скоба, че има не малко работа по колата - сменяхме у дома прагове, багажника има нужда от работа, при вратите отвътре има нужа от боя също. Иначе бих казал, че колата е сравнително изпъната, но то това може и да е само привидно. Имам оферта от около 3500, ама я гледаха преди да сменим праговете. И една от 2700, но ако аз също помагам в процеса, като човекът си ми каза, да знаеш, не съм като еди кой си /спомена един от топ бояджиите в града/.
Та хубаво се искат пари, дано и качеството да е на ниво.
Като сменяхме сега единият праг, дето го сменя майстор преди 7 години, забелязах, че неговият праг стои дооста по-издаден, от колкото другия, който беше оригинален. Погледнах другата 39ка, която имам, там не са издадени. Толкова години не съм и забелязал дори. И пак бих казал, че човекът е вложил старание, издържа доста време, стойките за крика не бяха още поддали. Можеше да е много по-зле. Ама сега новите прагове като ги гледам и си лягат чудесно, а ние с бащата сме си аматьори, сменяли сме веднъж прагове на астра ф и сега тия на 39ката.
Аз сега тъкмо си търся за боядисване на Е39 сервиз. За сега само през познати, първия който я гледа ми каза, започваме от 4000, но прозвуча по като към 5000. Отварям скоба, че има не малко работа по колата - сменяхме у дома прагове, багажника има нужда от работа, при вратите отвътре има нужа от боя също. Иначе бих казал, че колата е сравнително изпъната, но то това може и да е само привидно. Имам оферта от около 3500, ама я гледаха преди да сменим праговете. И една от 2700, но ако аз също помагам в процеса, като човекът си ми каза, да знаеш, не съм като еди кой си /спомена един от топ бояджиите в града/.
Та хубаво се искат пари, дано и качеството да е на ниво.
Като сменяхме сега единият праг, дето го сменя майстор преди 7 години, забелязах, че неговият праг стои дооста по-издаден, от колкото другия, който беше оригинален. Погледнах другата 39ка, която имам, там не са издадени. Толкова години не съм и забелязал дори. И пак бих казал, че човекът е вложил старание, издържа доста време, стойките за крика не бяха още поддали. Можеше да е много по-зле. Ама сега новите прагове като ги гледам и си лягат чудесно, а ние с бащата сме си аматьори, сменяли сме веднъж прагове на астра ф и сега тия на 39ката.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Извън София това са нормални цени мисля. На Е39 цялостно в София миналата година ми излезе ~6500 заедно с фалцовете след сваляне на вратите. Отделно полиране и керамика още 1к след боядисването, ако искаш да се махнат прашинки и други дребни дефекти. Като цяло много варират цените, зависи какво искаш точно.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Да не говорим и колко се чака за всичко в София. На колежка Аудито хвърли турбина 10 дена преди пътуване от хиляди километри. Никой не се наеме да погледне колата по-рано (после що толкова хора държат по 2-3 коли пред блока
), намери в Пловдив от петък за понеделник и мисля вторник беше готова. Друг колега го удари някакъв дядо - фар, броня, калник. 5 месеца 
), намери в Пловдив от петък за понеделник и мисля вторник беше готова. Друг колега го удари някакъв дядо - фар, броня, калник. 5 месеца 
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз точно за това си взех още една кола, знаейки, че за прагове и боя ще минат минимум 3 месеца. Времеемки процеси са.

Някой поддържащ "анатема"
халуди s7 от 2015-2018 с 4.0 мотора дали има из форума?
Че вървят едни проучвания по темата....ама ако някой поддържа и кара по-добре.
За един приятел питам...че кума ме облъчва последно време.
халуди s7 от 2015-2018 с 4.0 мотора дали има из форума?Че вървят едни проучвания по темата....ама ако някой поддържа и кара по-добре.
slatanic написа:Някой поддържащ "анатема"халуди s7 от 2015-2018 с 4.0 мотора дали има из форума?
Че вървят едни проучвания по темата....ама ако някой поддържа и кара по-добре.
Гледай да е 2017-2018 - предишните години имат проблем със запушване на маслените филтри на турбините, което води до сдухване, после уж са подобрили дизайна.
Това ми е много любим мотор и платформа. Други сериозни проблеми по двигателя няма доколкото знам.
Въздушното окачване може да има проблеми, особено по пътищата там...
Също, за да е най-смислено за каране, трябва да е със спортния пакет, най-вече заради спортния заден диференциал.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ