България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от enigma » 27 Ное 2025, 1:38

kingkacho написа:Аз като луд моторджия по онова време изкарах първо категория А три месеца бяха курсовете само на полигона на хладилника . Но какъв полигон светофари влакови и трамвайни линии водно препятствие охлюв който се преминава с една ръка осморка греда и т.н.

:shock:

Как така с една ръка ? Аз това и до днес сигурно не мога да го направя. :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Ное 2025, 2:30

enigma написа:
kingkacho написа:Аз като луд моторджия по онова време изкарах първо категория А три месеца бяха курсовете само на полигона на хладилника . Но какъв полигон светофари влакови и трамвайни линии водно препятствие охлюв който се преминава с една ръка осморка греда и т.н.

:shock:

А си взел книжка в Америка... Аз, като се сетя, моят инструктор как караше MZ-ката от край до край на полигона на задна гума ... :roll:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 27 Ное 2025, 4:33

Да, в Америка от 0 познания до категория за мотор е точно един уикенд, като минеш курса за безопасност. Събота - теория и писмен изпит. Неделя - полигон и практически изпит.

И аз някога съм карал МЗ-то по селските пътища (нелегално), ама това не го броя - чист късмет, че не съм се пребил. :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Ное 2025, 5:58

enigma написа:Да, в Америка от 0 познания до категория за мотор е точно един уикенд, като минеш курса за безопасност. Събота - теория и писмен изпит. Неделя - полигон и практически изпит.

И аз някога съм карал МЗ-то по селските пътища (нелегално), ама това не го броя - чист късмет, че не съм се пребил. :mrgreen:

Аз 93та ходих на курсове (два уйкенда- теория и полигон със учебна Хонда някаква примерно 350-400 кубика) никога не бях карал повече от Симсон и то само едно лято (тайно от нашите- не даваха дума да се чуе)… Като изкарах лърнърс пърмит-а отидох и си купих на следващия ден 93 zx11d - тъмно червен- нов. Едвам не го изпуснах като излизах от магазина :lol: после го изпуснах два пъти ама само се надра малко… като отидох на изпита изпитващия само ме погледна и вика “ти с това ли дойде?” И аз викам “мда”и той ми разписа без дори да се пробвам да карам …. Господ ме е пазил… идиот :banghead:

Като се замисля, това ми беше най- малкия мотор който съм карал… после бяха зх12, буса, буса, бос хос-а, ззр1200, зх14 и последно съм купувал мотор 2013та- вмакс-а…толкова го и карах… в момента е на 2700 мили и само ме гледа жално в гаража а мене ме е страх да карам… някой ден… ще ми дойде музата като ми се разхлаби около врата… до тогава- само ги припалвам периодично с бос хоса и им сменям маслото всяка година…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Ное 2025, 7:30

Аз като карах курса за А имах вече С , и въпреки че беше една формалност изпита само кормуване пак ни караха да минаваме змейката и охлюва без ръце с един очукан Иже350 . Обаче аз имах малко опит щото М категория изкарах още на 16 . Инструктора беше бивш състезател , джигит по съвременната терминология . Един път му вдигнахме нервите на полигона , качи се на симсона прав и го мина целия полигон само с крак бута кормилото . Пълен цирк бяха курсовете за мотор в ония години .. :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 27 Ное 2025, 8:22

...змейката и охлюва без ръце ... - що след курса направо не почна в някой цирк :mhihi: А колегата се чуди ,че с една ръка се минават ...ехе ... :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D MHEV и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 27 Ное 2025, 9:10

Така е. Едно време като бяха истнски курсовете и се караше по 3м за В категория в далечната '89г осморката и охлюва се минаваха с 1 ръка и за М и за А категория (други нямаше при моторите).

Предишна

Назад към Извън Темата