Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Май не схванахте разликата
По целия свят има лоши хора, гето квартали и т.н.
ОБАЧЕ
Там и има и хубави квартали, с нормални хора и т.н.
Тук в България, София и т.н. такива НЯМА
Навсякъде има сган! Навсякъде инфраструктурата е покъртителна и т.н.
Навсякъде всичко е разпадащо се. Навсякъде всеки складира боклуци, спира в градинките и т.н. Да не изброявам.
Ето ти бърз клип от Youtube на един от бедните щати(на 40 място по доходи)! Покажи ми такъв квартал в България

ОБАЧЕ

Тук в България, София и т.н. такива НЯМА

Навсякъде всичко е разпадащо се. Навсякъде всеки складира боклуци, спира в градинките и т.н. Да не изброявам.
Ето ти бърз клип от Youtube на един от бедните щати(на 40 място по доходи)! Покажи ми такъв квартал в България

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Нещо бъркаш ми се струва , това не е беден квартал което показваш . Вероятно някаква висока средна класа или дори повече . В България няма да намериш такъв тип застрояване . Ето ти беден квартал в Америка ако търсиш сравнение .
https://www.youtube.com/watch?v=1i_AHii-y6c
https://www.youtube.com/watch?v=-P8ZWsaNcBs
https://www.youtube.com/watch?v=1i_AHii-y6c
https://www.youtube.com/watch?v=-P8ZWsaNcBs
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jordana написа:Нещо бъркаш ми се струва , това не е беден квартал което показваш . Вероятно някаква висока средна класа или дори повече . В България няма да намериш такъв тип застрояване . Ето ти беден квартал в Америка ако търсиш сравнение
Ти май се чудиш каква глупост да напишеш, за да ми изопачиш мнението

Написано е ЯСНО! Беден щат, не квартал, в който ЩАТ може да намериш прекрасни места за живеене

За сравнение, в цялата територия не можеш да намериш подобно място! Сега по-ясно ли ти е?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Зак, всичко разбираме. Не разбирам само от цялото ти отчаяние от територията(съвсем основателно отчаяние)докъде стигна с идеята в главата си да намериш място другаде? И да, още в началото на темата ти казах, че САЩ е твоето място, като колкото по-спокойно намериш като това от клипа ти, толкова по-добре.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Top Gun Maverick написа:Зак, всичко разбираме. Не разбирам само от цялото ти отчаяние от територията(съвсем основателно отчаяние)докъде стигна с идеята в главата си да намериш място другаде? И да, още в началото на темата ти казах, че САЩ е твоето място, като колкото по-спокойно намериш като това от клипа ти, толкова по-добре.
Тази тема не я повдигам аз и освен това се пишат неща в нея, които са леко казанo нелепи

Имало престъпления някъде си. Супер, ама съм написал в последните две мнения, каква среда за живот ни липсва тук

Това се опитах да обясня и на Пауъра, ама той си знае неговото и продължава да обяснява, колко било зле в Канада

Ама и той не успя да ми покаже едно нормално място за живее в България, където да не е пълно с примати и т.н.
Да не изброявам пак за градинки, тротоари, входове на сгради, фасади, боклуци навсякъде и т.н.

Та явно не разбирате проблемът, който имаме и лично мен ме дразни! Не искам да живея в мизерия.
И ако може искам тази нормална среда за живот да е тук, не някъде на друго място. И правя, каквото мога, за да я има!
Но наличието на >90% население от мизерници не го позволява.
Започнах темата напълно човешки, без хейт и т.н. и на третата страница се е наложило да обясня същото:
Нали някой не мисли, че ако тук виждахме някаква надежда за промяна към по-добро на хора и т.н., щяхме да искаме да заминаваме някъде?
Просто за пореден път се убедихме, че няма надежда. Голяма част от населението тук се занимава с далавери, схеми и т.н., а останалите им завиждат и искат да са като тях. Един няма осъден за нещо сериозно. Дори за убийства и т.н. Закони никакви. Да, ако откраднеш нещо дребно, вероятно ще те осъдят, ама блъскат хора, крадат десетки и стотици милиони - нищо...... ... ..... ... .

zAcK написа:Top Gun Maverick написа:Зак, всичко разбираме. Не разбирам само от цялото ти отчаяние от територията(съвсем основателно отчаяние)докъде стигна с идеята в главата си да намериш място другаде? И да, още в началото на темата ти казах, че САЩ е твоето място, като колкото по-спокойно намериш като това от клипа ти, толкова по-добре.
Тази тема не я повдигам аз и освен това се пишат неща в нея, които са леко казанo нелепи![]()
Имало престъпления някъде си. Супер, ама съм написал в последните две мнения, каква среда за живот ни липсва тук![]()
Това се опитах да обясня и на Пауъра, ама той си знае неговото и продължава да обяснява, колко било зле в Канада![]()
Заки, специално за тебе. В Канада всичко е прекрасно. Ама всичко! Тук практически липсва престъпност. Няма проблеми с наркотици. Държавата не ги продава легално. Даже в момента няма да се откриват и магазини за продажба на твърда дрога. Не! Корупция? Никаква! И никъде! Тук в училищата е прекрасно, както и цялата им образователна система. Всички, завършили "хай скул" могат да четат и пиша. Медицината е много напреднала. Има всичко и нямаш никакъв проблем, да се видиш с какъвто искаш доктор и да си направиш всякакви изледвания. Безплатно! Икономиката се развива с невиждани темпове. Навсякъде търсят служители. По улиците само бодри и весели хора. Улиците чисти, бездомници няма и проблеми с тях няма. Зимата е прекрасен сезон. Снегът се чисти и изхвърля с такава скорост, че даже не ножеш да разбереш, че изобщо е валяло. Имаме прекрасни правителство и премиер. Със сигурност ще ги изучават в бъдеще, като пример за спазване на закона и правата на хората.
Страна мечта

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
BMW_POWER написа:zAcK написа:Top Gun Maverick написа:Зак, всичко разбираме. Не разбирам само от цялото ти отчаяние от територията(съвсем основателно отчаяние)докъде стигна с идеята в главата си да намериш място другаде? И да, още в началото на темата ти казах, че САЩ е твоето място, като колкото по-спокойно намериш като това от клипа ти, толкова по-добре.
Тази тема не я повдигам аз и освен това се пишат неща в нея, които са леко казанo нелепи![]()
Имало престъпления някъде си. Супер, ама съм написал в последните две мнения, каква среда за живот ни липсва тук![]()
Това се опитах да обясня и на Пауъра, ама той си знае неговото и продължава да обяснява, колко било зле в Канада![]()
Заки, специално за тебе. В Канада всичко е прекрасно. Ама всичко! Тук практически липсва престъпност. Няма проблеми с наркотици. Държавата не ги продава легално. Даже в момента няма да се откриват и магазини за продажба на твърда дрога. Не! Корупция? Никаква! И никъде! Тук в училищата е прекрасно, както и цялата им образователна система. Всички, завършили "хай скул" могат да четат и пиша. Медицината е много напреднала. Има всичко и нямаш никакъв проблем, да се видиш с какъвто искаш доктор и да си направиш всякакви изледвания. Безплатно! Икономиката се развива с невиждани темпове. Навсякъде търсят служители. По улиците само бодри и весели хора. Улиците чисти, бездомници няма и проблеми с тях няма. Зимата е прекрасен сезон. Снегът се чисти и изхвърля с такава скорост, че даже не ножеш да разбереш, че изобщо е валяло. Имаме прекрасни правителство и премиер. Със сигурност ще ги изучават в бъдеще, като пример за спазване на закона и правата на хората.
Страна мечта![]()
![]()
Не разбирам какво искаш да кажеш!
Хора от цял свят имигрират в Канада, от тук дори бежанците бягат. Толкова! Ти си пример.
Сега ще почнеш, ама то преди беше хубаво, сега не е. Ясно. Ама пак не ми отговори на основния въпрос.
Има ли квартал в България, където да живееш в нормална среда, сред нормално общество от хора???

zAcK написа:Има ли квартал в България, където да живееш в нормална среда, сред нормално общество от хора???
Дефинирай "нормална среда" и "нормално общество от хора". Така ще ми е по-лесно да ти дам подобаващи примери.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
BMW_POWER написа:zAcK написа:Има ли квартал в България, където да живееш в нормална среда, сред нормално общество от хора???
Дефинирай "нормална среда" и "нормално общество от хора". Така ще ми е по-лесно да ти дам подобаващи примери.
Много добре разбираш, но се правиш на Лили Иванова. Както и да е.
Ей това е положението в България. В цяла България

И ти продължавай да не разбираш и да обясняваш колко е яко тук, давайки съвети от Канада и едновременно с това громейки злия Запад...

zAcK написа:Много добре разбираш, но се правиш на Лили Иванова. Както и да е.
Ей това е положението в България. В цяла България![]()
И ти продължавай да не разбираш и да обясняваш колко е яко тук, давайки съвети от Канада и едновременно с това громейки злия Запад...
Ти си влезнал в някакъв монолог, вкарваш ме в него, задаваш си въпроси, отговаряш си от мое име и накрая аз съм ти виновен. Сега ми вменяваш, че съм бил обяснявал "колко е яко тук". Дори ме виждам смисъл да те карам, да покажеш къде съм го писал.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
zAcK написа:Не разбирам какво искаш да кажеш!
Хора от цял свят имигрират в Канада, от тук дори бежанците бягат. Толкова! Ти си пример.
Има и по-пресен пример. Един избяга оттам. Даже и от гражданството си се отрече. Че и баща си върна и канадската си съпруга и децата.....
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
ID A написа:zAcK написа:Не разбирам какво искаш да кажеш!
Има и по-пресен пример. Един избяга оттам. Даже и от гражданството си се отрече. Че и баща си върна и канадската си съпруга и децата.....
Този е уникат

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Аз и аз едно време умувах за Англия, че на пръв поглед ми харесва там. Ма после ми казаха, че ако примерно детето ти в супермаркета му дойде музата да крещи и да троши няма какво да направиш, щото после идват лошите социални и ти го взимат... мерси. Или па ако му извъртиш един шамар някъде или просто му повишиш тон пред някоя будна английска леля.
Иначе моя опит е беден - живял съм 1 година в Испания само. Ама на баща ми е "богат" - живял е и в Испания и в Англия и в Германия и в Италия, сега ще ходи за малко в Латинска Америка ама като цяло си се установи на село. Повдигал съм въпроса за емиграцията с него и ми казва само едно "стой си тука, навсякъде е едно и също и каквото си го направиш". Преди май имаше смисъл да се бяга като стандарта беше чудовищно по-различен в България и другите страни. Ама сега не е така, даже тоя ковид колкото лош се оказа толкова и добър и сега половината ми бивши колеги бачкат у Америката ама от село тука в БГ и взимат по 10К заплати. Едни неща тука са неуредени за сметка на други в чужбина. Тука, че сме големи примати, верно е. Ма от както работя със сган от цял свят - и там не са много по-добре.
Иначе моя опит е беден - живял съм 1 година в Испания само. Ама на баща ми е "богат" - живял е и в Испания и в Англия и в Германия и в Италия, сега ще ходи за малко в Латинска Америка ама като цяло си се установи на село. Повдигал съм въпроса за емиграцията с него и ми казва само едно "стой си тука, навсякъде е едно и също и каквото си го направиш". Преди май имаше смисъл да се бяга като стандарта беше чудовищно по-различен в България и другите страни. Ама сега не е така, даже тоя ковид колкото лош се оказа толкова и добър и сега половината ми бивши колеги бачкат у Америката ама от село тука в БГ и взимат по 10К заплати. Едни неща тука са неуредени за сметка на други в чужбина. Тука, че сме големи примати, верно е. Ма от както работя със сган от цял свят - и там не са много по-добре.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Тая тема се оказва не въпрос, къде е хубаво или по същество къде да се отиде, а колко е зле в България!
Щото в един момент се разбра, че автора няма намерение да ходи където и да е било.
Вероятно темата е просто поредният отдушник на мразителската потребност на някой хора.
Щото в един момент се разбра, че автора няма намерение да ходи където и да е било.
Вероятно темата е просто поредният отдушник на мразителската потребност на някой хора.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Spit-Fire написа:... и ми казва само едно "стой си тука, навсякъде е едно и също и каквото си го направиш"...
За съжаление е изключително прав, но все пак много зависи какво работиш, къде живееш, с какви пари разполагаш и т.н. За ИТ-та вече грам, ама грам не остана смисъл "да се излиза". Заплащането е идентично, разходите мноооого повече. Даже гледам хора из редита и подобните да разпитват и да се установяват тук, не щото сме супер готините, ами просто им е много по-ултра-евтино отколкото да кажем в берлин или лондон. За другите професии е относително, заплащането е повече, но разходите също. Води се "висок стандарт", което на мен не ми се връзва с моите разбирания за висок стандарт, ама... После, тук имаме орки, на запад имат хем орки, хем муджихидини, чалмари и каква ли не друга мързелива и неработеща измет, дето само смучат социални и се размножават, като хлебарки. Цели квартали из големите градове са станали гета на съответните. После, привидно уредената бюрокрация реално се оказва не чаааак толкова уредена и бърза. После, здравеопазването и то на хартия е много по-добро, ама ако искаш да си запишеш час за специалист не става от днес за утре, чака се със седмици, понякога месеци, планови операции също. Да не говорим на колко места вече реват, че не достигат сестри, доктори и т.н. Отделно, че колкото и да се интегрираш и да заучиш съответния език винаги, ама винаги си третиран, като чужд и съответно винаги предпочитан, като втора опция т.е. само, ако не се намери някой тамошен. И като дръпнеш чертата накрая сметката невинаги излиза и се чудиш абе заслужава ли си цялата хамалогия.
Иначе не знам какво му се чудите на пауъра. Той си е канадското копие на зак. И двамата са недоволни от територията, обаче и двамата нямат полезен ход, дето се казва ни напред, ни назад. И не са само те де. И аз съм, като тях, недоволен от територията и също, като тях нямам полезен ход. И съм сигурен, че дори и хора, като алх имат от какво да се оплачат.
Отскоро и аз започнах да оглеждам и разучавам за "навън"...отново, че отдавна не съм емигрирал