Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Криптовалути

Мнение от In_Memoriam » 01 Мар 2021, 23:11

Съвсем различно е колко ще стане и колко няма да стане :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 01 Мар 2021, 23:51

alekangg написа:Чудя се, след като сте толкова сигурни, даже по години и месеци колко ще стане, защо не взимате всякакви видове заеми и не вложите всичко до последната стотинка в тях?
Щото винаги може външни фактори да прецакат нещата или поне да ги отложат с години. Лично аз влизам с всичките възможни пари които мога да си позволя да замразя за 3-4 години, ако случайно или аз не съм прав и сме минали пика(на тва му давам 3-4% вероятност) или нещо екстремно се случи в света тази година(на тва му давам 10ина % шанс) (са, дисклеймър: тия проценти са на око че пак ще подскочите :mhihi: ). Ако не трябваше да правя гараж и двор напролет, щях да съм all in, ама на шанс :D

А до тогава, защо смятам, че няма да видим никога под 20к, ами погледнете графиката на цената за тия 12 години и ще го видите и вие. Ще ви подскажа, при бул рън след като счупи предния ATH никога не се е връщал на нива от преди него. Няма причина сега да го прави.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Мар 2021, 12:12

alekangg написа:Чудя се, след като сте толкова сигурни, даже по години и месеци колко ще стане, защо не взимате всякакви видове заеми и не вложите всичко до последната стотинка в тях?

Това може и да го знаят (т.е. да имат някаква по-сериозна представа по начина, по който си го написал ти) само шепа хора на световно ниво...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Мар 2021, 17:44

In_Memoriam написа:
Exclusive89 написа:Аз искам да удари 100к $ до края на годината, но как така НИКОГА няма да пада под 20к? От къде си толкова сигурен? Това са някаква махленски приказки...

Никога не, но аз давам 10% шанс да се случи... някога при някаква криза евентуално.

В момента в който някоя и друга световна сила реши, че прането на пари през крипто не и хареса, пуснат един закон и още 100ина държави го последват в следващите 10 дена, криптото е мъртво. До тогава разбира се, който има пари да играе и да печели - лошо няма... Е малко е лошо всеки мечтател да ни обяснява как е крипто милионер, но го крие от света, но това в случай че на някой му пука.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Мар 2021, 17:56

acho.rs написа:
In_Memoriam написа:
Exclusive89 написа:Аз искам да удари 100к $ до края на годината, но как така НИКОГА няма да пада под 20к? От къде си толкова сигурен? Това са някаква махленски приказки...

Никога не, но аз давам 10% шанс да се случи... някога при някаква криза евентуално.

В момента в който някоя и друга световна сила реши, че прането на пари през крипто не и хареса, пуснат един закон и още 100ина държави го последват в следващите 10 дена, криптото е мъртво. До тогава разбира се, който има пари да играе и да печели - лошо няма... Е малко е лошо всеки мечтател да ни обяснява как е крипто милионер, но го крие от света, но това в случай че на някой му пука.

10+ години озлобени банкерчета си разтягат едни и същи локуми. До момента само лаене, развиване на теории и никакви действия :help:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Мар 2021, 18:41

In_Memoriam написа:
acho.rs написа:
In_Memoriam написа:

10+ години озлобени банкерчета си разтягат едни и същи локуми. До момента само лаене, развиване на теории и никакви действия :help:

Крипто пазарът е толкова миниатюрен в сравнение с всички останали финансови активи, че криптото е буквално като микроб на гъза на кон. Само заради това никой голям не му обръща внимание (все още). За сравнение - ДНЕВНИЯТ оборот на борсата в Ню Йорк е около 5.5 ТРИЛИОНА долара ;) Сложи и тия в Лондон, Франкфурт, Хонг Конг, Шанхай и Токио и ще разбереш защо на големите не им дреме за криптото и то досега минава метър. В момента, в който се опита малко да излезе извън кочинката си и всичко за него ще приключи за часове.
Si non confectus, non reficiat.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Мар 2021, 20:00

Началото на края? Едва ли, ама все пак е интересна новина. Утре да не кажат, че го забраняват в Китай, понеже тъкмо те са способни:
https://money.bg/finance/kitay-zabranya ... chnik.html
Не знаех, че тока необходим за добива му е чак колкото на Украйна и Аржентина. То затова и Бил Гейтс го използва за да го плюе официално, че дърпа много ток и е вреден за климата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Мар 2021, 20:31

Я гледай, и преди година пак да забранявали копането. :mhihi:

https://money.bg/finance/kitay-shte-zab ... tkoyn.html

2017та пък забраняваха търгуването и май пак и добиването...абе те го трепят то не умира тая гад :mhihi:

Същевременно пак пробихме 48к надолу, ако до 1-2 часа не се върнем отгоре - пак ще пробваме 42-44. Тоя път няма да изпусна да напазаря етер на 1300 :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 02 Мар 2021, 21:49

b_u_b_o написа: Лично аз влизам с всичките възможни пари които мога да си позволя да замразя за 3-4 години, ако случайно или аз не съм прав и сме минали пика(на тва му давам 3-4% вероятност) или нещо екстремно се случи в света тази година(на тва му давам 10ина % шанс) (са, дисклеймър: тия проценти са на око че пак ще подскочите :mhihi: ). Ако не трябваше да правя гараж и двор напролет, щях да съм all in, ама на шанс :D

А до тогава, защо смятам, че няма да видим никога под 20к, ами погледнете графиката на цената за тия 12 години и ще го видите и вие. Ще ви подскажа, при бул рън след като счупи предния ATH никога не се е връщал на нива от преди него. Няма причина сега да го прави.

Баси колега това е супер ултра рискована идея да замразиш всичко в едно дали ще е крипто за каквото е темата тук, акции или каквото и да било. Някои хора като че ли много смело си играят с огъня, дано поне от този форум няма яко изгорели. Лично аз дори във времената когато много смело съм вкарвал в акции (с крипто не се занимавам) повече от 50-60% ( най-често 35-40%) не вкарвам, останалото в банката на сметка, най-често в Амекс, че дават най добри лихвени проценти. Като от тези които вкарвам поне 30% пък са във вързани със SP500 фондове.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Мар 2021, 22:28

При ситуацията в момента, човек трябва да си зададе въпроса, кой по дяволите е "marginal buyer" в момента. И другото е тези същите като отидат под вода, колко нерви (или мотивация) ще имат да държат на все по-червено и червено. Например като си публична компания, акционерите няма да ти цепят басма и да седят да те гледат как унищожаваш баланса на компанията. Това, не е по-различно с, който и да е друг спекулативен актив. За мен в момента "marginal buyer" са не просто dumb money... ми the dumbest money, а те както бързо влизат, още по-бързо излизат.
Последна промяна steeN на 02 Мар 2021, 22:28, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 02 Мар 2021, 22:28

peshehodetz написа:Баси колега това е супер ултра рискована идея да замразиш всичко в едно дали ще е крипто за каквото е темата тук, акции или каквото и да било. Някои хора като че ли много смело си играят с огъня, дано поне от този форум няма яко изгорели. Лично аз дори във времената когато много смело съм вкарвал в акции (с крипто не се занимавам) повече от 50-60% ( най-често 35-40%) не вкарвам, останалото в банката на сметка, най-често в Амекс, че дават най добри лихвени проценти. Като от тези които вкарвам поне 30% пък са във вързани със SP500 фондове.

Ти затова си пешеходец и мечтаеш да караш Алпина :mhihi:

Ти какво предпочиташ, да влезеш ол ин 10х потенциал и 10% шанс да гръмнеш или да влезеш с 30% потенциал 0,1х и 1% шанс да гръмнеш?
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Мар 2021, 22:33

То тука хубаво си го описал, ама как гонизчисли, че е 10 шанса да гръмнеш в първия случай? Реално той си е неопределен.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 02 Мар 2021, 23:49

С тия мижави банкови лихви не е трудно човек да е (близо до) all in в подобни инвестиции.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 02 Мар 2021, 23:56

520i написа:Ти затова си пешеходец и мечтаеш да караш Алпина :mhihi:

Ти какво предпочиташ, да влезеш ол ин 10х потенциал и 10% шанс да гръмнеш или да влезеш с 30% потенциал 0,1х и 1% шанс да гръмнеш?

Бе мен не ме гледай какво карам или какво си мечтая, аз въобще не съм интересен.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Последна промяна peshehodetz на 03 Мар 2021, 16:40, променена общо 1 път
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Мар 2021, 0:20

520i написа:
peshehodetz написа:Баси колега това е супер ултра рискована идея да замразиш всичко в едно дали ще е крипто за каквото е темата тук, акции или каквото и да било. Някои хора като че ли много смело си играят с огъня, дано поне от този форум няма яко изгорели. Лично аз дори във времената когато много смело съм вкарвал в акции (с крипто не се занимавам) повече от 50-60% ( най-често 35-40%) не вкарвам, останалото в банката на сметка, най-често в Амекс, че дават най добри лихвени проценти. Като от тези които вкарвам поне 30% пък са във вързани със SP500 фондове.

Ти затова си пешеходец и мечтаеш да караш Алпина :mhihi:

Е поне като е пешеходец не му се налага да краде крушки за кайена и после да съчинява случки в емкомплект :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата