Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от v_p_m » 22 Юли 2024, 23:35

ivanski_2 написа:Митове и легенди , айде да се обзаложим на една хубава сума и утре в 9:00 отивам с кола 2020 на преглед където кажете да видите че проблема е във вашия телевизор.
Навити ? Дам така си и помислих .

Sent from my iPhone using Tapatalk

И като ти кажат ,ми не те пуска системата... ще гледаш като по***н :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 23 Юли 2024, 1:49

Миналата година минах преглед с мотор и изобщо не съм го палил. Не знам кво са ми мерили, минах на бутане :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 23 Юли 2024, 6:55

alx написа:
v_p_m написа:От днес са въведени допълнителни неща при преминаването на преглед в резултат на което .... си е ебало майката... Не можах да мина преглед на мотоциклет 2015 година с наличен/работещ катализатор. Служителите от пункта казаха че малко преди мен кола 2022г. също не успяла да мине а като цяло системата е пуснала 2 от 10 коли......

Съжалявам за мотора- така отдалече- ламбда 1.2 е бедна смес… гледай запушени дюзи/ инжектори, бензинов филтър, сгънат мъркуч за гориво, теч на вакуум, фуги в генерацията, дефектна ламбда (ако имаш) или маф сензор (ако го имаш във входящия тракт)… нещата които могат да ти обеднят сместа с две думи…

Останалото Звучи прекрасно… в родината едно 50% от возилата не би трябвало да са на пътя въобще… надявам се да спрат от движение поне най- фрапантните …
Какъв е процента на тези возилата които трябва да се спрат от движение в США?

Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 23 Юли 2024, 6:59

v_p_m написа:
ivanski_2 написа:Митове и легенди , айде да се обзаложим на една хубава сума и утре в 9:00 отивам с кола 2020 на преглед където кажете да видите че проблема е във вашия телевизор.
Навити ? Дам така си и помислих .

Sent from my iPhone using Tapatalk

И като ти кажат ,ми не те пуска системата... ще гледаш като по***н :mhihi:

Ми хайде , защо не изкараш едни бързи пари и не ми се посемееш :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 23 Юли 2024, 7:07

barabqga написа:
alx написа:
v_p_m написа:От днес са въведени допълнителни неща при преминаването на преглед в резултат на което .... си е ебало майката... Не можах да мина преглед на мотоциклет 2015 година с наличен/работещ катализатор. Служителите от пункта казаха че малко преди мен кола 2022г. също не успяла да мине а като цяло системата е пуснала 2 от 10 коли......

Съжалявам за мотора- така отдалече- ламбда 1.2 е бедна смес… гледай запушени дюзи/ инжектори, бензинов филтър, сгънат мъркуч за гориво, теч на вакуум, фуги в генерацията, дефектна ламбда (ако имаш) или маф сензор (ако го имаш във входящия тракт)… нещата които могат да ти обеднят сместа с две думи…

Останалото Звучи прекрасно… в родината едно 50% от возилата не би трябвало да са на пътя въобще… надявам се да спрат от движение поне най- фрапантните …
Какъв е процента на тези возилата които трябва да се спрат от движение в США?

Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk

Зависи от щата. В Калифорния е близо до нулата, изискванията относно емисии са високи затова дишаме чист въздух :dunno:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Юли 2024, 7:15

Системата за мерене на газовете при ГТП е напълно малоумна . Дори при ниски нива на СО и всичко в норма ако кислорода е повече - тоест бедни смеси , не те пуска .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Новите ГТП стикери

Мнение от steeN » 23 Юли 2024, 8:53

Бедна смес води до увеличени емисии на азотни оксиди - основния причинител на така нареченият "смог". Нищо малоумно няма в това освен мнението ти.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 23 Юли 2024, 10:59

Jordana написа:Системата за мерене на газовете при ГТП е напълно малоумна . Дори при ниски нива на СО и всичко в норма ако кислорода е повече - тоест бедни смеси , не те пуска .

По скоро проблема е че това което мерят няма връзка с реалноста , за да не говоря празни приказки това са живи данни от моя мотор.

Както се вижда работи на една идея богата смес а не бедна както го изкарва техния уред. Отделно този диапазон 0.97 - 1.07 как са го решили ?? Наистина е малоумно щото съм сигурен че и чисто нов мотор евро 5 може да не влезне в тези параметри.

1721724265024.JPEG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Новите ГТП стикери

Мнение от steeN » 23 Юли 2024, 11:10

Освен ако не става въпрос за широколентов кислороден сензор, показания от кислородни сензори не вършат работа (освен ако нещата не са тотално зле в едната или другата посока) за диганостика. Дълга и широка защо е така. Въпросът е, че преди да разбереш какво и в какви единици е измерено резултатът е, че ще се напишат много глупости, които няма да са полезни на никой.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Юли 2024, 11:32

ivanski_2 написа:
ildivvy написа:Е, ние винаги сме много по-напред от останалите/изостаналите европейци...!

Добре до скоро карах 46-ца ( 20 годишна баси) , как може моята да показва такива стойности при референтни 8 пъти по-високи, което значи и 8 пъти по-зле да е пак е ок за системата......
Ами като ти пуши 46-цата и не минеш - сори ще караш форд, като и това не можеш да поддържаш има и дачия, нисан микра .... хем искате нещата да се "оправят" ама като нещо започне да се спазва, "ами виж ги тея" ама дай да гледаме себе си :dunno:

Имаше ирония в написаното от мен, а не ... нещо друго!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 23 Юли 2024, 11:44

Аз от вчера не мога да мина бензинов Форд 2017 година.. Та и с Форд е трудно

Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Новите ГТП стикери

Мнение от maxoyn » 23 Юли 2024, 11:49

Аз минавам пак да кажа как 2018 ли кога беше, в пункт на СБА, ми изкараха колата с 230кг по-лека при пълен резервоар и техника поне 120кг в нея, и ми мериха емисиите на студен мотор 5к оборота. Не че мога да ви спра да се кефите на глупости.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Юли 2024, 12:04

Въпроса е, че никой не се кефи как 'нови' коли не могат да минат на ГТП . Има нещо сбъркано пак, но какво ?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 23 Юли 2024, 12:07

Не се нахвърляйте върху колегата, защото проблем действително има и засяга само бензинови двигатели. Така че , няма нужда да се замеряте със скрийншотове на дизел тестове. Дизелите, дори и да са леш минават без проблем теста за димност на място (пробвано и с изтърбушен филтър за твърди частици), така че в този в този форум надали ще има засегнати. Естествено, после под товар успешно преминалите дизели правят димна завеса, но това явно не е проблем.

Стойността на „ламбда“, или „алфа“ в зависимост по коя школа сте учили, я мерят и калкулират на изхода, като повече хора не знаят всъщност какво мерят, затова и не могат да го обяснят. Не ми се навлиза в подробности от теорията, защото ще стане много дълго.
За съжаление, ще бъдат засегнати хора, чийто автомобили на практика изпускат по-малко токсични компоненти, но ... това е.
Причините – прекалено строг диапазон на ламбда (по-скоро горната му граница), при това измерен на края на изп.уредба. Неточни, некалибрирани кислородни сензори (на пунктовете). Непознаване на работата на бензинов ДВГ.

Един въпрос – как си представяте да подложите на ламбда тест двигател с директно, или със смесено впъскване, който на подобни режими не работи със стехиметрична смес, а с обеднена, че и направо бедна гориво-въздушна смес (сумарно за целия цикъл/обем на цилиндъра)? Кислород ще има бол, ще бъде засечен при ГТП и... не минаваш, въпреки,че двигателя работи на този принцип откакто е проектиран и произведен.

Но щом така са преценили, компетентните органи, така да бъде. Нищо не пречи да се купи дизел и проблема отпада.

Да, знам, че който разбира какво имам предвид ще каже - след като стойността на ламбда е извън 0.97-1.03 (ако реално е толкова при горивния процес, а не отзад), ефективността на неутрализацията пада (въпреки, че директното измерване, именно на токсични компоненти като въглероден оксид и въглеводороди са в норма) и принциипно ще бъдат прави, но определено няма равнопоставеност (меко казано) в методиката за бензинов и за дизелов двигател.

Относно азотните оксиди – да те са токсични, не ги мерят, но не може косвено при леко обедняване на бензинов двигател с индиректно впръскаване, на ускорен празен ход (ниска средна температура на цикъла) да се очаква че бълва азотни оксиди.
Лудия.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Юли 2024, 12:20

Явно проблема с колите е решен…спираме да караме такива с двигател с вътрешно горене защото не може да мине технически преглед :mhihi:
Остана да преборим горенето на дърва/въглища/гуми/пластмаси/боклуци, прахоляка от строежите, хвърлянето на боклук през терасата и още милион и едно и може би ще заживеем в чиста среда :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата