Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Цените на горивата 2015-2016

Мнение от vlad0 » 30 Яну 2016, 0:59

Jordana написа: .В момента дрънка на най тънката струна в душичката на българина - портмонето и колата .Вероятно като един добър аптекар - какъвто вероятна е магарешки :mhihi: вече е разбрал че на българина колата му е по-мила от здравето и инвестира в ламарините доста повече отколкото в здравето си .

толкова си прав. гледай тук какво става - изкараха го застъпник на народа :mhihi:

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 30 Яну 2016, 9:42

Човекът идва и в София

Първата ни бензиностанция в София ще бъде открита до 6 месеца. Разглеждаме различни проекти и още не знае точно къде”, заяви бизнесменът Веселин Марешки, цитиран от Economic.bg.
"В момента разглеждаме около 20 обекта, в които да реализираме нашата дейност в 20 града, кой ще е първи към днешна дата не мога да кажа. Има законови и административни пречки", съобщи бизнесменът.

Днес във Варна
Гориво Цена VM Petroleum карта VM Petroleum

Бензин А95 1,64 лв./л

Дизелово гориво Дизел 1,48 лв./л

Газ Пропан Бутан Пропан-Бутан 0,69 лв./л 0,61 лв./л

Ето и още инфо

http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-li ... stcron.com

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 30 Яну 2016, 11:25

Тоя Марешеки направо порути пазара във Варна - от днес 1.48 лв. дизел и 61 ст. с карта ВМ Петролиум автогаз....
такива цени не съм виждал от 2006-та
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Яну 2016, 11:30

http://play.novatv.bg/programi/subudi-s ... start=true

Обърнете внимание между 13:40 и 13:44 какво казва :mrgreen: както и между 15:25 и 15:40 :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Яну 2016, 19:46

Кой го интересува дали има политически амбиции или не? Та Бойко от един охранител на Тато и съмнителна личност с разни там фирми за охрана и т.н. мина през пожарна, полиция, кмет, министър и човек, който определя кметове на всички големи градове, плюс президенти, а сега ще ревем, че Марешки имал амбиции. :clap: Стига де, нека има амбиции ако има. Важно е дали някой ще го избере. Щом има такива хора, нека го избират.
Мен ме вълнува да дойде в нашия град и да сложи цени на горивата както във Варна, нека дизела да е 1.48 и се задържи така или близко до това докато цените на петрола са такива(може да е година, две)пък после ако иска и за Вселенски патриарх да се кандидатира. Както се казва, НА КОЙ МУ ПУКА? Като не е Марешки в политиката, ще е Пеевски, Местан, Доган в сянка, Санчо Панса и т.н.
Сега какво, аз като мина през Варна да се назоря и да не заредя на неговата бензиностанция щото е евтина ли? Или както от 10 години купувам лекарства само от неговите аптеки, да взема да ги сменя и да давам по 30%-та в някои случаи отгоре за СЪЩОТО нещо ли? :mhihi: То даже не се знае колко е същото защото по едните аптеки стоката залежава понякога много време, а на неговите все се изчерпва и карат нова.
Нека човека си гледа неговата работа, нека ние ако може да получим нещо от това, а не да спъваме всяка такава ЛОЯЛНА конкуренция.
В тая тема и в много други се РЕВЕШЕ с години какви са ни цените на горивата спрямо тези в Европа съпоставени спрямо нашия и техния стандарт, помня какви протести имаше, далеч по-големи от тези за 30-те лева на винетката, а сега когато се дават между 30 и 40 стотини РАЗЛИКА за един литър, има хора, които не искат да зареждат на тези ниски цени и предпочитат картелните споразумения между големите да ни източват парите и да ги пращат навън на всичко отгоре. За щастие такива хора сте малцинство и щете или не, тоя ще напуска евтино гориво из цяла БГ, само както казах дано оцелее чисто физически.
Само да отбележа, че аз главно карам на метан и количествата газ, бензин и нафта, които зареждам са незначителни на фона всекидневните ми количества метан и не ме вълнува заради самия мен чак толкова колко ще струва нафтата и т.н. а заради цялостната картинка наоколо. Метанът ми от тоя спад дали ще падне с още 10 стотинки на кило, ми е точно все тая защото в килограма колата гори доста малко и дали днес ще спестя още 2 лв. е без значение.
Но според мен прекалено дълго време народа беше доен от тия монополисти на пазара на горивата. Както между другото е с тоци и всякакви други услуги, където няма хора като Марешки.
Иначе ме кефи аватара на колегата doomy. Обожавам филмите за резачката, преведени на наш език пак по начин пораждащ тотално затъмнение със звучното Убийствен пъзел. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Яну 2016, 19:55

На вас май ви е трудно да разделите нещата. На мен не ми пука, че се кандидатира, на мен ми пука, че има заблудени, които ще гласуват за него при условие, че иска анти-пазарни, подпомагащи големите компании мерки в този бизнес (таван на надценките). Иначе нямам нищо против да развива бизнес с горива... той продава нещо, което клиентите искат да купуват... едните печелят, другите печелят... това е принципа на един добър бизнес... ако имаше в София и аз бих зареждал там, много ясно... както се казва "нищо лично, просто бизнес"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Яну 2016, 20:02

Ти и аз нали няма да гласуваме за него? При кандидатура едва ли би събрал повече от 4%-та пък ако ще и без пари да раздава гориво. Та аз бях като теб когато Ники(Дудука)Байряков се кандидатира и влезе в парламента. Е, не може да го играе повече от безгласна буква и за другия път едва ли ще има много заблудени да гласуват пак за него, купените му гласове не ги броя. Та същото би било и с Марешки, само където втория има акъл в главата и знае кое как се прави, а дудука може само да върти шишета за пачковците.
Та освен кмет на Варна, друго не виждам как може да стане. Сега дали ставайки ще прасне няколко хотела на Златните(примерно)или някой друг ще го направи, теб какво ти дреме? Зареждайте докато може, колкото може повече при него и това е то. Докато има. Че после пак ще има колони от протести, стикери, викане, укане, блокади и не знам си какво, че дизела бил по-висок от тоя в Германия и всички развити страни в Европа.
И още нещо, когато Буш накара Американците да смятат бензина в литри, а не в галони, ок ли се чувстваха? :mhihi: И пак беше два пъти по-евтин бензина от тук. А сега като им паднаха цените яко надолу, недоволстват ли, че зареждат евтино? :mhihi: Цената е Калифорния като е една, в Тексас друга, в Ню Йорк трета, дали някой обвинява едните в това, че искат ада стават политици? Или някой друг решил да се пробва с конкуренция. Като може да сваля. Да свалят и другите. 20 години доят народа с тази спекула за горивата, даже им е много печалбата сега от 3-4 стотинки на някои от големите вериги във Варна защото толкова време рекетираха народа и на всичко отгоре изнасяха(и все още изнасят)парите към Русия. Някои като Лукойл примерно нали знаете, че пак имат къде, къде по-голяма печалба защото сами си внасят петрола? Та не ги жалете. Да се пробва става и папа ако ще Марешки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 30 Яну 2016, 20:18

Добре де, ако един човек без никаква власт успява да направи това, което прави в последните месеци защо не помислите какво би могъл да направи, ако му се даде власт? Видно е за всички, че има акъл в главата и мрази бардака, който толкова години е един и същ? Бихте си дали гласа за Борисов, Доган или някой друг от досегашните отново ли? Или най-модерното, което е в сегашните времена - НЯМА ДА ГЛАСУВАМ или ще подам невалидна бюлетина. Да де ама ако направите едно от тези двете изобщо никаква тежест няма гласът ви и досегашните точно на това разчитат.
Нито агитирвам да се гласува за него нито нищо. Просто любопитство.
Уважавам мненията на всеки един писал в темата, но колега steen защо си мислиш, че картела води пазарни принципи? Не е ли по логично Марешки /дори и да не е той, а някой друг - който ще да е/ с толкова голям бизнес и хора зад гърба му, които му помагат да стои толкова години на пазара с лекарства - те да водят пазарни принципи, а другите просто да грабят, щото държавата е в играта? Ако имаше нещо нередно и да е правил наистина дъмпинг досега да са му хлопнали кепенцата 20 пъти

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Яну 2016, 20:25

Двамата все едно казвате - нека да се плащат по 20 лева на калпак при избори .Аз ще си взема 20 те кинта и няма да гласувам :mhihi: Тва е същото с горивата , понеже не става да даде кинта на ръка - дава ефтина нафта и лекарства . Забравяте че в аптеките му се правеха списъци и други такива игрички с избирателите.
Отделно за мен притесителното не е даже магарешки , а че след толкова протести за горива и винетки , дупки по улиците и всякакви безобразия - държавата и бранша не си мърдат пръста . Намалението идва от една единствена квартална бензиностанция на въпросния човек . Който изобщо няма връзка с гореизброените проблеми , той поне така декларира дейноста си - иска да печели в границите на разумнато :mhihi:
От какво да съм във възторг ? Утре ще вдигнат петрола или тоя ще му писне и пак същата ще бъде .Щото държавата , институциите и власта начело с тиквата които трябва да ограничат картела в тоя бранш се правят на ударени с мокър парцал .Марешки не е решение на проблема и няма как да бъде .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Яну 2016, 20:31

с 8 обекта в Сф и по 4 в областните центрове ... да видиш как бързо ще се "саморегулира пазара"

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Яну 2016, 20:35

Картелът няма как да го ограничат защото едно време Костов подари Нефтохим на Руснаците. Докато те основно внасят, нищо не може да се промени и точно само ей такива като Марешки могат нещо и ако той внасяше петрол както Лукойл, щеше да е още по-ниска цената. Смятайте тия колко са печелили и печелят и досега след като на тях им излиза още по-евтино от на Марешки, който все пак има някаква печалба.
А за протокола, никога не съм вземал пари да гласувам от тоя и оня, а после за който си знам. Откак съм навършил 18 съм гласувал на всички избори и все според моите си убеждения, било то за Бойко или някой друг. Ама парите им не ми трябват. Лекарства само от Марешки купувам, но не съм участвал в никакви списъци, дори не съм чел брошурите, които бяха сложени там на касите по едно време. И да зареждам на неговите цени, не мисля, че ще се продам по този начин само защото той продава на реална цена, а другите гледат САМО да грабят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Яну 2016, 20:37

Ми много ясно... като му се дават кинти да дава. Ако може да издържи в тоя бизнес супер... ако не, следващия. Капитализъм...

Това, което искам да кажа, е че в момента правилата са антипазарни... и той с неговото предложение ще ги направи още по-антипазарни. Предполагам, че с пълното съзнание, че това ще го облагодетелства. Идеята за референдума ми харесва... нека да има повече... дори на повечето въпроси бих гласувал с ДА...

НЕ (твърде неясно, може да се вмъкне всичко тука) - 1. Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?
ДА - 2. Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките?
ДА - 3. Подкрепяте ли да отпадне напълно държавната субсидия за финансиране на политическите партии и коалиции?
НЕ ЗНАМ :) - 4. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120?
ДА - 5. Подкрепяте ли да отпадне имунитетът на народните представители?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Яну 2016, 20:37

Съгласен съм отчасти с това , но няма да го оставят да го направи нито той има ресурс за такова нещо .С една бензиностанция в квартала е едно , извън категорията е изобщо на големите и затова не го закачат .Аз хващам бас че в София ще има на кукуво лято бензиностанция марешки ако продължава да се гъбарка с мафията .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 31 Яну 2016, 15:29

В момента на марешки :mhihi:

и още една, че повече от 3 не може да се качват - https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56B01AAE
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 31 Яну 2016, 16:49

doomy525 написа:В момента на марешки :mhihi:

и още една, че повече от 3 не може да се качват - https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56B01AAE

Тази гледка ме връща мноого назад във времето:) Когато се е чакало по опашки на бензиностанциите и когато е имало корекоми :)
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата