Почина Михаил Горбачов
Модератор: Общи модератори
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: Почина Михаил Горбачов
Уеуе, мноу лично го прие?! А от тебе снимки кога?c04 написа:Остана да чакаме снимки от фeйсофа от фронта
- FaceOff
- ентусиаст
-
Темата е 90% офтопик.. та отдавна и тази е за кошаBMW_POWER написа:FaceOff написа:Тук ли беше новата тема за войнЪта? Само минавам да кажа, че всички русороби имате вече възможност да изпълните дългът си към вождЪ! Напред другари!!
Tемата за войната е само една и е заключена отдавна. Ако някои хора се държат прилично и не се нападат взаимно, може да помолим Горския да я отключи. А ако има изказвания като твоето, много съм убеден, че той ще развали седЕнкята и тук. Отделно още някой може да иде при Джорданката още преди да стигнем края на страницата.
Има ли смисъл? Отговори си сам
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
FaceOff написа:Уеуе, мноу лично го прие?! А от тебе снимки кога?c04 написа:Остана да чакаме снимки от фeйсофа от фронта
Свърши ми лентичката на фотоапаратЯ

FaceOff написа:Темата е 90% офтопик.. та отдавна и тази е за кошаBMW_POWER написа:FaceOff написа:Тук ли беше новата тема за войнЪта? Само минавам да кажа, че всички русороби имате вече възможност да изпълните дългът си към вождЪ! Напред другари!!
Tемата за войната е само една и е заключена отдавна. Ако някои хора се държат прилично и не се нападат взаимно, може да помолим Горския да я отключи. А ако има изказвания като твоето, много съм убеден, че той ще развали седЕнкята и тук. Отделно още някой може да иде при Джорданката още преди да стигнем края на страницата.
Ми ако мине една пандемия от жълтеница тук и нещата бързо ще се оправят. Тия дето цапат са едни и същи по всички теми

И заради тях не може да се води нормална дискусия.
- FaceOff
- ентусиаст
-
c04 написа:FaceOff написа:Уеуе, мноу лично го прие?! А от тебе снимки кога?c04 написа:Остана да чакаме снимки от фeйсофа от фронта
Свърши ми лентичката на фотоапаратЯСпирам дотук аз да ти отговарям, че знаеш приказката / всъщност не съм сигурен дали я знаеш, ама все тая/. И без това в желанието си да се направиш на умен, темата съвсем замина
Ако беше умен поне колкото мен, щеше да се светнеш, че ви се дава възможност да възстановите това, което Горбачов съсипа, та изобщо не е оффтопик мнението ми, а е съвсем по темата!

- FaceOff
- ентусиаст
-
Цапам? Мнението ми е 100% по темата, ма кой да мисли..BMW_POWER написа:FaceOff написа:Темата е 90% офтопик.. та отдавна и тази е за кошаBMW_POWER написа:FaceOff написа:Тук ли беше новата тема за войнЪта? Само минавам да кажа, че всички русороби имате вече възможност да изпълните дългът си към вождЪ! Напред другари!!
Ми ако мине една пандемия от жълтеница тук и нещата бързо ще се оправят. Тия дето цапат са едни и същи по всички теми![]()
И заради тях не може да се води нормална дискусия.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Ако беше по-умен (или ако изобщо беше умен) отдавна нямаше да го има този спор, а и аз явно наистина не съм толкова умен щом продължавам да се занимавам с теб. С (знаеш какви), спора е безмислен.
- FaceOff
- ентусиаст
-
Не знам? Какви? 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Та да не заключват икономическата тема:
Това сега го видях:
Не съм, ама почти, просто междуселищно с таксито.
Обаче за спорта звъннах на нашия на рождения му ден днес, понеже той беше през соца точно шофьор на градски и междуградски транспорт за няколко години.
И го питах в ДАП-а дали крадяха гориво тогава, понеже аз помня как се возех по рейсовете и за кражби на гориво помня от Мариците, но от прехода когато почна. И той каза нещо от сорта за комунизма и работата на Икарус в ДАП-а "е, че как бе, тия нафтови печки у нас с какво горяха".
Питам аз "ами друго крадеше ли се" и отговори с "каквото имаше". 
Тъкмо стана член на БКП и комунизма падна.
Пък не ги харесваше, ама искаше някоя привилегия.
А дядо не го пуснали да учи за лекар(зъболекар искал да става)понеже селския партиен там не го харесваш и излъгал в някакъв доклад, че дядо ми на няма и 10 годишна възраст ходел с пушка да сваля някакви парашутисти по време на войната или нещо такова. Бил приет вече и един месец мисля бил в училището, но тоя като разбрал, веднага пратил писъмце и айде обратно.
Между другото с кеф чета историите на Моджо. Дядо ми много мразеше комунистите и за него масово бяха огромни некадърници, назначени ей така на ръководни позиции в много предприятия. Помня като са ми разправяли как измислил някакъв метод когато заседне лентата в Марица изток и спира всичко, който метод бързо решавал проблема вместо да чакат ден или отгоре решаването му.
Но честно казано обичаше да говори и мангала зад океана, на който му е лесно защото печата доларите.

Моджо написа:Да де, за другия става дума. Що, кво му е на Мунчо? Нещо обидно ли е? Колко са знаяли и са могли е друга бира. Ма не е било като чак па много да са знаяли и могли. Да не кажа, че са били малко. То и няма как да бъде другояче. Самата система те кара да не можеш и да не искаш. А тия дето знаеха, преподаватели например или инженери добри. Първо имаха колкото и тия като тях дето много не знаят и второ в пъти по малко от въпросния Мунчо. Без да му броя частното и квото открадне.
В бкп не се влизаше особено трудно. Редови член. Вече за по високо ниво беше по различно. И пак да кажа нещо дет съм го казвал 100 пъти. Морални присъди не издавам. Истината си е истина. Имаало ли е хубави неща, че ся говорим за лоши-имало е.
И за да не е наизуст.
баща ми, директор на завода, висшист, партиен секретар, не знам кво си. Заплата към 250-300 лв. Нищо не мое открадне и да иска, че него първо търсят и той е такъв дет пише ония доклади, икономическите. А и съвест в крайна сметка.
Един такъв Мунчо, мнооого добър, под 500 лв не падаше + екстри..
Идва кога си иска, тръгва си кога си иска. Требва му нож нещо за частния струг или заготовка неква - земе си.
И... Мълчи бащата. Не е като да не знае. Обаче нема друг толко добър, а завода се крепи на такива като него щото пари за ново оборудване няма, а само се кърпи. И един заварчик имаше същия. И такива истории знам 100 от първа ръка. И в общи линии рабочий клас си правеха квот искат. И разни ентелегенти и образовани хора им беха под нивото просто. Имаше май у форумо шофьор от градския транспорт? Ми че тва беше мечта на хиляди... Не да станат лекари или учители или нещо такова, а шафьори в градския. Маверик не беше ли ти? Давам ти думата.
Абе г-н Димитров. Ако нямаш печалба с кво да плащаш заплати бре? Какво значи хората немали значение. Да земем от тия дето изкарват и да го дадем на тия дет не го правят. И после хоп три фалита на държавата. А петилетки, изпълнение на плана нещо... Не е ли същото. Ръст, ръст на производството. Ма били кслпаво, нема кой да ти го купи, нема значение.
Па за Сомат... Леле майко.
nickstorm написа:Искаш да кажеш, че поредицата от филми за Баш майстора е по действителни събития ли?
Моджо написа:А не бе. Браво иначе. Рабочий клас е от там.
немо написа:nickstorm написа:Искаш да кажеш, че поредицата от филми за Баш майстора е по действителни събития ли?
В поредицата за Баш Майстора колко истини има не е истина![]()
п.п. Преди години ,като реорганизирах/преподреждах един гараж изхвърлих/натроших един прост шкаф от ПДЧ, щото реших,че е излишен.
Баща ми каза: синко , за тоя шкаф съм направил основен ремонт на Москвича на мебелиста !
Това сега го видях:

Моджо написа: И разни ентелегенти и образовани хора им беха под нивото просто. Имаше май у форумо шофьор от градския транспорт? Ми че тва беше мечта на хиляди... Не да станат лекари или учители или нещо такова, а шафьори в градския. Маверик не беше ли ти? Давам ти думата
Не съм, ама почти, просто междуселищно с таксито.

Обаче за спорта звъннах на нашия на рождения му ден днес, понеже той беше през соца точно шофьор на градски и междуградски транспорт за няколко години.

Тъкмо стана член на БКП и комунизма падна.

А дядо не го пуснали да учи за лекар(зъболекар искал да става)понеже селския партиен там не го харесваш и излъгал в някакъв доклад, че дядо ми на няма и 10 годишна възраст ходел с пушка да сваля някакви парашутисти по време на войната или нещо такова. Бил приет вече и един месец мисля бил в училището, но тоя като разбрал, веднага пратил писъмце и айде обратно.
Между другото с кеф чета историите на Моджо. Дядо ми много мразеше комунистите и за него масово бяха огромни некадърници, назначени ей така на ръководни позиции в много предприятия. Помня като са ми разправяли как измислил някакъв метод когато заседне лентата в Марица изток и спира всичко, който метод бързо решавал проблема вместо да чакат ден или отгоре решаването му.
Но честно казано обичаше да говори и мангала зад океана, на който му е лесно защото печата доларите.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Маверик, всичко съм очаквал от теб, ама не и че си томб райдър.... 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
Top Gun Maverick написа:. Дядо ми много мразеше комунистите и за него масово бяха огромни некадърници, назначени ей така на ръководни позиции в много предприятия.
Е това беше идеята на комунизма, работническата класа да се издигне и да управлява над всички. Което исторически погледнато е естествено течение, преди това са били експлоатирани от монарсите, след това от капиталистите…. Екстремните решения не водят до нищо хубаво, все се залита в една или друга крайност…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е това беше идеята на комунизма,
На комунизма може да е била всякаква , комунизъм не е имало . На социализма обаче идеята беше да се отгледа една заможна средна класа която да бъде база кадри за управляващия елит . Конкурсния подбор обаче отиде на кино още в началото и после власта стана собственост само на една наследствена олигархия и потомствени партийни велможи . Точно те събориха държавата отвътре в стремежа да налапат още пачки имоти коли и да оправят родата до девето коляно .Тъй като обичате да пишете за онова време неща които не разбирате , просто приемете факта че за редовия бачкатор беше предвидена ролята да бачка и да се оплаква по събранията . Сега прави същото обаче само бачка без да се оплаква наляга си парцалите иначе отива на улицата . Направо е смешно дори гротескно как днес се представя онова време със вземането апартаменти и коли с връзки , целуването краката на местните величия , шуробаджанащината , корупцията , кражбите и в същото време всяка вечер медиите са пълни със същите новини като очевидно същото е вече норма на поведение . Краде се от държавата на едро с присвояване и фиктивни обществени поръчки за кръговете от доверени фирми . Корупция от долу до горе и в администрацията и във съдебната система , престъпниците си пият кафето с магистратите и си делят парсата от рекета необезпоковани . По същия начин и днес във всяка голяма фирма има някой бай Мунчо дето бачка и разбира , да го товарят като магаре и покрай него паразитира една тумба офисен планктон некадърници дето са несменяеми и се мазнят на шефовете . А тоя Вили Лилков не е по различен от драскачите през соца дето правиха кариера от такива "произведения" и лозунги срещу враговете на соца . Същите типажи вече 35 години градят кариера върху трупа на социализма като вадят скелетите от гардероба и плашат хората .
Последна промяна Jordana на 23 Юни 2024, 9:17, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Така е, вече реално почти не останаха истински соц носталгици, само ларпъри, които никога не са живяли в това време в съзнателна възраст за да разберат нещо от него... за останалите има достатъчно документи останали да си направят изводите
Като се има предвид, че доста от хората не могат да разберат какво се случва пред очите им и все са изненадани от нещо, няма особена надежда, че може да разберат нещо от документи, ама това положение за тях не е било по-различно и по онова време, та в това отнешение нищо ново.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Jordana написа:На комунизма може да е била всякаква , комунизъм не е имало . На социализма обаче идеята беше да се отгледа една заможна средна класа която да бъде база кадри за управляващия елит . Конкурсния подбор обаче отиде на кино още в началото и после власта стана собственост само на една наследствена олигархия и потомствени партийни велможи . Точно те събориха държавата отвътре в стремежа да налапат още пачки имоти коли и да оправят родата до девето коляно .Тъй като обичате да пишете за онова време неща които не разбирате , просто приемете факта че за редовия бачкатор беше предвидена ролята да бачка и да се оплаква по събранията . Сега прави същото обаче само бачка без да се оплаква наляга си парцалите иначе отива на улицата . Направо е смешно дори гротескно как днес се представя онова време със вземането апартаменти и коли с връзки , целуването краката на местните величия , шуробаджанащината , корупцията , кражбите и в същото време всяка вечер медиите са пълни със същите новини като очевидно същото е вече норма на поведение . Краде се от държавата на едро с присвояване и фиктивни обществени поръчки за кръговете от доверени фирми . Корупция от долу до горе и в администрацията и във съдебната система , престъпниците си пият кафето с магистратите и си делят парсата от рекета необезпоковани . По същия начин и днес във всяка голяма фирма има някой бай Мунчо дето бачка и разбира , да го товарят като магаре и покрай него паразитира една тумба офисен планктон некадърници дето са несменяеми и се мазнят на шефовете . А тоя Вили Лилков не е по различен от драскачите през соца дето правиха кариера от такива "произведения" и лозунги срещу враговете на соца . Същите типажи вече 35 години градят кариера върху трупа на социализма като вадят скелетите от гардероба и плашат хората .
На соц. основния проблем беше, че тие дето карат трактора взимаха по-повече от тези дето са го измислили. Колкото до Лилков, човека преподава сериозна физика, та хич не е даже драскач.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti