Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Фен е защото е бил в 5 звезден хотел и си е свиркал.
Положението в Куба е много много зле, много по-зле от годините на Виденовата зима у нас.
Тази година няма храна, няма ток, няма нищо. Има протести, опашки за всичко, като под опашки да се разбира чакане по 6-8-12 часа за хляб, ориз или нещо друго, като се налага да се чака всеки ден или през ден, за различни продукти.
Масово има хора, които чакат и си продават мястото на други, които не искат да чакат, но имат пари.
Има и магазини с долари, точно като нашите корекоми, но само единици могат и имат пари за тях.
Заплатите са около 30 евро на месец, но много неща са по-скъпи от Европа.
Сега се жалват, че нямали дори сухо мляко и щели да дават на хората сухо мляко от соя.
Постоянно има прекъсване на ток с часове, само хубави неща им се случват.
Частници продават каквото имат и могат на високи цени, примерно боб, месо и т.н., не им е лесно изобщо.
Обаче се гордеят с новите униформи, точно като едно време пионерчета и чавдарчета.
Положението в Куба е много много зле, много по-зле от годините на Виденовата зима у нас.
Тази година няма храна, няма ток, няма нищо. Има протести, опашки за всичко, като под опашки да се разбира чакане по 6-8-12 часа за хляб, ориз или нещо друго, като се налага да се чака всеки ден или през ден, за различни продукти.
Масово има хора, които чакат и си продават мястото на други, които не искат да чакат, но имат пари.
Има и магазини с долари, точно като нашите корекоми, но само единици могат и имат пари за тях.
Заплатите са около 30 евро на месец, но много неща са по-скъпи от Европа.
Сега се жалват, че нямали дори сухо мляко и щели да дават на хората сухо мляко от соя.
Постоянно има прекъсване на ток с часове, само хубави неща им се случват.
Частници продават каквото имат и могат на високи цени, примерно боб, месо и т.н., не им е лесно изобщо.
Обаче се гордеят с новите униформи, точно като едно време пионерчета и чавдарчета.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Jordana написа:Тоз луд ли е вееее ..![]()
Бахти интернета превърна хората тотално в изтрещели плазмодии . Тоя има 115 000 последователи ..
Дишай де, има само 5.5, гледанията са толкова.

Аз го виждам за пръв път и не знам по какъв критерий ю туб реши да ми го пусне като не съм гледал нито за режими, нито за туризъм, нито за нищо от споменатото в клипа. Ама викам това ще предизвика интерес във форума и чаках коментара на Канадата, ама той спи сигурно, а темата с ваксините е заключена...
Да се възмутя аз от поредния докторски тормоз, малката днес на проба за ваксина там от тия задължителните и и обождат мястото, в петък трябва да иде да премерят какво е що е, но дават извинителна бележка за днес за училище и...дай 2 лв.
И жената се сеща, че и преди време като беше ходила за големия за някакъв преглед и извинителна бележка...дай 2 лв.
Та вече и за хартиите ще трябва да се плаща, леко от 2 лв. почват и така докато се възприеме и това за нормално. Не им стигат потребителските такси, не им стигат заплатите и пе гледат да съберат хора колкото не могат и на теория да обслужат понеже им плащат и на бройка, не и стигат рушветите, ами и това.
При вас така ли е?
Последна промяна Top Gun Maverick на 05 Окт 2021, 10:25, променена общо 1 път
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Баси дебила, този дали е достатъчно тъп да си вярва на приказките или го прави просто за дебилните си последователи
Личните ми впечатления от Куба от прекараните там 2 седмици ваканция преди 6 години(ама не да кисна в хотел ол инклузив във Варадеро, ами яко обикаляне на страната) са, че е прекрасна страна, с много готини хора(е, и те си имат мърша) които обаче живеят адски мизерен живот. Магазините са буквално празни, точно това което съм виждал по снимки за цоц-а тук, там го видях на живо. Общо взето единственото което можеш да си купиш лесно е ром, и то за без пари наистина. Един литър ром беше нещо от сорта на 3-4$. Раздавли им по не знам си колко месо, глупости - нагъват ориз с боб и от време на време за разнообразие боб с ориз. Ядене с месо в ресторант ти е поне 20$ - повечето кубинци не правят толкова на месец сигурно...

Top Gun Maverick написа:Jordana написа:Тоз луд ли е вееее ..![]()
Бахти интернета превърна хората тотално в изтрещели плазмодии . Тоя има 115 000 последователи ..
Дишай де, има само 5.5, гледанията са толкова.![]()
Аз го виждам за пръв път и не знам по какъв критерий ю туб реши да ми го пусне като не съм гледал нито за режими, нито за туризъм, нито за нищо от споменатото в клипа. Ама викам това ще предизвика интерес във форума и чаках коментара на Канадата, ама той спи сигурно, а темата с ваксините е заключена...
Да се възмутя аз от поредния докторски тормоз, малката днес на проба за ваксина там от тия задължителните и и обождат мястото, в петък трябва да иде да премерят какво е що е, но дават извинителна бележка за днес за училище и...дай 2 лв.
И жената се сеща, че и преди време като беше ходила за големия за някакъв преглед и извинителна бележка...дай 2 лв.
Та вече и за хартиите ще трябва да се плаща, леко от 2 лв. почват и така докато се възприеме и това за нормално. Не им стигат потребителските такси, не им стигат заплатите и пе гледат да съберат хора колкото не могат и на теория да обслужат понеже им плащат и на бройка, не и стигат рушветите, ами и това.
При вас така ли е?
При мене е даже 3 лв

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
До 18 год няма такса, това, че докторчетата ви гърбят е друг въпрос. Преди години се оплаках от един такъв и го смених точно заради това.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
alekangg написа:До 18 год няма такса, това, че докторчетата ви гърбят е друг въпрос. Преди години се оплаках от един такъв и го смених точно заради това.
Няма такса за преглед.
За извинителна бележка има.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа:alekangg написа:До 18 год няма такса, това, че докторчетата ви гърбят е друг въпрос. Преди години се оплаках от един такъв и го смених точно заради това.
Няма такса за преглед.
За извинителна бележка има.
Може, на мен ми искаше-просеше си за преглед на бебе.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Кубинските бедни - най-богатите бедниb_u_b_o написа:Баси дебила, този дали е достатъчно тъп да си вярва на приказките или го прави просто за дебилните си последователиЛичните ми впечатления от Куба от прекараните там 2 седмици ваканция преди 6 години(ама не да кисна в хотел ол инклузив във Варадеро, ами яко обикаляне на страната) са, че е прекрасна страна, с много готини хора(е, и те си имат мърша) които обаче живеят адски мизерен живот. Магазините са буквално празни, точно това което съм виждал по снимки за цоц-а тук, там го видях на живо. Общо взето единственото което можеш да си купиш лесно е ром, и то за без пари наистина. Един литър ром беше нещо от сорта на 3-4$. Раздавли им по не знам си колко месо, глупости - нагъват ориз с боб и от време на време за разнообразие боб с ориз. Ядене с месо в ресторант ти е поне 20$ - повечето кубинци не правят толкова на месец сигурно...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
аз съм бил в куба няколко пъти- и всеки път е по-лошо... ако седиш в затворените им курорти и само се разхождаш по малекон-а може и да ти хареса (ама си бие на социализъм защото виждаш, че всичко каквото е по- така е доста долнопробно)... но на мене ми хареса щото пурите и рома бяха относително евтини а на мене толкова ми трябва
но като цяло мизерията е страховита. но пък са царе на трансплантациите - 2/3 от американските коли останали от едно време са със съветски двигататели.. хората са супер, но са изключително бедни и те гледат само в ръцете. ако имаш долари може да живееш ок там предполагам, но не е за мене.

но като цяло мизерията е страховита. но пък са царе на трансплантациите - 2/3 от американските коли останали от едно време са със съветски двигататели.. хората са супер, но са изключително бедни и те гледат само в ръцете. ако имаш долари може да живееш ок там предполагам, но не е за мене.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Какво става, че нещо изпуснах връзката...
Зак в Куба ли ще го пращаме?

Зак в Куба ли ще го пращаме?

Excellent! Steven is my name!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Borymeckata написа:Зак в Куба ли ще го пращаме?![]()
Като не става в Швейцария, Куба ще е Швейцария явно

Поне може да се къпеш след 22:00 часа и няма да се оплачат в полицията. Ама това ако имаш вода, разбира се

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Поизчерпаха се дестинациите ли ?
БЕгай в Тайланд, да се успокоиш малко. Руснаците се махнаха, само индийците ще са ти конкуренция.

Ubi dubium, ibi libertas
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
По-добре в Бразилия, имало готини баби там:
https://pik.bg/%D1%88%D0%BE%D0%BA-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-18-news622145.html
https://pik.bg/%D1%88%D0%BE%D0%BA-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-18-news622145.html
Excellent! Steven is my name!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Пращам ги на един приятел, който все пита почитателите на старите БМВ-та дали си падат по баби. Даже докато пиша поста ги видя и се изцъкли.
Страшна работа.
Но съм разочарован от темата Куба. Очаквах коментарът на Канадата за клипа, а той откакто няма тема за ваксините се изгуби. Моллов е виновен.
Удължава наказанието май.

Страшна работа.
Но съм разочарован от темата Куба. Очаквах коментарът на Канадата за клипа, а той откакто няма тема за ваксините се изгуби. Моллов е виновен.