Каква ежедневна кола в България до 100к?
Модератор: Общи модератори
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Каква ежедневна кола в България до 100к?
speedaddict написа:За колегите, които продължават да се бъзикат, ако 6 години не ви стигнат да стигнете до коли за по 30-40к, нещо определено не правите правилно.![]()
А с популярна фолкпевица движиш ли?

п.с Ако 2017-та си бил на 20 години, като си се регистрирал във форума си бил на 16, така ли?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
Ех ако всеки с 40к кола живееше в 600-900к къща.
Разбира се, да си дадеш последните пари за кола е абсолютно дебилно, няма спор в това. Просто тая логика дето съпоставя колко пари си дал за кола и в колко скъпо жилище живееш не я разбирам много. Някои хора не искат да набиват адската сума пари в бетон само щото така трябва.
Идеята на темата беше да служи за мотивация. Всичко минава през мечта, мотивация, цели, работа и с малко късмет, реалност. Сещам се преди години как съм гледал на Top Gun снимките на М5-цата и на sakhir orange М6-цата. Това имам в предвид.

Идеята на темата беше да служи за мотивация. Всичко минава през мечта, мотивация, цели, работа и с малко късмет, реалност. Сещам се преди години как съм гледал на Top Gun снимките на М5-цата и на sakhir orange М6-цата. Това имам в предвид.
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
nickstorm написа:speedaddict написа:За колегите, които продължават да се бъзикат, ако 6 години не ви стигнат да стигнете до коли за по 30-40к, нещо определено не правите правилно.![]()
А с популярна фолкпевица движиш ли?![]()
п.с Ако 2017-та си бил на 20 години, като си се регистрирал във форума си бил на 16, така ли?
Тва с фолкпевицата не го схванах. Ама не, не движа. Не помня кога съм се регистрирал, ама ако си проверил датата, да, така излиза. Не знам това по какъв начин има отношение обаче.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Е, то всички мечтаем, без мечти няма за какво да се бориш.
И за къщата си прав, ама не го приемай толкова буквално какво ти каза колегата за къща за еди колко си. Аз също съм минал през това с Е60-ката едно време де.
Мерак, мерак...сега ми е все тая. Не, че не ми се кара, въпроса е друг обаче, можеш ли да отлагаш удоволствията и т.н. когато има за какво.
Дразни ме просто заглавието на темата, каква ежедневна кола в БГ до 100к?
Колко народ има доходи да си позволи ежедневна, повтарям ЕЖЕДНЕВНА кола в БГ за 50-80-100? Малко неетично заглавие ми се вижда, все едно си във форум на милионера.
П.п: 6-цата още е форумна.
Ама не е евридейка.
Преди година и половина си я познах в огледалата по пътя и спирах да си я снимам като звъннах на момчето, все така си изглежда. Малката хукна да я наказва.
Сега нямам пари и съм Джони...дъ Уолкър. 

Дразни ме просто заглавието на темата, каква ежедневна кола в БГ до 100к?

П.п: 6-цата още е форумна.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
speedaddict написа:Ех ако всеки с 40к кола живееше в 600-900к къща.Разбира се, да си дадеш последните пари за кола е абсолютно дебилно, няма спор в това. Просто тая логика дето съпоставя колко пари си дал за кола и в колко скъпо жилище живееш не я разбирам много. Някои хора не искат да набиват адската сума пари в бетон само щото така трябва.
![]()
Мисълта я схвана, не са важни сумите, а приоритетите. Просто някак не връзва да живееш в панелка и да караш кола за 100к като някой люлински батки

Как е, добре ли е ? Какво като имаш скъпа кола, ако живееш в западаща кочина

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Да не разваля комплексарската дискусия, но искам да вметна, че има коли които днес струват 100к, а след 5 години 50к, както и обратното
Не виждам нещо лошо да си запазиш парите, ако не ти се занимава с тухли 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
In_Memoriam написа:Да не разваля комплексарската дискусия, но искам да вметна, че има коли които днес струват 100к, а след 5 години 50к, както и обратнотоНе виждам нещо лошо да си запазиш парите, ако не ти се занимава с тухли
А за един приятел питам, тая къде струва 100 и след 5 години 150к на улицата ли да я държа или

И ако може пример за такава

Има много по добри начини да заключиш пари ако искаш възращаемост, колите са в топ 5 на лош избор за инвестиция, тухлите са една идея по добре, но възвръщаемост има в други неща, за който тряват знания и време.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
E92 M3 под 100к км преди 3 години бяха по 25 евра, сега сам може да провериш.
Къде ще я държиш е друга тема, тук говорим къде живееш, доколкото разбрах.
Колите, които ти караш със сигурност.
Къде ще я държиш е друга тема, тук говорим къде живееш, доколкото разбрах.
DigitalExile написа:колите са в топ 5 на лош избор за инвестиция

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
В края на миналата година се продаде една фейсова при това, тъкмо за толкова. Вярно Американка със само оправени калници, но все пак.
Аз не мисля, че с държане на М-ка можел кой знае колко да запазиш парите. Да, те ще се удвоят в един момент след бая години (говоря нормално години, не като последните две с много инфлация и липса на нови коли)но да я съхраняваш и плащаш данъци, застраховки и обслужвания си е пари. Не е за всеки това.

- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
Digitalexile, мисълта съм я схванал много одавна. Като се метнеш в дълбокото и не си на заплата най-лесно се схваща.
Ама мерси, че ми я разясни та и със снимка.
Няма смисъл да продължаваме. Успех!
А иначе едно е92 м3 с чарджър и ръчна кутия..

- DigitalExile
- ентусиаст
-
In_Memoriam написа:E92 M3 под 100к км преди 3 години бяха по 25 евра, сега сам може да провериш.
Къде ще я държиш е друга тема, тук говорим къде живееш, доколкото разбрах.DigitalExile написа:колите са в топ 5 на лош избор за инвестиция
Да ти кажа ли колко е каското за кола 100к или ти ще ми кажеш, въщност за 100 не знам колко е ама за 54 000 е 2300 лв на година (няма значение от къде знам) и почвам да се чудя това инвестиция ли е или разход

А относно мойте дали са грешка няма как да знаеш, но ти със сигурност си в грешка тия Е92 ще поевтиняват, просто пазара е изкривен в момента, може сам да видиш по старите модели с ръчна кутия колко струват и да си прецениш, които всъщност са доста по ценни от рециклажа Е92, имал съм Е90 ясни са ми нещата и матрЯла, нема да издържи колкото Е30/36 във времето, нито пък ще е толкова ценна кола, то рециклажа няма как да е ценен.
Ако не вярваш купи си една Е92-ка за инвестиция, ама след 5 години да не ревнеш

Пък ако 'случайно' ти я откраднат да не ревнеш пак

Не разбирам някой хора, толкова ли ги мързи да се поинтересуват в какво е добре/зле да се инвестира и колко възвръщаемост може да се очаква при какъв риск, че ми говорят тука за инвестиция в кола, пък и аз какво се занимавам с такива капацитети не знам

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Добре, че си ти да ми кажеш
Аз написах, че може да си запазиш парите, а не да ги удвоиш, но ти си имаш някакви други виждания.
След 5 години колата за 52к ще я изкупят Мегапартс за 10, та май ти ще ревнеш
Единственото призвеждано М3 с V8 щяло да поевтинее, разбираш ги гледам
За старите модели няма нужда да ме осветляваш, гарантирам ти че съм се интересувал повече от тях и пазара им

Аз написах, че може да си запазиш парите, а не да ги удвоиш, но ти си имаш някакви други виждания.
След 5 години колата за 52к ще я изкупят Мегапартс за 10, та май ти ще ревнеш

Единственото призвеждано М3 с V8 щяло да поевтинее, разбираш ги гледам

За старите модели няма нужда да ме осветляваш, гарантирам ти че съм се интересувал повече от тях и пазара им

Последна промяна In_Memoriam на 17 Яну 2023, 17:17, променена общо 2 пъти

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Не колкото тебе, може да си запазиш парите и да го продадеш за същите, но пак ще си задна гума с поне 25 000 лв за консумативи,ГО,ГТП,Каско,Данък и тн без да бройш горивото, това не е точно запазване 
Грубо за 100к ще сметна,че каското ще е 3500 на година (оптимистично за таква кола)
Каско - 5 * 3500 = 17500
Данък - 5 * 600 = 3000
Натам няма и да смята за поддръжка, масла, ГТП и тн.
Ама как не се бях сетил да те питам по рано как да си запазя парите? Изобщо няма да съм - 25 000 лв. за 5 години
Ще те препоръчам, който иска да губи пари да ти пише ЛС, за съжаление никой няма да ти пише обаче.
А между другото това ще е от най лошите коли за каско, стара и скъпа, най вероятно след 5 години каското ще е на 5000, иначе инвестицията е топ
Сега вече не знам дали мойте коли са лош избор или твойте, щото аз такива инвестиции не съм правил щото мога да вържа 2 и 2

Грубо за 100к ще сметна,че каското ще е 3500 на година (оптимистично за таква кола)
Каско - 5 * 3500 = 17500
Данък - 5 * 600 = 3000
Натам няма и да смята за поддръжка, масла, ГТП и тн.
Ама как не се бях сетил да те питам по рано как да си запазя парите? Изобщо няма да съм - 25 000 лв. за 5 години

Ще те препоръчам, който иска да губи пари да ти пише ЛС, за съжаление никой няма да ти пише обаче.
А между другото това ще е от най лошите коли за каско, стара и скъпа, най вероятно след 5 години каското ще е на 5000, иначе инвестицията е топ

Сега вече не знам дали мойте коли са лош избор или твойте, щото аз такива инвестиции не съм правил щото мога да вържа 2 и 2

Последна промяна DigitalExile на 17 Яну 2023, 13:54, променена общо 1 път
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Няма какво да обяснявам на човек, който е виждал М-ка само на снимка 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
speedaddict написа:Digitalexile, мисълта съм я схванал много одавна. Като се метнеш в дълбокото и не си на заплата най-лесно се схваща.Ама мерси, че ми я разясни та и със снимка.
Няма смисъл да продължаваме. Успех!
Това последното ако трябва да го правиш като хората, нямаш идея какви пари ще ти коства. Затова...минаваш на Ф82. Там е направено и носи на бой мотора. Да, не е чарджър, а турбо, но е по-евтино.

Последните на които нещо бих правил да добавям са Е39 и Е46. Няма да обяснявам защо, че е дълга тема.

Иначе за спора, Е92 няма да поевтинее ако говорим за гледано такова. Но с каското трудно ще станат нещата да пазиш пари в нея, обаче както казах не е за мен това.