Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Mollov написа:за каква колегиалност и какви там други глупости говорим???
е как, колегата Пепи избива зъби, ако му блъснеш "Х5-цата"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Нито хикса засече брутално регистратора, нито пък създаде предпоставка за птп. Аз виждам човека да си дава културно мигач и да се изнася. Това е София господа, един милион автомобила. Ако тръгнеш да чакаш всички да си минат по реда или някой да ти даде предимство, което между другото за радост се случва, може да си чакаш до вечерта, да образуваш колона след теб и следователно предпоставка за птп. Глупака с регистратора провокира ситуацията, не може да даваш газ и да бибиткаш или па да светкаш къси дълги, това е турбо селяния! Лично аз също набивам спирачки на такива тарикати. Да, по правилник може и да не е с предимство, но също по правилник малуомника със селския акцент трябва да не надвишава 50км/ч нали така? Ако всички си караме с 40 нема да има такива ситуации. Поредното криворазбрано тълкуване на правилника и отношенията на пътя.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Silverlight написа:След всеки изминал ден се уверявам, че повечето колеги са селтаци с купени книжки.
+1

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Mollov написа:Аз не мога да разбера защо трябва да се внимава в пътната обстановка така
Виж, че даже не натисна спирачки веднага, като видя, че ще бъде засечен

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
E34 написа:Глупака с регистратора провокира ситуацията, не може да даваш газ и да бибиткаш или па да светкаш къси дълги, това е турбо селяния! Лично аз също набивам спирачки на такива тарикати. Да, по правилник може и да не е с предимство, но също по правилник малуомника със селския акцент трябва да не надвишава 50км/ч нали така? Ако всички си караме с 40 нема да има такива ситуации. Поредното криворазбрано тълкуване на правилника и отношенията на пътя.
Точно, защото в София всеки е толкова нагъл, рядко някой те пуска и с право! Ако нямаше толкова тарикати, повече хора щяха да са толерантни. А по-голяма селения от това да биеш нарочно спирачки заради криворазбрания закон, че виновен е тоя отзад, НЯМА!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
E34 написа:Нито хикса засече брутално регистратора, нито пък създаде предпоставка за птп. Аз виждам човека да си дава културно мигач и да се изнася.
Така е, прав си... дава мигач и културно се изнася, защото мигача дава предимство на тия с черните Х5-ци. Няма две мнения по въпроса. Дали има или няма място спрямо автомобила в съседната лента, че да се направи безпроблемна маневрата са някви тъпотии, дето никой не трябва да им обръща внимание... или пък да се кара според ограниченията (щото тоя с Х5-цата не караше с 50км/ч, можеш да си сигурен), еле па в 1-милионна София...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
тоя с регистратора малко прекали според мен. просто трябваше да си вдигне крака от газта и всичко щеше да е наред. Този с Х5 не бих казал, че го засече. Имаше доста време за реакция. Последвалите простотии - спирачки, сваляне на прозорци, лекции и т.н. са си чисто селски прояви.
Струва ми се обаче, че това престрояване всеки го разбира по различен начин....
В случая не става въпрос за престрояване (смяна на лента, съответно посока на движение), а за препятствие на пътя, което не позволява движението в тази лента. В такива случаи обикновенно става въпрос за Reißverschluss/Zip procces (не успях да го намеря на български) и поне в Германия съм задължен да пусна колата пред мен.
Друг е момента, че оная шматка в дясната лента беше поставил триъгълника пред оная си работа, а не както е по закон. Та според мен, ако стане ППТ и той ще има някакъв процент вина.
Струва ми се обаче, че това престрояване всеки го разбира по различен начин....
В случая не става въпрос за престрояване (смяна на лента, съответно посока на движение), а за препятствие на пътя, което не позволява движението в тази лента. В такива случаи обикновенно става въпрос за Reißverschluss/Zip procces (не успях да го намеря на български) и поне в Германия съм задължен да пусна колата пред мен.
Друг е момента, че оная шматка в дясната лента беше поставил триъгълника пред оная си работа, а не както е по закон. Та според мен, ако стане ППТ и той ще има някакъв процент вина.
- Mollov
- Мародератор
-
Не обръщаш внимание на факта, че "гражданина" в Х5-цата седи по-високо и е имал възможност да види, че в далечината има кола, която е спряла на платното (триъгълника вероятно не се вижда, но колата, че е спряла - вижда се със сигурност). Ако е говорел по телефона може и да не е забелязал, ама... поне до днес следобяд говоренето по телефона не е извинение за невнимаване на пътя... еле па ако държиш телефона в ръка.
дали е говорел по телефона или не, са само преположения.
Аз виждам аварилало МПС, което е спряло в дясната лента за движение. Виждам неправилно поставен триъгълник. Другото, което виждам е, че МПС преди Х5 също смени лентата за движение. В същото време виждам и Х5 с ляв мигач, което имаше две възможности - или изчаква този с регистратора и после сменя лентата или този с регистратора след като вижда мигачът си вдига кракът от газта и този с Х5 сменя лентата. Без последвалите селски простотии.
В случая този с регистраторът имаше доста време за да реагира и този с х5 не създаде никаква предпоставка за МПС. Нищо друго не виждам. По тази логика, ако този с Х5 трябва да изчака всички автомобили, които се движат в лявата лента, може да откара цял ден в чакане, което освен всичко води и да създаване на задръстване в дясната лента. Ако не си съгласен с това, че този с регистраторът трябва да пусне Х5, защото той се движи направо, поне трябва да си съгласен с това, че трябва да го пусне, за да не се създва задрстване?
Аз виждам аварилало МПС, което е спряло в дясната лента за движение. Виждам неправилно поставен триъгълник. Другото, което виждам е, че МПС преди Х5 също смени лентата за движение. В същото време виждам и Х5 с ляв мигач, което имаше две възможности - или изчаква този с регистратора и после сменя лентата или този с регистратора след като вижда мигачът си вдига кракът от газта и този с Х5 сменя лентата. Без последвалите селски простотии.
В случая този с регистраторът имаше доста време за да реагира и този с х5 не създаде никаква предпоставка за МПС. Нищо друго не виждам. По тази логика, ако този с Х5 трябва да изчака всички автомобили, които се движат в лявата лента, може да откара цял ден в чакане, което освен всичко води и да създаване на задръстване в дясната лента. Ако не си съгласен с това, че този с регистраторът трябва да пусне Х5, защото той се движи направо, поне трябва да си съгласен с това, че трябва да го пусне, за да не се създва задрстване?
- Mollov
- Мародератор
-
Трябва? Аз не виждам как точно ТРЯБВА, т.е. е задължително да го пусне... факт е, че "регистратора" можеше да чукне спирачка и да пусне Х5-цата, която с пускането на мигача директно тръгна да се преустроява, щото видя малката пролука и му беше ясно, че тоя в лявата лента няма да го удари и ще намали...
Освен това, както казах по-горе, тоя с Х5-цата е имал възможност да види авариралата кола МНОГО по-рано от "регистратора" - или и това подминаваш като фактор в ситуацията? В този ред на мисли - Х5-цата можеше да намали доста по-отрано и да се подготви за по-смислена маневра... и не, нямаше да чака цял ден (подобен тип "изрази" общо взето са толкова абсурдни, че дори не трябва да се коментират). Ама нали е с Х5-ца, и е "гражданин" - той да чака - НЕ МОЖЕ!
И понеже преценяването на ситуацията може да е по няколко начина т.е. да има различно тълкуване, затова има и закон и правила за движение по пътищата... точно поради тази причина са направени... от тук насетне... можем да говорим много, но за тази ситуация закона ясно и точно показва кое как трябва да се случи...
Освен това, както казах по-горе, тоя с Х5-цата е имал възможност да види авариралата кола МНОГО по-рано от "регистратора" - или и това подминаваш като фактор в ситуацията? В този ред на мисли - Х5-цата можеше да намали доста по-отрано и да се подготви за по-смислена маневра... и не, нямаше да чака цял ден (подобен тип "изрази" общо взето са толкова абсурдни, че дори не трябва да се коментират). Ама нали е с Х5-ца, и е "гражданин" - той да чака - НЕ МОЖЕ!
И понеже преценяването на ситуацията може да е по няколко начина т.е. да има различно тълкуване, затова има и закон и правила за движение по пътищата... точно поради тази причина са направени... от тук насетне... можем да говорим много, но за тази ситуация закона ясно и точно показва кое как трябва да се случи...
Mollov написа:.......и понеже преценяването на ситуацията може да е по няколко начина т.е. да има различно тълкуване, затова има и закон и правила за движение по пътищата... точно поради тази причина са направени... от тук насетне... можем да говорим много, но за тази ситуация закона ясно и точно показва кое как трябва да се случи...
ми дай да видим, кое и как трябва да се случи. с две думи, какво казва закона в тази ситуация.
Сега като погледнах още един път видеото, този с регистраторът си е баш за ебане....от неговата перспектива се вижда аварилата кола с неправилно поставеният триъгълник, както и започващото маневра Х5. Та в случаят той е длъжен да намали скоростта, което обаче не прави. Както казах, този с Х5 можеше да направи престоряването и по - културно, но в случая не създаде никаква предпоставка за ППТ. Предпоставката за ППТ по - скоро създаде този с регистраторът.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Аз като съм от провинцията сега трябва ли да уча и правилника за движение,по който карат софиянци
Че те като излязат от София пак по него си карат 

- Mollov
- Мародератор
-
За пореден път избягваш това, което казах - "гражданина" в Х5-цата вижда авариралата кола ПРЕДИ регистратора (още повече, че има кола пред него, която се преустроява и също му показва, че има препятствие)... има възможност да намали и ако се наложи - да спре... тук НЯМА предпоставка за ПТП, не и директна - Х5-цата МОЖЕ да спре напълно.
Гледай пак видеото, ако трябва... освен това - камерата е широкоъгълна и се намира на централно място на таблото... "металиста" е по-вляво, не е седнал върху камерата да я гледа нея.
Гледай пак видеото, ако трябва... освен това - камерата е широкоъгълна и се намира на централно място на таблото... "металиста" е по-вляво, не е седнал върху камерата да я гледа нея.