Часовници
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Часовници
Преди Сиимастъра, бая ориенти и джи-шокове съм спускал с мен в Дълбокото, и то с години без видим ефект, ама с новите модели вече ще си имам едно на ум

Ubi dubium, ibi libertas
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Колеги, някой с мнение за Suunto?
От доста време търся всекидневен кварцов часовник и тея дни стигнах до извода, че е безмислено да купувам кварц със стрелки. По-добрият избор за мен с случай е да купя някой от така наречените часовнико-компютри
.
Спрях се на последното издание на Suunto Ambit. Изглежда като да върши много работа + статистика при плуване (което е много важно за мен).
Та някой да сподели впечатления от марката?
От доста време търся всекидневен кварцов часовник и тея дни стигнах до извода, че е безмислено да купувам кварц със стрелки. По-добрият избор за мен с случай е да купя някой от така наречените часовнико-компютри

Спрях се на последното издание на Suunto Ambit. Изглежда като да върши много работа + статистика при плуване (което е много важно за мен).
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
Venko написа:Колеги, някой с мнение за Suunto?
От доста време търся всекидневен кварцов часовник и тея дни стигнах до извода, че е безмислено да купувам кварц със стрелки. По-добрият избор за мен с случай е да купя някой от така наречените часовнико-компютри![]()
.
Много качествени машини. Може би най-доброто като "часовнико-компютри" в класа си.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Колега, имаш ли възможност да споделиш повече за впечатленията си?

kagebista написа:Venko написа:Колеги, някой с мнение за Suunto?
От доста време търся всекидневен кварцов часовник и тея дни стигнах до извода, че е безмислено да купувам кварц със стрелки. По-добрият избор за мен с случай е да купя някой от така наречените часовнико-компютри![]()
.
Много качествени машини. Може би най-доброто като "часовнико-компютри" в класа си.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Venko написа:Колега, имаш ли възможност да споделиш повече за впечатленията си?
kagebista написа:Venko написа:Колеги, някой с мнение за Suunto?
.
Мнението ми не знам колко би било обективно, но съм ползвал Сунто Кор преди около 4 години. Беше модел към 1к лева. За интензивно плуване, аутдор, хайкинг, туризъм по планините, вадене на щука от калта газейки на ръце с него и винаги съм можел да разчитам на него. Корпусът е изключително здрав и дуракоустойчив. Много удобен за ръката, независимо че седи като водомер на китката. Имаше множество функции, които почти не използвах.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз мога да ти кажа туй -онуй за D серията и по-специално D3. Suunto D3 е първият компютър мислен и направен с идеята да служи на фридайвърите. Въпреки, че през годините е имал доста проблеми, които са били отстранени, в момента е много качествен и надежден инструмент. И е в пъти по-добър от часовниците на Касио SPF,Mares Nemo, Cressi Edi и Oceanic Geo, който се продава и под името Aeris Manta. -наблягам - за специализирана употреба. Повтарям и уточнявам : Този часовник както и повечето други в гамата на финландската фирма е специални проектиран и изпълнен за фрийдайвинг-респективно за подводен риболов.
Една от най-важните функции която на мен ми е от полза, е че виждаш в реално време интервала на повърхноста.Това е може би най-важната функция за един гмуркач
Освен, че виждаш времето си на повърхността, показва и максималната дълбочина и времето на последното ти гмуркане, всичко е събрано в един екран с достатъчно големи цифри. Има други компютри, които дават тази информация, но си трябв натискане на копчета и ровене в менюта, а сръкавици не е оферта. А тук можеш да си гмуркаш цял ден без да натискаш нищо и само с един поглед винаги да разбереш най-важните неща.После в log book-а му можеш да намериш пълния профил на всяко едно гмуркане - макс. дълбочина, време в апнеа, температура, час на започване на гмуркането, на каква дълбочина си бил секунда по секунда, през това гмуркане. Всичко е автоматично, като гмурнеш - мери апнеа и дълбочина, като изплуваш влиза в сърфейс моуд и брой и всичко това безотказно. Какво му трябва още на човек ?
Другото хубаво на този комп/часовник е ,че батерията му е изведена извън корпуса, т.е. за да смениш батерията не е необходимо да отваряш целия часовник. Друго важно което ми е правило впечатление - не забива в студена вода, като повечето му съперници ...
Та понеже се отплеснах..... от Амбит нямам впечатления, но ако е същото, стабилно, кораво, работно добиче, и са ти важни тясно ориентирани, специфични функции и ги ползваш редовно - не виждам какво има да го мислиш
Една от най-важните функции която на мен ми е от полза, е че виждаш в реално време интервала на повърхноста.Това е може би най-важната функция за един гмуркач

Другото хубаво на този комп/часовник е ,че батерията му е изведена извън корпуса, т.е. за да смениш батерията не е необходимо да отваряш целия часовник. Друго важно което ми е правило впечатление - не забива в студена вода, като повечето му съперници ...
Та понеже се отплеснах..... от Амбит нямам впечатления, но ако е същото, стабилно, кораво, работно добиче, и са ти важни тясно ориентирани, специфични функции и ги ползваш редовно - не виждам какво има да го мислиш

Ubi dubium, ibi libertas
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Здравейте, купих си тоя часовник....обаче как мамка му да пусна да се движи САМО голямата стрелка на секундарника ?
В момента тя е закотвена на 12:00 часа и се движи само мъничката червена стрелка за секундите.Ако натисна най горното дясно копче секундарника тръгва, ама тръгва да се върти и малката стрелка на малкото кръгче по средата.
Бахти индианеца съм значи
В момента тя е закотвена на 12:00 часа и се движи само мъничката червена стрелка за секундите.Ако натисна най горното дясно копче секундарника тръгва, ама тръгва да се върти и малката стрелка на малкото кръгче по средата.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Голямата стрелка не е секундарник, а хронограф. Затова при натискане на бутона се стартира отброяването и голямата стрелка почва да отброява секундите. Малката, която се върти е за стотните.
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
Голямата стрелка е за хронографа!!! Доколкото са ми казвали като работи хронографа постоянно, изхабява батерията доста бързо...хронографите са така -голямата стрелка седи на 12 и работи само малката
само голямата стрелка не може да работи без другите...!!!
sent from my noteII using Tapatalk

sent from my noteII using Tapatalk
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
И на Сейко-то ми е така, голямата брой секундите на хронографа , а секундарника е в един от отделните рингове с малка стрелка. 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
sambeto написа:Здравейте, купих си тоя часовник....обаче как мамка му да пусна да се движи САМО голямата стрелка на секундарника ?
Самбе, честит. Ама аз с един малко друг въпрос. Кога го поръча от Ибей, че и аз чакам един и още го няма
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
randity написа:sambeto написа:Здравейте, купих си тоя часовник....обаче как мамка му да пусна да се движи САМО голямата стрелка на секундарника ?
Самбе, честит. Ама аз с един малко друг въпрос. Кога го поръча от Ибей, че и аз чакам един и още го няма
Мерси, благодарско и на хората дето ми отговориха

Иначе го поръчах на 10.12.2014г и днеска си го взех от Митницата във Варна.
Най вероятно сте запознати, ама все пак ако поръчвате от САЩ през EBAY се разберете с продавача да декларира стоката до 20 евро (стига обема да го позволява), така избягвате ДДС и мито.
Ако стоката се декларира между 20 и 150 евро плащате само ДДС.
Ако стоката се декларира над 150 евро отивате на ДДС и мито, и отделно става един филм с освобождаване от митница дето мамата си трака

Миналата година беше под 15 долара без ДДС, над 15 до 150 само ДДС, над 150 - ддс и мито. Митото за часовници беше 4 процента още върху цялата калкулация. А цялата калкулация е цената на стоката + цената на доставката! Тоест часовника струва 5 кинта, но ако пише доставка 25 и повече, то сбора надвишава и отиваш под ножа.
Преди дни брат ми ходи на митница и за 16 долара ставка го повикаха, така че не вярвам да са вдигнали мизите
. Аз съм ходил доста на Веслец и знам процедурите, които са кофти. И най малкия проблем е ДДСто, защото докато си освободиш пратката - се въртиш като пумпал из гишетата и кабинетите.
Трудно е вече и там да минеш метър. На митница ти поискат оригинален документ - фактура или принтскрийн на сайта с цената, или платежно от банковата карта. Обикновено е последното за часовници, и си плащаш на база какво е показала разпечатката от банката.
Така, че дори и е деклариран под някаква стойност - то не знам как си минал върху тази стойност при положение, че те викат с разпечатка от плащането.
Преди дни брат ми ходи на митница и за 16 долара ставка го повикаха, така че не вярвам да са вдигнали мизите

Трудно е вече и там да минеш метър. На митница ти поискат оригинален документ - фактура или принтскрийн на сайта с цената, или платежно от банковата карта. Обикновено е последното за часовници, и си плащаш на база какво е показала разпечатката от банката.
Така, че дори и е деклариран под някаква стойност - то не знам как си минал върху тази стойност при положение, че те викат с разпечатка от плащането.
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Интересен сайт ,има всякакви неща в него.Ето малко часовници СЕЙКО на сносни цени
http://www.thefind.com/search?query=sei ... ewels+gold
http://www.thefind.com/search?query=sei ... ewels+gold