Какъв бизнес бихте правили, ако...
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Какъв бизнес бихте правили, ако...
Почти- в "белите" страни са разрешени такива неща за които тук още не са се сетили, че лошо може да ти стане. С тая разлика, че там дори не ги обявяват върху опаковките, защото се смятат за "индъстри стандарт" и си ги има по подразбиране.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Тук много неща се казаха по темата,но 50к не са големи пари и с тях естествено не може да се направи голям бизнес ,но за малък до някъде стигат.Идеи много както бяха казали по горе най удачната за автора според мен е както ги е направил тези 50к така и да продължава.Ако съм аз и живея поне в средно голям град с тези 50к мога да спретна една зала 50 чифта обувки за Kangoo jumps
https://www.youtube.com/watch?v=iyxkG8KNA6o едни курсове за едно две момичета за инструктори и добра реклама.Самите занимания са атрактивни и мисля че ще имат переспектива,в залата могат да се извършват и други дейности .Това разбира се е дребен бизнес и не може да се очаква от такса 8/10 лв за подскачане на ден на човек да се купи X6 много бързо
https://www.youtube.com/watch?v=iyxkG8KNA6o едни курсове за едно две момичета за инструктори и добра реклама.Самите занимания са атрактивни и мисля че ще имат переспектива,в залата могат да се извършват и други дейности .Това разбира се е дребен бизнес и не може да се очаква от такса 8/10 лв за подскачане на ден на човек да се купи X6 много бързо

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тоя бизнес е докато дойдат 2-3 китузи да ти строшат обущата и вече няма бизнес 

- mitkyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
- Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
- Детайли за колата: кон
bum_bum написа:Тоя бизнес е докато дойдат 2-3 китузи да ти строшат обущата и вече няма бизнес

Докато, мислим как да се ,,качим" на нов джип - Бизнес няма да напавим

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
bum_bum написа:А някой има ли идея за литър мляко колко фураж яде говедото? Или пък на колко ст се изкупува литър мляко или килограм кашкавал. Или какви са условията на веригите за да ти го продават (да живее ЕС и техните търговци). Или пък след колко месеца ти плащат? Или пък колко струва да се направи мандра по всички "европейски" изисквания? Или ако искаш да е както трябва колко месеца трябва да се чака да узрее?
Аз имам добра представа и като всичко в България целият процес е много сбъркан. Но пък се появяват малки мандри, които не работят с веригите, спазват технологичните срокове и им се получава. С кеф им давам по 16-17лв. за кило кашкавал или 12 за сирене. Надявам се, че не влагат невидими продукти, но темата беше за бизнес за 50к, а мандрата не е такъв. Толкова струва само един малък пастьоризатор, произведен от ПИМ Хасково.
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Като стане въпрос за ядене се на там го избивам ама шанс..
За съжалени надеждите ти са напразни. Влагат калций, щото варят млякото на много висока температура, че да вкарат повече матрЯл в сиренето. Така рязко се повишава рандемана, но самото сирене и кашкавал стават на говно. После се втвърдява с калций. А тоя калций ти еб@ва мамата на стомаха и още 100 неща. И прехвалените "монаси" и "млекаря" и всичките фаворити на БГ мамата са в кириза. Подобно сирене и кашкавал има хранителна стойност близка или равна на нула.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

На мен ми се случва да хапвам такива, и вярвайте ми, нямат нищо общо с тия боклуци, дори най-прехвалените

А цените. Ами скоро един познат купи 7 кила сирене за 50 кинта(ДОМАШНО)

Иначе за ей хора тия съм на 1000%, че не слагат нищо

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Ако се избере стратегическо квартално място, без особена конкуренция, все си мисля, че от една фитнес зала ще изпада някой и друг лев печалба. Фитнесът винаги ще е актуална тема и винаги ще бъде сериозно подхранвана не само от мотивацията на истинските билдъри, но и от комплексите на суетните лигльовци - фешън-гейчетата, които са готови на всичко, за да направят мускули. Пък и все пак фитнес залата не е само такса-вход, а и консумация вътре /минерални води, хранителни добавки и т.н/.
Но дали 50к. ще стигнат за подобна инвестиция не знам. Според мен да, в случай, че първоначално се стартира с по-малък брой уреди /за предпочитане само най-основните/.
Но дали 50к. ще стигнат за подобна инвестиция не знам. Според мен да, в случай, че първоначално се стартира с по-малък брой уреди /за предпочитане само най-основните/.
Прави един магазин за "маркови дрехи"и си готов 50 бона ще ти стигнат
Нищо сигурно в БГ за тази инвестиция. Може да тръгне нещо, но ще похабиш нерви и ще изпревариш години старост. Може и мигом да ги загубиш, без да разбереш къде изчезнаха.
Май най-добре в банка и по едни 150 лева на месец лихва отгоре. Така да имаш стимул за още едни 50 да мислиш...
Май най-добре в банка и по едни 150 лева на месец лихва отгоре. Така да имаш стимул за още едни 50 да мислиш...
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
kagebista написа:Нищо сигурно в БГ за тази инвестиция. Може да тръгне нещо, но ще похабиш нерви и ще изпревариш години старост. Може и мигом да ги загубиш, без да разбереш къде изчезнаха.
То ако ще е това, още по-добрия вариант е апартамент с 200лв наем. Поне, няма се плашиш от фалити, бордове и тн..
И това е вариант. Но той ще е гол и ти трябва човек за дългосрочна инвестиция в него - да си го ремонтира и обзаведе по негов вкус. Ако трябва ти да го правиш - тези 50к няма да стигнат освен на някое кибритено жилище на голо. После още поне миминум 20х. лева за ремонт и някакво обзавеждане.
В някои банки има сигурност - от личен опит го казвам. В един момент ако ти потрябват пари - то те са ти на разположение за инвестиране. Отделно с подобни суми в техни сметки те възприемат по друг начин и ти предлагат доста изгодни услуги спрямо обикновения клиент. С гарантиран доход по договор и подобен влог, спокойно може да "ги излъжеш" за едни 100 и повече
В някои банки има сигурност - от личен опит го казвам. В един момент ако ти потрябват пари - то те са ти на разположение за инвестиране. Отделно с подобни суми в техни сметки те възприемат по друг начин и ти предлагат доста изгодни услуги спрямо обикновения клиент. С гарантиран доход по договор и подобен влог, спокойно може да "ги излъжеш" за едни 100 и повече

Мъжът струва точно толкова,
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
2 игрища за футбол на общинска земя с дългосрочен договор 

Защо не помислиш за хоспис за възрастни хора?
Тук може да намериш информация какво ти трябва:
http://www.bcnl.org/uploadfiles/documents/socialno%20dogovanrane/hospices2014.pdf
Намираш и наемаш подходяща къща или административна сграда в радиус до 30 километра от центъра на София, Пловдив или Варна. Вероятно има немалко изоставени детски градини и училища. Предполагам, че не е невъзможно да намериш майстори, които да преведат сградата във вид, който отговаря на нормативните изисквания.
Според мен при СМР-то е възможно да се помисли за следния вариант - сключва се граждански договор за ремонтни работи с пенсионер. По този начин ще можеш да ползваш за намаляване на облагаемия данъчен резултат амортизациите на дълготрайния нематериален актив, който ще бъде 'създаден' при ремонта на наетия актив. На пенсионера или пенсионерите, които извършват СМР ще им плащаш само здравни осигуровки и ще им удържаш данък съгласно предписанията на ЗДДФЛ.
Трябва да наемеш 'медицинско лице', което да ръководи хосписа, служители които ще обслужват възрастните хора, санитари и т.н.
Това едва ли е най- престижния бизнес, но през следващото десетилетие българите, които са родени през 50-те и 60-те годинина 20 век (това са най- многолюдните генерации в историята на България) масово ще започнат да навършват 70 години. Тъжно е когато човек трябва да прекара последните си дни в хоспис или старчески дом, но от друга страна законите на природата са неумолими и в немалко случаи това е единственият разумен изход.
Джон Гришам е описал подобен род бизнес в една от книгите си.
http://www.bcnl.org/uploadfiles/documents/socialno%20dogovanrane/hospices2014.pdf
Намираш и наемаш подходяща къща или административна сграда в радиус до 30 километра от центъра на София, Пловдив или Варна. Вероятно има немалко изоставени детски градини и училища. Предполагам, че не е невъзможно да намериш майстори, които да преведат сградата във вид, който отговаря на нормативните изисквания.
Според мен при СМР-то е възможно да се помисли за следния вариант - сключва се граждански договор за ремонтни работи с пенсионер. По този начин ще можеш да ползваш за намаляване на облагаемия данъчен резултат амортизациите на дълготрайния нематериален актив, който ще бъде 'създаден' при ремонта на наетия актив. На пенсионера или пенсионерите, които извършват СМР ще им плащаш само здравни осигуровки и ще им удържаш данък съгласно предписанията на ЗДДФЛ.
Трябва да наемеш 'медицинско лице', което да ръководи хосписа, служители които ще обслужват възрастните хора, санитари и т.н.
Това едва ли е най- престижния бизнес, но през следващото десетилетие българите, които са родени през 50-те и 60-те годинина 20 век (това са най- многолюдните генерации в историята на България) масово ще започнат да навършват 70 години. Тъжно е когато човек трябва да прекара последните си дни в хоспис или старчески дом, но от друга страна законите на природата са неумолими и в немалко случаи това е единственият разумен изход.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
olegcs написа:Защо не помислиш за хоспис за възрастни хора?
По добре да ги изиграе парите на руска рулетка - ще изхаби по малко нерви, и колкото да се на$ира от страх пак с по-малко ла№на ще се занимава. Това така изоставена детска градина или училище няма кой да ти го даде, варианта къща под наем е дооста скъп, а и не са много хората които биха си я дали за това нещо.
До тука варианта с игрища за футбол за мен е най-добър стига да имаш едната торба връзки да си уредиш место.
Иначе се огледайте - хората правят успешен бизнес от всичко. Въпроса е не какъв ти е бизнеса, а ти колко си добър в него и най-вече да имаш ината, волята и търпението, да го буташ всеки ден докато се развие и да продължаваш да го буташ въпреки всичко.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on